בית פורומים שידוכי חרדים

אני אמור להכריח את עצמי לאהוב מישהי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/7/2011 11:00 לינק ישיר 

אתה רוצה לתת צ'אנס, לא לפסול על כל דבר קטן. אתה רוצה לא להיכנע לדעות קדומות הטבועות במוחך, מצד שני אולי רושם ראשוני הוא נכון, אולי אתה בגיל מסוים כבר יודע מה מתאים לך, איזה סוג בחורה מעניינת אותך, איזו דינאמיקה זוגית מרגשת אותך ואילו תכונות אופי לחלוטין הכרחיות מבחינתך. התלבטות

מאז ומתמיד נמשכתי לאותו טיפוס, עוד מאז ימי הבחרות הצוהלים.. הבנתי שאני נדלק על בחורות שנונות,חכמות, חדות מחשבה, מצחיקות וציניות  ומשיכה זו הוכיחה עצמה שוב ושוב.

מעולם לא חיפשתי בבחורה כסף, השכלה, עבודה או מעמד, אם בחורה עניינה אותי ואתגרה אותי שכלית, הייתי עיוור לכל השאר, עד לרמות קיצוניות שהשאירו את ידידיי פעורי פה לעיתים. הלכתי עם הלב ועם האינסטינקטים פעם אחר פעם אחר פעם.

במהלך חיפושי אחר בת זוג מתאימה נחשפתי להמון סוגי בחורות, תכונות אופי, חסרונות ויתרונות. הניסיון לברור ולבחור בין יער בחורות הוא בעייתי... ואתה רוצה לתת צ'אנס, לא לפסול על כל דבר קטן. אתה רוצה לא להיכנע לדעות קדומות הטבועות במוחך, מצד שני אולי רושם ראשוני הוא נכון, אולי אתה בגיל מסוים כבר יודע מה מתאים לך, איזה סוג בחורה מעניינת אותך, איזו דינאמיקה זוגית מרגשת אותך ואילו תכונות אופי לחלוטין הכרחיות מבחינתך. מצד שלישי, אולי בחורה לא יכולה בתוך שעה וחצי ראשונות של שיחה להשאיר רושם חזק, חכם, ציני, חד, שנון ונבון, מצד רביעי אולי כבר ברגעים הראשונים אפשר לקבל תחושה, ראשונית ככל שתהיה, אם יש בכלל למה להמשיך לשוחח ואם אתם משדרים פחות או יותר על תדר דומה. בקיצור - לא יודע.

חבריי תמיד אומרים לי - אל תפסול, תן צ'אנס, אל תהיה מקובע על רעיון סגור, אולי החיים יפתיעו אותך, אולי אתה בכלל לא יודע מה אתה מחפש או צריך, אולי בחורה סגורה תיפתח בשלב מאוחר יותר, אולי יהיו לה תכונות אופי אחרות שיעניינו אותך ויעשו לך את זה, ואולי גם אם זה לא מה שבדיוק חיפשת זה מה שאתה צריך. אבל זה לא קורה.

פעם אחר פעם חוזר לזה ש"זה לא זה"

פעם אחר פעם אני מנסה, מתעניין, מגיע עם לב וראש פתוח, ופעם אחר פעם חוזר לזה ש"זה לא זה". אולי סטיגמות, רשמים ראשונים, כושר התנסחות והתבטאות ואפילו הפרטים הטכניים..

אולי אני תקוע באיזה עולם מושגים רומנטי וארכאי שאבד עליו הכלח, בייחוד בעולמנו המודרני כל כך. לצערי הרב, אני לא יכול לנהל גיליון אקסל בראש ולקבוע שבחורה שהיא טובת לב + בעלת חסד + נבונה למדי + מחבבת אותי מאוד = אהבה. ברור לי שלא קל כל כך לפגוש בחורה טובה וחכמה, אבל האם אפשר ללחוץ על כפתור הרגש כשאתה פוגש אישה פוטנציאלית ולהחליט שהנה הגיעה המיועדת הנכבדה ובואי יחד לעתיד נצעד?

אולי הדרישות שלי בשמיים, אולי כל הבחורים מתפשרים, אולי אני קשה ובעייתי, אבל אם אני לא מרגיש עניין, הומור, הבנה, כימיה וכו' האם אני אמור להכריח את עצמי?

אף אחד לא מושלם, זה ברור לי, כולל אני. אבל עד איפה אפשר להתגמש? עד כמה צריך? האם צודקות הסבתות הזקנות שאומרות העיקר שתהיה בחורה טובה עם עבודה טובה?

אני תוהה כמה מהזוגות באמת מאוהבים, באמת חברים, באמת מבינים זה את זה, מצחיקים זה את זה, מרגישים שמצאו את הנפש התאומה שלהם. אולי אלה ציפיות מופרזות, אולי אם אני פוגש בחורה נחמדה, נעימה ונאה זה מספיק, זה אמור להספיק?

אני עדיין חושב שחברות וחיבה אמיתית הם הבסיס למערכת יחסים טובה, ואם אין את זה אז לא כדאי בכלל להמשיך קדימה. אולי אני טועה, אני רואה הרבה בחורים שהחליטו כי צריך להיות ריאליים והתפשרו על מישהי נחמדה . האם אכן כך צריך לנהוג? נראה לי, שאני ואולי זה רק אני, מעדיף להיות לבד.

ואולי זה בעצם כמו שאומרת הגמרא נחית דרגא ונסיב איתתא? (רד בדרגה ושא אישה") לא יודע..

אולי מפני שכבר פגשתי בנפש תאומה או שתיים אני יודע איך זה אמור להיות, להרגיש, וכשזה לא זה - יש לזה טעם לוואי. גם כשלא מדובר בבחורות טיפשות, רעות, קמצניות וכו פשוט בחורות שאינן קולטות את התדר שלי, וכשאין קליטה טובה, השידור לא משהו.

אז אולי החיים יפתיעו אותי וישנו את דעתי. כבר קרו לי מקרים בכל מיני תחומים שהייתי בטוח שאני יודע משהו בביטחון מלא וטעיתי ב-1000 אחוזים. ואולי לא, אולי אפגוש בחורה שתתאים לי ואולי לא. אולי בגיל 28 דברים נראים אחרת מכפי שהם נראים בגיל 38 ואולי לא.

ואולי אני יודע בדיוק מה אני צריך – ואולי לא.

תוקן על ידי אסיק_good ב- 19/07/2011 13:20:07

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2012 00:46 לינק ישיר 

נקודה, מדבריך נשמע שפשוט צריך לתת ללב להחליט, בלי שום התערבות שכלית....
ואני מוחה בתוקף..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2012 00:38 לינק ישיר 

אתה או כל מי שמזדהה עם מה שכתבת.. ברור שאתה לא אמור להכריח את עצמך, ורגשות זה לא דבר שמכתיבים או מכריחים.. מקסימום זה דבר שיוצרים..  
רק השאלה היא, האם באמת "זה לא זה".. ויש איזה משהו עמוק ומהותי שמפריע לך מ-להתחבר, להרגיש, להתקשר.. או שזה באמת דברים חיצוניים, סטיגמות, חלומות ותבנית מראש שהוקבעה במסמרות של לב.. 

בהרבה מהמקרים, אילו הם סתם דברים חיצוניים שמפריעים, מחשבות על "מה יגידו".. או רצונות שמבוססות על "מה יאמרו"...
איך אמר הרב שטיימן לאבא ששאל אותו על מה להתפשר? ענה לו הרבה שטיימן: על דבר אחד בלבד - "מה ייאמרו".. כל השאר אין סיבה להתפשר.. 

בהרבה מקרים אנחנו פשוט באים עם איזה רשימה ארוכה של דברים שאנחנו רוצים שיהיו בבן/בת זוג שלנו, וכל דבר שלא ברשימה או לא בדיוק כמו הרשימה או הציור שהצטייר בראש, זה מיד מוריד לנו את החשק והכימיה.. 
אבל האמת שזה לא כך, אם לא ננסה להתקשר רגשית לצד השני, אם לא ננסה לשתף את הרגש שלנו בכל העניין, אם לא ניגש לזה כאיזה ראיון או מועדון יחצנות, אם פשוט ניתן לעצמינו וללב להיות מה שאנחנו באמת, הרבה לבטים ותהיות זה יחסוך לנו...

שנצליח...:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 20:05 לינק ישיר 
זה ההבדל בין חסידים לליטאים/ספרדים

בשביל נתונים בלבד יספיקו ברורים מטרת הפגישות היא נטו קליק והתאמה ריגשית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 12:29 לינק ישיר 

שמעתי ממישהי חכמה שאם הכל מתאים בשכל, ויש איזשהו ניצוץ של כימיה וקירבה, ללכת על זה...
אם הכל מתאים, אבל אין אף טיפת רגש- לא.
והיא הוסיפה ואמרה שאפשר ורצוי לעשות עוד פגישות כדי לוודא שאכן יש איזשהו רגש כלפי הצד השני....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/6/2012 08:59 לינק ישיר 

נכון? השאלה הגדולה האם אני זקוק/ה לטיפול או שבאמת טרם מצאתי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2012 03:12 לינק ישיר 

זה מדהים איך מחשובות ולבטים מתרוצצים במוחות שונים ובכל הזמנים.
לפעמים גם אני תוהה, האם זה נובע מ"דפוס" כלשהו הטמון במוחי.
או שזה פשוט לא שלי, ועלי להמשיך לחפש את הנפש התאומה...
מממ..דילמה לא פשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2012 14:45 לינק ישיר 

אתה צריך ללמוד איך לתת את עצמך למישהי
ואז כבר תאהב אותה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2011 19:49 לינק ישיר 

אולי בגיל 28 צריך "להתפשר" סוף סוף???!!!!
למה אתה חושב שהנפש התאומה שלך נמצאת דוקא בדרישות שלך???
ועוד דבר ברור שצריך איזה רגש תקרא לזה משיכה או מציאת חן או מה שאתה רוצה....
שמעתי בשם הרבנית שיינברג ע"ה שאמרה לאישה שאני מכירה:
בחורות חושבות שאהבה תבוא אחרי החתונה- זאת אומרת כך מטיפים להן, אך זה לא נכון בכלל!!!
חייבים שיהיה קליק/משיכה/ מציאת חן וכו'

!!Don't sleep! make your dream come true 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2011 18:41 לינק ישיר 

שאולזון כתב:
הכול משמים
כשזה מגיע האדם נהיה עיוור לכל מיני פרטים קטנים...

אני דווקא שמעתי על כאלה שהיו עיוורים לפרטים קטנים שהפכו לפרטים גדולים ומציקים אחרי החתונה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2011 18:34 לינק ישיר 

הכול משמים
כשזה מגיע האדם נהיה עיוור לכל מיני פרטים קטנים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 18:25 לינק ישיר 

"לכל זמן ועת.. עת לשחוק, ועת לבכות." (שלמה שם,שם)

הכל עניין של מינון ותזמון..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2011 18:15 לינק ישיר 

היי,
אני כ"כ מבינה אותך.
אבל אני יכולה גם לומר לך שלמרות שהיום אני "צינית ושנונה" ומחפשת כזה בחור.
לפני 4 שנים הייתי תמימה וחמודה בהגדרה.
והתכונות האלה הן משהו שהתפתח אצלי עם הגיל והשנים.(24)

לי יש בעיה אחרת, גם אם אני אמצא מישהו חמוד וטוב מראה. אבל לא ציני ושנון.
אני מפחדת שהוא לא יוכל להכיל אותי.
אני לא חושבת שכל בחור יכול להתמודד עם זה. ואז חלילה אני עלולה לפגוע בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 13:55 לינק ישיר 

שאלות של כל רווק או רווקה. כל אחד בניסוח שלו
ולפי הפרמטרים שקבע לעצמו...

שאלת אם אפשר לקבל רושם כבר מהשעה וחצי הראשונות.
לפי ספרו של מלקולם גלדוול.
ניתן לדעת כבר לפי השניות הראשונות
מי היושב מולך. הוא מוכיח זאת בניסויים ומחקרים.
שווה קריאה.

תוקן על ידי חנשי ב- 19/07/2011 14:22:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2011 13:16 לינק ישיר 

חומר רציני למחשבה. אני חושבת שזה מתאר את ההתלבטות של בעצם כולנו..
אם היינו יודעים את התשובות לכל השאלות היה יותר קל.
אבל מה לעשות שאנחנו בני 28 לפני שאנחנו בני 38... ולכן תשובות אין...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/7/2011 13:04 לינק ישיר 

יפה שפתחת לנו כאן את הלב שלך
ומעניין מאוד לראות שאנשים כל כך בטוחים בעצמם לאורך זמן. בד"כ עם הזמן יורדות הדרישות
עוד סיגנון חדש :)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אני אמור להכריח את עצמי לאהוב מישהי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext