| נשלח ב-22/7/2011 16:59 |
|
| |
חזנות היא רגש
חזנות זה רגש
חזנות זו תפילה
חזנות זו תחינה
חזנות זוהי הבנת הנקרא והבעתה
חזנות היא גם שירה...
ומה שראינו ב"יום התפילה ובכי ומספד" זה הבעת רגשות ותחינות נטו
הציבור בא להזדהות לשמוע ולבכות את הצרה שנפלה על המשפחה ועל כל עם ישראל
המודעות הכריזו "שפכי כמים לבך" לא קונצרט ולא ערב חזנות
"יום תפילה ובכי ומיספד"
תושבי בורו פארק עברו חוויה מזעזעת שלא תתואר
ולא רק תושבי בורו פארק, כל העולם כולו,
כולנו בכינו עם המשפחה מאז העלמותו של לייבי ז"ל,
הטרואמה לא פגה. כולנו נושאים צלקת כבדה מנשוא
בואו ונביט בחצי הכוס המלאה, נודה למארגנים, לחזנים ולציבור שבא לבכות על הגזירה הרעה
לא קל להעלות יום תפילה שכזה
והלואי שנפגש רק בשמחות
וכדאי שידעו המפקפקים...שבתחילת יום התפילה, הרב קאופמן רב ביהכ"נ נשא הספד מר
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 16:13 |
|
| |
מצמרר ומרגש.
יפה לראות שיש עדיין אנשים שרואים בחזנות ככלי להביע תחושות ורגש בכל תחומי החיים, משמחה והודיה ועד עצב ותחינה. כמו שבעבר חזן קהילה היה תפקיד שנועד לעורר ולהדגיש תחושות באירועים מסוימים באמצעות המוזיקה, לצד הרב שעשה את התפקיד הזה באמצעות מילים ורעיונות.
לי אישית, כאדם שמאד אוהב את הדבר העצום הזה שנקרא חזנות, לשמוע את נתנאל הרשטיק בוכה "רבש"ע, ותצילנו מכל גזרות קשות ואכזריות" או את יענקי למר מתחנן "נא אל תשכחנו" מעיר בי תחושות ומחשבות הרבה יותר משיחת התעוררות של רב. בעיני ולטעמי, למוזיקה יש כוח חזק ממילים לאין ערוך.
אני מבין שהביקורת לעיל נאמרת לאור מצב החזנות היום, ובמידת מה יש לה על מה שתישען, כי עובדה שיש כמה שוטים שהגיעו באמת לשמוע קונצרט ולמחוא כפיים, במקום לתת לתחינות להדהד באויר. אך דומני כי בעולם השואו של החזנות היום, כשחזן מגיע בהתנדבות ומתחנן מליבו הרותח, יש כאן רגע נדיר של חזנות בטעם אמיתי.
בברכה,
דניאל
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 15:54 |
|
| |
זה לא שחס וחלילה יש לי ביקורת על עצם הרעיון לערוך ארוע לזכר הילד. פשוט נראה שזה קצת עם טעם לפגם שזה נערך ככה בצורה שנראית קצת כמו קונצרט, וכמו שכתב himmelfarb זה גם היה נראה קצת כמו שאנשים באו להנות והיו קצת מחיאות כפיים (אמנם בטעות). בכללי, ברור שהכל היה לשם שמים ולזכרו של הילד לייבי ז"ל, אבל אולי היה יותר טוב אם היו מחכים לאחרי השלושים, ולאחרי תשעה באב. ככה אולי גם המשפחה היתה יכולה להיות נוכחת בערב ולראות כמה שאנשים משתתפים בצערם. כל הכבוד לזה שמקימים קרן לזכרו של לייבי ושאוספים תרומות לעזור לילדים במצוקה. יהודים רחמנים בני רחמנים, וככה דרך היהדות, להנציח את זכר הנפטר במעשי צדקה וחסד. אני בטוח שככה לעולם לא יישכח שמו של לייבי ז"ל, ואולי תהיה בזה גם נחמה למשפחה. הקב"ה ישמור ויציל אותנו מכל צרה וצוקה, אמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 15:24 |
|
| |
זה לא יאומן- התרומות כבר מעל $132,000 !! בתוך כמה דקות ובאמצע הלילה בשעות ניו יורק.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 15:04 |
|
| |
ראיתי את כל חלקי הוידיאו. ומכולם התרגשתי. רק שניים שבו את ליבי יתר על המידה. שעה שנתנאל הרשטיק אמר"שתשים דמעותינו בנאדך להיות" זלגו עיני דמעות והסתירו לי את מראה הוידיאו לכמה שניות. וכשאמר יעקב רוזנפלד "במעלות קדושים וטהורים וכו'. לא יכלה עיני להתאפק ושוב בכיתי ללא הפוגה. ולו בשביל זה היה שווה הערב הזה. כדי שאני יחשוב על בן דוד שלישי שלי (אכן), שהלך לעולמו בדמי ימיו וללא רבב במעשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2011 14:45 |
|
| |
מצד אחד צודק המבקר- זה מה שעושים בעקבות אסון שכזה? אולי יום לימוד ותפילה שבסיומו יאמר חזן פרק אחד כדי לרגש, אבל קונצרט שלם? מה גם שבוידיאו, בסיום ביצועו של למר יש מחיאות כפים, משתיקים את המוחים, ואח"כ עוד מחיאות כפים. זה אומר לי שהציבור הגיע ליהנות ולא להצטער.
מצד שני זה נעשה בתיאום ובהשתתפות אבי הילד ר' נחמן קלעצקי, כך שבאמת היה כאן רצון לעשות משהו טוב לכבוד הנפטר. ייתכן שהכוונות טובות, והתוצאה רדודה משהו. מי שחושב שעדיף לתרום צדקה לעילוי נשמתו מוזמן לבקר באתר שהקימו למטרה זו, וכבר נתרם סכום של מעל $130,000 ע"י אנשים מכל הסוגים- יהודים וגויים וזה עולה כל הזמן.
יש שם מעל 1600 הערות של אנשים וזה מאד מרגש לראות איך נגע הילד התמים הזה במליוני אנשים סביב העולם. www.give2gether.com/projects/help-support-leiby-kletzky
|
|
|
|
|