בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

רשמים משבת חסידות גור בבית הכנסת הגדול בירושלים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/7/2011 12:30 לינק ישיר 
רשמים משבת חסידות גור בבית הכנסת הגדול בירושלים

שבוע טוב
המוני בית ישראל רצו אל בית הכנסת הגדול באשמורת הבוקר כדי לתפוס מקום טוב שממנו ניתן לראות כל עווית פנים של הלפגוט,
בית הכנסת הוכן כיאות למניעת בלאגן חילולי שבת וביזוי בית הכנסת, בכניסה למתחם הושמו גדרות ובתוך הגדרות עמדו כעשרה מאבטחים גברתנים וכשבית הכנסת התמלא סגרו את הכניסה, בתוך בית הכנסת עמדו עוד כמה מאבטחים לשמור על הסדר במקומות ולמנוע חריגות, מר זלי יפה והנהלת בית הכנסת למדו לקח מפעם הקודמת והפעם האירוע עבר בהצלחה.

בית הכנסת נפתח בשעה 6:20 ונסגר לאורחים בשעה 6:45 ומאז לא נכנס איש לבית הכנסת ללא כרטיס ואפילו לאיצ'ה מאייר הלפגוט לא נתנו להיכנס אל בית הכנסת מפני שלא היה לו כרטיס והוא נאלץ לחכות דקות ארוכות מחוץ לבית הכנסת עד אשר הגיע המלאך המושיע ר' גדליה פינקלשטיין מהנהלת בית הכנסת והורה להכניסו,
רק לפני תפילת מוסף כשכבר עמדו רק עשרות אנשים בחוץ ניתנה הוראה לפתוח את השערים ובית הכנסת התמלא עד שלא היה מקום להכניס סיכה, היו כאלה שטיפסו על הבימה ועל המדרגות של עמוד תפילה וכמעט והזיזו את הלפגוט כדי שיהיה להם מקום לעמוד,
כאמור בליל שבת בשחרית ובמוסף עד קדיש עבר לפני התיבה החזן חיים אדלר ומקדיש של מוסף עבר לפני התיבה החזן איצ'ה מאייר הלפגוט,
המקהלה כמובן היתה מקהלת בית הכנסת בניצוחו של מאסטרו אלי יפה שאירח את דוקטור מרדכי סובול לנצח על כמה יצירות במהלך התפילה.

היצירות שבוצעו:
קבלת שבת
ידיד נפש - המקהלה
"לכו לכו לכו" נרננה - חיים אדלר והמקהלה
כי אתה עליון - אדלר/קצת קוסוביצקי אולי
קול השם - המקהלה
לכה דודי - כרגיל
צדיק כתמר - לבנדובסקי

ערבית
השכיבנו - סיקונדה - סולן באס אדריאן
קדיש - עממי
מגן אבות - עממי
יגדל - החזן חיים אדלר עם המקהלה 

שחרית
תודה מיוחדת לחזן חיים אדלר שבשונה משבתות חזנות לא עשה קטעים מוכרים ויותר ביצע יצירות שלו או יצירות חדשות ולא מוכרות ועל כך מגיע לו תודה גדולה
המלך המרומם - חיים אדלר
אין כערכך - סולן המקהלה אברימי קירשינבוים
קל אדון - שטרייכר
שבח יקר וגדולה - חיים אדלר
לקל ברוך - חיים אדלר/שמואל מלבסקי - בניגון אור חדש עשו דואט חברי המקהלה בני מונק ואברימי קירשינבוים
צור ישראל - הרב עממי
נקדש - חיים אדלר
אז בקול - המקהלה
ממקומך - זילברטס/הרשמן/חיים אדלר - עם סולן הבאס אדריאן שהחזיר את היצירה לסולם
״ולא נתתו - נוסח רגיל״
אנעים זמירות - ילד פלא ״למרבה הפלא״ הוא היה חסיד גור ולפי מה ששמעתי אין קשר משפחתי בינו לבין החזנים
אין כמוך - זולצר/הרשמן
אנא עבדא - דוד קוסוביצקי/ -  את היצירה ביצע החזן יצחק מאיר הלפגוט משום מה היצירה נחתה למתחת לאפס וקצת גנבה לי מההנאה
שמע ישראל - אלתר - יש בידי ביצוע של ישראל אלתר לשמע ישראל המוכר לנו עממי שהוא מבצע את זה כיצירה לכל דבר

הוצאת ספר התורה
אבינו שבשמים - חיים אדלר - ישר כח עצום, כבר הכנתי את עצמי לבחילה מיצירתו הנדושה של זים והופתעתי לטובה כשהחזן אדלר ביצע את יצירתו שלו.
ברכת החודש - חיים אדלר/שלמה רביץ -יצירה מהנה מאוד בוצעה ברגש רב ובמיוחד נהנתי מהדואט עם אלי יפה במילים ״חיים שיש בהם״ ואני (וכוונתי בפעם שהוא נכנס בזמן״),
מי שעשה ניסים - הימלשטיין - איך אפשר בלי הרקיעת הנעל המיתולוגית של מאסטרו אלי יפה ב״חברים כל ישראל״
ראש חודש - במנגינת קינות
יחדשהו - נוסח

הכנסת ספר התורה
מזמור לדוד - שהביא לבית הכנסת החזן חיים אדלר
ובנחה יאמר - יוסלה רוזנבלט - דואט בתוך המשפחה גם אני כמו חבר הפורום עוד_1 מאוד התרשמתי מהפלסאטו הבריא שהפגין הלפגוט, עד עתה מעולם לא שמעתי את הלפגוט מבצע פלסאטו מושלם כ"כ, מה שכן אין נהנתי מהלפגוט גם שאילתר יפה מאוד על המקהלה ועשה קולות משנה נהדרים, ומה שלא נהנתי היה שאין הם מתאימים כל כך לשיר דואט ביחד משום שהלפגוט בדרך כלל שר את היצירה טרצה למעלה ולכן קולו של אדלר הדהד יותר ומעט בלע את הלפגוט,

מוסף
נעריצך - ליאו לוב - היצירה! השיא של השבת! הלפגוט פתח את היצירה בקול צלול ובריא אם איני טועה זה היה בסי במול דבר שנותן ליצירה נופך ועוצמה ותחושת מעין עולם הבא (כשקוסוביצקי שר את היצירה בסול דיאז או פחות) הלפגוט גם שיחק ואילתר על היצירה וזה היה מדהים! יש דברים שרק הלפגוט יכול לעשות.
ממקומו - אילתור - כשעל המקהלה מנצח האורח ד״ר מרדכי סובול
שמע ישראל - גלנץ/הלפגוט״ - כשעל המקהלה מנצח האורח ד״ר מרדכי סובול
לדור ודור - דוד איזנשטט/קלכניק/קוסוביצקי
ישמחו במלכותך - נעימה/רוזנבלט
רצה השם - רפפורט/גנשוף
מודים הכפול - ליאו לוב
שים שלום - נדל/לחן שכבר הפך לעממי/הלפגוט
אין כאלוקינו - צבי טלמון - ביצע ילד פלא משובח שזכיתי כבר לשומעו בשבת החזנות בהר-נוף כשהחזנים היו אדלר הלפגוט ודב הלר
אדון עולם - הפורטוגזי - טריו ביצעו הלפגוט אדלר וחבר מהמקהלה 
סוף
סך הכל היתה שבת נהדרת הקהל הרב יצא מאושר אל השרב בחוץ כשפניהם זורחים מאושר
שבוע טוב
אלעזר

תוקן על ידי קולני ב- 31/07/2011 13:29:20

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2011 14:05 לינק ישיר 

רופיר כתב:
לכל החזנים הצעירים, תחשבו על זה. אני חושב שיש בזה משהו...
את זה יש למוצן בגדול. להלפגוט? עדיין לא.... אולי בעתיד...

בענין זה לפני כמה חודשים שמעתי תפילת שחרית מחזן צעיר וכשהגעתי לביתי השוותי את תפילתו עם הקלטה של נוסח התפילה מאת אלי יפה, וראו זה פלא זה היה העתק מדויק, דהיינו אותו חזנציק עשה העתק הדבק במדויק כולל השריטות על הדיסק,
רעיונות שמעתי בתפילה אך ללא הבנה
אני מוכרח לציין שהוא לא היה תלמידו של אלי יפה ולכן לא הבין כלל מה הוא שר למה ומתי
בברכה
ידידכם צבי

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 12:11 לינק ישיר 

נחמן, אני מסכים אם הקביעה כי אנשים באים בעיקר כדי לשמוע ביצועים מדהימים כי זה מה יש. אם היה יותר רגש, היו נהנים כפליים. המשל לאופרה ממש אבל ממש לא נכון. הרגש משחק תפקיד מרכזי בהצלחתו או כשלונו של זמר אופרה. כמובן בתנאי שהוא עומד במבחן הקול. פאברוטי, בדומה להלפגוט נשען יותר על הקול המדהים, ופחות על ביצוע אמנותי ורגשני, וזה לא נחשב לו ליתרון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 09:54 לינק ישיר 
    אדלר,הלפגוט-יפה,סובול (עפ"י א-ב)

רבותי המכובדים,

גם אני השתתפתי בשבת האחרונה,ואני חייב לומר שבכתיבתכם ניכרת המחנאות והפולישיקיות,(לא של כולם,אך הרוב).
    אדלר כבודו במקומו מונח כחזן ובעל תפילה היודע להרטיט את הנשמה ואת הגוף ולהכניסם לבלנדר רגשי עד שאינך יודע היכן אתה נמצא מרוב מתיקות ורגש.
    הלפגוט החזן מספר 1 היום בדורינו, יש לו קול יש לו אמירה,וכן כן יש לו נוסח למרות הרינונים התמוהים,רגש? אין אחד שהיה השבת וציפה למנה הזו בתפריט.כשבתי האופרה באיטליה ובכל מקום אחר בעולם אירחו עשרות אלפים שבאו להאזין לקולו של לוצ'יאנו פבארוטי האגדי,מישהו בא בשביל הרגש? אנשים באים/סוגדים/מעריצים/ את הקול האגדי של איצ'ה מאיר הלפגוט,כי בקול,אין מי שישווה לו בדור הזה,ויסלחו שאר החזנים.ועוד מה שעשה את השבת היה השילוב הקטלני בין קולותיהם של הדוד והאחיין (אגב:היה מי שרשם באשכול המקדים לשבת,"מדוע אדלר אינו מפרגן להלפגוט תפילה שלימה"? לדעתי התשובה בנדון,הלפגוט להערכתי לוקח למשכורתו 1000$ למילה,צא וחשוב אם היה מתפלל את כל תפילות השבת,אילו היו כל הניירות בעולם הופכים לדולרים ירוקים,עדיין לא ניתן היה לממן את שכרו,וד"ל)
    יפה לאלי הסגנון שלו בניצוח ובביצוע ובהוראות לחזן ,קלאסי,נשמתי,תפילתי,עדין,קסום,אני השתתפתי אף בתפילת חג השבועות האחרון,ובניגוד לכמה כותבים כאן לא ראיתי ירידה ברמה של המקהלה,ישנם אולי כמה צעירים שנכנסו למקהלה זו בשנה-שנתיים האחרונות,אך הגרעין החזק ו'המבוגר' שהם הבאסים חברי המקהלה בתפקיד טנור שני,מבצעים את מלאכתם כיאות.
    סובול אין זה סוד שאיני מתחבר לסגנונו שמתאים מאוד לבימת הקונצרטים אך לא לבית הכנסת,מבזה עד מאוד היה לראותו עושה דין לעצמו ומפנה אחוריו לארון הקודש בתפילת הקדושה.(גם בר"ג כואב לראות את רפי ביטון נוהג כך בכל שבת,וחבל.)
    ראיתם אני לא יכול בלי... המקהלה הטובה המקצועית ביותר היום היא מקהלת קולות מן השמים,סיפר לי ידיד שהיה השבת בר"ג שהתפילה הייתה נהדרת והמקהלה ביצעה יצרות חדשות.

ובל נשכח,כמו שאומרים בספורט,זה רק...חזנות.
    בואו נמשיך לחיות את החיים וליהנות ממה שנותנים לנו חינם.
    כל טוב
    נחמן.

תוקן על ידי דביר_קדשו ב- 03/08/2011 09:57:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 22:20 לינק ישיר 

rophir כתב:

תודה ליהודהk על שהחזיר את האשכול לפסים שפויים.
    קצת חזר לי החשק לכתוב...
    ברצוני להסביר מה לדעתי ההבדל היסודי בין תפילתו של הלפגוט לזו של מוצן.
    הלפגוט חזן ענק. הוא ביצע את היצירות באופן מושלם, ולדעתי - בניגוד להרבה "מיבינים" כאן בפורום -
    הנוסח שלו מצויין, האילתורים נהדרים ובעצם יש לו הכל. הכל? כמעט הכל...
    משהו בכל אופן חסר לי. נהניתי מאד מתפילתו, אבל לא נשאר לי ממנה דבר.
    בלכתי הביתה לאחר התפילה, יחד עם ידידי החזן גרשון שטיין, לא שוחחנו כלל על התפילה שזה עתה הסתיימה.
    שוחחנו על הא ודא, בעיקר על דא, אבל לא על התפילה.
    מה שאומר שהיה נהדר, אבל זהו, נגמר.
    אני מצפה שתפילה של חזן עולמי תרגש אותי, ותשאיר בי רשמים וחוויות גם לאחר זמן.
    את כל הדברים האלה עושה לי תפילתו של מוצן, למשל.
    אחרי שאני שומע אותו אני מנסה לשחזר מה הוא עשה כאן ומה עשה שם, מה אפשר לקחת ממנו,
    אילו רעיונות כדאי לשמר וכו'.
    איך אומר לי תמיד מוסיקאי בכיר?
    הסימן לכך ששמעת תפילה טובה הוא, אם בדרך הביתה אתה מפזם לעצמך משהו ששמעת...
    התפילה ממשיכה ללוות אותך גם אחרי...

פשוט כל מילה פנינה!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 20:21 לינק ישיר 

שמוליקט כתב:
      שמוליק "ט"= טנור. לא יודע אם אני לירי, אבל גאון אתה לא. הניצוח של הדוקטור היה כושל, האילתור היה מוצלח בזה שהוא לא זייף (ממש כל הכבוד עבור חזן ברמה הכי גבוהה) ובכל זאת משמע שהדוקטור לא שבע נחת מכישרון האימפרוביזציה של תלמידו.

ואולי הוא עמד לכיוון הקהל כי כך עושים בטמפל שלו....
    שאפו 1-0
    אני חושב שצריך להעלות לדיון את נושא ירידתה של מקהלת בית כנסת הגדול רמה פלוס. פעם המקהלה היתה פצצתית ללא קולות רווקים מהרמוניה משהו שם בשבת לא עבד המקהלה היתה נשמעת קצת קצת קצת ועוד קצת קצת חובבנית והקצת מהקצת של הקצת הזה פוגם בשמה הטוב של מקהלת החזנות הטובה בעולם
    אוי ואבוי לנו איך צדק חכם אחד שאמר שמרגע שיעזוב החזן נפתלי הרשטיק הם רק ירדו רמה! פשוט זו היתה חובה בשביל להגיע לאזכר שאני לא רוצה לזלזל בו אבל מבחינה מוזיקלית הוא אפס לעומת נפתלי אפילו שיאמר לזכותו שמבחינה קולית ומבחינת רגש חום הוא אוכל אותו בלי מלח וכן הוא יותר בעל תפילה מנפתלי ובכל זאת בית כנסת הגדול זה אולם קונצרטים קלאסי ולא שטעיבל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 16:16 לינק ישיר 

יוסיש כתב:
    הלפגוט שר את היצירה בסי באמול

היתה תפילה נהדרת וענקית של הלפגוט
    שוב כמו בשבוע שעבר המקהלה לא היתה טובה
    במקום שהמנצח יחליט אם עומדים או יושבים כל אחד עושה מה בראש שלו
    זה יושב זה עומד זה מדבר וזה בודק בקולן בשבת באיזה סולם הלפגוט שר את היצירה
    האם סי באמול זה סולם מיוחד לשבת 
    אני מכיר רק סי במול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 15:23 לינק ישיר 

rophir כתב:

קצת חזר לי החשק לכתוב...
    הלפגוט חזן ענק. הוא ביצע את היצירות באופן מושלם, ולדעתי - בניגוד להרבה "מיבינים" כאן בפורום -
    בלכתי הביתה לאחר התפילה, יחד עם ידידי החזן גרשון שטיין, לא שוחחנו כלל על התפילה שזה עתה הסתיימה.
    אחרי שאני שומע אותו אני מנסה לשחזר מה הוא עשה כאן ומה עשה שם, מה אפשר לקחת ממנו,
    לייק

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 10:13 לינק ישיר 
    הלפגוט או מוצן?

קצת חזר לי החשק לכתוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 06:02 לינק ישיר 

בס"ד

ושוב, לאחר הדיווח המפורט של קולני - אין מה להוסיף ...

בראש ובראשונה יישר כח לחזן הראשי ר' חיים אדלר על תפילתו (כמו שרק הוא יודע) ועל הארוח של אחיינו החזן י.מ. הלפגוט.
    יישר-כח לחזן האורח י.מ. הלפגוט ולמקהלת ביהכנ"ס הגדול בניצוחו של אלי יפה.
    התודה והברכה להנהלת ביהכנ"ס הגדול  ובראשם מר אשר שפירא, המנכ"ל הרב גדליה פינקלשטיין ועו"ד זלי יפה.

ניתן היה לחוות השבת מס' "תופעות-טבע":
    1. החזן הראשי ר' חיים אדלר שתפילתו פותחת שערי-שמים ובוקעת רקיעים. יין המשתבח כבר אמרנו ....
    2. החזן י.מ הלפגוט - מכונה המשמיעה יצירות חזנות, ללא תווים.
    3. הצעדה מכל שכונות העיר בשעה שש בבוקר לביהכנ"ס, כמו שתושבי ירושלים רגילים לראות באשמורת הבוקר של חג השבועות, רק הפעם לא לכותל-המערבי אלא לביהכנ"ס הגדול.
    4. שעה לפני תחילת התפילה אין מקום ישיבה ואין כניסה לביהכנ"ס - למעט לבעלי-הזמנות.

עברו קרוב לשנתיים מהופעתו של י.מ הלפגוט בביהכנ"ס הגדול, נמתין עוד כשנתיים (ולא יזיק גם יותר) לפעם נוספת.
    בינתיים נוכל להגיע בזמן לתפילה, להתפלל ללא דוחק מיותר, ולהנות מתפילתו של החזן הראשי ר' חיים אדלר ומדי פעם גם מחזנים אורחים אחרים שבאים לעבור לפני התיבה בביהכנ"ס ללא בלאגן מיותר (התפילה של החזן יעקב מוצן בשבת שעברה היתה פחות יפה מהופעתו של החזן י.מ. הלפגוט השבת ? ).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2011 01:00 לינק ישיר 

שמוליק "ט"= טנור. לא יודע אם אני לירי, אבל גאון אתה לא. הניצוח של הדוקטור היה כושל, האילתור היה מוצלח בזה שהוא לא זייף (ממש כל הכבוד עבור חזן ברמה הכי גבוהה) ובכל זאת משמע שהדוקטור לא שבע נחת מכישרון האימפרוביזציה של תלמידו.

ואולי הוא עמד לכיוון הקהל כי כך עושים בטמפל שלו....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2011 22:01 לינק ישיר 

שמוליקט כתב:
    "הלפגוט מוסיקלי מאוד ויודע לאלתר.."

ואני הטמ...?
    טמ.. אתה עצמך הכרזת על אישיותך! אם כן מהו שמוליק,ט... ?!
    הלפגוט אכן מוזיקלי מאוד בזיכרונו המוזיקלי המרשים ובעוד הרבה מעלות שכלולות בברכה המוזיקלית. לאלתר הוא יודע מבלי לזייף. האם זה יפה זה כבר עוד שאלה חוץ מזה שיש לו אילתורים יפים כשמדובר בדרעיידלך קטנים. תקשיב ותבין אם תיפרד מה ״ט״

אגב הלפגוט דילג על ממקומו הוא יפן של ליאו לוב וחתך את היצירה ובמקום זה נתן לנו אילתור מחולטרת עם ניצוח כושל של הדוקטור ל••••••• שדאג לעמוד הפוך לכיוון הקהל כל קדושת המוסף כדי להוכיח אין לי חלק באל...
    שמוליקט עדיין נשארת טמ..

תוקן על ידי גאון_לירי ב- 01/08/2011 22:27:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2011 21:22 לינק ישיר 

האם יש לינק להקלטה של נעריצך של ליאו לוב? היה מעניין להשוות הקלטה של משה קוסביצקי עם זה של יצחק מאיר הלפגוג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2011 15:55 לינק ישיר 

הלפגוט שר את היצירה בסי באמול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2011 15:31 לינק ישיר 

קולני כתב:

נעריצך - ליאו לוב - היצירה! השיא של השבת! הלפגוט פתח את היצירה בקול צלול ובריא אם איני טועה זה היה בסי במול דבר שנותן ליצירה נופך ועוצמה ותחושת מעין עולם הבא (כשקוסוביצקי שר את היצירה בסול דיאז או פחות) הלפגוט גם שיחק ואילתר על היצירה וזה היה מדהים! יש דברים שרק הלפגוט יכול לעשות. 

אכן יצירה זו ניתן לומר שהיא תפורה על הלפגוט, והוא לא מבצע את היצירה בדיסקים שהוא הוציא כי הדוקטור שהוא מחויב להוציא איתו כל דיסק שלו לא יכול לעמוד וביצירה כזאת

קוסוביצקי שר את היצירה בסול ובתווים זה רשום בלה, ככה לפחות מופיע בקלסר התווים שהשאיל לי תלמיד של סול זים שקיבל זאת מסול זים שקיבל זאת מאלכסנדר קוסוביצקי, אני ישתדל להעלות את התווים כמובן אחרי רשותו של בעל הבית

בכבוד רב
    יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2011 09:11 לינק ישיר 
    היה נהדר

קולני כתב
     אנעים זמירות - ילד פלא ״למרבה הפלא״ הוא היה חסיד גור ולפי מה ששמעתי אין קשר משפחתי בינו לבין החזנים
    אכן, אין קשר, מלבד זה שגם לו קוראים "איצ'ה מאיר" (למשפחת רוסט מת"א)  הוא כבר שר יותר מפעם אחת אנעים זמירות וגם שר פעם אחת דואט עם חיים אדלר אין כא'לוקינו, וגם אז כתבת עליו ילד הפלא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > רשמים משבת חסידות גור בבית הכנסת הגדול בירושלים
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext