בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

החזן יצחק מאיר הלפגוט "נעריצך"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/8/2011 19:26 לינק ישיר 
החזן יצחק מאיר הלפגוט "נעריצך"

התבקשתי באישי להכניס לפורום.
http://www.youtube.com/watch?v=4qzNkdvMiPE&feature=youtu.be

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2011 11:24 לינק ישיר 

זה לא מ"תפילה" ולא מקונצרט,

זה מקונצרט שבתפילה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 19:47 לינק ישיר 

שלום וברכה

תודה להרב אלחנן על דברי הטעם שהוא מביא לאזורינו

הבאת בשם המייל: ואותו סיום 'גבוה' במילה האחרונה "ואמר" - הוא שגיאה גדולה בחזנות: ליאו לוב כתב המשך ליצירה, וההמשך מתחבר לחלק הראשון. בכוונה תחילה הוא לא הלחין את סיום החלק הראשון עם סיום גבוה, משום שהוא - החלק הראשון - אינו אלא הקדמה להמשך היצירה. גם מבחינת פירוש הטקסט הדברים צריכים להיות הגיוניים, לאמר: "וקרא זה אל זה ואמר". מה אמר? - ""קדוש, קדוש קדוש..." ליאו לוב הבין מה שהוא הלחין (דבר שניכר בכל היצירות שכתב) ומי שעשה את השינויים בביצוע שלפנינו - הראה חוסר ידיעה והבנה בנושא.

רק מה שלא לקחת בחשבון הוא שקטע זה נעשה בתפילה ואל בקונצרט כפי שנכתב, ועל כן החזן צריך לומר בקול רם את כל הקדושה על מנת להוציא את הקהל שעדיין מתפללים תפילה שבלחש ידי חובה, ועל כן היה חייב להוסיף על היצירה הכתובה, וההמשך יכול להיות גם כשהסיום הינו גבוה,

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 19:25 לינק ישיר 

הדר‏ ‏לימדו‏ ‏לצווח‏ ‏ ולא‏ ‏להתעמק‏ ‏ביצירה‏ ‏כדבעי‏!‏

חרב באה לעולם
על עינוי הדין ועל עיוות הדין
ועל המורים בתורה שלא כהלכה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 19:03 לינק ישיר 

קבלתי במייל:

עם כל הכבוד להלפגוט לכל אלו שנהנו....: הביצוע אכן מיוחד, אבל יש בו יותר מדי דברים לא נכונים. המקצב האיטי, שעשו בו 'רווחים' רבים מעיד על חוסר הבנה באופן שיש לשיר חזנות מן הסוג הזה. "נעריצך" של ליאו לוב נכתב כיצירה בעלת מבנה קלאסי, שיש בה נושא, 'מטיב' מוביל, ולא רצ'יטאטיב (לפחות בהתחלה). יצירות מעין אלו צריך לשיר בקצב אחיד, מבלי לשנות, מבלי למתוח ולכווץ ("Rubato", למי שמבין במה מדובר). ההאטות המכוונת בסוף המילה "נעריצך", בקטע מן המלים "המקדישים שמך בקודש" - כל אלו לא נכונים לרוח היצירה ולסגנון בה היא נכתבה.
השינויים שהלפגוט עשה - אותם 'אילתורים' לכיוון צלילים גבוהים, לא תורמים שום דבר לביצוע חוץ מאשר להראות את כוחו הגדול בהפקת צלילים-גבוהים, שמקומם לא נכון במקרה הזה. ליאו לוב כתב יצירה מסודרת, מדוייקת, מדוקדקת, ומי הוא הלפגוט (או כל חזן אחר!) היכול להרשות לעצמו לשנות את הקומפוזיציה המקורית??? ואותו סיום 'גבוה' במילה האחרונה "ואמר" - הוא שגיאה גדולה בחזנות: ליאו לוב כתב המשך ליצירה, וההמשך מתחבר לחלק הראשון. בכוונה תחילה הוא לא הלחין את סיום החלק הראשון עם סיום גבוה, משום שהוא - החלק הראשון - אינו אלא הקדמה להמשך היצירה. גם מבחינת פירוש הטקסט הדברים צריכים להיות הגיוניים, לאמר: "וקרא זה אל זה ואמר". מה אמר? - ""קדוש, קדוש קדוש..." ליאו לוב הבין מה שהוא הלחין (דבר שניכר בכל היצירות שכתב) ומי שעשה את השינויים בביצוע שלפנינו - הראה חוסר ידיעה והבנה בנושא.
כמו שאמרנו, הביצוע מרשים מאוד, אבל יש בו הרבה שגיאות מהבחינת החזנות ה'מקצועית'. מה שמעניין, זה שהביצוע המקורי של משה קוסביצקי עולה עשרת מונים על הביצוע של הלפגוט, וכל זה מבלי שקוסביצקי הגדול - שקולו היה אדיר ומדהים פי כמה וכמה מקולו של הלפגוט - יעשה כל מיני שינויים של  אקרובטיקה מיותרת בגוף היצירה.
להיות "חזן" גדול זה לא לשיר כמה שיותר גבוה!!! להיות חזן גדול, זה קודם כל להבין מה שאתה שר, ולדעת איך לשיר כל יצירה וכל פרק תפילה בצורה הנכונה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 18:01 לינק ישיר 

לאחר בירור נוסף עם חברי המקהלה בבית הכנסת הגדול בירושלים נראה שאכן ההקלטה היא משבת.
אני מצטער שבא מכשול על ידי, ואכן צודק גאון לירי שיש להוריד את ההקלטה.
לצערי, הדבר אינו נתון בידי משום שלא אני העליתי זאת ליוטיוב, ואני מתנצל על כך.
בהזדמנות זו אבקש ממנהל הפורום למחוק את האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 15:32 לינק ישיר 

זוכרומוביץ
אל תאמין לכל מה שמוכרים לך
ההקלטה הזאת בוודאות היא מהשבת בבית הכנסת הגדול
ואו שהמקליט יעלה הכל או שיוריד את זה מיד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2011 11:40 לינק ישיר 

שלום וברכה

"נעריצך ונקדישך" הלחן של ליאו-לוב מתאים למילים ומתאר את ההערצה למלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא, העיבוד כאן נותן הרבה נופח, אם תקשיבו לעיבוד שמשתשמשת המקהלה אצל משה קוסוביצקי תרגישו חסר לעומת עיבוד מלכותי זה, המקהלה לעומת זה מאיטה את הקצב ומורחת את היצירה מה שכאן נותן ביצוע מעניין ולא גורע מהיצירה, עושה לי הרושם שאת העיבוד כתב ריימונד גולדשטיין זה הטעם וההרצה של ריימונד.

הביצוע של הלפגוט אינו כפי שאני מכיר מהמקור שביצע משה קוסוביצקי, הלפגוט מאלתר ובונה על הסולם ומרוויח את שלו על חשבונה של המקהלה, כשהוא מגיע למילים "וקרא זה אל זה ואמר" הוא מאלתר תחילה בהססנות ולאחר מכן בסיום דרמטי כשצליל הסיום הוא רה, זה נותן עוד נופך בריא ליצירה.

אני ישמח לשמוע את ההמשך של היצירה כפי שבוצעה על ידי החזן המוכשר יצחק מאיר הלפגוט, התואר מלך החזנים בכל זאת קצת מוגזם, באבא הלפגוט היה נשמע טוב  יותר.

בעבר פירסמתי אשכול (בשמי הקודם) על הלפגוט של היום שהוא כביכול חלש יותר מההלפגוט הצעיר ואני שוב חוזר בי ומצטער על השטויות שכתבתי אז, הלפגוט היה ונשאר גדול כמבצע פרפורמר.

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2011 16:20 לינק ישיר 

שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה'
שוב הקלטה של הלפגוט במיטבו מבצע כהרגלו בשלמות, המקהלה גם היא מעולה ומדויקת אני לא מאמין שזה מקונצרט, זה נשמע חי בשביל קונצרט וגם מדוע זה חתוך,
שבת שלום, צבי

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2011 16:02 לינק ישיר 

יש באבא חדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2011 15:08 לינק ישיר 

הקטע הוא מתוך קונצרט ולא משבת האחרונה
    והתבקשתי שוב להעלות לתועלת הרבים
    http://www.youtube.com/watch?v=qZxd3JfWMJk&feature=youtu.be

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 22:19 לינק ישיר 

הורידו את היצירה. למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 21:55 לינק ישיר 

נאמר לי שזה מקונצרט ולא מהתפילה ואם כן אנחנו יכולים להיות רגועעעעים
    חבל שלא העלו את כל היצירה עד הסוף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 21:06 לינק ישיר 

גם אני התבקשתי באישי להעלות את זה, (מאחד שמכונה "מפרסםקליפ", ולא התייחסתי כדי לא להיות שותף לדבר עבירה!!
    אשמח אם מישהו יוכל להכחיש שזה מהשבת, כי אם זה כך, זה חמור מאד, ולא ראוי שיהיה בפורום!
    לא מדובר כאן על איזה חזן שלא אכפת לו. מדובר על יהודי ירא וחרד, ולדעתי מן הראוי להוקיע ולהסיר זאת!

הק' מעניש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 20:34 לינק ישיר 

אני הוזה או שזה רק נדמה לי שזה הקלטה מהשבת האחרונה בביהכנ"ס הגדול בירושלים
    ואם כן למה לעלות רק קטע קטן אם כבר שהפושע יעלה את הכל
    זה פנטסטיק
    הלפגוט במיטבו
    המקהלה נו נו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > החזן יצחק מאיר הלפגוט "נעריצך"
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext