בית פורומים עצור כאן חושבים

מוסריותו של הקניבל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2011 18:59 לינק ישיר 
מוסריותו של הקניבל

(באישור מיימוני)

[אני פותח אשכול חדש בנושא זה, תוך העתקת ההודעות הנוגעות לענין, משום שהאשכול הקודם הגיע כבר ל16 דפים, ויש פה תת נושא השונה במעט מהדיון הקודם.]

בעקבות תגובת אגב זו באשכול 'לולא אמונה באלוקים – מדוע לא לרצוח?'

thepresent כתב:          

מעניין מאוד.
מבחינה מעשית, האדם הוא החיה הפחות מוסרית. הוא כמעט היחיד שרוצח את בני מינו בכוונה תחילה ובעלי חיים אחרים לשם שעשוע. ע"כ ציטוט.

שאלתי:האם לדעתך\ם הקניבל הוא יותר מוסרי מרוצח מצוי, בעקבות כך שהוא רוצח לשם אכילה ולא לשם שעשוע? 

ואוסיף עוד כמה שאלות לדיון. 

האם צריך להיות יחס שונה בין רצח לרצח? הבדל מוסרי? חברתי? 

אם הקניבל רוצח לשם אוכל, מדוע באמת הוא נתפס כל כך גרוע? 

ולגבי אכילת בשר אדם, האם הדבר אכן כל כך חמור? מדוע?  

אשמח לקרא את דעותיכם בנושא. 

תוקן על ידי סיבתא_רביא ב- 10/08/2011 19:05:42

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 12:12 לינק ישיר 

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 09/09/2011 12:35:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 12:10 לינק ישיר 

טעות

תוקן על ידי סיבתא_רביא ב- 09/09/2011 12:12:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2011 12:09 לינק ישיר 

תכלo כתב:
(אני כוסס צפרניים וחלקי עור חצי תלושים משפתי ואצבעותיי.)

מבלי לעיין בדבר כעת, עד כמה שזכור לי בצפרניים אין איסור. לגבי חתיכות עור אולי זה יותר בעיה. 
(אני מקוה שאני לא טועה ומטעה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 17:16 לינק ישיר 

אני דבק בגירסתי , לא שהיה לי בעיה להקיש ערך קניבל אתה יודע ..
אתה רוצה לקחת מושג שמייצג טקס דתי פולחני ולהדביק אותו על אקט הישרדותי איו בעיה , מה שטוב לכם !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 17:03 לינק ישיר 

מומלץ לקפוץ לפה
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3408310,00.html
אחרי קריאת האשכול המרתק הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 16:58 לינק ישיר 

אדם

קניבל פרושו אוכל בשר אדם- יותר נכון האוכל את בן מינו.
כשהתורה אומרת ואכלת את בשר בניכם -היא מתכוונת לקניבליזם, הנשים בספר מלכים בסיפור המצור על שומרון- אכלו את ילדה של אחת מהן- היו קניבליות,
לפני כארבעים שנה מטוס התרסק בהרי האנדים. הנוסעים אכלו את בשר חבריהם, הם היו קניבלים.
באוסטריה באנגליה ובאוסטרליה התגלו קניבליזם לפני זמן לא רב,
בספרות נכתבו ספרים על הקניבליזם- ראה סיפורו של עגנון- האדונית והרוכל- וכד' סרטים- שתיקת הכבשים.
יש תופעה כזו יותר נכון סטייה נפשית. ויש אנשים החולים בה.

ואתה בא וממסגר את זה, על קניבליזם - הנהוג אצל אחד השבטים באזור גיניאה המשוונית- וקובע כי זו היא הקניבליזם! ואין בלתה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 16:37 לינק ישיר 

לקווים כללים אתה קורא בקיאות ?? בקושי 15 שורות טקסט !!!

מה לא מסתדר לך ?? השמח לדעת היכן מצוי הליקוי

תוקן על ידי adamdror ב- 08/09/2011 16:43:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 11:52 לינק ישיר 

אדםדרור

איני יודע על מה אתה מבסס את בקיאותך הגדולה. באופי ובמנהגי הקניבל, אבל בקיאותך לוקה בחסר גדול מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 11:16 לינק ישיר 

לכל הטוענים שאין בכלל קניבליות בצורה שתיארתי אותה, הדיון בנושא מתאים גם לצורך התיאוריה בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 11:07 לינק ישיר 

הקניבל אוכל רק את אוייביו ובמיוחד מנהיגי רוח או מנהיגי שבטים בעלי כוחות מיסטיים ופיזים לדעתם אצל אוייביו כי על פי אמונת הקניבלים הוא שואבים את כוח נפשו של הנאכל ...

לידע כללי קניבל לא אוכל את האדם חיי , אלא שורף את בשרו ושותה את אפר הבשר במים או משקה אלכוהלי טקסי..

בדרך כלל לאחר שתיית האפר הם נוטעים ממש להשתגע ולהיכנס לטראנס , סביר להניח מהחרדה באכילת בשר אדם שאף בשבטים הברבריים ביותר מאמינים הם בנפש וביוצרם .. הם אף מאמינים בנפש החיה ולא אוכלים כל חיה ביער מתוך הבנה שיש לכך השפעה על נפשם !! בעצם כל חיה הנאכלת הנפש של אותה חיה נכנסת לגופם .

לא ידוע על שבטים שאוכלים בשר חיי כלל , אלא לצורך טקסים דתיים , האיבר היחידי שנאכל חי הוא הלב שמייצג את כוח הנפש של אותה חיה ונאכל על מנת לחזק את אותו האדם , בדרך כלל בעל המעמד הגבוהה ביותר בשבט בזמן הצייד אוכל את הלב בעודו חם ! היו נוהגים אף להתחלק בו..

בזמנים שהציד אוכלי העשב היה קשה היו נוהגים לצוד קופים ולאוכלם , אכילת הקופים קשה בעניי השבטים והיו נוהגים לקחת גורי קופים ולגדלם ולהתחלק במזונם עימם ולשחרר אותם לטבע לאחר גדילתם כפיוס מול האל שאין הוא מרשה אכילת חיות דמוי אדם או חיות טורפות המייצגים את רצונות האלים מולם .וכשליחיו
כמובן שיש הבדלים משמעותיים בין תרבויות שונות ויבשות שונות , אבל הרוב דומה בעיקרון !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2011 01:07 לינק ישיר 

ישיבישעאר, עיין נא במקורות שהבאתי - בפנים, ותווכח שמדובר אכן בבשר אדם.

ולגבי בזיון המת, כמובן שכתבתי זאת בראיה לא יהודית. העולם מקבל בלי שום בעיה שריפת גופות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2011 21:36 לינק ישיר 

סיבתא_רביא כתב:

הרוצחים שאנו מכירים בעולם שלנו, בדרך כלל רוצחים מסיבות של כעס על הנרצח, נקמה, ועד לסטיה ולשם שעשוע.

והקניבל למה הורג? הקניבל רוצה לאכול. נו, בן אדם רעב...

בקיצור – לא יותר גרוע מהאחרים.

קניבל רעב לעולם לא ירצח ויאכל את בן שבטו, וגם כשבן שבטו מת הוא יקבור אותו בטקס, הוא רוצח את האחרים ומוכן לאכול אותם, אבל לא חסר לו אוכל אחר.

אף רוצח לא מזדהה עם רציחה, אפילו החמאס לא דוגל ברציחה, רוצח מצוי טוען שהכעס השתלט עליו שהוא לא יכל לעמוד בזה, חמאסניק טוען שזו מצוה, שהיהודים באו לרצוח אותו. אבל הקניבל לא רואה סיבה שלא להרוג את השונה ולא חושב שלאדם באשר הוא אדם יש זכות שווה. 

ולגבי עצם אכילת בשר האדם. אני אישית לא רואה הבדל מהותי בין זה לאכילת סרטנים וקרפדות ומקקים וכל מרעין בישין שעמי העולם אוכלים. גם בזה – הכל ענין של הרגל ויחסיות. ואדרבה, כנראה שזה אוכל יותר משובח והוא דומה לאכילת בשר שאר בעלי החיים הגדולים.
מה, חשבת שהבעיה היא שזה לא טעים?

וגם בזיון המת לא נראה לי שיש עם זה בעיה, וכי לשרוף גופה יותר מכבד אותה? אולי.

יפה! לא ברור באמת מה הבזיון בלאכול אותו??

ומכאן לנקודה היהודית של הענין.

וזה נחלק לשנים, הרציחה עצמה, ואכילת בשר האדם.

לגבי הרצח,

עד כמה שידוע לי, לפי התורה – רצח זה רצח, ולא משנה מה הסיבה, ולא משנה את מי רצחת.

אין הבדל בין אם רצחת מתוך כעס או לשם אכילה, ואין הבדל בין אם רצחת 'פשוט עם' לבין רצח ראש ממשלה או באבא. על כולם – אותו עונש.

בכולם עשית מעשה חמור ביותר שאיסורו אחד – לא תרצח.

לגבי אכילת בשר אדם,

כאן יש הפתעה.

(mdabraham וירוחםשמ - שימו לב.)

לפי התורה – אין לגוי שום איסור לאכול בשר אדם מת! ושיאכל הקניבל – ובתיאבון!

בראשית ט' ד' – "אַךְ בָּשָׂר, בְּנַפְשׁוֹ דָמוֹ - לֹא תֹאכֵלוּ:" – זה אבר מן החי.

כותבים הרמב"ן והספורנו במקום, לא נצטוו בני נח אלא על אבר מן החי, (וזה מסנהדרין דף נ"ט.) כלומר, אבר מן המת מותר לו לאכול

מדובר על בעלי חיים, מה הקשר לבני אדם?
אכילת בשר אדם היא מעשה תועבה, והעובדה שהתורה לא הוצרכה לאסור אותו לגויים אינה אומרת כלום, גם את כל שחיתויות סדום התורה לא כתבה לאסור, ובכל אופן הפכו אותם, כמו שנאמר 'כופין על מדת סדום'. לגויים אין תורה הם צריכים לכתוב אותה לבד.

וליהודי, אסור לו לאכול בשר אדם. ויש מחלוקת בראשונים בין הרבמ"ם (וזה מה שהביא mdabraham) לבין הרא"ש ועוד האם יש איסור מן התורה לאכול בשר אדם, או שזה מדרבנן.

ההלכה כהרמב"ם וכך מובא בשו"ע, אבל בכל מקרה בשר מת אסור בהנאה מהתורה, השאלה היא אם יש איסור מיוחד על אכילה. אבל ברור שהמעשה הוא אסור מן התורה.

עלי להודות שבימים האחרונים, בעקבות תובנות אלו – היחס שלי אל הקניבל השתנה מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 15:39 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
 דוד אומר בתהילים- תולעת אני ולא איש- ר"ל הלואי והייתי תולעת- כי אז היהודים היו נזהרים מלאכול את בשרי.

ירוחם:
אהבתי וזה יביא לי תועלת בהטפות שלי בקהילה, תודה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 15:27 לינק ישיר 

מואדיב

יש קניבליזם בעולם- ובעיקר בין היהודים. אוכלים  את הלב למישהו. ואיברים אחרים, בתאבון גדול.

לא אמרת היום?

בִּקְרֹב עָלַי מְרֵעִים לֶאֱכֹל אֶת בְּשָׂרִי

דוד אומר בתהילים- תולעת אני ולא איש- ר"ל הלואי והייתי תולעת- כי אז היהודים היו נזהרים מלאכול את בשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 15:13 לינק ישיר 

.

רק לתקן את תמונת העולם הרומנטית:

יש קניבליזם בעולם החי, יש בעלי חיים שטורפים את גוריהם-שלהם, יש שמחסלים גורים אחרים, ועוד.

ומנגד, בניגוד למה שחושבים, אין שום מקום בעולם בו ידוע על קניבליות כאורח חיים תזונתי. בכל המקומות בהם יש או היה קניבליזם,  מדובר במשהו טיקסי/דתי שאינו חלק מהתזונה הנורמלית.

או כפי שסיפרו על אידי אמין, שנשאל על ידי מראיין בנושא זה האם עדיין יש קניבלים באוגנדה, וענה: "לא, אתמול אכלתי את האחרון".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מוסריותו של הקניבל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext