בית פורומים פורטל הנפש

אמונה .

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2011 19:50 לינק ישיר 
אמונה .

פותרת בעיות נפשיות ?
פותרת מידות מקולקלות ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2011 16:33 לינק ישיר 

נעים לנו להאמין כי אמונה מרפאת את הנפש אך המציאות מראה אחרת. אם זה היה עניין של מינון כמו ששאלת היינו רואים באופן מובהק שבקרב אנשים בעלי אמונה נמוכה שהם רוב העולם (גויים והיהודים) יש יותר חולי נפש מהמיעוט המאמין ברמה גבוהה. וזה לא כך. 
מה שכן, אנשים מאמינים יתנו משמעות אמונית לסבל שלהם , וכפי שאמרתי במצבים בהם יש סבל (חיצוני) האמונה תעזור למאמינים לשאת את הסבל ואת ההתמודדות בחיי היומיום. עם זאת ממה שאני פוגשת ,וצריך לחקור זאת, למי שסובל מבעיות נפשיות (פנימיות) האמונה שלו (יותר של הסביבה) פעמים היא דרך להתכחש לבעיה ולא לטפל בה עד אשר תופסת שיעור שקשה מאד להתמודד איתה.
יתר על כן, פעמים האמונה שהאדם צריך חיזוק באמונה, יכולה לחזק הפרעות נפש במיוחד אלו שנשענות על סופר אגו קשה (מצפון גבוהה, מוסר גבוהה, רגשות אשמה ובושה וכד'). אדם מאמין ,למשל, שסובל ממחשבות אובססיביות בנושאים של עבירה, מרגיש גם כך רע שהוא לא מספיק מוסרי ומאמין ולכן הוא ממשיך להשקיע בעוד לימוד  מוסר, בטחון ואמונה  ונהיה יותר ויותר אובססיבי בעניין.

בהתבסס על תיאוריות התפתחותיות ניתן להניח כי סוג ואיכות האמונה תתפתח  בהתאם למצבו הנפשי של האדם . אנשים שתקועים או נסוגים לשלבים מוקדמים נפשיים, האמונה שלהם תהיה אף היא בהתאם, ילדית, פרמיטיבית (ראשונית), קונקרטית. למשל, אנשים שהסופר אגו שלהם נוקשה ומאיים  יכלול כנראה גם יצוג אלוקי (הדמות האלוקית שהפנימו) מעניש, מפחיד,  האמונה שלהם עשויה להתעצב בהתאם והם יפעלו מתוך יראה ופחות אהבה ומחילה. וזה לא מוסיף בריאות נפש ולע"ד גם לא אמונה

אדם שבריא בנפשו (פחות או יותר) הבחירה שלו חופשית יותר ואם יבחר  להאמין אני מניחה שהאמונה שלו תהיה בהתאם אמיתית ואיכותית יותר. הבסיס הוא לא אמונה אלא בריאות נפשית וכדי להאמין  טוב צריך להיות קודם בריא.

לגבי שאר השאלות, אני מציעה לעבור על האשכולות , את תמצאי הרחבה בנושא של החלק המולד ובכלל על הפרעות נפש.

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
< type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2011 23:43 לינק ישיר 

רונית,
אולי כי הם לא מספיק מאמינים ?
או כי זה בעיה נפשית מולדת  
(אולי שייך לאשכול אחר-  אלו בעיות נפשיות מולדות ואלו לא , כיצד יודעים ?   והם בעיה נפשית היא משהו בשליטה? )

תוקן על ידי אמונהבטחון ב- 13/08/2011 23:44:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2011 17:55 לינק ישיר 

המחקרים מראים כי אמונה תורמת להתמודדות עם תפקידים משפחתיים ,מצבי דחק , משבר ונסיבות חיים מיוחדות כמו ילד חולה ל"ע. אולם אני לא חושבת שיש מחקר שמראה שאמונה פותרת בעיות נפשיות. אם זה היה כך אז היינו רואים כי אנשים דתיים/מאמינים  בריאים נפשית יותר מאנשים לא דתיים/מאמינים והמציאות לא מראה זאת.
בברכת שבת שלום

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
< type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2011 00:19 לינק ישיר 

נותנת רוגע בחיים ומורידה את הצורך בשליטה ,חרדות ובעצם הכל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > אמונה .
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext