מאסטרו אלי יפה בשיתוף התזמורת הסימפונית ירושלים - רשות השידור גאים להציג:
סדרת קונצרטים לעונה 2011- 2012
הקונצרטים התקיימו בתאטרון ירושלים, אולם 'הנרי קראון'.
הסדרה כוללת 3 קונצרטים בהשתתפות גדולי חזני הדור ובליווי התזמורת הסימפונית (70) נגנים.
הפרטים ודף הפרסום יעלו בהמשך
נשלח ב-10/9/2011 21:47
יהודה, אני מבין מדבריך שהאישיות הזו אינה רוצה בפירסום שמה ובשם היצירה. ולפי איך שהבנתי מדבריו, זה לא כזה חסוי. האם הבנתי נכון? ואם כן, אפרסם את שמה ושם היצירה.
נשלח ב-10/9/2011 21:23
בס"ד
שבוע טוב מספר פרטים שנודעו להנהלת הפורום בהקשר לסדרת הקונצרטים הקרובה התזמורת תופחע בהרכב מלא: כ-80 נגנים!! בקונצרט הראשון תבוצע יצירה חדשה של אשיות ידועה מתחום החזנות. החזנים יופיען ללא הגברה כלל!!
בהצלחה יהודה
נשלח ב-6/9/2011 11:27
לאחר שדיברתי עם המאסטרו אלי יפה להלן תגובתו
ראשית
ברצוני לשבח אותך על הדרך בה כתבת את הביקורת
לגבי נושא הקונצרט השלישי כמדומני שאין בעיה כוונתי היתה הימים שלאחר יום השואה והזיכרון ובין ימי בין המצרים ( שכך הימים האילה נקראים בהלכה ) אך חוץ מזה אני מתכוון להסטוריה אך בעזרת השם השנה יבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן
לגבי חיים אדלר פניתי אילו אך הוא היה תפוס בכל שלושת התאריכים של הוקנצרטים כך שנבצר ממנו להשתתף וחבל! />
תוקן על ידי יוסיש ב- 06/09/2011 11:24:56
[/quote]
נשלח ב-6/9/2011 11:25
מצטער משום מה תגובתו של אלי התערבבה לי עם הציטוט איתכם הסליחה
נשלח ב-6/9/2011 11:23
עתהזמיר כתב:
ברוך שובכם, אני מחכה בכליון עינים לקונצרטים האלו ע"י המנצח האגדי אלי יפה שמכנים אותך לתוך האוירה של היצירה וכן חזנים מצוינים מאד שחבל שלא שומעים על חלק מהם בתקופה האחרונה כמעט כלום.
בהצלחה רבה לחזנים זקנים עם נערים, ולמנצח.
קצת צורם לי הנושא של הקונצרט השלישי "התקופה שלאחר ימי הזכרון ולפני בין המצרים" שאין הדרך יפה לקבוע שום דבר היום על זמן של בין המצרים בשנה הבאה שהרי כולנו תקווה שיבנה בית המקדש עוד השנה, ובפרט אלי יפה שניחון באמונה יהודית אמיתית ועמוקה לא מתאים לו ששגגה כזו יצאה מתחת ידו.
כידוע שמנהג ישראל הוא לא לשמור את ספר הקינות משנה לשנה בכדי להראות שאנו בטוחים שיבא גואל במהרה, וכן אני זוכר באחד מגדולי הדור ה קודם שהיה צריך להשמיע נאום עמוק בעניני בין המצרים ולא רצה לפרסם עד אחרי י"ז בתמוז מהסיבה הנ"ל.
לאחר שדיברתי עם המאסטרו אלי יפה להלן תגובתו
ראשית
ברצוני לשבח אותך על הדרך בה כתבת את הביקורת
לגבי נושא הקונצרט השלישי כמדומני שאין בעיה כוונתי היתה הימים שלאחר יום השואה והזיכרון ובין ימי בין המצרים ( שכך הימים האילה נקראים בהלכה ) אך חוץ מזה אני מתכוון להסטוריה אך בעזרת השם השנה יבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן
לגבי חיים אדלר פניתי אילו אך הוא היה תפוס בכל שלושת התאריכים של הוקנצרטים כך שנבצר ממנו להשתתף וחבל! />
יצאו במבצע הכרות עד ל 15.9.11
או עד גמר המלאי -לכל הסדרה 350 ש"ח
מבחינת בחירת מקומות - מחיר שווה -היינו, כל המקדים זוכה
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 15/08/2011 18:18:42
נשלח ב-14/8/2011 17:36
שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה' ברכות למנצח אלי יפה לרגל סדרת המנויים האיכותית והמעטירה, אני מקווה שאוכל להגיע לפחות לקונצרט אחד מתוך הסדרה, ואני מקווה שזה יהיה לקונצרט השלישי עם החזן בן ציון מילר שמבחינתי זו כעין סגירת מעגל, שהרי בן ציון מילר עבד בעבר רבות עם המנצח אלי יפה ואף הוציא לאור שלשה דיסקים עם מיטב לחנם של אלי יפה. בברכה, ידידכם צבי
נשלח ב-14/8/2011 17:22
אפשר להירגע רבותי. מדובר בסדרה איכותית לא פחות מסדרות "יובל" או כל הפקה אחרת מכמה בחינות:
א. כל המופיעים- עזי שוורץ, יחזקאל קלאנג, דובלה הלר, אברמסון, ברזילי ושחט הופיעו ומופיעים בקונצרטים הכי משובחים של יובל ושל אחרים. מילר מוצן ורנד נחשבים לבעלי ניסיון ומשיכת קהל קצת יותר ולכן הודגשו.
ב. צעירי החזנים שיופיעו הם תוספת וגיוון, שגם (ואולי בעיקר) המבינים באמת בחזנות יהנו מהם. אפשר רק לברך על כך שאלי יפה מקדם חזנים מבית ספרו ללא תמורה פוליטית או מוניטרית.
ג. ידיו האמונות של אלי יפה כמנצח, והעיבודים הנפלאים שלו עשויות מחומר אחר לגמרי ממה שרגילים. מילה אחרונה- יהיה מה ליהנות למי שרוצה חזנות איכותית.
נשלח ב-14/8/2011 15:45
ילמדנו רבינו למרות שאין הקפדן מלמד...
מה זה אינטואיציה מטורפת איך זה קשור לשירה וחזנות?
אגב, בפעם האחרונה ששמעתי אותו שר, באמצעות הקלטה שהגיעה אליי מסיום השנה בבית הספר ברמת גן הוא היה רחוק מלהרשים, יש לו כמובן הרבה דברים שהוא טוב בהם אך גם המון דברים שעליו לשפר כדי שיוכל לעמוד על במה מכובדת...
ובעיקר אני מתכוון לצבע הקול שמזכיר שירת גבאים ולא שירה מקצועית.
נשלח ב-14/8/2011 09:53
שאלות שואלים בפסח.... תבואו יהיו הרבה הופעות. החזן הצעיר יוסי שוורץ חזן בעל אינטואיציה מטורפת ועם הופעת במה יוצאת מן הכלל הוא עוד יפתיע...
נתראה מאחורי הקלעים. בברכה חזנות בעולם בע"מ
נשלח ב-13/8/2011 23:41
מצפה ומשתוקק לקראת הקונצרטים הללו. רק שאלתי ניצבת כשאלת רוממות היכן המקהלה? ועוד שאלה בשקט. מדוע חיים אדלר שהוא כל השנה צמוד לאלי יפה בשבתות. נפקד מקומו מסידרה זו.
נשלח ב-12/8/2011 18:21
שתי שאלות:
א. האם לא תהיה מקהלה בקונצרטים? ב. מי אחראי לדחיפתם של "פרחי החזנות?
קונצרטים בניצוחו של אלי יפה הם בשורה לעולם החזנות, אך רק חזן אחד בכל קונצרט נמנה על השורה הראשונה.
מ"מ, ברכות ואיחולים, גם על המקוריות - קונצרט בלי הלפגוט.
נשלח ב-12/8/2011 10:47
עתהזמיר כתב:
קצת צורם לי הנושא של הקונצרט השלישי "התקופה שלאחר ימי הזכרון ולפני בין המצרים" שאין הדרך יפה לקבוע שום דבר היום על זמן של בין המצרים בשנה הבאה שהרי כולנו תקווה שיבנה בית המקדש עוד השנה, ובפרט אלי יפה שניחון באמונה יהודית אמיתית ועמוקה לא מתאים לו ששגגה כזו יצאה מתחת ידו.
כידוע שמנהג ישראל הוא לא לשמור את ספר הקינות משנה לשנה בכדי להראות שאנו בטוחים שיבא גואל במהרה, וכן אני זוכר באחד מגדולי הדור הקודם שהיה צריך להשמיע נאום עמוק בעניני בין המצרים ולא רצה לפרסם עד אחרי י"ז בתמוז מהסיבה הנ"ל.
גם הרוצח אשר דהאן דיבר דברים דומים קודם הרצח
תוקן על ידי העין ב- 12/08/2011 10:48:28
נשלח ב-12/8/2011 10:18
ברוך שובכם, אני מחכה בכליון עינים לקונצרטים האלו ע"י המנצח האגדי אלי יפה שמכנים אותך לתוך האוירה של היצירה וכן חזנים מצוינים מאד שחבל שלא שומעים על חלק מהם בתקופה האחרונה כמעט כלום.
בהצלחה רבה לחזנים זקנים עם נערים, ולמנצח.
כידוע שמנהג ישראל הוא לא לשמור את ספר הקינות משנה לשנה בכדי להראות שאנו בטוחים שיבא גואל במהרה, וכן אני זוכר באחד מגדולי הדור הקודם שהיה צריך להשמיע נאום עמוק בעניני בין המצרים ולא רצה לפרסם עד אחרי י"ז בתמוז מהסיבה הנ"ל.