|
|
| נשלח ב-15/8/2011 03:58 |
|
| |
ט"ו באב שחל בבין הזמנים-בחדרינו החרדים
בהמשך לדברי גלית1 באשכול בין הזמנים התחיל!!!!-
רואה אני במסגרת אותה הלקאה עצמית שבין חברי הפרום חובה לעצמי למחות בעדים וברבים כנגדי- בעצם היותי כאן(למ"ד שיש בכך איסור)
ובפרט שאני ירוק וחדש שעדיין לא "הותרה לו" כדין עבר ושנה.
ומכיון שאין משנים ממנהג המקום והעולם, העשה מחאה דרככם והרי אני נכלל עימכם כך שהדברים אמורים גם עליי שאין ראוי לי אני הקטן שאדבר רק בי, בינכם-
ראו(יש לקרוא במנגינת המשגיחים המסורתית)צדיקים תמימים כמותכם, עינכם הטהורות שנתפלשו באותיות תלמודיכם מתעופפים בחדרי חרדיכם וליבכם פרץ את הזמן ויצא בשבוביתכם.
ואווי, על זה נאמר עין רואה ולב חומד וכלי מעשה גומרים, וכאן חסודים טהורים חוטאים שכמותכם נשאלת השאלה-
מילא העין חוטאת בראותה. אבל הלב,הלב מה עשה והרי הוא איבר לא רצוני
ומה יעשה והוא אנוס מהעין והרי טבעו לחמוד?
אלא שימו ליבכם לדבריי-הטענה היא למה אתה הלב לא ראיתה,למה נתת לעין הגשמית לראות והלכת אחריה והיא היתה צריכה ללכת אחריך אם היית אתה רואה.
טוב,אחרי לימוד קטן של מוסר זה נוכל להיכנס לאתר בלב שקט,
וגם חברינו שלא עשו שטעייגן "בזמן" יצטעפו עינהם ביראת שמיים
וניכנס לאתר כיום ט"ו באב שאָמַר רַבָּן שִׁמְעוֹן בֶּן גַּמְלִיאֵל, לֹא הָיוּ יָמִים טוֹבִים לְיִשְׂרָאֵל כַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בְּאָב וּכְיוֹם הַכִּפּוּרִים, שֶׁבָּהֶן בְּנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת בִּכְלֵי לָבָן שְׁאוּלִין, שֶׁלֹּא לְבַיֵּשׁ אֶת מִי שֶׁאֵין לוֹ. כָּל הַכֵּלִים טְעוּנִין טְבִילָה. וּבְנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת וְחוֹלוֹת (רוקדות) בַּכְּרָמִים...(לו יהי לימינו להגיע לדרגות שלא ניכנס בהם שום הירהור פסול)
החסידים שבינינו יש לילבוש גערטל שהרי גם למ"ד שיש איסור גמור וחמור להיכנס כאן
הרי מיתוך מעשה רב אנו לומדים שגם עברות יש לעשות שגערטל על מותנך.
אולי כדיי לומר מה לו לאדם לעבור עבירה בכל גופו אם יכול לחלק את גופו למראיית העין, ואין בחלק השני כלל די עברה
(אני מתנצל אם נשמע שיש כאן פגיעה כלשהי,אני מודע שהחלק הלמדני שלי מעט פגום)
ועכשיו {ק}הילה מיסתורית שלי אני מקווה לילמוד וללמד בבין הזמנים (גם)באתר זה ובל לישכוח לישמור ולעשות ולקיים את כל דיברי תלמוד תורתיך באהבה(-לה')
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 22:57 |
|
| |
| פתוחלהציץ כתב: |  | בהמשך לדברי גלית1 באשכול בין הזמנים התחיל!!!!-
רואה אני במסגרת אותה הלקאה עצמית שבין חברי הפרום חובה לעצמי למחות בעדים וברבים כנגדי- בעצם היותי כאן(למ"ד שיש בכך איסור)
ובפרט שאני ירוק וחדש שעדיין לא "הותרה לו" כדין עבר ושנה.
ומכיון שאין משנים ממנהג המקום והעולם, העשה מחאה דרככם והרי אני נכלל עימכם כך שהדברים אמורים גם עליי שאין ראוי לי אני הקטן שאדבר רק בי, בינכם-
ראו(יש לקרוא במנגינת המשגיחים המסורתית)צדיקים תמימים כמותכם, עינכם הטהורות שנתפלשו באותיות תלמודיכם מתעופפים בחדרי חרדיכם וליבכם פרץ את הזמן ויצא בשבוביתכם.
ואווי, על זה נאמר עין רואה ולב חומד וכלי מעשה גומרים, וכאן חסודים טהורים חוטאים שכמותכם נשאלת השאלה-
מילא העין חוטאת בראותה. אבל הלב,הלב מה עשה והרי הוא איבר לא רצוני
ומה יעשה והוא אנוס מהעין והרי טבעו לחמוד?
אלא שימו ליבכם לדבריי-הטענה היא למה אתה הלב לא ראיתה,למה נתת לעין הגשמית לראות והלכת אחריה והיא היתה צריכה ללכת אחריך אם היית אתה רואה.
טוב,אחרי לימוד קטן של מוסר זה נוכל להיכנס לאתר בלב שקט,
וגם חברינו שלא עשו שטעייגן "בזמן" יצטעפו עינהם ביראת שמיים
וניכנס לאתר כיום ט"ו באב שאָמַר רַבָּן שִׁמְעוֹן בֶּן גַּמְלִיאֵל, לֹא הָיוּ יָמִים טוֹבִים לְיִשְׂרָאֵל כַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בְּאָב וּכְיוֹם הַכִּפּוּרִים, שֶׁבָּהֶן בְּנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת בִּכְלֵי לָבָן שְׁאוּלִין, שֶׁלֹּא לְבַיֵּשׁ אֶת מִי שֶׁאֵין לוֹ. כָּל הַכֵּלִים טְעוּנִין טְבִילָה. וּבְנוֹת יְרוּשָׁלַיִם יוֹצְאוֹת וְחוֹלוֹת (רוקדות) בַּכְּרָמִים...(לו יהי לימינו להגיע לדרגות שלא ניכנס בהם שום הירהור פסול)
החסידים שבינינו יש לילבוש גערטל שהרי גם למ"ד שיש איסור גמור וחמור להיכנס כאן
הרי מיתוך מעשה רב אנו לומדים שגם עברות יש לעשות שגערטל על מותנך.
אולי כדיי לומר מה לו לאדם לעבור עבירה בכל גופו אם יכול לחלק את גופו למראיית העין, ואין בחלק השני כלל די עברה
(אני מתנצל אם נשמע שיש כאן פגיעה כלשהי,אני מודע שהחלק הלמדני שלי מעט פגום)
ועכשיו {ק}הילה מיסתורית שלי אני מקווה לילמוד וללמד בבין הזמנים (גם)באתר זה ובל לישכוח לישמור ולעשות ולקיים את כל דיברי תלמוד תורתיך באהבה(-לה')
|
|
פששש....מילים כדורבנות.
(אם כי לא הבנתי בדיוק איפה הייתה הפואנטה המרכזית אבל נניח, העיקר הפוש,
המנגינת משגיחים עשתה את שלה)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 15:48 |
|
| |
למה הרב פתוח להציץ שליט"א מסר את השיחה ב4 לפנות בוקר הרי התלמידים ממילא ישנים והוא לא היה צריך להרדים אותם.....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 15:09 |
|
| |
חחחח לא קראתי מה הוא כתב, רק התגובות שלכם הצליחו להצחיק אותי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 14:25 |
|
| |
תגידו, הוא אמיתי ?
נראה לי הוא התבלבל ובמקום למסור "חבורעהה" בישיבת בין הזמנים או בטעות כתב אותה פה...
|
| נשלח ב-15/8/2011 14:09 |
|
| |
| פתוחלהציץ כתב: |  | | ואדם המילה חומד היא מילה שלילית הן בעברית והן לפי התורה כך שתמצא מילה מקבילה לזה שהתכונת |
|
מאיפה המצאת את זה?
לָמָּה תְּרַצְּדוּן הָרִים גַּבְנֻנִּים הָהָר חָמַד אֱלֹהִים לְשִׁבְתּוֹ אַף יְהוָה יִשְׁכֹּן לָנֶצַח
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 13:44 |
|
| |
אני שמח בתגובותיכם ובקושי הבנתכם הרי אין הביישן למד-והסביר לכם את דבריי
אבל ראשית אומר לאדם שראיתי שהבין מיתוך דבריי שאני חושב שלא מתחתנים מיתוך התאהבות ונקפני ליבי ועיינתי שוב בדברי לראות אם אני אמרתי את דבר הכפירה
(והרי במיגירתי המאובקת מתאכסנים שירי אהבה מרובים מועמדת לחצי מלכותי ועדיים הם לעניהם של עכבישים בלבד)
ולא מצאתי כזאת (או שתאיר עיני)ולכן אסביר את דבריי שנכתבו בעברית ואשמח אם יש מישהו שיתרגמם ליידיש או פרסית כפי הצורך-
קראתי את דבריה של תמר1 שכותרתו "הגיע בין הזמנים" שמחתי על דבריה מכיון שבביתי נשארתי אחרון וקבלת פנים פלוס תיזכורות חשובות על המטרה של בין הזמנים היו לי לעיינים
אבל התגובות בהמשך (עיינו שם)היו של בחורי ישיבה שלא סגורים על עצמם כמה גרוע להיות כאן אם בכלל.והתיחסו בעיקר על האינטרנט בכלל
אך גם על האתר בפרט לקחתי את דבריהם כולם וריכזתי אותם כאדם אחד עם מעט ניגודים פנימים והכנסתי דבר תורה קטן
ששלושה שאכלו יחדיו ולא דיברו דברי תורה כאילו אכלו מזבחי מתים ומיכון ואני חששתי לאוכלים תוך כדיי גלישה שמא יאכלו שלושה גולשים יחדיו שקוראים את דבריי ויקראו אכלו מזבחי מיתים ח"ו
אבל אנימודה שכונתי היתה לכתוב בהומור ואים=ן הומור שצריך להסביר אותו אז יש לאחד מאיתנו בעיה
ואדם המילה חומד היא מילה שלילית הן בעברית והן לפי התורה כך שתמצא מילה מקבילה לזה שהתכונת
ושיר אני מודה לך על הסבר דבריי אומרים שלפעמים אפשר להבין את דבריי הסופר אף יותר ממה שהתכוון
.אם את לא שמעת קולו של משגיח בפעולתו אפשר לקרוא במנגינת איכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 13:43 |
|
| |
תגובה
אני שמח בתגובותיכם ובקושי הבנתכם הרי אין הביישן למד-והסביר לכם את דבריי אבל ראשית אומר לאדם שראיתי שהבין מיתוך דבריי שאני חושב שלא מתחתנים מיתוך התאהבות ונקפני ליבי ועיינתי שוב בדברי לראות אם אני אמרתי את דבר הכפירה (והרי במיגירתי המאובקת מתאכסנים שירי אהבה מרובים מועמדת לחצי מלכותי ועדיים הם לעניהם של עכבישים בלבד) ולא מצאתי כזאת (או שתאיר עיני)ולכן אסביר את דבריי שנכתבו בעברית ואשמח אם יש מישהו שיתרגמם ליידיש או פרסית כפי הצורך- קראתי את דבריה של תמר1 שכותרתו "הגיע בין הזמנים" שמחתי על דבריה מכיון שבביתי נשארתי אחרון וקבלת פנים פלוס תיזכורות חשובות על המטרה של בין הזמנים היו לי לעיינים אבל התגובות בהמשך (עיינו שם)היו של בחורי ישיבה שלא סגורים על עצמם כמה גרוע להיות כאן אם בכלל.והתיחסו בעיקר על האינטרנט בכלל אך גם על האתר בפרט לקחתי את דבריהם כולם וריכזתי אותם כאדם אחד עם מעט ניגודים פנימים והכנסתי דבר תורה קטן ששלושה שאכלו יחדיו ולא דיברו דברי תורה כאילו אכלו מזבחי מתים ומיכון ואני חששתי לאוכלים תוך כדיי גלישה שמא יאכלו שלושה גולשים יחדיו שקוראים את דבריי ויקראו אכלו מזבחי מיתים ח"ו אבל אנימודה שכונתי היתה לכתוב בהומור ואים=ן הומור שצריך להסביר אותו אז יש לאחד מאיתנו בעיה ואדם המילה חומד היא מילה שלילית הן בעברית והן לפי התורה כך שתמצא מילה מקבילה לזה שהתכונת ושיר אני מודה לך על הסבר דבריי אומרים שלפעמים אפשר להבין את דבריי הסופר אף יותר ממה שהתכוון .אם את לא שמעת קולו של משגיח בפעולתו אפשר לקרוא במנגינת איכה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 11:07 |
|
| |
מי שיתרגם לי מה הוא רוצה.
יקבל מה שהוא רוצה..
למה לא הבנתי כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 10:29 |
|
| |
תצרף הקלטה לטובת אלו שלא חובשות את ספסלי ביהמ"ד, ואיננן בקיאות בקולות 'משגיחיים'.
אדם, הוא מלמד את הציבור איך אפשר לפשוע ולהרגיש טוב עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2011 10:05 |
|
| |
1. מה אתה רוצה בעצם?
2. מי אמר לך שאסור לחמוד בחורה פנויה? לא יודע איך זה אצלך, אבל רוב הגברים מתאהבים ואז מתחתנים...
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|