בית פורומים פורטל הנפש

ילדים עם ADHD

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2011 17:19 לינק ישיר 
ילדים עם ADHD

שלום .אני שמח להיות חבר בפורום זה  האנשים פה משתדלים לתמוך ולעודד והמנהלת  עונה בסבלנות  בפירוט ובמקצועיות גדולה. אשמח לשמוע אם יש עוד הורים שעוברים את הקושי שלנו במיוחד עכשו בחופש.   היינו עם שני הבנים שלי  לפני חודש בערך אצל נורולג והוא איבחן שיש להם ADHD. הם התחילו לקחת תרופהלפני שבוע בערך הואהמליץ גם על טיפול רגשי שנתחיל אחרי החופש. אבל השאלה לבנתיים איך מתמודדים עם ההתפרצויות שלהם והמריבות וחוסר סבלנות שלהם. כל דבר קטן מרגיז אותם וכל דבר שמבקשים מהם לעשות כאילו לא אמרנו כלום. רק התחיל בין הזמנים וכבר אני ואישתי על סף פיצוץ. אשמח לשמוע עוד הורים שיש להם ניסיון כזה וגם מהמנהלת הסבר מקצועי ורעיונות מה לעשות. תודה רבה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2012 09:30 לינק ישיר 
בקשה למילוי שאלון

היי לכולם וחג שמח,

אני סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול באונברסיטה הפתוחה.
במסגרת עבודה סמינריונית שאני עושה בקורס שינה והפרעות שינה בילדות ,
בנושא הקשר שבין ADHD ואיכות שינה וכיצד פעילות גופנית משפיעה על הסימפטומים של ADHD
אני פונה אליכם הורים לילדים בגילאי 5-10 להשיב על השאלון המצ"ב :
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?pli=1&formkey=dDNEVlAyV3hZd295c3hJVXVOMy1jdnc6MQ#gid=0

להשיב על השאלון יקח לכם לכל היותר 2 דק', ולי יסייע מאוד בהשלמת המחקר.
בתודה מראש
שירן יושעי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2011 05:16 לינק ישיר 

אישתי מסכמת שסךהכל הרבה יותר טוב משנים שעברו ואני מסכים איתה אבל האמת שאני שמח שהתחיל הזמן והילדים חזרו לחיידר. מה עזר? גם התרופה וההדרכת ההורים מאד. שזה לא רק מה להתנהג איתם זה להבין את הראש שלהם יותר נכון את הנפש שלהם ולפי זה להגיב. אני מקווה שהם יתחילו טיפול רגשי נראה עוד התקדמות. צריך הרבה סייעתא דשמיא ושליחים נפלאים ולהמשיך להתפלל שיהיו בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 21:44 לינק ישיר 

נו ,
איך עבר  ?
יכול לשתף אותנו ? 
מה הועיל ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2011 21:39 לינק ישיר 

תודה רבה לכל מי שפנה אלי לאישי על ההצעות . ישר כוח גדול. ותודה גדולה למנהלת על ההדרכה גם בטלפון שהסכמת לשוחח איתי ועם אישתי. אישתי גננת כבר הכינה מערכת עם הילדים מה לעשות כל יום והם שמחו מאד . ואנחנו מתפללים שנצליח. כבר נרגענו קצת. תודה תודה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2011 08:39 לינק ישיר 

שלום לך

אני מאד מבינה  את הקושי שלכם בעיקר בחופשת הקיץ . כדאי לדעת שלילדים עם ADHD קשה יותר (ומכאן גם לכם ההורים) בימים שהשגרה מופרת. ילדים אלו במיוחד זקוקים לשגרה ולסדר יום מובנה ככל שניתן. כך שדבר ראשון מאד מומלץ גם בחופש להבנות איזשהו סדר יום ואפילו סדר שבועי. אך אפתח כהרגלי בכמה מילים על ההפרעת קשב וריכוז והיפראקטיביות. מדובר בהסבר כללי ועקרונות מנחים כאשר את ההדרכה הספציפית אתם תקבלו מהמטפלים של הבנים שלכם.  חשוב ללכת למטפל מקצועי (כמובן) שמטפל בילדים עם ADHD ושנותן הדרכה הורית ספציפית בנושא.

ילדים עם ADHD סובלים בעיקר מחוסר קשב, אימפולסיביות ופעילות יתר. לכן מאד קשה להם לציית לכללים ולהוראות במיוחד כאלה שנשמעים כלליים מידי, מופשטים ולא ברורים. כמו כן, הם מנסים להפר משמעת, נוטים להתנהגות פרועה, הם בקלות נסערים רגשית ובעלי סף תסכול נמוך.

הורים לילדים עם ADHD עוברים מסע רגשי בהתמודדות עם האבחנה , קבלת הילד ועם התנהגותו.  פעמים רבות הורים מאמינים שילדם מתנהגים בצורה כזו סרבנית ועקשנית בכוונה תחילה, אולם למעשה הילד כמעט אינו שולט בהתנהגותו.  נוסף לכך, שפעמים רבות מדובר בילדים חכמים אינטלגנטיים בעלי קסם אישי ושאף מגלים פעמים התנהגות יפה - חוסר עקביות זה  עשוי להוסיף לתחושת הבלבול ולספקנות לגבי יכולת השליטה של הילד ומכאן הדרך להטלת האשמה על הילד וגם ההורים על עצמם היא מהירה.
 אין ספק שהפרעה זו מעמידה במבחן את גבולות סבלנות ההורים והורים רבים נופלים למלכודת האשמה. הורים אלו עשויים לחשוב  שהם הורים גרועים שלא מצליחים לגרום לילד להתנהג טוב ובכך נפגמת תחושת הבטחון ההורי שלהם. חוסר האונים של ההורים פעמים מוביל אותם לתנועה חדה בין ענישה לא מובחנת לבין כניעה להתנהגות הילד. במצב כזה הילדים עשויים להתנהג באופן יותר עויין ותוקפני או שבורחים מהדרישות ההורים ומתנהגות ביותר סרבנות ועקשנות .

מספר עקרונות להתמודדות:
1. שמרו על סדר יום מוכר ומובנה
2. הסבירו לילדים את בקשותכם, דרישותכם, כללים והוראות בצורה ברורה, ספציפית, וקונקרטית.
3. תנו לילד מרחב נפשי- נסו לא להיות מעורב כל רגע ורגע בהתנהגות הילד, לא להעיר, לחנך, להדריך על כל דבר (למרות שנראה שצריך)
4. תגמלו חיובית התנהגות רצויה - מאד חשוב. כי לילדים אלו יש קושי גדול בהפנמה של כללים, ותגמול עשוי לעזור להם בעניין
5. התייחסות מבוקרת להתנהגויות רצויות ושליליות - שבו אתה ואשתך ועשו רשימה של ההתנהגויות שלדעתכם הילדים צריכים שיפור. אחר כך הכינו טבלה עם  שלוש עמודות בראש עמודה ראשונה רשמו חשוב אך לא דחוף, בשניה חשוב ודחוף ובשלישית לא חשוב ולא דחוף. מתחת לכל עמודה הכניסו את ההתנהגויות שמתאימים לקריטוריונים הללו.  בשלב שלישי, בחרו שניים או שלושה התנהגויות שחשובות ודחופות לימי החופש האלו והתמקדו רק בהם על ידי הסברים ברורים לילדים ותגמול חיובים להתנהגותם.

זכרו ! הילדים שלכם, רוצים לשתף פעולה ולהם חשוב לא פחות מלכם להתנהג טוב ויפה. אך הם זקוקים לעזרתכם. אני גם מבינה ללבכם שהמצב נראה כהר גבוהה שלא ניתן לעבור אותו . הורים רבים במצבכם מרגישים כמוכם. הדרכה הורים וליווי מקצועי עשויים לעזור לכם לעבור את המסע הקשה .

בהצלחה רבה וחופש נעים ומהנה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
טיפול במבוגרים, נוער וילדים
אלעד, ירושלים
 נייד 052-6346334
< type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > ילדים עם ADHD
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext