בית פורומים ספרים וסופרים

סודות שבעת המינים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/8/2011 01:26 לינק ישיר 
סודות שבעת המינים

אחים יקרים

מזה מספר שבועות אני חש בהתרגשות גדולה וברקותיי אני חש פעמי משיח.
קראתי בטיסה ספר באנגלית ששמו בתרגום לעברית אינדרודוקציה להגיונות העברית ומאז אני לומדו.
שם הספר באנגלית:

Introduction To Hebrew Logic. Part One: The Ketoret

גילית בספר הקטן הזה סודות גדולים ומופלאים שהיו תמיד לנגד עיניי, ולנגד עיני חכמים, שנאמר טול קורה. מן הידועות כי קודם לביאת המשיח יתגלו סודות וטעמים למצוות. מצאתי בספר הקטן את הטעמים לשבעת המינים ועוד גדולות ונצורות. תחילה פקפקתי, שאין בספר הסכמה. בחנתי לעומק את הדברים ואין בידי לסותרם.

פלא פלאים: הטעמים לשבעת המינים אליבא דאותו ספר.

הרי נתברכה ארצנו במינים רבים בשקד, בחרוב, בפטל, באבטיח, באלונים, באלת המסטיך, בשקמים, ועוד ועוד שלא זכו להימנות על שבעת המינים. טרם שקראתי את הספר לא מצאתי חוקיות משל זימים וקשקשים, או מפריס פרסה ומעלה גרה.
לכאורה אין עשב החיטה דומה לפרי הגפן, ואין הרימון דומה לשעורה, או התאנה לשמן הזית.

והנה באותו ספר מוצגת חוקיות ברורה שמרמזת על סודות נשגבים עוד יותר. בספר מוסבר כי בכל שבעת המינים מתקיימת הבדלה מלאה מאדום שאינה מתקיימת במינים שאינם נמנים על שבעת המינים על אף שנתברכה בהם ארצנו.

זאת ועוד הספר מסביר מדוע מופיעים המינים בדיוק בסדר בו הם מופיעים בהסבר חזק ומשכנע שאינו סותר את דעת חז"ל, שתרצו את הדבר בכבודה של החיטה, אלא מוסיף עליו. מכיוון שהספר מצוי רק בשפה האנגלית מובא כאן ההסבר לשבעת המינים אולם הספר חושף סודות גדולים רבים וכעת אני שוקד על לימוד סודות השעטנז המוסברים בו.

שבעת המינים כפי שהם מוסברים בספר Introduction To Hebrew Logic

החיטה מייצגת את העצמות ועל כן היא נזכרת ראשונה. היא לבנה, וכמו העצמות היבשות כך הקמח – לבן. כידוע החיטים הירוקות הופכות אדומות בטרם הן מצהיבות. בגרעין החיטה הבשל לא ניכר כלל הצבע האדום ואפילו היה ניכר האדום בנקל ניתן להפריד את המוץ מהתבן.

השעורה מייצגת את החלקים שמעל העצם שמצהיבים עם הגיל כגון הפרקים ואולי גם הגידים, ועל כן היא באה שנייה. השעורה כמו החיטה עוברת הבדלה מאדום, אלא שקימחה אינו מלבין כמידת החיטה. היות והפרקים באים מעל העצם השעורה נזכרת שנייה על אף שהיא מבשילה קודם לחיטה – והדבר קולע לדעת חז"ל שסברו כי כבודה של החיטה עולה על כבודה של השעורה.

הגפן – אין הענבים אדומים מתוכם אלא מברם, כלומר אלמלא הקליפה (הזג) האדום צבע היין היה לבן כצבע הציפה (תוכו של הפרי). הגפן מייצג את מערכת הדם וצורת הענב כצורת הלב. גם את הדם ניתן לסנן ולהפריד לנוזל שקוף ברובו (הפלזמה). ניתן להבדיל בשלמות את האדום מהלבן מה שאין הדבר כך במיץ הפטל.

התאנה – התאנה מייצגת את מערכת הנשימה. צורת גרוגרת התאנה כצורת הגרגרת שבגרון. התאנה האמצעית היא היחידה שמבדילים ממנה את האדום ולא את הלבן וגם לכך משמעות טוחנת הרים.

הרימון מייצג את השכל הציפה האדומה שעוטפת את הגרעינים משולה לדם הזורם במוח. אזל הדם ונותרת רקמה לבנה. גם כאן הגרעין הלבן נבדל במלואו מהציפה האדומה.

שמן הזית מייצג את שומני הגוף. שומני הגוף עטופים בכלי דם כפי שקליפת הזית האדומה עוטפת את ציפת פרי עץ הזית. תוכו וברו של הזית מובדלים במלואם ואין הם מתערבבים זה בזה כפי שקורה למשל באבטיח.

דבש התמרים מייצג את העור. ככל שדבש התמרים מזוקק יותר הוא הופך לבן יותר וכך נבדל הלבן מהאדום. קליפת התמר נבדלת במלואה מהציפה לא תמיד בנקל, אך כך גם העור מהבשר.

שאר המינים שנברכה בהם ארצנו בהם החרוב, השקד והאגוז למשל אינם הופכים אדומים אלא משתנים מירוק לחום בקליפתם. הפטל הופך מירוק לאדום בקליפה ובציפה. באבטיח קשה להבחין בין הקליפה הלבנה מבפנים לאדום העסיסי, וממילא לא ניתן להבדיל בשלמות את תוכו של הפרי מברו.

לא מצאתי ולו מין אחד (שאינו כלול בשבעת המינים) בו נברכה ארצנו שמקיים בשלמות הבדלה בין אדום ללבן בין קליפה לציפה (ברו ותוכו). לעומת זאת כל המינים המקיימים הבדלה בין אדום ללבן בין תוכו לברו כלולים בשבעת המינים.

הפרוש שבספר המוזכר לעיל טוחן הרים ומוצא קשרים נסתרים בין קורבנות, להבדלה, ובעיקר מסביר מדוע שבעה אלו ולא אחרים.

עוד קושר הספר פלא פלאים בין שבעת המינים לארבעת המינים ולקטורת אחד עשר הסממנים (7+4=11), ורומז על החוקיות המשותפת לכל אחד עשר הסממנים.

באמונה שלמה

יהודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 20:44 לינק ישיר 

השי שהובטח עדיין מובטח לתלמיד חכם שינקוב במין בו נתברכה ארצנו שעונה לחוקיות שנמצאה (אנא קראו בעיון את כל הדיון) ושאינו כלול כבר בשבעת המינים.

בברכה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/9/2011 11:47 לינק ישיר 

אגב השי הצנוע שהובטח עדיין מובטח,
לראשון שינקוב במין שאינו נמנה על שבעת המינים אך מקיים את החוקיות שהוסברה בדיונים הקודמים.
מותר להסתייע בכל אדם ורצוי להסתיייע ברבנים.

בברכה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 23:45 לינק ישיר 

אשר איש יקר!

אשריך שאינך נטרד מקושיות.

בברכה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 23:10 לינק ישיר 

יש לי תגלית מדהימה

בשמעת המינים אין אפילו מין אחד שגדל ביבשת אנטארקטיקה. ושיש בשמו את אחד האותיות הבאות ב כ ל ס צ ק. מה שמעניין ביותר זו העובדה שגם באיזור הקוטב הצפוני הם אינם גדלים. וזה אומר ש....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 21:25 לינק ישיר 

שותפי סוד יקר

בכפוף לכל ההסברים לעיל ראה אבטיח, פטל, אפרסק וכיוצב'
להלן ארבעה קריטריונים שאם תמצא מין צמח שעומד בהם תקבל פרס (שי צנוע כגון ספר).

1. מינים שנתברכה בהם ארצנו (נתברכה כלומר ראויים למאכל ושאינם רעילים)
2. מינים שמכילים צבע אדום ולו לפרק זמן קצר ושהקליפה נבדלת בצבעה מהציפה (שאחד מהשניים אינו מכיל אדום - כלומר ציפה או קליפה שונים מאדום).
3. הבדלה - מינים שניתן להבדיל בשלמות ובנקל את הצבע האדום משאינו אדום ושאין חציצה משמעותית בין ציפה לזרע (חרצן) עבה.(הזית מוזכר בשמו (שמן זית) וחרצנו כזית, התמר בעל החרצן הצר והארוך והצר אינו מוזכר בשם אלא כדבש. "חיטה, שעורה...ודבש").
4. שאינם כלולים כבר בשבעת המינים.

בברכת הצלחה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 17:40 לינק ישיר 

בסדר, בסדר, סתם צחקתי.

אז מה הניסוח המדוייק של המאפיינים של שבעת המינים לדעתך ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 16:52 לינק ישיר 

שותפי סוד יקר,

אם תרצה אוכל לשלוח אליך שי - אבל לא פרס. לא הצלחת להפריך את העקרונות שהוצגו.

בדיון האחרון העקרונות הובאו בתמצית שבתמצית (אנא ראה דיונים קודמים) ההבדלה צריכה להיות בין מה שמכיל את הצבע האדום לבין מה שאינו מכיל את הצבע האדום. ראה דיונים קודמים.

בשזיף אדום בשר הפרי אדום (ציפה) וקליפת הפרי אדומה ועל כן אין כאן הבדלה בין שני צבעים שונים.

בנוסף לכך קיימת חציצה ניכרת של קליפת החרצן בין זרע הפרי לציפה.
מה שלא מתקיים בזית ובתמר צרי החרצנים.

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 16:29 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:
אני מציע פרס - שי צנוע כגון ספר - לראשון שינקוב בשם של מין שמקיים:
א. נתברכה בו ארצנו (אפילו מין חדש בארצנו, מדובר בעשרות אלפי סוגי צמחים)
ב. שמתקיים בו צבע אדום (ולו לפרק זמן קצר)
ג. שניתן להפריד ולהבדיל בשלמות (לא לקלף בעזרת סכין) בין עטיפה לתוכן (כמו מוץ החיטה או זג הגפן)
ד.שאינו כלול בין שבעת המינים.

אני מתנצל שלא עקבתי אחרי מהלך האשכול עד כאן (הדף הראשון לא ניתן לצפייה), ולכן יתכן שאני חוזר על דברים שנאמרו.
אבל האם השזיף לא עומד בקריטריונים הנ"ל ?

אני עניתי על כל הקריטריונים שהצבת, אז מה עם הפרס הצנוע שלי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 16:15 לינק ישיר 

חז"ל כבר אמרו שהיחודיות של הז' מינין היא שכולם ענין לשיעורי תורה. מה היה קורה אם היינו צריכים לשער שיעור כזית בלי זיתים (וכמו שקרה באמת בארצות הצפון)? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 13:47 לינק ישיר 

בהפניה לשקד ולאפרסק הכוונה שחרצן השזיף (המשמעותי, כלומר גדול יותר מכזית) חוצץ בין הציפה לבין הזרע שבתוך החרצן ולכן אין כאן הבדלה של ממש היות והזרע והציפה מופרדים למעשה.
למעשה למעט הזית והתמר אין חרצנים בשבעת המינים - גם הזית והתמר לא נכללו כפרי אלא כתוצר הפרי (שמן ודבש)

בברכה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 13:18 לינק ישיר 

שזיף לא הוצע.
הצעה יפה.
ככלל השזיף האפרסק והשקד דומים ומאותה משפחה.

ספציפית לשזיף האדום: הציפה (תוכו של הפרי) אדום (בשונה מהגפן והזית למשל) והקליפה אדומה
ולכן אין הבדלה בין האדום למה שאינו אדום.

בברכה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 11:53 לינק ישיר 

Judea כתב:
ג. שניתן להפריד ולהבדיל בשלמות (לא לקלף בעזרת סכין) בין עטיפה לתוכן (כמו מוץ החיטה או זג הגפן)

אני מתנצל שלא עקבתי אחרי מהלך האשכול עד כאן (הדף הראשון לא ניתן לצפייה), ולכן יתכן שאני חוזר על דברים שנאמרו.
אבל האם השזיף לא עומד בקריטריונים הנ"ל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 09:20 לינק ישיר 

אשר ומיימוני היקרים,

באשר למה זה אומר - הצבעתי על הכיוונים בדיונים לעיל.
במתמטיקה כל אימת שמתאחדים תחומים הדבר נחשב לפריצת דרך גדולה.
מיימוני מטיל ספק בנכונות הנוסחא ולכן ודאי שאין הוא יכול לקבל איחוד תחומים.
הנה ייתכן שבנמצא חוט מקשר בין קורבנות, לשבעת המינים, להבדלה, ולטהרה.
מיימוני טוען כי זו פרשנות יתר
לכן אני מציע שראשית נבחן את החוקיות.
נצליח לפסול אותה - אין זה חשוב מה היא אומרת.
לא נצליח - עשוייה זו להיות אחת התגליות החשובות ביותר.

מיימוני אינו שלם עם הנוסחא הזו ולכן הוא יוצא כנגד מסקנותיה האפשריות. שחלקן עלולות להיות בבחינת פרשנות יתר.

באשר לצבעים עולם היהדות מלא בסמליות של צבע ראה מלבושיו של כהן גדול.

באשר לקילוף קליפות אין צורך להכביר מילים בנוגע לסמליות שבדבר.

הדימיון בין ביתור הקורבנות משחיטה דרך ניקוז הדם, הפרדת השומן, וכיוצב'
לבין שבעה ושבעה מינים בלבד (מבין עשרות אלפים) שמקיימים את החוקיות הזו אינו יכול להיות פרשנות יתר.
אלו הם סמלים ששיכים לאותה מערכת סמלים ולא שתי מערכות סמלים נפרדות כפי שמציע מיימוני אם אני מבין את טענתו כראוי.

לא תמיד אנו מוצאים את ההסיבה למצווה או לאיסור - אולם אם וכאשר נמצא טעם שנסתר מעיננו ומעיני חז"ל עד כה - הרי שאין זה דבר של מה בכך. ולמשמעות יש לשאול לדעת רבנים.

מיימוני טוען כי מדובר בקישור שרירותי בין מערכות סמלים שונות - לו היה כך הדבר הייתה חייבת להימצא סתירה בין החוקיות לעיל לבין ההלכה או למקורות, או לחז"ל, וכיוצב'.
הנה נמצאה חוקיות שלא רק שלא ניתן לפסול אותה מתוך עצמה - הרי היא עולה בקנה אחד עם תרי"ג מצוות,
הלכה וכיוצ"ב - ואם זה לא פלא פלאים - אז מה כן?

בברכה רבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 00:57 לינק ישיר 

יהודה היקר

הרשה לי לצאת רגע מן הנושא להרצאה קצרה בתולדות המדע.

המדע שלנו התקדם בזכות זה שהחל להתעלם מתכונות שנקלטות בחוש לטובת תכונות שניתנות למדידה.

ההלכה מתייחסת כמובן למה שמלמד אותנו המדע, אבל היא עדיין מתייחסת לאופן שבו האדם תופס את העולם, וזה נעשה דרך החושים. הצבע הוא אחד הגורמים שמשפיעים עלינו, וזה טבוע בגנים שלנו. (אדום הוא צבע של סכנה מפני שהדם הוא אדום).

אולם כאשר אדם מסתכל על פירות, ירקות וכל יבול, הוא אינו מסתכל רק על המראה החיצוני שלהם. הוא מסתכל על שיקולים כמו: התועלת התזונית (מה יישאר לי לאכול וכמה זה יספיק למשפחה וכמה זמן הפירות יחזיקו מעמד בלי קירור), היכולת למכור (את העודפים), וגם הטעם שקובע עבור האדם ועבור הקונים.

הנוי החיצוני של הפרי הוא ודאי שיקול, אבל ברמה נמוכה מאד.

הצבע ונוחות הקילוף הם פרמטרים שמעניינים את האדם ברמה מאד נמוכה. הם בוודאי אינם משקפים תכונות מהותיות לפרי, עד כמה שאני יודע - הרי איני מומחה בבוטניקה.

לאור הדירוג הנמוך מאד שיש לתכונות אלו, מדוע לראות בהן את הסיבה המגדירה שבשלה נבחרו פירות אלו לשבעת המינים?

הרי כבר כתבו כאן שהטעם לבחירתם הוא היותם נציגים של התועלת שבהם, ולא הצבע או נוחות הקילוף.

כמו כן, עד שלא ייבדק הדבר בניסוי (ואולי נבדק) אין לנו כימות שמאפשר לנו לדרג את מידת הנוחות של קילוף פירות אלו ואחרים. ובוודאי, שוב עד כמה שידוע לי, שאין לנו דרך לדרג את הצבע שיש לייחס לפירות אלו ואחרים, בתקופות שונות של גידולם.

הרושם שלי ממה שכתבת הוא שיש מידה רבה מאד של מלאכותיות ושרירותיות בבחירת תכונות אלו. כפי שתארת את הליך הבדיקה, זה לא עונה על מה שאני מכיר בתור ניסוי מדעי.

כמובן צריך להסביר מה נכלל בניסוי מדעי ומה לא. ואיני יודע מספיק כדי לענות על כך על רגל אחת.

ושוב, אפילו היו הסימנים שהעלה המקור שלך מגדירים באמת מהות של פרי, עדיין יש להתמודד עם שאלתו של אשר. מה זה אומר.

אני חוזר על מה שכתבתי למרות שחשבתי שכתבתי די ברור (כנראה לא הבהרתי למה זה חשוב): יש תגליות שמהוות קידום של ידע. יש "תגליות" שמקשרות מערכות סמליות זו עם זו. הסוג האחרון אינו תגלית אלא שעשוע ביצירת קשר בין סמלים. ניתן לקשר בין כל מערכת של סמלים לאחרת. זה מה שנקרא פרשנות ולעתים קרובות מדי, פרשנות יתר. כלומר פרשנות שכופה קישור בין סמלים שאינו תורם מאומה, אך יוצר תחושה ש"התקדמנו" ו"גילינו משהו". אדם שנתפס להתפעלות מקישורים סמליים יכול עוד להאמין שהוא מקדם את בוא המשיח, או שהמשיח כבר בא...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2011 00:13 לינק ישיר 

יהודה

נניח לרגע שאתה צודק, ושכל הסימנים שאתה אומר הם נכונים ויחודיים רק לשבעה מינים אלו. מה זה אומר לנו?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > סודות שבעת המינים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext