| נשלח ב-29/8/2011 23:42 |
|
| |
עם ישראל מעל המזל - האומנם.
שלום לכם,
אני בעל תשובה כבר כמה שנים, לומד תורה, עושה מצוות, שבת, תפילין, שמירת העיניים, ברכות, בקיצור חי לפי השולחן ערוך ומשתדל להיות יהודי כשר, ולהתרחק ממידות רעות... ואני גם אסטרולוג, למדתי את חוכמת הכוכבים כמה שנים ממקורות מהימנים לא האסטרולוגיה הרדודה והמוכרת מהעיתונים וההורסקופים השונים, משהו אחר..מדי פעם אפילו השתמשתי במקורות חז"ל. למדתי את זה גם לפני שחזרתי בתשובה וגם תוך כדי מהלך החזרה בתשובה שלי עסקתי בזה רבות, כמובן חזרתי בתשובה לא בגלל אינטרס אישי כלשהו להוכיח משהו ליהדות או לא, אלא כי הבנתי שזוהי האמת ואין בילתה, אך אחרי תקופה לא קצרה, התאכזבתי נורא לראות שאין שינוי במזל שלי, אני רגיל מימים לצפות ולחזות במעברי הכוכבים על המפה שלי מה שנקרא בשפה המקצועית "טרנזיסטים" ולראות את ההווה המתרחש במפה עצמה ומכך להבין את השיעורים שהקב"ה\העולם\החים..מה שתרצו ההשפעה מתי תסתיים ומה אני צריך ללמוד ממנה, כך הייתי עושה בעבר, חשבתי משום שאני חוזר בתשובה אני מעל המזל ובטח מהלכי חיי אינם מהשפעת הכוכבים כי חזרתי בתשובה ואני לא חי כמו גוי שאני נחשב כביכול לגוי, אז אני מסתכל במפה האסטרולוגית שלי ובמעברי הכוכבים במשך שנים ולמרות שאני חוזר בתשובה, ההשפעות ממערכת הכוכבים עדיין קיימות, תחושות ואירועים שאני חש על בשרי, אני יודע כל כוכב מה בדיוק מהותו איך הוא משפע במפת לידה או במעבר, לא צריך להכביר במילים, אני פשוט רואה שאני מושפע מהמזל.אפילו את תהליך החזרה בתשובה שלי עצמו אני רואה בכוכבים עצמם במפה שלי מאיפה התחיל ומאיזה בדיוק כוכב, דברים שהם מציאותיים לחלוטין, לכן אני חושב שהעניין שעם ישראל הוא מעל המזל אולי היה נכון לפעם..לדורות הקדמונים, שהם באמת היו מורמים מעם, אבל כיום הטומאה כל כך חזקה,יש ירידת הדורות, ורק יחידי סגולה עילויים וכדומה אולי מעל המזל או צדיקים גמורים מפורסמים שחיים או תלמידי חכמים שלומדים מהבוקר ועד הלילה אולי הם מעל המזל, אבל הבעל תשובה הפשוט, המתחזק, שלא נדבר על עמי ארצות, אפילו משפחות חרדיות, הם תחת המזל, בעבר פנתה אליי, בחורה שהיא רוצה שאני יבדוק במפה האסטרולוגית שלה מתי היא תכנס למדרשה כי היא נמצאת בתהלכי יציאה מהצבא והם עלו בתוהו..לא יודע איך היא הגיעה אליי אז, כנראה היתה נואשת, אבל בדקתי לה ונתתי לה תאריך משוער כמעט מדויק, ואכן צדקתי בדבריי והיא נכנסה בזמן שאמרתי למדרשה בשמחה רבה, אני לא יתחיל לפרט מה ראיתי במפות,אבל לא פעם ולא פעמיים צפיתי לחבר שגם חזר בתשובה וזכה להיות תלמיד ישיבה ולשקוד באוהלה של תורה במפה שלו בלי ידיעתו שסבל מבעיית עיכוב זיווג וראיתי הזדמנויות טובות שזה יפסק בתאריך כך וכך והמזל יפתח לו והוא יתחתן בחודש הזה בשנה כזו(לא על היום המדויק, אבל החודש והשנה) כמובן לא סיפרתי לו שלא יגידו אחר כך שזו נבואה שמגשימה את עצמה, וראיתי שהגיעו הזדמניות רבות באותה תקופה והוא התחתן !.. אז אני חושב לאחר מחקר וסבלנות רבה ובדיקה שבדורות שלנו לרוב העם חוץ מיחידי סגולה וצדיקים גמורים עם יחוס לא שייך להגיד "מעל המזל" אולי על ידי תפילה מעומק הלב או ריבוי צדקה, אדם באמת יכול להמתיק איזה דין אחד, אבל מהלך שלם של דרך הטבע, דרך הכוכבים, זה גרעין קשה מאוד שלא ניתן בקלות לצאת ממנו.
אז אני מצטער...לבשר לעולם החרדי את הבשורה הזו...אנחנו לא מעל המזל.
רק נקודת הבהרה - אני לא חושב שזה שאנחנו מושפעים מהמזל זה משהו רע וצריך לראות את זה באור שלילי אחרי הכל הם שליחים, וזו גם דרך - של הקב''ה להנהיג את העולם. וצריך לקבל הכל באהבה, את הגזרות הטובות והרעות. ולהוציא מעצמנו את הכי טוב מאיתנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2011 15:24 |
|
| |
צענע את המדע המדויק של הרפואה- אי אפשר להפריך בניסוי מדעי? וכן הפסיכולוגיה, וכיב' מדעים מדויקים אחרים. אין היום משהו כמעט שאין דרך להפריכו! גם בצורה מדעית- על ידי מדענים אינרסנטיים, וודאי על ידי הפילוסופיה. שאיתה ניתם להפריך כל דבר- בעיקר את עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2011 13:11 |
|
| |
ייתכן
היו אשכולות על תפילה, על דת, ואפילו על "דת השכונה". געגועים לעיון בנושא זה אין מקומם כאן, הלא כן?
כתבתי לך כמה דברים קצרים מדי כעת באשכול דת השכונה.
*** שיבולאיו
חן חן!

(היורש של האיקון הירוק=שכוייח=ביטוי חרדי של הערכה, לטעמי).
|
|
|
|
| נשלח ב-31/8/2011 10:13 |
|
| |
כיצד לבדוק את נכונות האסטרולוגיה
להבנתי, אחדים באשכול בקשו מג'ס נתונים ע"מ לבצע בדיקה האם תחזיותיו נכונות. בתחום המדע הניסויי, במיוחד זה שקשור בבני אדם, ידוע שכדי לבטל הנחות מוקדמות סובייקטיביות, יש לבצע מבחן עוור כפול
במקרה הזה, אפשר לעשות זאת כך: 1. האסטרולוג מקבל קבוצת בני אדם, ומוצא תחזית עבור כל אחד ואחד. חשוב שבשלב זה לא יעבור מידע מהאסטרולוג לנבדק. דהיינו, הנבדק יכול לספק פרטים דרך שאלון לדוגמה, אך לא מעבר לכך. 2. גורם ב' מחלק בצורה אקראית את קבוצת האנשים, לקבוצה 1 וקבוצה 2. בקבוצה 1, כל נבדק מקבל את התחזית שהאסטרולוג שייך לו. בקבוצה 2, כל נבדק מקבל תחזית שהאסטרולוג שייך ל*מישהו אחר*. אף אחד מהנבדקים אינו יודע האם הוא שייך לקבוצה 1 או 2. 3. גורם ג', *שאינו יודע את השיוך לקבוצות 1 ו2*, מראיין את הנבדקים, ונותן ציון להתאמה בין כל נבדק לתחזית שלו. בודקים האם יש שוני סטטיסטי מובהק בציונים בין שתי הקבוצות.
היסטורית, כל שיטה אסטרולוגית שנוסתה באמצעי זה לא הצליחה (). אנשים שממשיכים להאמין בשטות הזו הם *פתאים* או *נוכלים*.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 18:49 |
|
| |
שלום! אשמח אם האסטרולוג הנכבד יתייחס לשאלה הבאה: כידוע, בשל תנועת הנקיפה של כדוה"א, חלה תזוזה בגלגל המזלות, כך שאם בעבר ביום שוויון האביב השמש שהתה בקבוצת מזל טלה, אזי כבר כ-2000 שנה שהיא אינה שוהה שם ביום זה אלא בקבוצת מזל דגים. האמת היא שאוטוטו היא נכנסת לקבוצת דלי בשוויון האביב. בהתאם לכך, כל מי שנולד בתאריך מסויים המשייך אותו למזל מסויים ע"פ האסטרולוגיה, יצפה שאכן השמש תשהה בקבוצת הכוכבים אליה הוא שייך. המצאיות היא ברורה שהשמש שוהה בקבוצה השייכת לחודשיים שקדמו לתאריך הלידה. כך יוצא, שעד שהאסטרולוגים לא יתחשבו בשינויים שחלו בגלגל המזלות, אין לכאורה שום מקום לדיון בעניין. שמעתי שהאסטרולוגים ההודים אכן מתייחסים לשינוי וקובעים את מזלו של האדם לפי הימצאותה של השמש בקבוצת הנוכחית המעודכנת. אמת שכבר היוונים הקדמונים ובראשם היפרכוס כבר ידעו על תנועת הנקיפה והשינוי הנגרם בעקבותיה ולמרות זאת לא שינו את היחס לאסטרולוגיה, מדוע? נבצר ממני להבין... תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 18:04 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | דבריי מבוססים על תגובות רבות וארוכות של הרב מימוני בפורום. |
|
טוב זה לא הנושא של האשכול, יש אשכול מיוחד על הרב מיימוני,
אבל גם אני רואה מה הרב כותב כאן ואני לא חושב שהוא מגיע לאמונה ותפילה הוא פתאום נהיה תמים או כסיל ח"ו,
הוא מנתח כל עניין ועניין באותו דרך בדרך כלל,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 17:57 |
|
| |
דבריי מבוססים על תגובות רבות וארוכות של הרב מימוני בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 17:50 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מאידך, אינך משתמש באותם כלים בבואך לבדוק את יעילותה של תפילה ואת אמינות הדת בכלל. |
|
וזאת מנין לך ?? אולי תחשוב להפך, כמו שהוא בודק הכל גם בדק את זה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 17:40 |
|
| |
הרב מיימוני, אני קורא את תגובתך ברגשות מעורבים. מחד הנאה מהאופן בו הנך מנתח בחדות ובהירות את האמירות הכלליות בהן משתמשים כל השרלטנים למיניהם. מאידך, אינך משתמש באותם כלים בבואך לבדוק את יעילותה של תפילה ואת אמינות הדת בכלל. צר לי עליך אחי. לא עדיף שתפנה חילך זה ל(בדיקת אמיתות)אורייתא?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 17:29 |
|
| |
| jes899 כתב: |  | אני גם אסטרולוג, למדתי את חוכמת הכוכבים כמה שנים ממקורות מהימנים לא האסטרולוגיה הרדודה והמוכרת מהעיתונים וההורסקופים השונים, משהו אחר..
|
|
שלום לך,
האסטרולוגיה, על כל אחת ואחת מן הווריאציות שלה, היא קשקוש מוחלט. טוב תעשה אם תניח לשטויות הללו.
כל טוב,
שיבולאיו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 17:09 |
|
| |
לא הבנתי אותך אתה כותב על עם ישראל אבל בגוף האשכול מביא סיפורים של אנשים פרטיים לא קשיא לעם יש הנהגה מעל לטבע לפרטים בעם יש הנהגה טבעית. מה ציפית שכשתחזור בתשובה תראה עמודי אש וענן בבוקר ובערב ושהמן ירד לך מהשמים ושתזכה בלוטו כל שני וחמישי???
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 17:07 |
|
| |
"מותניים ארוכות. הליכה ייחודית ומוזרה. ראש עגול עם פנים ארוכות. חלקו האחורי של הראש בולט ורחב. שיער חזק, גלי ומבריק. גבות במקצת קעורות, בעלות צורה יאה. מצח רחב/מלא. שיניים יפות ולבנות. גבוה."
רוב התכונות נראות לי היתוליות. אם נתייחס לתכונת הגובה האם גם הורים גמדים שיורישו את גן הגמדות לבנם -יולידו בן גבוה אם יהיה לו המזל להוולד במזל זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 11:17 |
|
| |
| jes899 כתב: |  | מותניים ארוכות. הליכה ייחודית ומוזרה. ראש עגול עם פנים ארוכות. חלקו האחורי של הראש בולט ורחב. שיער חזק, גלי ומבריק. גבות במקצת קעורות, בעלות צורה יאה. מצח רחב/מלא. שיניים יפות ולבנות. גבוה.
תוקן על ידי jes899 ב- 30/08/2011 01:47:29
|
|
מיימוני התייחס רק למה שכתב ג'ס לגבי דברים כלליים שיש במשפחה שלו בילדות שלו וכד'. הוא כתב גם תכונות פיזיות שאותן לכאורה אפשר לבדוק: "שיער חזק, גלי ומבריק" - אין אפריקאים שנולדו ביום הזה ושעה הזאת?! וכנ"ל לכל התכונות הפיזיות....
(ואולי יש לו שיער מבריק יחסית לסביבתו ואם כן חזרנו לשאלה של מיימוני)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 08:51 |
|
| |
לכל המאמינים שמטמינים שה' יכול להנהיג את העולם כנגד המזל.
שמות פרק י
(י) וַיֹּאמֶר אֲלֵהֶם יְהִי כֵן יְקֹוָק עִמָּכֶם כַּאֲשֶׁר אֲשַׁלַּח אֶתְכֶם וְאֶת טַפְּכֶם רְאוּ כִּי רָעָה נֶגֶד פְּנֵיכֶם:
רש"י שמות פרק י פסוק י
ראו כי רעה נגד פניכם - כתרגומו. ומדרש אגדה שמעתי כוכב אחד יש ששמו רעה. אמר להם פרעה רואה אני באיצטגנינות שלי אותו כוכב עולה לקראתכם במדבר, והוא סימן דם והריגה וכשחטאו ישראל בעגל ובקש הקדוש ברוך הוא להרגם אמר משה בתפלתו (שמות לב יב) למה יאמרו מצרים לאמר ברעה הוציאם, זו היא שאמר להם ראו כי רעה נגד פניכם, מיד (שם יד) וינחם ה' על הרעה והפך את הדם לדם מילה, שמל יהושע אותם, וזהו שנאמר (יהושע ה ט) היום גלותי את חרפת מצרים מעליכם, שהיו אומרים לכם דם אנו רואין עליכם במדבר:
איך שהגמרא אומרת אפשר לתחמן ולשחק עם האסטרולוגיה- אי אפשר להתעלם ממנה ולבטלה.
האסטרולוגיה של היום הרבה יותר משוכללת ומפותחת מזו שבעבר. היום פשוט הוציאו את המוץ מהתבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/8/2011 08:15 |
|
| |
ג'ס כתב יש משהו שחשוב לציין,
שרבנים גדולים בני זמנינו כמו הרב יאשיהו פינטו ורבים אחרים
שמעתי שאומרים שקשה מאוד מאוד לצאת מן דרך הכוכבים
והעניין של מעל המזל הוא בעירבון מוגבל מאוד לדורנו זה
וגם שאסטרולוגיה זה אמת אבל אין היום אסטרולוגים ברמה שהיתה פעם
וזו הדעת האמיתית והמסתברת למנוסים ולעתיד גם הרווחת.
סליחה על הסטיה מנושא האשכול אבל התקשיתי להתאפק טוב, אז אולי תנבא לנו מה יקרה במשפט בין חותנו של הרה"ג המלוב"ן שהו"נ לקבלן שבו מעורב הרה"ג המלוב"ן שהו"נ. וגם אולי תצליח לנבא אם מס הכנסה ישים עינו על מקור ערימות הכספים המתגלגלים שם (ניחוש שלי – לא). אגב – הכי מסחרי זה לומר שקשה לצאת משליטת הכוכבים אבל זה אפשרי. זה מעלה את המחיר.
|
|
|
|
|