בית פורומים בחדרי חרדים

האסון הגדול של החרדים = ההסתגרות מהנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/9/2011 09:09 לינק ישיר 

-

סח לי רב חשוב

תתאר לעצמך שאיזה שעון זמן היה משאיר חלק מאוכלוסיית העולם במאה ה - 13

על כל ההיבטים

ורק חלק מהואכלוסייה היה נמצא היום ב121 הנוכחית

איך זה היה נראה ?

כך הציבור החרדי יראה עוד חמישים שנה

תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 01/09/2011 09:11:35

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2025 11:00 לינק ישיר 

(1) יש שמשתמשים באינטרנט רק בעבודה
(2)יש שמשתמשים באינטרנט רק בבית
(3) יש שמשתמשים באינטרנט רק לפנאי 
(4)יש שמשתמשים באינטרנט רק לבילוי
(5)יש שמשתמשים באינטרנט ללימודי חול 
(6) יש שמשתמשים באינטרנט ללימודי קודש
(7) יש שמשתמשים באינטרנט לתשלומים
(8) יש שמשתמשים באינטרנט רק כאשר טסים לחו"ל 
(9) יש שמשתמשים באינטרנט רק כאשר נמצאים בארץ ישראל 
(10) יש שמשתמשים באינטרנט לתרומות בלבד 
(11) יש שמשתמשים באינטרנט רק לצורך תקשורת כגון קווי טלפון 
(12) יש שמשתמשים באינטרנט לבית חכם , מצלמות.
(13)  יש שמשתמשים באינטרנט לצורך שימוש ברכב 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2025 10:49 לינק ישיר 

רציף כתב:
חריף_ומקשה כתב:

אפיפנס כתב:
גם אצל החרדים נרשמת ירידה בשיעור הילודה

לא על פי נתוני הלמ"ס.
יש לך מקורות אחרים שאתה מתבסס עליהם?

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/12/2021 18:10:36

יש ירידה מסוימת אצל החרדים.

לא הבאת נתונים ל 3 שנים אחרונות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2023 09:07 לינק ישיר 

ככלל מימסד כל מימסד 

לא אוהב אפליקציות ותוכנות למימסרים מיידיים

מעבר לנושא ה טכנולוגיה  לחסום טכנולוגיה   ו המלחמה ב  טכנולגיה  לחסום לטווח קצר ולטווח ארוך 

תראו את המלחמה של ארצות הברית בטיקטוק ולא ממש לא בהצלחה יתירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2021 12:03 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
הנט הוא אסון לציבור החרדי הסיכוי של הציבור החרדי להשאר חרדי הוא רק אם ימנעו ממנו את הנט אפילו הכשר. מאחר שמי שנחשף לצביעות ולשקר של המימסד המתקרא חרדי צריך הרבה כח להשאר חרדי. ומכוון שאני חושב ששמירת תורה ומצוות בצורה שהקב"ה רוצה היא בבסיסה הצורה החרדית על כן אם המחיר של זה בהשארות התמימות הממסדית אני מעדיף אותה מאשר הפסקה של החרדיות

רק מענין שכמות היוצאים בשאלה ועוזבים את החרדים שאין ולא היה להם נט - 0
חומר למחשבה.

0?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2021 09:19 לינק ישיר 

momeir כתב:

יש לך הגדרה למונח " הצורה החרדית" ? 
אמונה תמימה בבורא עולם ? - הרבה מאוד חרדים לא מתקרבים לאלפית מהאמונה התמימה והאמיתית של  יהודים 'מסורתיים' .
למדנות?  תפילה ?  הקפדה על קיום מצוות ? גמחי"ם ? - יש את כל זה גם בציבור 'הלאומי' ואף ביתר שאת.
להתפרנס מיגיע כפיים? הלבוש החיצוני?  הגאיווה ? הבערות? הפחד ממה יגידו?
איך אמר הקוצקער על הפסוק 'ולא תונו איש את עמיתו' , יותר חשוב שהאדם לא ירמה את עצמו. והייתי מוסיף וגם לא את הרבש"ע.
החברה החרדית מבוססת הסתגרות . לכן מסכים אתך שהאינטרנט שפתוח לעולם כולו מערער את השיטה של מניעת ידע מחברי הקהילה החרדית.  החברה החרדית מבוססת בין היתר על איסור (דה פקטו) של לימוד הידע האקדמי-מדעי-טכנולוגי. ההיגיון מחייב שאסור גם להשתמש בתוצרים של ידע זה (בדומה לכת ההיימיש) . אבל בניגוד למצופה. החברה החרדית נהנית ומשתמשת בכל התוצרים הטכנולוגיים של הידע המדעי טכנולוגי, ממזון תעשייתי ועד למוצרי חשמל ומכניקה, מחומרי ניקוי ועד למחשבים , מבגדים ועד למכשור רפואי מתקדם וכו' וכו'.  האם זה לא סוג של צביעות?
בניגוד לתפיסה החרדית הקלאסית, יש יהודים יראים ושלמים שומרי תורה ומצוות , שקובעים עיתים לתורה, ששאיפתם לחיות חיים רוחניים  שהם נהנים מיגיע כפיהם ו/או גם אנשי אקדמיה והשכלה 
הסיבה  ל'יציאה בשאלה' נובעת  מחוסר הזדהות עם המשפחה, החברה, הקהילה. שנובעת בעיקר מחוסר אהבה , חיבה וכדו'. כל שאר הנימוקים הם 'התירוץ' להתרחקות. הם מגיעים בשלב השני  מהצורך לתת הסבר רציונלי לעזיבת המשפחה והקהילה.

"הרבה מאוד חרדים..
כן אני מכיר הרבה מאוד חרדים עם שטריימל שפיצים שהם חילונים מבפנים, היחיד שרואה אותם כחרדים לכל דבר הוא אתה.. בשביל ההשוואות
בפקטו, קח יהודי חרדי ממוצע מול יהודי מסורתי ממוצע, כאן נראה אותך גיבור. אל תמכור לנו לוקשים ש"יש חרדים" שיש להם פחות אמונה מ"יש מסורתיים". 

הסיבה ליציאה בשאלה ברוב מוחלט של המקרים הוא פיתוי ה"חיים הטובים בליעל - בלי עול" החילוני, אבל גם בלי טעם וריח, בלי אוכל לנשמה, זאת גם הסיבה למקרים רבים של התאבדויות של חוזרים בשאלה, ריקנות עצומה לנשמה, עצב ודיכאון, חיים משעממים למי שכבר חי בחממה יותר טובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2021 08:49 לינק ישיר 
momeir

ליטאישעבר כתב:
הנט הוא אסון לציבור החרדי הסיכוי של הציבור החרדי להשאר חרדי הוא רק אם ימנעו ממנו את הנט אפילו הכשר. מאחר שמי שנחשף לצביעות ולשקר של המימסד המתקרא חרדי צריך הרבה כח להשאר חרדי. ומכוון שאני חושב ששמירת תורה ומצוות בצורה שהקב"ה רוצה היא בבסיסה הצורה החרדית על כן אם המחיר של זה בהשארות התמימות הממסדית אני מעדיף אותה מאשר הפסקה של החרדיות

יש לך הגדרה למונח " הצורה החרדית" ? 
אמונה תמימה בבורא עולם ? - הרבה מאוד חרדים לא מתקרבים לאלפית מהאמונה התמימה והאמיתית של  יהודים 'מסורתיים' .
למדנות?  תפילה ?  הקפדה על קיום מצוות ? גמחי"ם ? - יש את כל זה גם בציבור 'הלאומי' ואף ביתר שאת.
להתפרנס מיגיע כפיים? הלבוש החיצוני?  הגאיווה ? הבערות? הפחד ממה יגידו?
איך אמר הקוצקער על הפסוק 'ולא תונו איש את עמיתו' , יותר חשוב שהאדם לא ירמה את עצמו. והייתי מוסיף וגם לא את הרבש"ע.
החברה החרדית מבוססת הסתגרות . לכן מסכים אתך שהאינטרנט שפתוח לעולם כולו מערער את השיטה של מניעת ידע מחברי הקהילה החרדית.  החברה החרדית מבוססת בין היתר על איסור (דה פקטו) של לימוד הידע האקדמי-מדעי-טכנולוגי. ההיגיון מחייב שאסור גם להשתמש בתוצרים של ידע זה (בדומה לכת ההיימיש) . אבל בניגוד למצופה. החברה החרדית נהנית ומשתמשת בכל התוצרים הטכנולוגיים של הידע המדעי טכנולוגי, ממזון תעשייתי ועד למוצרי חשמל ומכניקה, מחומרי ניקוי ועד למחשבים , מבגדים ועד למכשור רפואי מתקדם וכו' וכו'.  האם זה לא סוג של צביעות?
בניגוד לתפיסה החרדית הקלאסית, יש יהודים יראים ושלמים שומרי תורה ומצוות , שקובעים עיתים לתורה, ששאיפתם לחיות חיים רוחניים  שהם נהנים מיגיע כפיהם ו/או גם אנשי אקדמיה והשכלה 
הסיבה  ל'יציאה בשאלה' נובעת  מחוסר הזדהות עם המשפחה, החברה, הקהילה. שנובעת בעיקר מחוסר אהבה , חיבה וכדו'. כל שאר הנימוקים הם 'התירוץ' להתרחקות. הם מגיעים בשלב השני  מהצורך לתת הסבר רציונלי לעזיבת המשפחה והקהילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2021 01:58 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

ליטאישעבר כתב:

אם היה לך הבנת הנקרא היית מבין שאני כתבתי שהנט זה אסון ולא מעלה

הבנתי היטב מה כתבת, רק שאתה התייחסת כאן על שאלת ה"כן נט לא נט" שהשיקול היחיד בה הוא שכל היוצאים בשאלה פשוט ראו דרך הנט כמה הממסד החרדי מושחת ורקוב ולכן הם עזבו
עזיבת החרדיות היא התבהמות נטו, גבר החומר על הרוח, תאוות פריקת עול נטו, אל תחרטט על "יצאתי בשאלה כי הממסד רקוב".. אדם לא עוזב את דרכו ואמונתו רק כי מישהו אחר לידו מושחת

"התבהמות" זו הגדרה גסה
ומדי מכלילה,
יש סיבות שונות לפריקת עול,
כמו חולשה, או שטיפת מוח ברשת
וגם באתרים החרדיים נגד החרדים הנחשלים,,
ואז הילד מקבל תחושה שהתורה
היא לא מתאימה לו,
היא לא מעודכנת..
אז בשביל מה להתאמץ ?
יש חברים טועים..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/12/2021 01:19 לינק ישיר 

ליטאישעבר כתב:

הבנתי היטב מה כתבת, רק שאתה התייחסת כאן על שאלת ה"כן נט לא נט" שהשיקול היחיד בה הוא שכל היוצאים בשאלה פשוט ראו דרך הנט כמה הממסד החרדי מושחת ורקוב ולכן הם עזבו
עזיבת החרדיות היא התבהמות נטו, גבר החומר על הרוח, תאוות פריקת עול נטו, אל תחרטט על "יצאתי בשאלה כי הממסד רקוב".. אדם לא עוזב את דרכו ואמונתו רק כי מישהו אחר לידו מושחת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2021 13:22 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חומר למחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2021 09:21 לינק ישיר 

ליטאישעבר כתב:

חומר למחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2021 01:01 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

תסתכל את הירידה העקבית בילודה הערבית לאורך שנים רבות.
לעומת זאת, אין שום ירידה בילודה החרדית. ואין שום אינדיקציה שזה עומד להשתנות.

בשנים האחרונות יש ירידה זעירה בילודה אצל החרדים,

אמנם יש עליה לעומת מה שהיה לפני עשרות שנים

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 08/12/2021 01:03:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2021 00:11 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2021 23:09 לינק ישיר 

תסתכל את הירידה העקבית בילודה הערבית לאורך שנים רבות.
לעומת זאת, אין שום ירידה בילודה החרדית. ואין שום אינדיקציה שזה עומד להשתנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2021 20:14 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אפיפנס כתב:
גם אצל החרדים נרשמת ירידה בשיעור הילודה

לא על פי נתוני הלמ"ס.
יש לך מקורות אחרים שאתה מתבסס עליהם?

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 07/12/2021 18:10:36

יש ירידה מסוימת אצל החרדים.

לא הבאת נתונים ל 3 שנים אחרונות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2021 19:41 לינק ישיר 

momeir כתב:

הנקודה המרכזית היא שבניגוד לכת ההיימיש, שלא משתמשת בטכנולוגיה מודרנית, הםנשארו אידאולוגית עם סוסים ועגלות, בלי מכונת כביסה ובלי תנורים חשמליים ובלי מכוניות, אוטובוסים וכו'וכו' הם חיים עם אורח חיים מהמאה ה 18. לעומתם החברה החרדית אמנם פוסלת (מעשית ) לימודי מדע וטכנולוגיה. אבל החברה החרדית כלל לא מתנזרת מהתוצרים של המדע והטכנולוגיה, וזה ה סוג של צביעות. מצד אחד לפסול, למנוע וללעוג ומצד שני להשתמש בתוצרים. אלא אם תטען שתפקיד הגויים לשרת את 'העם הנבחר'....

לא לועגים על המדע,
יוצר המדע והטבע
הוא בורא עולם בכבודו ועצמו.
ניתנה הרשות לרופא לרפא
ולחולה להתרפא.
משתדלים מאוד ללמוד
כפי הנחיית התורה,
לא להתערבב עם כופרים
וטועים ועוד,
יש הנחיות התורה
והנחיות גמישות לעיתים
שמקובל בידינו מבורא עולם
במעמד הר סיני.

זה שהמדע פיתח מוצר מזיק
זה לא אומר בהכרח
שאנחנו אמורים
להשתמש בו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האסון הגדול של החרדים = ההסתגרות מהנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext