שייך גם לאשכול זה,
האם העיתונאי החרדי והעסקן הפוליטי החרדי מועל בתפקידו החברתית ??
התשובה נראה שכן ובגדול, ברצוני קודם להגדיר את התפקיד ואחר כך נראה מה קורה אצלנו בחברה החרדית,
העיתונאי לפי היהדות בעצם הוא בתפקיד "נביא", נשמע מוגזם אבל לא ולא, תפקידו של נביא זה לא מלך ולא שופט\דיין ולא כהן ולא לוי ולא פוסק הלכות (= רב) , רק אך ורק מטיף בשער. זועק את זעקתם של החלשים מול המלכות מול האי צדק (אם אין צדק) במערכת השיפוטית, נגד עוולות חברתיות של החברה בעצמה, בעד אלמנות ויתומים ועניים וקשי יום,
הייתי צריך לתת דוגמאות מהתנ"ך ומחז"ל שזה באמת תפקידו של הנביא בעומק, אבל לא נגמור בכתבה אחת, ולכן נשאיר זאת כך,
ואם היום מדובר על בחירת בחורים לישיבות לפי כשרונות ובנות לסמינרים לפי צבע או שיש לה איזה דודה חילונית וכדומה, על כל אלה בא הנביא ותפקידו, בעולם המודרני תפקידו כמובן גם לעקוב אחרי החברות המסחריות כמו חברות בניה שמשחקים עם כספי ציבור ומרווחים עון על גבם, ואם ראיה לרחוק את פשיטת הרגל של חפציבה בזמנו שמעל אלף משפחות חרדיות הפסידו את כספם\דירתם, וכמובן נושא הנשירה,
אבל מעל הכל תפקידם היא ראיה לרחוק, כלומר להתריע את העתיד לבוא אם כך וכך נתנהג, האם נכנס פעם עיתונאי לאחד מהגדוילים ואמר לו כמה בלתי נסבל יהיה לההמון בארצו מעצם אי גיוסם לצבא, מעצם אי לעבוד לפרנסתם, מעצם חוסר ליבה במוסדות חינוך (ליבה חרדית לא חילונית ח"ו), ובורות מוחלט וחוסר חיסון רוחני ברחוב, כמה בלתי נסבל יהיה לנו במלחמות תדירות ומיותרות מול המדינה וגרימת השנאה שלא רואים לזה סוף, כמה בלתי נסבל הנורמה מעצם לתת דירות לילדים, (מעשה גבירים\עשירים, אני בא מבית עשיר ולא קיבלתי כלום, ולכל אורח מארץ ישראל שהגיע לעשות שנור בשביל דירה לבתו או לבנו. אבא שלי תרם לכולם, לשאלתי הרי זה נגד החינוך שלך ?! ענה לי: אני לא מחנך אחרים אני עוזר לטיפשים, ולטיפשים גם חייבים לעזור,)
אני חושב שהיו כאלה והרבה כמו ר' משה גרילק וכמותו, אבל למה שתקו כל השנים, פה ושם טיפה ועוד טיפה, הייתה להם ראיה למרחוק, הבינו טוב לאן כל זה מוביל, אני לא חושב שהם מופתעים מהמצב,
אותו עניין לגבי העסקנים הפוליטית שלנו,
משה רבנו כמנהיג הראשון של האומה ישב וקיבל מבוקר עד ערב את ההמון העם, עד שיתרו הגיע ולימד אותנו דרך ארץ, עד כדי כך שמשה רבנו מתחנן אליו ואומר לו (במדבר פרק י ) וַיאמֶר אַל נָא תַּעֲזב אתָנוּ כִּי עַל כֵּן יָדַעְתָּ חֲנתֵנוּ בַּמִּדְבָּר וְהָיִיתָ לָּנוּ לְעֵינָיִם,
ויתרו אומר לו תחפש באומה "אַנְשֵׁי חַיִל" "יִרְאֵי אֱלקים" "אַנְשֵׁי אֱמֶת" "שׂנְאֵי בָצַע" אבל משה רבנו לא מוצא שיהיה באדם אחד את כל המעלות האלה, אז צריך לבחור אחד מאלה, אז מה עדיף ?? עדיף אנשי חיל אמר משה לעצמו וכך בחר,ַויִּבְחַר משֶׁה אַנְשֵׁי חַיִל מִכָּל יִשְׂרָאֵל, מפרש הספורנו למה בחר דווקא באנשי חיל, היינו חושבים שצריך לבוחר דווקא ביראי אלוקים, מה פתאום אנשי חיל ?? האם שנאי בצע לא חשוב יותר או אנשי אמת בוודאי יראי אלוקים חשוב יותר מכל, ותראו מה אומר הספורנו, (שמות פרק יח פסוק כה) "אחר שבקש ולא מצא אנשים שיהיו בהם כל המעלות שהזכיר יתרו בחר באנשי חיל בקיאים וחרוצים לברר וללבן אמתות דבר ולהביאו אל תכלית, יותר מיראי אלהים בלתי אנשי חיל, כאמרם ז"ל (שבת פרק במה אשה יוצאה) אם תלמיד חכם (נוקם ונוטר) כנחש חגרהו על מתניך, ואם עם הארץ הוא חסיד אל תדור בשכונתו (שבת סג א)":
אתם העסקנים ה"אנשי חיל" שלנו, משה רבינו בחר בכם וחשוב לו היה אותכם יותר מיראי אלוקים ואנשי אמת ושנאי בצע, כי כל אלה אם הם בלתי אנשי חיל ?! אל תגור בשכונתו זועק לנו הספורנו,
אז הנה יש לנו נביאים = עיתונאים, יש לנו אנשי חיל = העסקנים החברתיים, ובכל זאת אנו תקועים ויורדים לשאול, מה ריבונו של עולם קרה לנו ??
כאן קבור הכלב, השתלטו עםארצים על החברה החרדית, כן כן היראי השם הבלתי אנשי חיל, שהספורנו וחז"ל ממליצים מאוד לא לגור בשכנותם, והם הנוכלים העםארצים פשוט גררו את נביאינו ואנשי החיל שלנו לסוף הבית מדרש במערב בדלת בחוץ,
הם הצליחו באיזה דרך אלילית לשנות את ההסתכלות היהודית על תפקידכם הגדולה, הרי מי לא מכיר את המעמד של העיתונאי והעסקן הפוליטי בחברה שלנו (החרדית) הם בדרך כלל אלה שיושבים בשלחן במערב בית הכנסת, אם לא גרוע יותר מזה, הם נקראים שבבניקים בדרך כלל,
אף אימא חרדית לא חולמת שבנה יגדל לעיתונאי או עסקן פוליטי,
בקיצור המעמד החברתי שלכם לא טוב, אני אומר זאת בצער רב, אני חושב שתפקידכם היא תפקיד אלוקי ממש. במקום הנביאים של פעם שעמדו בשער לזעוק ולהטיף מוסר, כלפי המלך כלפי עוול חברתי וכלפי מערכת האי צדק אצל הדיינים כלפי המוסדות חינוך וכדומה,
צטטי כבר את הספורנו שאומר (שמות פרק יח פסוק כה) (כה) ויבחר משה אנשי חיל. אחר שבקש ולא מצא אנשים שיהיו בהם כל המעלות שהזכיר יתרו בחר באנשי חיל בקיאים וחרוצים לברר וללבן אמתות דבר ולהביאו אל תכלית, יותר מיראי אלהים בלתי אנשי חיל, כאמרם ז"ל (שבת פרק במה אשה יוצאה) אם תלמיד חכם (נוקם ונוטר) כנחש חגרהו על מתניך, ואם עם הארץ הוא חסיד אל תדור בשכונתו (שבת סג א):
העיתונאי והעסקן הפוליטי הם בעצם ה"אנשי חיל" שמשה רבינו בחר, עדיף לו היה לבחור אותם מי לבחור יראי אלוקים. וזה טענת הספורנו לעיל,
כמה מוזר היא שהשרלטן עם הפאות הלא מסודרות שיושב באמצע הבית מדרש, הוא הוא התלמיד חכם כי יודע לצטט מעשה רב אחת או שנים, ולזעוק דעת תורה ודעת ההשקפה,
וכל אימא מתפללת וחולמת שבנה יגדל לכזה טיפוס מוזר,
ודווקא ה"אנשי חיל" שהם בעצם הנביאים שלנו וזו תפקידם האמיתית ?! דווקא הם יושבים במערב בית הכנסת אם לא בדלת ובחצר, ונקראים שבבניקים וכדומה,
הגיע הזמן שתתפסו לכם את המזרח בבית המדרש, והליצניים שיודעים לצטט חזו"א או בריסקר רב יעמדו אחרי כבוד בחדר תה בחוץ, לידם לא טוב לשבת ולא טוב לגור בשכנותם,
בדורות האחרונים אתם משרתים את אלה דווקא, את היראי אלוקים הבלתי אנשי חיל שהם בעצם לעומק עםארצים גמורים, אתם משרתים את העבודת האלילים של הקהילות, לא עשיתם כלום בעניין ביטול הקהילות הנפרדות אצלינו ובוודאי מול הקהילות החוץ חרדיות, כמובן בגלל כת ההשקפה, רק לראות את מגורשי עזה על משפחותיהם בכותל המערבי ואנו החרדים לא זולגים אפי' דמעה אחת, הייתי שם בכותל בזמן הגירוש ראיתי את הציבור שלנו אדיש לגמרי, כל לילה ולילה הגיעו המגורשים על נושתיהם וילדיהם ובנותיהם על הכתפיים, ואנו רואים וההרגשה היא כאילו מדובר בזרים לנו וליהדותינו ועמינו ולתורתינו,
האם זה לא מעילה בתפקידכם ?? האם אתם לא מעמיקים לעומק מהי בכלל תפקידכם ?? למה אתם מפחדים מהנביחות של הכלבים העםארצים האלה אפי' שהם לפעמים יראי אלוקים, אז מה ? לא משה רבינו התרגש מהם ולא חז"ל ולא הספורנו, להפך הם אומרים לנו לברוח מהם ולא לגור בשכנותם,
תתעוררו צדיקים הנביאים האנשי חיל, בידכם הצלת האומה כולה בכלל והחברה החרדית בפרט, למי שיש לו עין לרחוק מבין שאם החברה החרדית תהיה שפויה ובידי אנשי חיל אז כל האומה תצטרף להיות כמונו, בעוד חמישים שנה בוודאי שכך יהיה אם תצליחו באמת בתפקידכם,
תתחילו לבקר את הקהילות הנפרדות אצלינו, לצחוק על האלילות של הקהילות, דיי לטמטם את צאצאינו בסיפורי אלילים למיניהם, דיי לפירוד ודיי לסידור נוסח ספרד ואשכנז, פשוט לדרוש ליבה חרדית בחינוך, פשוט לדרוש להפסיק ומיד את הכוללים, רק כוללים לחמש שנים כמו שבט לוי, אחרי חמש שנים חייב לעבוד עבודת קודש כמו מלמד\רב\דיין וכדומה, אין לשבת ולמלמל סתם, אנו לא עובדי אלילים שנעבוד עלינו בעיניים שמלמול מילים בתורה ובתלמוד עושה משהו בשמים, וגם לגנוב כסף מתורמים דרך שכנוע כזב של האלילים, שכביכול על ידי תרומתם יקבלו עזרה משמים וכדומה, זו אלילות גמורה וגניבה בשם האלילות, הברומטר לבדוק זאת היא בבית דין, האם הממלמל תורה בלי תכלית (שאחרי חמש שנים להיות בתפקיד ציבורי כמו מלמד\רב\דיין וכדומה) יכול לתבוע את התורם לבית דין ולחייב אותו לתרום, והתשובה בוודאי שלא, ואם באמת לא אז זו גניבה ממש וגזל בשם האליל, אומרים לנו חז"ל הקדושים וברכך בכל מעשה ידיך: רבי יעקב אומר: יכול אתה לומר שהקדוש ברוך הוא יברכו ויפרנסו אפילו אם הוא יושב ובטל ??? תלמוד לומר: "ובכל מעשה ידיך", אם עשה אדם הרי הוא מתברך, ואם לאו ?! אינו מתברך !!!!
(מדרש תהילים)
אותו אלילות לגבי שהמלמול תורה בלי תכלית שכביכול מציל את האומה מאויב, מי שטוען זאת הוא נביא שקר שחייב מיתה, שחז"ל אומרים שהתורה מצילה הכוונה שדרך התורה מצילה ולא המלמול סתם, כלומר אם ההמון העם ילמד תורה ונתנהג רציונאלי ועל פי דרך ארץ של תורה אז לא נגיע לידי מלחמות, נדע תבונית להסתדר לא להגיע לידי מלחמות עם אויבים, זו הכוונה. ולא ח"ו אלילות מטופשת שכביכול יש איזה משהו בשמים שהמילים עולים לשם ומפחידים את האויב, ריבונו של עולם זו אלילות ממש, זו ע"ז ממש,
אנו האומה הראשונה מאז אלפי שנים שנביאינו נלחמים בזה, ואנו דווקא אנו משתמשים בכך ?? זה קורה לנו בכל עניין ועניין, 1, בחינוך שהלימוד תורה מפרנסת אותנו כביכול, וזה שקר ונוכלות וגזל כאמור לעיל וכך דעת השולחן ערוך וחז"ל, 2, בלתת דירות לבנים ולבנות כביכול אלוקים ישלם לנו, מנין לקחנו את הטירוף הזה והאמונה טפילה הזאת ?? 3, בלאמץ לנו רבי מיסטי או קבר של רבי מיסטי, מנין זאת לנו מנין האלילות הזאת הגיעה אלינו ?? 4, בלאמץ את כת ההשקפה העםארציות, כבר אין תורה ואין חז"ל ואין שלחן ערוך יש אך ורק "כת ההשקפה",,,, מנין נפל עלינו הטירוף הזה ??
אנא אנא תתעוררו כבר ומהר כי עוד מעט כבר לא יהיה בשביל מי להתעורר, יש לנו ניסיון מר, לפני מאתיים שנה בערך גם היינו קהילות נפרדות והגיע תקופת ההשכלה, ואז בבליץ הפסדנו 90% מהאומה לטובת ההשכלה והתבוללות, גם האלילות היית אז בעוכרינו, הרבי טס בקפיצת הדרך כל מוצאי שבת והגאון לומד עם יעקב אבינו, כמה סיכויים היית לבחור ישיבה מול משכיל ברחוב ??? ונוסיף לזה את העניות שמגיע מעבודת אלילים, ואז שניהם גרמו להשמדת האומה,
האם לא זה בדיוק המצב כהיום בחברה שלנו .????
לסיכום: צריך עיתונאים ועסקנים תלמידי חכמים באמת וששולטים גם במדעים. כי אין אדם יכול לזכות בתורה בלי שישלוט במדעים כידוע, אחרת הוא חמור נושא ספרים ותו לא, ולכן הם צריכים לשלוט במדעי החברה וביהדות החז"לי ובספרות הראשונים והגאונים, הם צריכים להיות רציונאלים ותבוניים, אומרים לנו חז"ל הקדושים ( דברים א' יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום !
שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר"
(אותיות דרבי עקיבא)
לכן אני טוען שיש לכם עומק יותר מעומק, יש לכם חלום לחלום עליה, לא סתם עיתונאי עסקן שיושב מאחורה בבית מדרש, רק תפקידכם היא הצלת האומה כולה ובפרט את החברה החרדית כאמור לעיל, בידכם הכל, ובאשמתכם יהיה חורבנינו אם ח"ו יהיה חורבן רוחני וגשמי, אנו הרי יודעים שאין את מי לאשים, את הגדוילים שאנו לא ממש יכולים להתקן מה קורה בחוץ ?? האם את היראי השם הבלתי אנשי חיל נאשים ?? לא ולא !! אתם אנשי החיל אתם תהיו אשמים בכל, לא יעזור ההסתתרות תחת שמלת הרב ואלילות,
כותב לכם יהודי פשוט בכאב רב,
maxmen