בית פורומים שידוכי חרדים

נשרו וחזרו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/9/2011 16:25 לינק ישיר 
נשרו וחזרו

בחור שנשר, ראה עולם-הציץ ונפגע,יכול להיות בחור שלא היה במסגרת הנכונה,ישנם גם כאלו עם קשיים קוגנטיבים, רגשיים וכ'ו
אבל הם חזרו, דילגו מעל קשיים, נלחמו, התאמצו והשקיעו כפול מכל בחור אחר,וקנו את עולמם,
והם שוב פה בעולם השידוכים, האם תגשנה, מתוך ידעה כי הם חזקים ,מכירם את העולם ויכולים לו,הם מכירים בכוחם,ואישותם בנויה יותר, 
או שתפחדנה מהעבר/עתיד ומחוסר יציבות?
{הכוונה לבחורים שמעדו עד כדי חוסר שמריצ תו"צ, וחזרו עם הכוונה ומכל הלב. }

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2011 21:13 לינק ישיר 

זו שאלה לא פשוטה בעליל..
מצד אחד יש את "במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד"
שזה נקודה מוערכת שחזר על אף הקושי מבחינת החברה.
מנגד יש את "המעוות לא יוכל לתקון"... זו בעיניי שאלה פתוחה.....
וצריך לבדוק לעומק ממש כל מקרה לגופו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2011 10:37 לינק ישיר 

שווה_גרוש כתב:
דעתי נוטה כדעת הליטאי. בחור שנשר וחזר נשמע סתם טיפוס זול וחסר עמוד שדרה.
לא בגלל שזיגזג לכאורה בחזרתו. אלא דווקא בגלל שחזרתו מעידה על נשירתו, שלא נעשתה מתוך רצון לחוות את העולם הזה ולהנות, או מתוך אידיאל ועניין עקרוני (שהרי בשני המקרים הנ"ל לא התקיים שום תנאי שיחזור), אלא סתם בגלל פריקת עול הנובעת מחוסר בעמוד שידרה ויכולת לשמור על יציבות לאורך זמן במסגרות ומחויבות. דווקא לכן אני רואה את הנשירה שלו בעין שלילית יותר מאשר סתם נושר שפרק עול.
דבר זה קשור במיוחד במסגרת נישואין, בה דרושה אחריות, יציבות, בגרות, שיקול דעת. בקיצור, אם את לא רוצה שהבעל שלך ייעלם יום אחד, חצי שנה ככה אחרי החתונה (ויחזור אחרי כמה חודשים) אז...
בשורה אחת: אם היית אחותי, הייתי מייעץ לך לשמור מרחק.
(יוצא מן הכלל אותו אחד שעשה תשובה אמיתית מתךוך מקום עמוק ופנימי, שעליו כמובן אינני מדבר).

דברים של טעם. מסכים בהחלט

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2011 04:47 לינק ישיר 

דעתי נוטה כדעת הליטאי. בחור שנשר וחזר נשמע סתם טיפוס זול וחסר עמוד שדרה.
לא בגלל שזיגזג לכאורה בחזרתו. אלא דווקא בגלל שחזרתו מעידה על נשירתו, שלא נעשתה מתוך רצון לחוות את העולם הזה ולהנות, או מתוך אידיאל ועניין עקרוני (שהרי בשני המקרים הנ"ל לא התקיים שום תנאי שיחזור), אלא סתם בגלל פריקת עול הנובעת מחוסר בעמוד שידרה ויכולת לשמור על יציבות לאורך זמן במסגרות ומחויבות. דווקא לכן אני רואה את הנשירה שלו בעין שלילית יותר מאשר סתם נושר שפרק עול.
דבר זה קשור במיוחד במסגרת נישואין, בה דרושה אחריות, יציבות, בגרות, שיקול דעת. בקיצור, אם את לא רוצה שהבעל שלך ייעלם יום אחד, חצי שנה ככה אחרי החתונה (ויחזור אחרי כמה חודשים) אז...
בשורה אחת: אם היית אחותי, הייתי מייעץ לך לשמור מרחק.
(יוצא מן הכלל אותו אחד שעשה תשובה אמיתית מתךוך מקום עמוק ופנימי, שעליו כמובן אינני מדבר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 23:10 לינק ישיר 

המממ "מודה ועוזב ירוחם"...

אני הייתי לוקחת אחד כזה, ובכזה אני אומרת- בחור שחזר בתשובה שלימה- והוא ירא שמיים.
למעשה זה אפילו מאוד מתאים לי כמיטב הבנתי.

אבל אני חוזרת בתשובה... אז אני לא פונקציה.

אם הייתי בחורה חרדית צדיקה מבטן ולידה- אני חושבת שהייתי חושבת פעמיים לפני כן.
או שאולי הייתי עושה פגישה אחת ושואלת שאלות מאוד נוקבות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 20:27 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
יש מישהי שבאמת שוקלת להקים בית עם אחד כזה?
(תלוי למי..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2011 19:57 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
לא התכוונתי לאחד שעזב את הישיבה לטובת מכללה, למשל, או לאחד שהחליט לעשות צבא- מה שנראה בעיני מאוד לגיטימי כי הרי באמת לא הגיוני להכניס את כולם למסגרת הישיבתית המקובלת.
כוונתי היתה לזכרכר שמחליף מוסדות לימוד על ימין ועל שמאל, לא מוצא את עצמו ומשוטט ברחובותיה של עיר ללא כל מטרה מוגדרת (עלמות חן לא נחשבות למטרות מוגדרות, הלא כן?).

יש מישהי שבאמת שוקלת להקים בית עם אחד כזה?
(תלוי למי..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2011 19:36 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
לא התכוונתי לאחד שעזב את הישיבה לטובת מכללה, למשל, או לאחד שהחליט לעשות צבא- מה שנראה בעיני מאוד לגיטימי כי הרי באמת לא הגיוני להכניס את כולם למסגרת הישיבתית המקובלת.
כוונתי היתה לזכרכר שמחליף מוסדות לימוד על ימין ועל שמאל, לא מוצא את עצמו ומשוטט ברחובותיה של עיר ללא כל מטרה מוגדרת (עלמות חן לא נחשבות למטרות מוגדרות, הלא כן?).

לייק על המטרות מוגדרות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 19:33 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2011 18:49 לינק ישיר 

האלכסנדרה כתב:
נשירה מהמסגרת מורה על אופי לא סתגלני, שיכול להתבטא במגוון תחומים בחיים שאחד מהם הוא נישואין.
זכר כזה יש לבדוק ביתר עומק מזכר נורמטיבי. (=זכר אלפא?)

לא סתגלני? ואם הוא לא אהב את המסגרת שהוא "הוצנח" לתוכה? אצל החרדים אין הרבה ברירה במסגרות..
(זה לא כמו אצל הבנות (או הנקבות?) הבנים די מוגבלים)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2011 18:42 לינק ישיר 

נשירה מהמסגרת מורה על אופי לא סתגלני, שיכול להתבטא במגוון תחומים בחיים שאחד מהם הוא נישואין.
זכר כזה יש לבדוק ביתר עומק מזכר נורמטיבי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/9/2011 17:55 לינק ישיר 

ואני התכוונתי, לבחורים שחזרו באמת ולא בגלל "סיבות לוגיסטיות"-כאלו  כמעט אין ,אדם שמסוגל לחזור ולנטוש שוב תמורת 1000000 דולר אולי חזר  אבל לא באמת,,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 17:36 לינק ישיר 

רלי8 כתב:
העולפ בחוץ קורץ לפעמים, ויש לו מה להציע למי שמחפש אלטרנטיבות, יש בחורים/ות שחולמים על חיים אחרים ביום ובלילה,  וחיים אותם בסתר. אבל לא מעזים למרוד בגלוי הם מפחדים מהקשיים שצינת, ואינם מודעים לקשיים גדולים ועצומים העומדים בדרכם של אלו אשר חתכו.....אני חושבת שבחורים אינלקטואלים שעזבו וחזרו לגמרי,{ואין הרבה כאלו} הם בחורים עם עוצמות....

אלה שחיים אותם בסתר, הם חיים איך שהם יכולים.
כמו שאמרת בעצמך, אין שום דבר בעולם בחוץ, לכן אין שום דבר להעריך מישהו שעזב וחזרי לגמרי. יש הרבה שעזבו וחזרו "לגמרי".
מה אני אומר בעצם?
אם תקחי את רוב אלו שעזבו וחזרו, שים להם  1000000$ בחשבון בנק, מחר הם בחוץ חזרה.
אלה שמידי פעם בודקים בסתר, זה הגיוני ונורמלי. אבל סה"כ הם מתגברים על עצמם כל יום ויום.
רוב חוזרים מסיבות לוגיסטיות ואחרות. (חוסר שייכות, סיבות כלכליות וכו')

לסיכום: אין בהם חסרון , אבל וודאי שאין בהם מעלה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 17:26 לינק ישיר 

העולפ בחוץ קורץ לפעמים, ויש לו מה להציע למי שמחפש אלטרנטיבות, יש בחורים/ות שחולמים על חיים אחרים ביום ובלילה,  וחיים אותם בסתר. אבל לא מעזים למרוד בגלוי הם מפחדים מהקשיים שצינת, ואינם מודעים לקשיים גדולים ועצומים העומדים בדרכם של אלו אשר חתכו.....אני חושבת שבחורים אינלקטואלים שעזבו וחזרו לגמרי,{ואין הרבה כאלו} הם בחורים עם עוצמות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 16:58 לינק ישיר 

רלי8 כתב:
חלילה, אני מצטערת  אם הובן מההודעה  שאינני מעריכה בחורי ישיבה,אני מעריכה את דרכם וחושבת היא הדרך הקשה והטובה ביותר,התמקדתי בבחורים שחזרו,ובדרך הקשה שעשו, והבנתי שאתה לא מעריך את רובם, וזכותך.

אני אשאל אותך.
את מן הסתם בגישה שאין מה לחפש בחוץ בלה בלה בלה.
אז יש מה להעריך?
ברור שיותר קל לחיות חיים של תמיכה על ידי משפחה ואחרים, מאשר חיים של להשיג דברים לבד ולהתמודד בעולם...
לי אין דעה לפה או לפה. אני רק מעלה את העובדות לאשורם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2011 16:50 לינק ישיר 

ליטאי613 כתב:
לא רואה בהם אנשים חזקים יותר, אלא חלשי אופי ודעת ותלושי עמוד שדרה עם ספק ליציבות בעתיד. בלי להכליל כמובן.
אם היו נשארים מחוץ לתלם, הווי אומר שהם החליטו החלטה ועומדים בה.

לא מחייב יש הרבה מיקרים שדווקא מתוך גאוה הם לא חוזרים, כדי שחס וחלילה שלא יחשבו שהם טעו
ובנוגע לעניין תלוי במקרה כמובן, אבל אני דווקא מעדיפה בחורים שראו חיים, שהתמודדו עם ניסיונות
וכעת הם חזקים יותר, אולי היה להם תקופה קשה, לא נראה לי שפייר לשפוט אנשים עפ"י טעיות שלהם בגיל 16
(אלא אם כן הם נשארו בני 16 כל החיים) דווקא בחור שעבר נסיונות יותר חזק ומוכן לחיים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נשרו וחזרו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext