בית פורומים שידוכי חרדים

לפי הרצוי-או לפי המצוי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/9/2011 21:40 לינק ישיר 
לפי הרצוי-או לפי המצוי?

התלבטות : בחירת בן זוג לעתיד,אמורה להתבצע לפי מצבי כיום,רמתי (בעיקר הרוחנית) ויכולותיי,. או לפי שאיפתי לעתיד?
מחד,אם יהיה זה ע"פ המצב הנתון,יכול הדבר להקשות על קיום שאיפותי בעתיד,או להקשות על חיי הנישואין במידה וייתקיימו שאיפותי. ומאידך,אם תהיה הבחירה ע"פ העתיד,שמא לא אצליח ליישר קו...

ולבחור בן זוג בסטטוס משתנה,(כמו שלי)שעוד לא ממש "סגור" על עצמו,וזה קיים גם אצלינו,החרדים,במגוון תחומים הנתונים לוויכוח ולהישתנות,לא נראה לי נכון,נשמע לא בטוח.
מלבד זאת,איך בפגישה ניתן להסביר את זה שאינני יודע בבירור האם ברצוני ללמוד או לעבוד.למרות שברור לי שהאידיאל הינו ללמוד. כמו כן, שאיני יודע אם ארצה להחזיק איטרנט או לא. למרות שברור לי שהוא דבר שרעתו רבה על טובתו. ועוד דברים כגון אלו.
מה דעתכם/דעתכן?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 08:33 לינק ישיר 

לעניות דעתי צריך את דרך האמצע.
כלומר, לראות מה אני היום, אבל מאידך לדעת איך א נ י מתקדם מהיום לעתיד, אם יש תכנון או לפחות חשיבה כלשהי על הדרך, אז לדעת לחפש מישהו/י שיתאימו לדרך הזו.

לדוגמא. אני כרגע במצב של עלייה רוחנית מאוד גבוהה, אבל אני יודע שבעתיד אני אתאפס. אם אקח אחת מידי צדיקה, שזו דרך חייה, זה יקשה עליי בעתיד כי זה יחנוק אותי, אז פשוט לדעת, אני צריך אחת צדיקה, אבל מבנה עניין, שתזרום איתי כשאצטרך זאת. (לקחתי דוגמא לכיוון הזה, כל אחד יקח לפי המתאים לו..)

על כל פנים, תפילות שה' ישלח את הזווג הראוי לי, תמיד מועילות..

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2011 04:05 לינק ישיר 

כבר פתחו אשכולות בסגנון זה.
אתה בסך הכל בנדאם טבעי לגמריי.
עמקויות לא להגזים ,זה לא שחור לבן.

נ.ב " השאיפות " מצחיק אותי קצת אך אנשים מרגיעים את מצבם העכשווי במילה "השאיפות שלי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/9/2011 01:05 לינק ישיר 

gnhgnh כתב:
התלבטות : בחירת בן זוג לעתיד,אמורה להתבצע לפי מצבי כיום,רמתי (בעיקר הרוחנית) ויכולותיי,. או לפי שאיפתי לעתיד?
מחד,אם יהיה זה ע"פ המצב הנתון,יכול הדבר להקשות על קיום שאיפותי בעתיד,או להקשות על חיי הנישואין במידה וייתקיימו שאיפותי. ומאידך,אם תהיה הבחירה ע"פ העתיד,שמא לא אצליח ליישר קו...

ולבחור בן זוג בסטטוס משתנה,(כמו שלי)שעוד לא ממש "סגור" על עצמו,וזה קיים גם אצלינו,החרדים,במגוון תחומים הנתונים לוויכוח ולהישתנות,לא נראה לי נכון,נשמע לא בטוח.
מלבד זאת,איך בפגישה ניתן להסביר את זה שאינני יודע בבירור האם ברצוני ללמוד או לעבוד.למרות שברור לי שהאידיאל הינו ללמוד. כמו כן, שאיני יודע אם ארצה להחזיק איטרנט או לא. למרות שברור לי שהוא דבר שרעתו רבה על טובתו. ועוד דברים כגון אלו.
מה דעתכם/דעתכן?

ברור שאתה צריך לבחור בת זוג לפי המצב העכשווי שלך, ולו בגלל העבודה שאתה לא מתחתן כדי לשנות, וכמו"כ אתה לא יכול לקחת בחורה שבפועל אתה לא תוכל לחיות איתה ורק ייגרם לכם מתחים מיותרים..

לעניין השני, אם אתה בחור שלא "סגור" על עצמו.. אז איך אתה מתכונן להקים בית.. ראית פעם אדם שמקים עסק רק הוא לא "סגור" על עצמו איזה עסק הוא מקים?? 
אני מבין מאד, שיש הרבה תחומים שהמלחמה בהם היא קשה, והיצר עושה את זה שלו.. אבל אתה חייב להחליט באיזה צד אתה, שאם לא יהיה לך ברור הדבר שוב.. איך תצליח באתגר ובמטרה שלך??
מלבד, שבחור שלא סגור על עצמו זה הדבר שהכי מרשים לרעה על בחורות.. קח את זה בחשבון..
בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2011 22:34 לינק ישיר 

כל מה שלא שלא יגידו לך לא שווה מילה אחת--תתפלל!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2011 22:10 לינק ישיר 

אני מסתכן במיחזור, אבל כבר ידוע ההפרש בין הרצוי למצוי:

רצוי = 306
                -
מצוי = 146

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2011 22:06 לינק ישיר 

אני מרגישה בדיוק כמוך...

אני דבר ראשון מתפללת לה'... שינחה אותי בדרך הטובה.
ובעיקרון יוצאת עם כל מה שמציעים לי שנשמע נורמלי- ומסננת ע"פ האופי...

ברור לי שעכשיו היצר חזק מדי- ולכן אני מודיעה רישמית שאני והנט באים ביחד.
אבל אני לא שוללת התחזקות בעתיד- רק שאני לא יודעת מתי...
אבל השאיפה היא בהחלט להתחזק...

לגבי עובד ולומד- אני גם לא יודעת.
הלוואי שהייתי ראויה לבחור לומד- אבל אני חושבת שבמצב הנוכחי זה גדול עלי.
אני חושבת שאני אתחיל איפה שאני עם בחור שיש לו שאיפות כמו שלי- ונתקדם ביחד.
ובעתיד- אם המצב הכללי יאפשר לנו- אני אשמח לשלוח אותו ללמוד כל היום בעזרת ה'...

דבר אחד ויחיד ברור לי- אני רוצה ילדים צדיקים!
שה' יזכה אותי להיות ראויה לזה....

בהצלחה- ושה' יתן לך יישוב הדעת וברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2011 22:05 לינק ישיר 

אני חושבת שאתה צריך לחפש מישהי ע"פ הרמה שלך היום ותבדוק אם הבחורה פתוחה לשינויים.
החיים לא ידועים הם יכולים להשתנות בכל רגע ולכן בכל מקרה אי אפשר לדעת מה יהיה.
אבל אל תיפגש עם בחורות שמראש מחפשות משהו ספציפי ולא מוכנות להתפשר לכל כיוון שהוא.
חוץ מזה אני חושבת שמ100% תמיד אפשר לרדת אבל מ30% יותר קשה לעלות ולכן עדיף להתחייב על יותר מאשר פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/9/2011 21:47 לינק ישיר 

תחשוב טוב טוב מה עדיף לך: להתחייב ללמוד או להתחייב לעבוד? מה יותר נראה לך?
וגם: להתחייב שלא ייכנס אינטרנט הביתה, ועם כל הקושי- זה יותר בטוח. או לקחת את הסיכון באינטרנט שעלול להיות לו נזק בלתי הפיך..
תחשוב גם שתמיד יכולה להיות דרך נוטה לאמצע אבל שלא משתנה.
למשל: בכל מקרה, שיעור תורה בערב, גם אם תעבוד.
או שאינטרנט לא ייכנס הביתה, ואם תצטרך אז זה יהיה במקום אחר ו/או עם מישהו שיושב לידך.

לדעתי עדיף להתחייב לדרך אמצע עם גבול ברור מאשר לקחת מחוייבויות שלא תוכל לעמוד בהם או שאתה לא יודע אם תוכל..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לפי הרצוי-או לפי המצוי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext