בית פורומים עצור כאן חושבים

י"ג עקרי דת מקסמן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/9/2011 17:28 לינק ישיר 
י"ג עקרי דת מקסמן

אני מאמין (מלשון אימון) באמונה שלמה שהתבונה הוא בורא ומנהיג לכל הברואים והוא לבדו עשה ועשוה ויעשה לכל המעשים

אני מאמין באמונה שלמה שהתבונה הזאת (שלי) הוא יחיד ואין תבונה אחרת בלתו והוא לבדו הוא היה הווה ויהיה

אני מאמין באמונה שלמה שהשכל והתבונה הזאת אין בה שום צד דמיון ופקפוק כלל, ולא ישיגהו משיגי התורה והאלהים.

אני מאמין באמונה שלמה שהתבונה הזאת הוא קדמון [מלשון עולם קדמון] והוא אחרון אחר דבריו מי שינה ויתקיים לעד

אני מאמין באמונה שלמה שכל דברי התבונה אמת. והוא אשר נתכנה בטעות בתורה בשם נבואת אמת.

אני מאמין באמונה שלמה שנבואת משה רבינו עליו השלום לא היתה אלא תולדת תבונתו הגדולה לפי טפשות אנשי דורו והוא אב לתבוניים הקודמים לפניו ולבאים אחריו.

אני מאמין באמונה שלמה שהתורה מצוייה בידינו ממש ועלינו לעשות בה כל אשר נחפוץ

אני מאמין באמונה שלמה שזאת התורה אף פעם לא היתה נצחית ומשתנה לפי החכמים והטפשים שבכל דור וזמן

אני מאמין באמונה שלמה שהתבונה הזאת הוא יסוד כל מעשי בני אדם וכל מחשבותיהם והוא האבולוציה שמנהגת מעשי כל בני אדם כמו שנאמר ויאמרו לאל סור ממנו ודעת דרכיך לא חפצנו

אני מאמין באמונה שלמה שהאבולוציה גומלת טוב לכל מי שיתנהג בשכל ובתבונה וגומלת רע כל מי שמתנהג בטפשות או בקנאות או באמונה

אני מאמין באמונה שלמה שהאינטרנט והעולם שבידנו זו הוא הגאולה השלמה בצירוץ מדינתא דאתחלתא.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 06:03 לינק ישיר 

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9
9%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%A7%D7
%95%D7%A4%D7%A8%D7%9E%D7%9F

נדמה שכבר הסתכסך עם "כת ההשקפה"  כך שאם נכון שהוא מפחד אז הוא יודע ממה.

ולגופם של דברים. עדיין חסר הוכחה משמעותית שהספורנו אכן מתכוון לפירוש שלך [ושל קופרמן]. ושאלתי מדמאי במקומה עומדת. אם זהו דעת הספורנו יש להניח שיש לכך גילוי במקומות אחרים בכתביו. וצריך לבדוק.

בענין ההשמטה או צנזור יש לבדוק אם אינו רק ט"ס פשוט. בכל אופן בקטע החסר איני רואה משהו מאד משמעותי שיש לצנזרו.

תוקן על ידי יהיאור ב- 21/09/2011 06:11:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 05:15 לינק ישיר 

לא תאמינו לי עכשיו, מישהו שלח לי עתק של מפרש הספורנו (בשם ר' יהודה קופרמן מבית וגן בירושלים, האם מישהו כאן מכיר אותו ??) וכך הוא מבאר את תחילת הפסוקים שלנו, 

" לפנינו פירוש השקפתי יחידני של רבינו (וכן להלן בפסוק מה,) שקשה להשתחרר מן ההרגשה שבזה בא להטיף מוסר קשה לבני דורו על תופעות שליליות שראה אצלם, מה שנראה בהשקפה ראשונה סטיה מסוימת מן הנורמה ההלכתית, נתפס על ידו בכל חומרתה, עד כדי עבודה זרה ("אלהים אחרים")  ועד בכלל,""

עד כאן ההקדמה לפני שמתחיל לפרש את הפסוקים שלנו, בהמשך המפרש נזהר מאוד אבל לא מפחד להודות שזה כוונתו ומכוון את הפירוש בעדינות אבל לא חורג מעצם התוכן של רבינו הספורנו, לדוגמא: (הערה 30 שם) "כאן מדגים רבינו תופעה ייחודית בחיי ישראל, שנמנעו מלקיים את ציווי ה' מחד גיסא, ואילו הקפידו הקפדה מלאה לשמור את תקנת חז"ל (ש"הנהיגו") אשר הורתה ולידתה היו בזה שלא קיימו את הציווי דאורייתא !

חבל"ז רוצו מהר לעיין שם, רואים על המחבר שהוא מפחד פחד מוות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 04:31 לינק ישיר 

שלום חברים היקרים, אני לא מצליח לישון לפני שאני ינסה שוב להסביר את הספורנו, אני מרגיש מחוייב להסביר שוב ואיתכם הסליחה,

קודם צריך לדעת מהי דרכו של הספורנו (צריך לזה אשכול מיוחד לדעתי)
ובכן הוא היה מלומד ופילוסוף ורופא גדול בזמנו, תמך בלבנות מדינה יהודית בארץ ישראל כבר בזמנו (תמך בדוד הראוביני בעניין הזה), למד עם הרמ"ע מפאנו גם כן, גם הלך בדרכו של חז"ל והרמב"ם בעניין הקורבנות והמשכן שהם היו רק לצורך אחרי העגל, ראה באומה היהודית כתפקיד ואחריות כלל אנושית ולא איזה מתנה או זכות, כלומר תפקידינו היא להיות עם סגולה בכדי לגרום לכל האומות להיות כמונו, "בלשונו בכוונות התורה (= הקדמה לפני הקדמה לפירוש שלו לתורה מומלץ מאוד ללמוד אותם בעיון רב)  כי אמנם התורה אשר שם משה מצווה ועושהו לפני בני עמנו היה המכוון בה לקדשם ולזכותם בה לחיי עולם לרצון לפני אל עליון מקדשם וזה בהדמותם אליו כפי האפשר בעיון ובמעשה כאשר היה המכוון מאתו בכל המין האנושי כאמרו ית' נעשה אדם בצלמנו כדמותנו".
עם סגולה זאת חובה ולא מתנה ופינוק אלוקית, וכן לגבי הכהנים ושבט לוי מול כל השבטים,
בלשונו בפרשת השבוע הוא אומר להיות לו לעם סגולה." כדי שישיג בכם מה שחפץ להשיג מן המין האנושי כאמרו נעשה אדם בצלמו כדמותנו," כלומר אלוקים רוצה מאיתנו שכל מין האנושות תהיה כצלם אלוקים לא רק יחידים או אומה אחת, 
הוא הלך בדרכו של הנביא יחזקאל שתקף בעיקר את ראשי ונשיאי האומה וההנהגת האומה, פתחתי במוצאי כיפור האחרון אשכול מיוחד על דברי יחזקאל, והנה  מכתב אישי לרועי ישראל-גדוילים\רבנים\מנהלים\עסקנים

אם הייתי קבליסט הייתי אומר שהוא גילגול מהנביא יחזקאל, הוא פשוט עתק ממש מיחזקאל הנביא,

לאור הקיצור הזה אני מתחיל להסביר שוב את הספורנו הנ"ל

(יד) ולא תסור מכל הדברים אשר אנכי מצוה אתכם היום ימין ושמאל:
קשה היה לו הרי מהי לא תסור ימין ושמאל בזמן שחכמים בכל דור סרים ומשנים (ומוסיפים מצוות חדשות וגזירות חדשות) את עקרי המצוות ימין ושמאל ולכל הרוחות ?! אז הספורנו טוען לא ולא כל השינויים הם רק לצורך אותו זמן ותו לא,
שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט.
ואפי' לצורך אסור לבטל את עניין המשפט שהם הסמכות של הסנהדרין בכל דור ודור, ומה שביטלו את הסנהדרין היית רק זמנית,
ליתר ביאור: כלומר לא לשנות כלל, במיוחד ענין המשפט, מה כל כך הבעיה בעניין המשפט ?? התשובה היא הסמכות המשפטית, כלומר סמכות החכמים על האומה כולה = סנהדרין, כל זמן שאין סמכות רק כל קהילה מסמיכה לה סמכות עצמאית אין לנו כאומה סמכות משפטית אחידה, וזה יסוד היסודות של כל אומה ואין לה קיום בלעדיה,

ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה
כלומר הטענה של מסורת וטענת אל תטוש תורת אימך וכדומה ומזה לבטל את התורה,וסמכות הסנהדרין בכל דור ודור,
ליתר ביאור: למה אין סמכות משפטית אחידה ביהדות ? כי כל אחד טען מסורת ואל תטוש וכדומה !!

כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו,
אפי' דברי חז"ל ?! הם חז"ל לא עשו זאת לכבוד קונם, עשו זאת באין ברירה לצורך דורם וזמנית כאמור בהמשך,
ליתר ביאור: אפשר היה לקבל טענת מסורת וטענת אל תטוש, אבל לקבל את הטענה שאנו נוהגים נגד התורה כי אנו רוצים לכבד את הקדמונים ?! בזמן שהקדמונים עשו זאת באין ברירה ובכפיה ממש כאמור בהמשך דבריו ?! כ"ש שלא כי וגו'  
כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ.
כלומר הספורנו נזעק שאין לך ע"ז יותר גדול מזה, בחידוש דת לכבוד הקדמונים, 
הספורנו מדבר על דת וחידוש דת ואיזה דת אנו מכירים בזמנו של הספורנו ?? הרי היינו אז חרדים קלסים בזמנו עוד לא היה ההשכלה וכבר לא היו הצדוקים ואקראים וכדומה כל האומה היו כבר תלמודיים והלכתיים, וגם נזכור שהוא רצה והטיף לחזור לארץ ישראל ולבנות מדינה יהודית, כלומר איך שלא תרצו לפרש אותו היה לו השקפה רציונאלית ותבונית ולכן ברור למי הוא מתכוון מי הם המחדשים דת, לאלה שמתנגדים לו בתור פילוסוף ובתור תומך בלהקים צבא יהודית ולחזור לארץ ישראל,
אותו סבל שהוא עבר עבר כל פילוסוף ביהדות, שריפת הרמב"ם ורדיפת האבן עזרא, לא צריך להיות היסטוריון להבין באיזה מלחמות הוא נלחם ונגד מי, הרי גם היום זאת בדיוק כך כל מלומד הוא מתחילה פסול, אייך הבריסקר הגדיר את הרב כשר ?! הוא לא כשר רק טרף, זו ההשקפה שלנו, ומול זה יש לנו פילוסוף מה צריך עוד בכדי להבין למי הוא מתכוון, רק נזכיר לכם מה דעתו לגבי יראי השם בעיוורן מוחלט ,ויבחר משה אנשי חיל. אחר שבקש ולא מצא אנשים שיהיו בהם כל המעלות שהזכיר יתרו בחר באנשי חיל בקיאים וחרוצים לברר וללבן אמתות דבר ולהביאו אל תכלית, יותר מיראי אלהים בלתי אנשי חיל, כאמרם ז"ל (שבת פרק במה אשה יוצאה) אם תלמיד חכם (נוקם ונוטר) כנחש חגרהו על מתניך, ואם עם הארץ הוא חסיד אל תדור בשכונתו (שבת סג א):

מכאן הספורנו עובר לומר מה התקיים במציאות    
אמנם התוכחות ( פסוק טו) עד יולך ה' אותך ואת מלכך (עד פסוק לו') היו בבית שני בימי אנטיוכס וזולתו עד שצרו מלכי בית חשמונאי זה על זה וגלה אחד מהם במצות פומפיא"ו לרומ"ה ומשם (פסוק לו') והלאה עד ונסחתם (פסוק סג' ) היו עד חרבן הבית (= בית השני כמובן ) על יד רומיים ומשם (פסוק סג' ועד סוף הפרק פסוק סט') והלאה הם תוכחות בגלות נמשכות אליו. 
מכאן ( פסוק סג') מתחיל הגלות הארוך שלנו גלות האלפיים, וזה הפסוקים שם דברים פרק כח
(סג) וְהָיָה כַּאֲשֶׁר שָׂשׂ יְקֹוָק עֲלֵיכֶם לְהֵיטִיב אֶתְכֶם וּלְהַרְבּוֹת אֶתְכֶם כֵּן יָשִׂישׂ יְקֹוָק עֲלֵיכֶם לְהַאֲבִיד אֶתְכֶם וּלְהַשְׁמִיד אֶתְכֶם
וְנִסַּחְתֶּם מֵעַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ:
(סד) וֶהֱפִיצְךָ יְקֹוָק בְּכָל הָעַמִּים מִקְצֵה הָאָרֶץ וְעַד קְצֵה הָאָרֶץ וְעָבַדְתָּ שָּׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים אֲשֶׁר לֹא יָדַעְתָּ אַתָּה וַאֲבֹתֶיךָ עֵץ וָאָבֶן:
(סה) וּבַגּוֹיִם הָהֵם לֹא תַרְגִּיעַ וְלֹא יִהְיֶה מָנוֹחַ לְכַף רַגְלֶךָ וְנָתַן יְקֹוָק לְךָ שָׁם לֵב רַגָּז וְכִלְיוֹן עֵינַיִם וְדַאֲבוֹן נָפֶשׁ:
(סו) וְהָיוּ חַיֶּיךָ תְּלֻאִים לְךָ מִנֶּגֶד וּפָחַדְתָּ לַיְלָה וְיוֹמָם וְלֹא תַאֲמִין בְּחַיֶּיךָ:
(סז) בַּבֹּקֶר תֹּאמַר מִי יִתֵּן עֶרֶב וּבָעֶרֶב תֹּאמַר מִי יִתֵּן בֹּקֶר מִפַּחַד לְבָבְךָ אֲשֶׁר תִּפְחָד וּמִמַּרְאֵה עֵינֶיךָ אֲשֶׁר תִּרְאֶה:
(סח) וֶהֱשִׁיבְךָ יְקֹוָק מִצְרַיִם בָּאֳנִיּוֹת בַּדֶּרֶךְ אֲשֶׁר אָמַרְתִּי לְךָ לֹא תֹסִיף עוֹד לִרְאֹתָהּ וְהִתְמַכַּרְתֶּם שָׁם לְאֹיְבֶיךָ לַעֲבָדִים וְלִשְׁפָחוֹת וְאֵין קֹנֶה: ס
(סט) אֵלֶּה דִבְרֵי הַבְּרִית אֲשֶׁר צִוָּה יְקֹוָק אֶת מֹשֶׁה לִכְרֹת אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּאֶרֶץ מוֹאָב מִלְּבַד הַבְּרִית אֲשֶׁר כָּרַת אִתָּם בְּחֹרֵב: פ

כלומר כל הפסוקים מי ונסחתם (בפסוק סג') עד כאן (פסוק סט') מדובר בגלותינו העכשווי לדעתו של הספורנו, ולכן פשוט מהי זעקתו, הוא מסביר למה אנו עוד בגלות ומתחיל להסביר את התוכחה, 

והתחיל בתוכחות באמרו
(טו) אם לא תשמע בקול ה' אלהיך לשמור לעשות את כל מצותיו וחוקותיו אשר אנכי מצוך היום:

וזה בלי ספק כאשר הומרה שמירת מצות התורה במנהגים שונים וזולתם והוסג אחור משפט.
כלומר כל מערכת המשפטית והחוקתית לא קיימת בכלל ביהדות, "והוסג אחור משפט" במקום לשמור את העיקר שהם הסנהדרין ומערכת החוקתית ?! אתם ההמרתם שמירת התורה במנהגים שונים וזולתם, והוסג אחור משפט, כלומר בתכלס אין מערכת משפט וסנהדרין לאומה כבר אלפיים שנה, ולכן לא פלא שלא חזרנו לארץ ישראל כל השנים האלה,      וכן אחר שאמר (בפסוק לו') יולך ה' אותך ואת מלכך שהוא החלק השני (כלומר הגלות האחרון שלנו) חזר ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלהיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך,
כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו
התורה דורשת מה שהיא דורשת והיסוד היא הסנהדרין, ובמקום זה אתה שומר את מה שהנהיגו חכמים זמנית ולא כתורה רק על דרך "עת לעשות הפרו תורתך" בכפיה ומחוסר ברירה כפי שספרו לנו חז"ל בעצמם וגו'                               
כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו ( = בכפיה באין ברירה ולא מרצון ולטובת עבודת האלוקים והאומה ) לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך (= בכפיה כנ"ל)  הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט כמו שספרו ז"ל
שוב הספורנו זועק כפי שספרו לנו חז"ל בעצמם שבאין ברירה בטלו את הכל וגם את הסנהדרין כי בעלי הזרוע שולטים באומה כלומר, לא רק ביטול מצוות גם תקנות והוספה של מצוות כולם לא על פי התורה, רק לצורך זמנם כי היו רשעים באין ברירה עשו מה שעשו, אבל שוב לא להפוך אותם לכת ולאלילות, לרדת לסוף דעתם ולחזור לעקרי התורה, ובעיקר להחזיר את הסנהדרין, כת ההשקפה מחמירה דווקא באלילות שלהם ולא בעקרי התורה, ועל זה הוא נזעק לעיל "כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ"

שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו
כלומר "שגברו בעלי זרוע כמו הענין היום" =  בזמנו של הספורנו, עם כל גלותינו ושפלינו בזמן הספורנו,        

(וכאן יש איזה דבר מענין מאוד אני רואה עכשיו שחסר במקרות גדולות המאור את המילים "כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו, שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו)" לספרן ולשבח היקר פתרונים אולי דנו כבר בזה בפורום סופרים וצנזור של הראשונים בקהילה)

מי הם בעלי הזרוע ? העםארצים !! הוא מדבר על בעלי זרוע אצלינו ולא אצל הגויים כן. ברור לך העניין ?? גם האבן עזרא והרמב"ם מתלוננים בעניין, והם מגדירים אותם ריקי מוח ועוד תוארים מעניינים, כמו עם חסרי דעת ומדע,
שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו),
כלומר ההמון רודף אחרי כת הנאורות במשפט וחוקים חברתיים, והיראי השם שבהם סומכים על המושג הזמני של "דינה דמלכותא דינה"
במקום שאנו נקים סנהדרין ונחוקק חוקים על פי התורה והתבונה שהם חד הם,
ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:
כלומר סיבת המשך הגלות כל כך הרבה שנים היא אך ורק בגלל זה, שאין סנהדרין ואין מערכת חוקתית ליהדות, רק יש חידוש דת וכל קהילה מחדשת דת לפי החכמים הקודמים שהם אימצו לעצמם במקום להקים מחדש את הסנהדרין, ושוב אין לך ע"ז יותר גדול מזה כאמור לעיל'

-----------------------------------------------------------------------------

אני רואה שהמצנזרים הבינו טוב טוב מה אומר הספורנו ולכן מחקו את המילים האלה

ספורנו דברים פרק כח

שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו, שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו), ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:

ליהיאור: תודה על דבריך האחרונים חיממת לי את הלב,

תוקן על ידי maxmen ב- 21/09/2011 04:43:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 01:11 לינק ישיר 

מיימוני

לא אמרתי שסיפורים אין בהם תועלת. אבל כששואלים ממקור או מהגיון ומנסים לדון בזה ומשיבים בסיפור זה בבחינת טענו בחיטים והודה ולו בזכר קדשו. וזה לא מראה על רצינות הדיון

לגבי ביקורת אישית  אולי הפרזתי בזה. ובאמת שמקס עולה על הרבה נקודות נכונות. אלא שמכיוון שהוא לא מאפשר בכלל דיון עניני בהגיגיו לפעמים זה דוחף בכיוון של ביקורת אישית.

חוץ מזה מקס הוא בן אדם נפלא ורציני ומחייה את כל הפורום לפעמים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2011 00:18 לינק ישיר 

יהי אור

האם אין הבדל בין ביקורת ענינית לבין ביקורת אישית?

נניח שמקסמן אינו מביא תמיד טיעונים מסודרים. הוא מציג אינטואיציות ומביא ראיות מסיפורי חייו.

זו לא פילוסופיה. אבל זו השקפת עולם. ויש לדעתי ערך לסיפורים אישיים שמועילים לכולנו בצמתים מסויימים בחיינו. חשוב להבדיל בין פילוסופיה לבין סיפורים אבל אין זה אומר שסיפורים הם חסרי תועלת.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:52 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 עוד דוגמא למה עושים כשאין תשובה עניינית ובכל זאת הרי חייבים לצאת צודקים. 
[זוכרים את כללי הדמגוגיה בדף 2?]

לא הכל סובב סביבך מותר לי לספר את האכזבתי מעצמי לגולשים, זו לא היית תגובה רק לספר לגולשים איך אני מרגיש כרגע מול דברי המשגיח,

תוקן על ידי maxmen ב- 20/09/2011 22:49:20

ברור הרי כשאין לך מה לענות אלי אתה מתחיל לדבר לגולשים הדמיוניים שלך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:49 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

לא הכל סובב סביבך מותר לי לספר את האכזבתי מעצמי לגולשים, זו לא היית תגובה רק לספר לגולשים איך אני מרגיש כרגע מול דברי המשגיח,

תוקן על ידי maxmen ב- 20/09/2011 22:49:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:46 לינק ישיר 

maxmen כתב:
חזרתי ועיינתי בספורנו וברור לי שבמנהגים הוא מתכוון למנהגי המלכים [אולי החשמונאים וצאצאיהם שהוא רומז להם] שהנהיגו בעם ישראל מנהגים זרים . [וכנראה הוא מאשים אותם שהם הבעלי זרוע שביטלו את הסנהדרין וכו' וכמבואר מזה בכמה מקומות ברז"ל.] ולכן הוא מביא שם את הפסוק יולך ה' אותך ואת מלכך. וכ"ז ברור למי שיעיין בדבריו בעיון טוב.

הוא ממשיך שזה סיבת המשך הגלות,

נכון כי הוא טוען שעדיין המנהיגים הבעלי זרוע לא מקיימים את חוקי התורה אלא את חוקי ומנהגי הקדמונים [שהם עצמם היו בעלי זרוע ולא קיימו את התורה] 
וזה אגב לא איזה חידוש נורא של הספורנו שאנחנו עדיין בגלות לפי שאנחנו עדיין חוטאים באותם חטאים שגרמו לנו להגלות לכתחילה. 

תוקן על ידי יהיאור ב- 20/09/2011 23:40:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:44 לינק ישיר 

maxmen כתב:
היה לי משגיח בישיבה ענק שבענקים בחכמה ובינה ודעת ובעיקר בחכמת חיים, הוא אמר לי תשמע מקס תעשה סיבוב בעולם ותראה שאי אפשר לקיים את מחשבת משה רבינו הלכה למעשה, חייב להיות עבדים ותמימים ועובדי ע"ז, חייב להיות מלכות וחוקים חברתיים כי אי אפשר ללמד את כולם דעת וחכמה, אין בני חורין ולעולם לא יהיה,

כל השנים שנאיתי אותו שנאת מוות על דבריו אלה ועל הציניות שלו לדעתי אז,
אבל מה לעשות אני מתחיל לראות שהוא צודק, ואין מקום בעולם הזה רק לעבדים וכמובן לדקטטור,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:44 לינק ישיר 

אגב: הספורנו עושה שני דברים לאורך הפירוש בשבת 1, הביקורת כמובן  2, להראות שנתקיים הנבואה הלהכה למעשה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:39 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
חזרתי ועיינתי בספורנו וברור לי שבמנהגים הוא מתכוון למנהגי המלכים [אולי החשמונאים וצאצאיהם שהוא רומז להם] שהנהיגו בעם ישראל מנהגים זרים . [וכנראה הוא מאשים אותם שהם הבעלי זרוע שביטלו את הסנהדרין וכו' וכמבואר מזה בכמה מקומות ברז"ל.] ולכן הוא מביא שם את הפסוק יולך ה' אותך ואת מלכך. וכ"ז ברור למי שיעיין בדבריו בעיון טוב.

הוא ממשיך שזה סיבת המשך הגלות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:38 לינק ישיר 

היה לי משגיח בישיבה ענק שבענקים בחכמה ובינה ודעת ובעיקר בחכמת חיים, הוא אמר לי תשמע מקס תעשה סיבוב בעולם ותראה שאי אפשר לקיים את מחשבת משה רבינו הלכה למעשה, חייב להיות עבדים ותמימים ועובדי ע"ז, חייב להיות מלכות וחוקים חברתיים כי אי אפשר ללמד את כולם דעת וחכמה, אין בני חורין ולעולם לא יהיה,

כל השנים שנאיתי אותו שנאת מוות על דבריו אלה ועל הציניות שלו לדעתי אז,
אבל מה לעשות אני מתחיל לראות שהוא צודק, ואין מקום בעולם הזה רק לעבדים וכמובן לדקטטור,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:36 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:28 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אולי לך תלמד דמאי ? זה לא סוגיה קשה בכלל,

רציתי להדגיש אך ורק את ההוצרך מלשון בכפיה החכמים הוצרכו לעשות כך, ולא שזה תורה חדשה ודת חדשה,

איזה תשובה הנפלאה כשאין תשובה .
אני טענתי ששאר הדוגמאות כמו זה מדמאי מכריחים דלא כהפירוש שלך ואתה שולח אותי ללמוד מסכת דמאי. רבונו של עולם טענו בחטים והודו לו בזכר קדשו. 

יפה מאד שהדגשת שזה היה מפני הצורך כאילו שעד עכשיו חשבנו שהחמכים עשו דת חדשה ועזבו את הדת של משה רבינו. ושוב, מה זה קשור?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/9/2011 22:24 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אין לי עסק עם ליצים, אתה טוען נגדי שאני כביכול אומר שאף אחד לא הבין את עומק התורה, ואני אומר לך ח"ו הבינו הבינו והספורנו היא ההוכחה ופטור זמן תפילה בשבת ועוד אלפי ראיות אני יכול להביא בעניין. שזה עומק התורה והחכמים ידעו זאת אחרת איך אני יודע זאת, אני יודע זאת מהם ורק מהם,

אבל מה שקשה לך אייך ההלכה מתירה פרוזבול וריבית וכדומה ? זה רק לצורך מקומי וזה זעקת הספורנו שאל נעשה מהם עיקר וחידוש דת, כי אין לך עבודת אלילים יותר גרוע מזה,

כמובן שאני לץ הרי אני לא מקבל את דבריך כמשה מסיני ואין לך ליצנות גדולה מזו. בחרתי שלא לענות על כל הטענות הלא קשורות שבחרת לזרוק כאן עד שלא תביא חצי ראיה שפשט הספורנו הוא כדבריך. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > י"ג עקרי דת מקסמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext