| נשלח ב-15/9/2011 16:55 |
|
| |
על הספר: הרבי מלובביץ' בחייו ובחיים שלאחר חייו
לפלא בעיני שעד כה לא נפתח אשכול בנושא הספר הרבי מלובביץ'בחייו ובחיים שלאחר חייו בהוצאת מכון שז"ר. אין לי ספק מה תהיה תגובתם של החסידים ואוהדי חב"ד.
מה שנותר לדעת היא מהי מידת אמינותם של המחברים הנ"ל? מנחם פרידמן ידוע במחקריו המרובים וספריו בנושא דת ומדינה כמו "חברה ודת" ועוד.
וזה מה שכתבו מבקרי הספרים בעיתונות:
"ביוגרפיה פוקחת עיניים... מרתקת ובהירה... קריאת חובה לכל מי שרוצה להכיר את חסידות חב"ד-לובביץ' ולהבין כיצד הפך מנחם מנדל שניאורסון להיות "הרבי", בה' הידיעה." נתנאל דויטש, הארץ "ביוגרפיה משובחת... מר היילמן ומר פרידמן הם המדריכים המתאימים ביותר לספר את הסיפור. ספרם הוא מופת למחקר קפדני והערכות מאוזנות וחכמות..." מרטין זיו Washington Times "ספר זה יהיה המסמך יוצא הדופן ביותר שנדפס על אודות חייו של הרבי מלובביץ', על השפעתו ועל חייו שלאחר החיים." אהרן הווארד Jewish Herald-Voice "ביוגרפיה חשובה... זהו הסיפור המלא והאמין ביותר שנוכל לבקש על חייו של המנהיג הרוחני הענק הזה." סול רוזנברג, New York Sun "ביוגרפיה טובה מאוד, נגישה, לא הגיוגרפית, של הרבי מלובביץ'... מומלצת מאוד לכל החוקר את ההיסטוריה היהודית במאה העשרים." שמואל בן-גד, AJL Newsleller מנחם פרידמן הוא אחד החוקרים המובילים בחקר החברה היהודית בעידן המודרני. הוא תרם רבות לחקר החברה החרדית והדתית-מודרנית, להתפתחותן של הקבוצות הפונדמנטליסטיות ולהבנת תופעת ההקצנה הדתית. מנחם פרידמן הוא פרופסור אמריטוס במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטת בר-אילן, היה מנהל המכון ליהדות ומחשבה בת-זמננו ושימש כפרופסור אורח בכמה מהאוניברסיטאות החשובות בארה"ב ובאנגליה. מספריו: חברה ודת – האורתודוקסיה הלא-ציונית בארץ-ישראל; החברה החרדית – מקורות מגמות ותהליכים; חברה במשבר לגיטימציה – הישוב הישן האשכנזי 1917-1900; התפשטות תוך הסתגרות – הקהילה החרדית בירושלים (בשיתוף עם יוסף שלהב). שמואל היילמן הוא ראש הקתדרה ללימודים יהודיים על שם הרולד פרושנסקי ב"גרדיואט סנטר" ופרופסור כבוד מן המנין לסוציולוגיה בקווינס קולג', אוניברסיטת ניו יורק. בשנת 2008 הוא נבחר על ידי קרן פולברייט כמומחה בכיר ונשלח לסין, שם הרצה בננג'ינג, בהנאן ובשנגחאי. פרופסור היילמן שימש פרופסור אורח לסוציולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת תל אביב, ובאוניברסיטאות באוסטרליה, והיה מרצה אורח באוניברסיטאות חשובות בארצות הברית, אוסטרליה, קנדה וקוריאה הדרומית. מספריו: Portrait of American Jews; The People of the Book; A Walker in Jerusalem; Defenders of the Faith; The Gate Behind the Wall.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2012 14:20 |
|
| |
הנושא מיצה את עצמו והוא סגור, באשכול זה ובכל אשכול אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2012 13:41 |
|
| |
שאלה לאדון שמחה9 האם זה נכון והאם ידוע לו שהרבנית הצדקנית חי' מושקא זצ"ל, עבדה כספרנית במחלקה הרוסית של הספרייה העירונית של מחוז ברוקלין? האם שם עסקו רק בתורה ובחסידות? האם האדון שמחה שמע על הגאון הרב מונק, רב העדה החרדית בחיפה? האם שמע אי פעם על קונטרסים שפרסם הנ"ל על הרבנית-האדמורי"ת?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2012 11:24 |
|
| |
שיחת חולין, שמך נאה ונאה למעשיך
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 10:07 |
|
| |
קראתי את הספר רק עכשיו ואסכם במלה אחת: מדהים. ספר חובה לכל מי שרוצה להבין באמת מה קרה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 10:07 |
|
| |
צד יפה - מישהו צריך להביא מקורות שרבנית של אדמו"ר לא הלכה לבילוי חילוני? ההיגיון הבריא אומר שהיא לא הלכה, ואם אתה רוצה להוכיח שהלכה לשם, חובת ההוכחה עליך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 09:59 |
|
| |
המסקנה שהעלה פרידמן מכך שאדמו"ר הריי"צ חילק 'לחיים' לאורחים בחתונת הרבי - מטעה בכוונה תחילה.
בספר 'והחי יתן אל לבו' לקורות הרבנית חיה מושקא, עמוד 67 כתוב כי אדמו"ר הריי"צ נהג כך בהמשך למנהג אביו בחתונתו שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 12:25 |
|
| |
מצחיק, אני לא אכתוב לך מקור, למה מה קרה? ואם זה היה קרוב משפחתי המסופר? אבל אתה ב-ט-ח לא בדקת ולא שמעת ואין לך שום מקורות וזה לא קשור לתיזה של פרידמן, שלפחות בתחום זה לא חידש כלום, רק המסקנות שלו אויליות וצרות מוחין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 11:47 |
|
| |
שוב, סיפור ללא מקור והוא גם לא הגיוני כלל. תולדות הרבנית ידועים הם ופרושים בספרים וחוברות שיצאו במשך השנים, והנה לפתע צצים השערות וסיפורים ללא מקור, והם העדויות החותכות כי תזת פרידמן יציבה וקיימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 10:17 |
|
| |
לפחות ברוסיה ידוע לי שהתעניינה, אבל חסידים לא חשבו שזה נוגע ושזה עניין שלהם, בתו של חסיד אחד שאלה את אביה בנוגע לעניין מסויים: למה לה מותר ולי אסור? השיב לה אביה: כי היא בת של רבי, אנחנו לא משווים!!! זו הגישה החסידית המקורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 10:10 |
|
| |
רחוקה מהחיים המודרניים גם בפריז. היחיד שאומר שהיתה מודרנית הוא פרופסור פרידמן וזאת על פי השערות בלבד.
אגב, יש לי שני אחים חסידי ויז'ניץ, ולפי פרידמן מחייב שאני אורח של קבע ב'זיצים' ויז'ניצאים, ואני גם תופס צד במחלוקת הפנימית שם, רק מעניין לאיזה צד הוא ישייך אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 10:04 |
|
| |
האם הרבנית היתה רחוקה מחיים מודרניים (כולל מהתרבות המודערנית) בהיותה בפאריז ? זאת מנין לך ? ומה עם אחותה הי"ד שהתגוררה גם היא שם ? והקשרים ביניהם ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 10:01 |
|
| |
משפט אחרון לא ממש הבנתי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 09:45 |
|
| |
וגם פרידמן את היילמן לא ידעו מהנעשה, אז הם שיערו כפי שהתאים להם לתזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 09:39 |
|
| |
אוקיי, בקטע הזה צר לי לחלוק עליך, אתה לא ממש יודע מה היה שוב, לדעתי זה לא משנה בכלל, וזכותה להתעניין במה שבא לה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 09:34 |
|
| |
היא גם לימדה גיאוגרפיה, בבית ספר היסודי 'איסמעליה' בירדן, אתה פשוט לא יודע.
אין ולא היה שום קשר בין הרבנית חיה מושקא שניאורסון ותרבות מודרנית. עולמה ושיחותיה נגעו תמיד לענייני החסידות בהווה ובעבר, והרבה דאגה לבריאות בעלה, אשר כידוע עבד מסביב לשעון למען עם ישראל בכל רחבי הגלובוס.
מעניין שמכל הסטודנטים, שכנים ומכרים בצרפת ובברלין, איש עוד לא אמר מאז ועד היום, כי הרבי והרבנית היו מודרניים.
|
|
|
|
|