| נשלח ב-15/9/2011 18:54 |
|
| |
לא נפלו רחוק מהעץ
מצא את ההבדלים:
"הזקנים הם אבק, אבק כלכלי ומוסרי בעולם אכזרי. הזקנים יעברו, ישאו את גורלם או לא ישאו... רק ענף אחד ישאר". מדברי חיים ויצמן הקונגרס הציוני בזל 1937 ערב פרוץ מלחה"ע השניה
"ניצולי השואה הינם מיזם זמני שאין לממשלה ענין להשקיע בו"
משרד האוצר של מדינת ישראל ספטמבר 2011 על שביתת המטפלים בניצולי השואה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 20:26 |
|
| |
כיון שהייתי טרוד באשכול על הצדק החברתי לא הספקתי לראות שחשובי הפורום הגיבו. אף על פי כן, האשכול יינעל עקב הזהות בנושאים ונא לכתוב שם, לא פה.
הכותב וחותם בשם עצכח, הק' מ'.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 20:26 |
|
| |
למה למחוק להיפך שכולם יראו לאיזה שפל מגיעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 20:24 |
|
| |
ברוך הבא לפורום!
חבל שלא קיימת את הכללים, הקובעים כי משתתף חדש אינו פותח אשכול ללא אישור. אילו היית נועץ בנו, (למשל בכותב שורות אלו) היינו יכולים לנסח את הכותרת באופן יותר ברור.
כיון שיש אשכול דומה כאן, אשכול זה ננעל ואין לכתוב בו יותר.
כל התגובות יכולות להגיע לאשכול המקביל:
מחאת צדק חברתי, דעתכם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 20:22 |
|
| |
ר' מיכי כל הכבוד! זו דרכה של התורה החרדית- ראינו גם את הסרטון של הרב המורה המספר שקרים לתלמידיו, אוי לנו כי חטאנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 20:22 |
|
| |
ראיתי באתר של רוטר (שגם הוא לא מחובבי ציון) ציטוט באנגלית של דברי וייצמן, וגם לגבי זה לא דייקת. אני לא מצליח להעתיק לכאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 20:14 |
|
| |
בהקלקה פשוטה, מצאתי את הציטוט בגלי צהל:
ההוסטלים לטיפול בניצולי שואה הם מיזם זמני; קליטתם של העובדים לשירות המדינה ישאיר אותם חסרי תעסוקה לאחר פרק זמן מסוים.
תתבייש לך.
למנהלים, לדעתי דינו של האשכול הזה להימחק. אולי אפשר לבדוק את הציטוט של וייצמן, ואז להחליט אם היא שווה דיון. אבל הכותרת שמעלה לדיון את השאלה האם יש קשר בין שתי האמירות היא תעמולה מכוערת ושקרית, וריקה מתוכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2011 20:10 |
|
| |
האוזנר, נדמה לי שצריך לראות את ההקשר כדי לשפוט. לפחות הציטוט השני נראה לי שיכול להתפרש באופן לגמרי תמים: פרוייקט מסויים של ניצולי השואה הוא מיזם זמני שהממשלה לא רוצה להשקיע בו, ולא הניצולים עצמם. זו גם יכולה להיות אמירת ביקורת על הממשלה. מי האומר? מה המקור? מה ההקשר?
|
|
|
|
|