בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

דיווח מסליחות בביהכנ"ס המרכזי בחיפה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/9/2011 08:29 לינק ישיר 
דיווח מסליחות בביהכנ"ס המרכזי בחיפה

בס"ד

סליחות ראשונות - אכן נאמרו אמש ברוב בתיהכנ"ס, אך בביהכנ"ס המרכזי בשכונת הדר הכרמל בחיפה, לו הסטוריה מכובדת של חזנות, זו הפעם הראשונה בהם נאמרו הסליחות הראשונות ברוב-עם, ביוזמתו של ר' אשר ליטבק שרצה והצליח שיאמרו סליחות ראשונות ברוב-עם בחיפה.
ביהכנ"ס היה צר מלהכיל את מאות המתפללים שהצטופפו לאמירת הסליחות ע"י החזנים צבי וייס וצודיק גרינוולד ובלווי מקהלת החזנים "זמרת-י'ה" בניצוח ד"ר אורי אהרן.
בין המתפללים ניתן היה לראות את הרב שאר-ישוב כהן, הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ (שר המדע והטכנולוגיה), ראש עיריית חיפה מר יונה יהב, מר שי בלומנטל, הרב אברהם ויצמן, הרב דוד מצגר ומר לוי כנס. 
ללא נאומים ו/או ברכות למיניהם, אמירת הסליחות החלה בשעה 23:00 בדיוק ונמשכה עד שעה 1:00.הייתה זאת תפילה מעולה שיצאה מן הלב ונכנסה אל לבבות המתפללים. להלן חלק מהיצירות שבוצעו:
ניגון פתיחה לסליחות (גלאנץ), אשרי (רצ'יטטיב), חצי קדיש (מסורתי), הנשמה לך (בשילוב עם "ילד פלא", בנו של צודיק גרינוולד, כסולן), א-ל מלך (שסטופול, בקטע זה השתתף כסולן חבר המקהלה רמאל לביא), א-ל מלך (סטפן גלאס), רצה עתירתם (רוזנבלט), עננו (דואט של החזנים גרינוולד ווייס בשילוב המקהלה), מכניסי רחמים (חיים בנט), ועוד. 
שנה-טובה כוח"ט לכל בית ישראל. ויהי רצון שיתקבלו תפילותינו לפני אדון כל. 

תוקן על ידי יהודהK ב- 25/09/2011 08:27:29

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2011 13:21 לינק ישיר 

כמו שכתוב היה באמת תפילה יוצאת טובה מאוד
לא נהנתי כל כך מהחזנים הם הראו שהם יודעים רק לצעוק ולחחכות חזנים אחרים היה חסר לי ההרגשה של תפילה
והמקהלה היתה מעולה מאוד נהנתי המנצח הוא אמן פשוט אחת המקהלות הטובות שקיימות
לא אהבתי את סולני המקהלה כשיש חזנים צריך לתת רק להם להתבטות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2011 21:46 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם,
בהחלט מסכים עם קודמי ש:"הייתה זאת תפילה שיצאה מן הלב ונכנסה אל לבבות המתפללים". אך הפעם אני חולק על התוספת "מעולה" (במובן החזני, לא ח"ו מבחינת הכוונה וכו') ומעדיף לומר "טובה מאד". ומה הסיבה? התפילה היתה די דומה לאשתקד בנתניה, וגרינוולד הצעיר נכנס בכבוד רב לנעליו של אורעד כץ. גם המקהלה סיפקה בכבוד את חלקה. אלא שחברי (בלשון יחיד) מז"י ואני היינו תמימי דעים שצודיק ה"זקן ורגיל" היה צריך להוביל התפילה, ולא רק להנחות ולהשתתף פה ושם. אתם יודעים מכתיבתי שאני מעריך מאד פירגון לצעירים, אך אתמול לעניות דעתנו היה "פירגון יתר". צבי וייס בהחלט ראוי להערכה, לדעתנו התפתח מאד מאשתקד, נוסח נהדר ובעל רגש, אך עדיין במעמד כזה וברוב עם ניתן היה להגיע לשיאים הרבה יותר גבוהים אם צודיק היה מוביל. שאלתי את צודיק בסיום אם הפך ל"מנג'ר...  

יישר כח ענק ללוי כנס הפועל נמרצות בגזרתנתניה-חיפה.
שנה טובה לכולכם,
אלכס

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > דיווח מסליחות בביהכנ"ס המרכזי בחיפה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext