| נשלח ב-2/10/2011 10:45 |
|
| |
האם זה נכון שיש חסידויות שלא צמות בצום גדליה?
חבר שלי אמר שיש כאלו חסידויות שלא צמות בצום גדליה האם זה נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2023 17:42 |
|
| |
רבותי1
הפסק של רב זילברשטיין נשמע תמוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2023 15:52 |
|
| |
עם ירידת הדורות, ועבר פרק של 12 שנה אז בטח הצטרפו רבים לצמים/לשאינם צמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 08:24 |
|
| |
דווקא לי ידוע שלא חסידויות אלא הבריסקערס אינם צמים בצום גדליה, ונימוקם עמהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 03:57 |
|
| |
| פאת_השולחן כתב: |  | ידוע שמרן הרב מבריסק זי"ע החמיר בפיקוח נפש ולדעתו הדורות נחלשו מאד ולא התיר לילדיו לצום
ולא מדובר בילדים קטנים, אלא בבניו שהיו כבני 30 40 שנה, ולכן אחרי התפלה בבוקר הם לא נכנסו הביתה שלא יאמר להם ללכת לאכול
גם נכדי מרן לא צמו בתשעה עד גיל חמשה עשר לערך
|
|
באיזה צום בניו לא נכנסו בבוקר הביתה כדי שיאמר להם לא לצום?? בצום גדליה או יותר מכך?
ומה שכתבת שנכדיו לא צמו עד גיל חמש עשרה על איזה צום אתה מדבר?
מאד מעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 00:47 |
|
| |
[DOC] www.machonshilo.org/en/images/stories/files/FourFasts-short.doc מבנה קובץ: Microsoft Word - תצוגה מהירה
3) אין שמד ואין שלום – רצו - מתענין, רצו - אין מתענין. אי הכי, תשעה באב נמי! אמר רב פפא: שאני תשעה באב, הואיל והוכפלו בו צרות. דאמר מר: בתשעה באב נגזר על אבותינו שלא ייכנסו ...
תוקן על ידי יראשמים ב- 03/10/2011 00:51:03
|
|
|
|
| נשלח ב-3/10/2011 00:46 |
|
| |
| רב_סודה כתב: |  | לא הבנתי עדיין איך מבחינה הלכתית ניתן להתיר לא לצום אפילו לבחורים
|
|
תלמוד בבלי מסכת ראש השנה יח, א ... דאמר רב חנא בר ביזנא אמר רב שמעון חסידא: מאי דכתיב (זכריה ח, יט) כֹּה-אָמַר ה' צְ-בָאוֹת, צוֹם הָרְבִיעִי וְצוֹם הַחֲמִישִׁי וְצוֹם הַשְּׁבִיעִי וְצוֹם הָעֲשִׂירִי יִהְיֶה לְבֵית-יְהוּדָה לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה. קרי להו צוֹם, וקרי להו שָׂשׂוֹן וְשִׂמְחָה. בזמן שיש שלום – יהיו לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה, אין שלום – צוֹם. אמר רב פפא: הכי קאמר: א) בזמן שיש שלום - יהיו לששון ולשמחה. ב) יש שמד - צום. ג) אין שמד ואין שלום – רצו, מתענין. רצו, אין מתענין. רשב"א – בזמן שיש שלום יהיו לששון ולשמחה. פי' בזמן שיש שלום, שישראל שרויין על אדמתן. אין שמד ואין שלום. בשישראל בארץ האויב, אלא שאין שמד, רצו מתענין, רצו אין מתענין. ומסתברא, אע"פ שהורגלו להתענות, לא רצו עכשו להתענות, אין מתענין. דהא הכא דהורגלו להתענות, כיון דאקשינן דליפקו עלייהו שלוחין ואפי' הכי אמרינן דלא איכפת לן אי לא עבדי להו בזמנייהו דהא אלו רצו שלא להתענות כלל אין מתענין.
ריטב"א – אמרו כי בזמן שיש שלום – כלומר שישראל שרויין על אדמתם ובית המקדש קיים, יהיו לששון ולשמחה. ואם אין שלום – שביהמ"ק חרב ויש שמד על ישראל דאיכא תרתי לגריעותא, שיהו צום גמור מגזירת נביאים הראשונים. ואם אין שלום וגם אין שמד – יהיה הדבר תלוי ברצון ישראל. רצו ב"ד מתענין לא רצו אין מתענין כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 22:38 |
|
| |
מפורש במ"ב שלמרות שכשאין צרות לא חייבים להתענות מדינא דגמרא, הרי שקיבלו ישראל על עצמן לצום בכל מצב.
מעניין לציין שהשו"ע מתחיל את הסימן המדבר על ד' צומות באופן חד משמעי:
חייבים להתענות בתשעה באב ובי"ז בתמוז ובג' בתשרי ובעשרה בטבת, מפני דברים הרעים שאירעו בהם:
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 22:33 |
|
| |
לא הבנתי עדיין איך מבחינה הלכתית ניתן להתיר לא לצום אפילו לבחורים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 21:34 |
|
| |
| פאת_השולחן כתב: |  | ידוע שמרן הרב מבריסק זי"ע החמיר בפיקוח נפש ולדעתו הדורות נחלשו מאד ולא התיר לילדיו לצום ולא מדובר בילדים קטנים, אלא בבניו שהיו כבני 30 40 שנה, ולכן אחרי התפלה בבוקר הם לא נכנסו הביתה שלא יאמר להם ללכת לאכול גם נכדי מרן לא צמו בתשעה עד גיל חמשה עשר לערך
|
|
ידוע שהבריסקרים מחמירים מאוד בפק"נ ולכן אם מרגישים אפילו חולשה כלשהי אוכלים בארבע צומות. מספרים על בריסקר אחד שחזר הביתה עם סחרחורת, אומר לרעייתו "אני חש ברע, צריך לאכול". עונה לו הבריסקרית, במטבח יש לחם, שמן בצל.. אומר לה הבריסקר, אני מהדר בהלכות פק"נ, אנא הכיני לי סעודה של ממש. הולכת הבריסקרית, מכינה מטעמים ותבשילים ותוך כדי, מחום התבשילים והריחות גם היא חשה סחרחורת. גם אני חשה ברע אומרת הבריסקרית, אולי גם אני אוכל משהו. בבקשה עונה לה בעלה, יש במטבח לחם, שמן, בצל.. לא, גם אני רוצה להדר במצוות פקוח נפש. נו, אומר בעלה, נשים לא צריכות להדר.
=========== נכתב כבדיחה כמובן ולא כנסיון ללעוג ח"ו לאף אחד. את הבדיחה הזאת שמעתי ממג"ש שלי, מבית בריסקרי שהסביר למה נשים לא חייבות להיסב בליל הסדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 20:44 |
|
| |
בויז'ניץ וצאנז מורים לבחורים לא לצום וגם כמעט כל הנשים והבנות הירושלמיות (הכוונה לחוגים הירושלמיים) לא צמים באף צום חוץ מתשעה באב ויום כיפור
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 19:43 |
|
| |
נהרא נהרא ופשטיה, אם יש חסידויות שנוהגות כן אז כולם יכולים לנהוג כך כחלק לגיטימי מהיהדות החרדית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 19:40 |
|
| |
מה זה משנה אם יש חסידויות כאלה?
האם אתה רוצה לנהוג כמוהם או שאתה מחפש מקור הלכתי?
אז יש עוד הרבה דברים שחסידויות עושים ואין קשר בין זה להלכה
יש חסידויות שנוסעים לפסטיבל אומן וזורקים את האישה והילדים בחג שיסתדרו לבד, ואז?! יש חסידויות שביטלו מצות שינה בסוכה, ואז?! עוד...ועוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 18:42 |
|
| |
ידוע שמרן הרב מבריסק זי"ע החמיר בפיקוח נפש ולדעתו הדורות נחלשו מאד ולא התיר לילדיו לצום ולא מדובר בילדים קטנים, אלא בבניו שהיו כבני 30 40 שנה, ולכן אחרי התפלה בבוקר הם לא נכנסו הביתה שלא יאמר להם ללכת לאכול גם נכדי מרן לא צמו בתשעה עד גיל חמשה עשר לערך
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 18:39 |
|
| |
השדי חמד כותב שמא ימות לא חיישינן כאשר זה שבעה ימים, והיות וזה נדחה אז זה פחות משבעה ימים ולכן מותר לאכול באם יודע שבאם יצום בצום גדליה לא יכול לצום ביום הכיפורים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2011 18:09 |
|
| |
| רב_סודה כתב: |  | לא נכון.
גם לי זה נשמע לא הגיוני
אבל מישהו אמר לי שיש כאלו חסידויות שסוברות שבגלל שבר"ה כמעט צמו יומיים כי התפללו עד מאוחר אז בצום גדליה לא צמים
|
|
נראה לך שהם צמו יומיים, אל תדאג להם, הם אכלו לפני התפילה, שלא התחילה בנץ, וגם בהפסקה השביעו את ליבם כראוי.
|
|
|
|
|