שלום וברכה
כידוע לכם אני לא חזן ולא מתיימר להיות אחד כזה, אך מה לעשות ויש בי מגנט לעמוד התפילה והקהל צריך לסבול, בקיצור התפללתי השנה בבית הכנסת אי שם ברחבי העולם (לא אחשוף את המקום שמא תעשו עלי עלהום) וכידוע אומרים בסוף חזרת השליח ציבור את "אבינו מלכינו זכור רחמיך וכבוש כעסך" והטקסט הזה גם ללא מנגינה הוא מצמרר, אז תארו לעצמכם שניסיתי לשיר קצת קוסוביצקי אמנם בקול שלי ובסטייל שלי אבל הרעיון היה קוסוביצקי ואפילו עם הארץ שכמוני יכול להוריד קצת דמעות וכשאני בכיתי אני רואה מלפני ומאחורי עוד כמה שמעיניהם זולגות דמעות, זה עוד אופייני לנו בעם ישראל, ומה שהיה מפתיע זה לאחר התפילה:
לאחר התפילה ניגש אלי יהודי מבוגר כבן 60 או 70 או משהו באמצע כולו עדיין רטוב מדמעות, אני כבר חששתי שזה דמעות של צחוק ונלחצתי מעט, והוא היהודי הזה אומר לי אתה לא יודע מה עשית לי עכשיו, אתה הזכרת לי כיצד חזרתי ליהדות והא מספר
אני גרתי באמריקה עד לפני כמה שנים וחייתי כחילוני גמור ולצערי חטאתי עוויתי ופשעתי ואף חזיר אכלתי וכך אני חי כבר מגיל עשר כשאבי נפטר ומאז ועד לפני כמה שנים הייתי ממש כגוי, עד שלפני כמה שנים עברתי במקרה על יד בית כנסת או היכל קונצרטים (אני לא הבנתי כל כך הוא דיבר חצי אידיש חצי גרמנית) והוא נכנס פנימה ושומע את החזן שר אבינו מלכינו זכר רחמיך וכבוש כעסך וכלה דבר וחרב ורעב וכ"ו, החזן שר את זה בכל כך הרבה רגש חודר לבבות ונכנס לי משום מקום איזה ניצוץ של יהדות ונזכרתי בילדות שלי ונשארתי בפנים עד סוף הקטע, ופשוט ישבתי ובכיתי בלי מעצורים ואז קיבלתי על עצמי לחזור בתשובה וכך אני מתחזק מאז והיום אני באמצע התהליך, והכל בזכות אותו חזן,
בררתי וחפרתי אצלו ואצל רעייתו ויצא שהחזן היה יעקב יוסף שטארק שניחן ברגש מיוחד ובקול נפלא וזה גרם לו לחזור ליהדות ולחיות את חייו כיהודי אמיתי שומר תורה ומצוות.
סיפור מדהים שאילולא שמעתי אותו במו אזני הייתי חושב שמדובר בסיפורי בדיות,
תשמעו את הקטע "זכר רחמיך" מהחזן שטארק
http://youtu.be/Ecg-An4cJio