בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

נוסח ר' יענקל פעסטער (אייזנבך)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/10/2011 11:34 לינק ישיר 
נוסח ר' יענקל פעסטער (אייזנבך)

התגלגל לידי דיסק מתוך צמד דיסקים מפי בעל התפילה במתמידים שהוא מיו"ח של ר' יענקל פעסטער.
נוסח יפה ורגוע וביצוע נעים ואני ממליץ בחום על רכישתו (אם כי לא ידוע לי איפה ניתן להשיג), אבל מסופקני עד כמה הוא אותנטי ונאמן למה שמתימר להיות - הנוסח של בעל התפילה האגדי ר' יענקל פעסטער.
אני די משוכנע שהנעימות לקטעים שונים כמו ל"אין קצבה ... עשה", "ויאתיו" והנעימה הקסומה של "וכל מאמינים" לא נוגנו על ידי ר"י השאלה היא לגבי הנוסח בשאר הקטעים.
אודה למגיבים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 12:59 לינק ישיר 

יישר כח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 12:17 לינק ישיר 

ביקורת שנכתבה לעוד חוזר הניגון בביצוע ר' יהודה שיינברגר
כשמזכירים לזקני ירושלים את שמו של רבי יענקל פעסטער (אייזנבאך) ניתן לראות את הניצוץ והזיק דקדושה הנדלק בעיניהם, את הכמיהה והערגה לתפלתו שהיתה שובה כל לב ונפש, ומעלה את האדם אל עולמות של כיסופים ודביקות.

רבים חשו שהיה לו הרגשה נפלאה בעומק משמעותה של כל תיבה, ובנוסחו היחודי היה מבטא את עומק נשמת התפילה, אך האמת היא אי אפשר לתאר זאת בכתב, ורק מי ששמע את תפילתו פעם אחת, הבין את העצמה המיוחדת והכח שבתפלתו.

מזה עשרות שנים מתגעגעים בני ירושלים לשמוע את נוסח תפילתו של רבי יענק´ל, ורבים אומרים: ´מי יתן ונשמע שוב את הנעימות והצלילים אשר הפכו לחלק מההווי של יום הדין´.

עמדה לו הזכות לנכדו של ר´ יענקל זצ"ל – הלא הוא בעל התפילה הרה"ח רבי יהודה שיינברגר שליט"א המשמש כבעל תפילה בביהכ"נ המרכזי בקהל עדת י-ם, שקלט את הנוסח מבית אבא ומבעלי תפילה נוספים אשר שמעו את ר´ יענק´ל. והוא מגיש במתיקות קולו הזך את מבחר תפילות היום באותם נעימות נפלאות. בשני אלבומים מושקעים ומיוחדים

בין קטעי התפילות שולבו נעימות וניגונים מבית מודז´יץ שחלקם הגדול הושר ע"י ר´ יענקל עצמו.

באלבום זה מצורפים שלושה קטעים מתפילת ראש השנה, בהקלטות ישנות מפיו של רבי יענקל אייזנבאך זצ"ל בעצמו, שעובדו בהשקעה מרובה כדי לאפשר את שמיעתם, למרות שגם עתה איכותם אינה בהירה ומשופרת כהקלטות הנעשות בימינו, יש בשמיעתם כדי לחוש מעט מיחודיות נועם תפילתו המקורית.

ניתן להשיג: ברשת חנויות גל פז, ובחנויות המוזיקה ברחבי הארץ.

ביקורת נוספת באתר לדעת כולל טעימה להאזנה

תוקן על ידי libsonmo ב- 03/10/2011 12:30:21

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 12:09 לינק ישיר 

בהחלט מעניין, שמעתי פעם ונהניתי (אם זכרוני אינו מטעה אותי משלב חלק מניגון רבנו בעל התניא זיע"א המפורסם בשם 'הד' בבות' על אחד הקטעים).
אבל לא על זה דיברתי. אלא על צמד דיסקים שכולו על פי הנוסח של ר' יענקל פעסטער מבוצע ע"י בעל התפילה שיינברגר מהמתמידים. על עטיפת הדיסק מתנוססת תמונתו של ר' יענקל פעסטער (ובדיסק השני שאותו לא השגתי לע"ע ישנן הקלטות מר' יענקל עצמו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2011 11:52 לינק ישיר 
קלטת כפולה

הכל מכל כל וקול ללא חזרה על מילים
אמרו לי שיש להשיג בגל פז בגאולה,לא בדקתי

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > נוסח ר' יענקל פעסטער (אייזנבך)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext