בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע חרדים אינם מגדלים חיות מחמד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/10/2011 11:49 לינק ישיר 

אין לחרדים בעיה לגדל ציפורי נוי, או דגים. אין להם בעיה כל כך לגדל אוגרים (יש המקפידים לא לגדל חיה טמאה, אבל אלו לא יגדלו גם דגים ללא סימני טהרה). אין להם בעיה לגדל תרנגולים או עיזים. אבל יש קוד חברתי מוכר, אין חרדי עם כלב או חתול! אפילו היתה כתבה על זה פעם, חרדי עם כלב הוא לא חרדי. ואני שואל, מדוע? אין ספק שהמאפיין את הקוד הוא רק חיה שיש לה קשר חברתי עם האדם, חיית מחמד, כמו כלב או חתול.

האם זה בגלל שאין טעם להשקיע קשר נפשי בבעל חיים? הרי כיום יש טיפול בבעלי חיים, באמצעות תרפיה, ואין ספק שהאדם מתפדבק מהשקעתו בבעל חיים.

האם זה בגלל ההוצאה הכספית? אם כך, העשירון העליון, שמרשה לעצמו להחזיק כמה וכמה דברים שעולים כסף, היה יכול להחזיק גם כלב. אבל הוא לא. ובכלל, לא צריך להיות עשירון עליון כדי להחזיק כלב. אפילו אקווריום מושקע יכול לעלות יותר.

האם זה בגלל החרדה המובנית? אני חושב שזו דווקא תוצאה של חוסר מגע עם בעלי חיים מן הסוג הזה. ובכל מקרה, אם זו היתה הסיבה, יש מספיק יוצאי דופן שאינם מפחדים מבעלי חיים, אבל לא יחזיקו כזה בבית.

אנא עזרתכם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2011 11:42 לינק ישיר 

פינגווינאי כתב:

אצלי בבית יש נמלים וזבובים שהם הרבה יותר טמאים מכלב, הרי על זבוב לוקה 3, ועל נמלה לוקה 5, בשונה מכזית מן הכלב שאוכלו לוקה 1 בלבד, ואפילו אם יאכל כלב שלם כברייתו ילקה 1 בלבד. (רמב"ם הלכות מאכלות אסורות פרק ב)

[
מקבילה תרבותית קטנה:

כידוע ההודים מאמיני קרישנה אינם אוכלים פרות (משום שקרישנה הוא חבר/מגן הפרות), אבל נתקלתי בכפריים בטיבט השכנה המאמינים לכאורה באותם דברים, ואוכלים אך ורק פרות.
טיעונם היה שאסור לאכול בשר כלל (והם מחמירים בעניין מההודים), אך אם כבר חוטאים, החטא נקבע לפי מספר הנפשות הנהרגות, ועדיף שחטא פרה אחת יתחלק בין כל הכפר. הם אמרו שאכילת סרדינים, לדוגמה, לא תעלה על דעתם. הקריטריון הקובע הוא קילו בשר לנפש.
]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2011 03:26 לינק ישיר 

הסיבה שלא מגדלים, זה מפני שהמשפחות מרובות ילדים ושגרים בערים צפופות.
ממה שאני ראיתי, גידול כלב לא נחשב איסור, בודאי לא איפה שיש צורך(שמירה/נחיה/חילוץ).
הייתי פעם בדירה(עם חצר) של בחורי ישיבה, שהיה להם כלב. לא טענו להם טענות של יידישקייט.
הטענה שכלב טמא ולכן אסור לגדלו, נראה לי בעיקר טענה חב"דית, אולי של עוד כמה חסידויות, אך לא תופסת בזרם המרכזי.

אצלי בבית יש נמלים וזבובים שהם הרבה יותר טמאים מכלב, הרי על זבוב לוקה 3, ועל נמלה לוקה 5, בשונה מכזית מן הכלב שאוכלו לוקה 1 בלבד, ואפילו אם יאכל כלב שלם כברייתו ילקה 1 בלבד. (רמב"ם הלכות מאכלות אסורות פרק ב)

תוקן על ידי פינגווינאי ב- 04/11/2011 03:50:55

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/11/2011 06:51 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
צענע
אין לי מקורות בכתב. אבל יש את הידע מה שקרה מטבע הדברים מסביב לביתו של הרב, בגלל הנהגותיו

אולי תשתף אותנו בהזיות שלך? השמועה אומרת שמסתובבים כאן בפורום מדי פעם אנשים בעלי ידע רפואי שיוכלו להמליץ לך על טיפול מתאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2011 08:36 לינק ישיר 

ירוחם

<
איך רוכבים עליהם והכניסו אותם לבית המדרש?>

ראה אשכולי:

בחדרי חרדים | פורום: עצור כאן חושבים - חמור בבית הכנסת

(ד) ... ומעתה כיון שמותר להסתכל בצורות ודיוקנאות של חיות, הוא הדין שמותר להסתכל בחיות עצמם בחיים חיותם, וליכא בהכי משום אל תפנו אל מדעתיכם. וגדולה מזו אומר אני שנראה לע"ד ברור דאפי' להתוס' (ע"ז נ) והרדב"ז שאוסרים אפי' בעשויות לנוי, ה"מ בצורות שנעשו ע"י בנ"א, שהמסתכל בהם מסיח דעתו מהשי"ת ומושכים לבו ע"י הציור שהוא מעשה ידי אומן, אבל המסתכל בבריותיו של הקב"ה ומברך עליהם ברכות הראיה, וכמ"ש בברכות (נח:) הרואה פיל וקוף וקיפוף אומר ברוך משנה הבריות. והיינו ברכה בשם ומלכות. וכמו שפסק מרן בש"ע (סי' רכה ס"ח). ועמש"כ באורך בזה לעיל (סי' ד אות כח) ע"ש. הא ודאי שאין בזה שום נדנוד אסור. כיון שמכוין להסתכל בעולמו של הקב"ה ולברך בשם ה'. וכן כשמתכוין לדעת ולהכיר החיות וטבעיהם להבין דברי חכמים וחידותם, והלכותיהם שהובאו במס' כלאים (פ"ח) ושאר דוכתי. (וע' חולין נז:). ופוק חזי אמרי קודש של מרן החיד"א בשיו"ב יו"ד (ס"ס קמב), שהירא דבר ה' יחוש לד' התוס' (ע"ז נ) ורש"י והערוך והר"ן והרדב"ז דאסרי בכל צורה אפי' לנוי. ויש לקצר בזה דמוטב שיהו שוגגים וכו'. ע"כ. והחיד"א ז"ל עצמו במדבר קדימות (מע' ב אות כב) סיפר, שביקר בגן החיות שבלונדון, וראה שם חיות משונות, ונשר יפה מאד בן מאה שנה, ועוד כמה מיני חיות מאמריקא. (וע"ע שם בהשמטות). וכן בספרו מעגל טוב השלם כ"כ באורך וברוחב יותר. ע"ש. ולא חשש כלל לכל הפו' הנ"ל. א"ו דבחיות גופן לכ"ע משרא שרי, שמתוך כך יכיר גדולתו יתברך ככתוב מה רבו מעשיך ה' כלם בחכמה עשית וכו'. והא קמן מעשה רב של מרן החיד"א דעביד עובדא להקל.   

(ה) והוצרכתי לכל זה כי הנה מצאתי בשו"ת ערוגת הבושם (חאו"ח סי' לט) שנשאל בנ"ד, בהיות כי אנשים תמימי דרך ההולכים בתורת ה' אומרים שלא די שאין איסור בדבר אלא אפי' מצוה נמי איכא כדי לברך בר' משנה הבריות. ויהי כמשיב שהדבר מפורש לאסור בכמה דוכתי". (שו"ת יביע אומר חלק ד - או"ח סימן  כ).

צענע  

האם אותם החסידים מתירים לשחק עם ילד ששמו דוב בער? 

תוקן על ידי נישטאיך ב- 11/10/2011 08:48:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2011 10:38 לינק ישיר 

נישט
איפה אתה ראית בהלכה חיה טמאה?  מה השטויות הללו חיה טמאה? רק פגר טמא! כל זמן שהחיה חיה היא לא טמאה.
חמור טמא? גמל טמא? אז איך רוכבים עליהם והכניסו אותם לבית המדרש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2011 09:15 לינק ישיר 

<ואז סיפר לי את הסיפור שהבריסקר רב לא רצה לקנות דירה בשכנות לאלמנה משום חשש שמה יפגע באלמנה באיזה שהוא דרך בלי כוונה>

כנראה שבשמים ובארץ ידעו מהסיפור, וכדי שלא לגרום לבריסקער לעבור למקום אחר, גזרו בבית דין של מעלה  שלא ימות אדם נשוי בשכונת הבריסקער, ובבית הדין של מטה גזרו שאסור לאלמנה לגור בשכונתו.

<בקבוצות חרדיות מסוימות לא קונים לילד אפילו דובון מפרווה כדי שהילד לא יביט בחיה טמאה>

גידול כלב כחיית מחמד:

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=1&topic_id=317140&forum_id=1364

תוקן על ידי נישטאיך ב- 10/10/2011 09:42:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2011 06:44 לינק ישיר 

http://www.zumodrive.com/share/eGKVNWUyND

הרב אלחנן פרינץ / גידול חיות מחמד טמאות, תחומין  כרך כז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2011 11:50 לינק ישיר 

נ.ב
אני מתחיל לקפל אוהלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2011 11:24 לינק ישיר 

אםשלום
אני תמהה על התפעלותך מאותו רב, הרי אלו דברי תורה מפורשים

דברים פרק יא  טו) וְנָתַתִּי עֵשֶׂב בְּשָׂדְךָ לִבְהֶמְתֶּךָ וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ:

קודם נותנים לאכול לבהמתך- ורק לאחר מכן מותר לך לאכול.
הרב של מקס פשוט הסביר לו את הפסוק. שיהודי אמור להגיד אותו לפחות פעמיים ביום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2011 07:15 לינק ישיר 

לאמשלום!!!

האמץ את הסוגריים [אני מאחל לך חתימה טובה]

ושמלכות הרשע מהפורום תעבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2011 06:35 לינק ישיר 

maxmen כתב:
חשש מצער בעלי חיים,
שהייתי ילד רציתי דגים ותוכים וכדומה, ואבא שלי שאל אותי האם אני אקח אחריות לא לצער אותם או לגרום למותם ברשלנות וכדומה, כי זה שאלה של דאורייתא ממש, ואז סיפר לי את הסיפור שהבריסקר רב לא רצה לקנות דירה בשכנות לאלמנה משום חשש שמה יפגע באלמנה באיזה שהוא דרך בלי כוונה,

[מקסמן,

אני מניחה שלא כתבת את הסיפור הזה בציניות, נכון?
כי אני ממש מתפעמת מגדלות הנפש של הרב. לשמחתנו, גם היום יש רבים ההולכים בעקבותיו ומסרבים להתגורר ליד יתומים (אלה שאינם חיים עם משפחותיהם אלא בהוסטלים של פגועי נפש או לוקים בתסמונת דאון וכד'), רק כדי שלא לצער אותם ח"ו במשהו. שמעתי שיש המקפידים על נוהג מופלא זה גם לגבי גרים (וד"ל ואכמ"ל)...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 23:14 לינק ישיר 

מעבר לכל מה שנזכר,גידול כלב זה דבר שתופס מקום יותר מדגים וציפורים,ולא נראה שיש מקום מיותר בבית של משפחה ברוכת ילדים.

וחוץ מהנ"ל יהיאור צודק,השאלה לא למה לא ,אלא למה כן? צריך סיבה כן לגדל,כמו כל מעשה שאדם עושה שצריך סיבה למה הוא עושה ולא למה הוא לא עושה,והשאלה גם על החילונים למה הם מגדלים כלבים? נראה לי שאם נעמיק בסיבות שמביאים את החילונים לגדל כלב,נבין למה החרדים לא צריכים לגדל כלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 22:56 לינק ישיר 

היום זה הפך לסמל של חילונים רח"ל (עיין קובי אריאלי יש לה כלב) וזה אבוד.
למה מלכתחילה לא החזיקו חרדים כלבים? לא יודע. אולי כי זה בורגני והחרדים היו עניים ו(איך שקוראים ההפך מבורגני). מזכיר קצת את התיאוריות איך הפך החזיר לחיה המאוסה ביותר אצל היהודים.
נזכרתי בזו האחרונה כשהייתי בראש השנה באיזה בית כנסת מהדור הישן, ושאלתי את עצמי האם קהילות האברכים למיניהן השופכים צקון זעקם בקראוונים בעיצוב נקי מכל דקורציה לא ירגישו קצת לא בנוח עם עיצובים מסוימים שנהוגים בבתי כנסת בורגניים, וכך בהדרגה זה יהפוך ל'ספאסט נישט' ומשם אולי לתיעוב ולאיסור גורף.

תוקן על ידי thepresent ב- 06/10/2011 23:12:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 21:10 לינק ישיר 

צענע
אין לי מקורות בכתב. אבל יש את הידע מה שקרה מטבע הדברים מסביב לביתו של הרב, בגלל הנהגותיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 21:09 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

למה כן??

הכותב התייחס לזה:
"האם זה בגלל שאין טעם להשקיע קשר נפשי בבעל חיים? הרי כיום יש טיפול בבעלי חיים, באמצעות תרפיה, ואין ספק שהאדם מתפדבק מהשקעתו בבעל חיים."

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע חרדים אינם מגדלים חיות מחמד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext