בית פורומים פשוט מוזיקה

הורדת הדורות - דעה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/10/2011 11:14 לינק ישיר 
הורדת הדורות - דעה

עט | פשוט מוזיקה

בזמן האחרון מדברים הרבה על הורדות/הצריבות/העתקות של שירים, בגלל זה לא מוציאים דיסקים (יוצאים פחות דיסקים בזמן האחרון???) בגלל זה יש פחות להיטים, בגלל זה האיכות של המוזיקה יורדת (מעניין שאצל מי שבאמת מחפש להשקיע, זה לא משפיע), בגלל זה זמרים משנים כיוון (אז זאת השמש שעברה על פריד???), בגלל זה הזמרים בארה"ב יותר מוצלחים מהארץ, בגלל ששם לא צורבים (?) (ולא בגלל ששם יותר מקצועיים, ויש ציבור אוהד ולא מקלות בגלגלים של ועדות רבנים למיניהם), בגלל זה המחלות והתאונות וכל ה.... אופס, עברתי בטעות לעלונים של הצניעות ושמירת הלשון....... וזאת עדיין לא כל הרשימה שבה האשימו את תופעת ההורדות.

אני לא בא לדון עכשיו אם הטענות נכונות, אני מנסה לחשוב מה צריכה להיות הפעולה הנגדית של תעשיית המוזיקה, אני חושב שמלחמה חזיתית באתרי ההורדות, הכרזות דרמטיות, ווידאו שקופץ עם הכנסת הדיסק למחשב ומבקש לא לצרוב לא יעזרו,  אני חושב שזה צריך להתחלק לכמה עניינים שיגרמו לשני דברים מרכזיים א.תודעת הציבור שיש כזה דבר לקנות. ב. נגישות ונוחות הקנייה.

ונפרט:

מלחמה באתרי ההורדות

קודם כל, צריך להיות בטוחים שאתרי ההורדות הם הבעייה, כי יתכן מאוד שהם רק תוצאה.
אני זוכר היטב את הימים שלפני האינטרנט ולפני הנגנים, בימים שהיו לוקחים את העגול העגול הזה, ומכניסים אותו לתוך מין קופסה ושומעים, מי שזוכר כמוני, שינסה להיזכר איך היו נראות הנרתיקיות של הדיסקים ז"ל? כל דיסק כפי עטיפתו, או ששלטו צבעי הכסוף-זהוב ??? כן, אני מתכוון לדיסקים הצרובים, שהיו האנשים צורבים איש מרעהו ומשכנו הקרוב אליו את מה שהוא צרב מגלגול שלישי של דיסק מקורי.
ולא נרחיק לימים שבו היו שמים שני מלבנים קטנים עם שני חורים בכל אחד במלבן יותר גדול ומחכים שתישמע כל הקלטת וזה יקליט לשני..........

את האמת, מישהו כאן ראה דיסק מקורי של 'מאמינים' של מרדכי? 'יחיד ורבים' של פריד? ואם כן, יותר מ'כולם אהובים' ו'בין כך ובין כך' ???? (לדעתי אפילו פחות)

העניין הוא, שככל שהדבר פחות ממשי ככה קל בעיני אנשים לקחת בלא לשלם, למה שאני ילך לחנות לקנות דיסק ולהכניס לנגן, ואח"כ לקבור את חתיכת הפלסטיק חסרת התועלת בארון, אם אני יכול לוותר על החלק הראשון של התהליך??

ורק כאן נכנסו אתרי ההורדות, למה שרק נעביר מאחד לחבר ולקרובי משפחה?? הלוא כל ישראל חברים!! ניקח את התופעה ונגדיל אותה!

אז בואו נלך על הצד הכי קיצוני, ואכן אתרי ההורדות יסגרו, אנשים יקנו יותר? את האלבומים של מרדכי/פריד/שוואקי ושאר ידועני המוזיקה הם ישיגו מהחבר של הבן דוד של השכן שקנה, את הזמרים הפחות ידועים והחדשים הם ודאי לא יקנו, אז מה יקרה? אף אחד לא ישמע שיש כזה אדם בשם 'יומי לווי' למשל.......

מה עוד שתרחיש זה נראה רחוק, ואתרי ההורדות ממשיכים לעמוד על משמרתם, ולהתחרות מי מביא את מה ראשון, ומי ה'גנב' שמעתיק מהאתר המתחרה.

OK נקסט

בכיות, זעקות, טענות ומענות בצורת ראיונות קליפים, ואפילו שירים

נו, באמת קצת רצינות, אתם לא מכירים את טענות הצורבים?? (בחולם או בשורוק?) הרי לא ממש הפסדתם כסף, גם ככה לא הייתי קונה, יש מתירים, הם מרויחים הון מהופעות וכו' וכו'

דרך אגב, יצאו כמה שירים על נושא הצריבות, את כולם, במקרה, שמעתי מדיסקים צרובים........

'אוסם', 'עלית', 'שפע שוק' (זול בשפע.....) 'בר-כל' ו'יש'

המצאה של מונה רוזנבלום במונה 4  עם אוסם, והמשך בפילהרמונה 3 עם עלית, אח"כ כל הזמרים אימצו את זה.

מתחיל להתקרב, זה די עוזר, תפסנו שתי ציפורים במכה אחת, גם יותר זול (ולא רק זול, זה מבצע!!! אתם לא מבינים מה זה עושה לאנשים.....), וגם אנשים רואים את זה מול העיניים בין הלחם לחלב בסופר.

המחיר של 60-70 ש"ח לדיסק קצת כבד על אנשים, גם על אלה שחושבים על לקנות.
היסטורית: קלטת (קסטה בלע"ז) הייתה עולה 35 ש"ח, כשיצא הדיסק, הוא הרי צריך לעלות יותר אז הוא עלה 70 ש"ח, מובן לגמרי, יש שני סוגים, אחד יקר ואחד זול.
אבל אחרי שערכו לקלטות הלוויה וקבורה בסלסלות של ה-5 ש"ח למה הדיסקים נשארו אי שם במרומי מחירם??
להדפיס דיסק עולה הרבה יותר יקר מקלטת?? אני לא חושב. עלות הדפסת הדיסק היא פחות ממזערית (זה באגורות, לא בשקלים, בדקתי) ככה שלא זה מה שמשפיע.

גל פז עשו משהו של להכניס לנגן וכד' ביותר זול,אבל זה לא זה,מכמה סיבות:
א.זה בעיקר דיסקים ישנים
ב.אין שם את הכל
ג. זה לא באיכות של דיסק, זה הרבה פחות, בנט אפשר להשיג הרבה יותר איכותי
ד.אין עטיפות בכלל (על תמונת האלבום שמופיעה כשהשיר מתנגן מתנוסס הכוכב עם החץ של אתר 'מוזיקה ישראלית'.......)

זמינות, נגישות וקרוב

נגיד שיצא עכשיו דיסק שאני נורא רוצה לשמוע, ומתכוון אפילו לקנותו, ואיני מתגורר בב"ב - י-ם, או אפילו כן, אבל בשכונות המרוחקות (רמות לדוגמא) מה הסיכוי שאני אעבור ליד חנות המוכרת את הדיסק המבוקש לפני שהוא יהיה אצלי בנגן ?? (הרי אין בעיה להעתיק, אני הרי יקנה...)
די קרוב לאפס, אלא אם כן בדיוק יש לי עוד סיבה לנסוע לכיוון שני הרחובות היחידים בארץ שאפשר לקנות בהם מוזיקה חסידית: מלכי ישראל ורבי עקיבא!
ןעד שהוא יגיע לאיזור ההתלהבות שלו מהאלבום תרד והוא כבר לא יקנה.......

הלו !! אנשים !! יש עוד מקומות בעולם! יש אפילו מכולות שיש להם יותר סניפים !!
יותר קל להשיג אצות ים לסושי, או לחלופין חיבור המחבר בין מחשב (ווינדוס 95) לקלטת וידאו מאשר להשיג דיסק חסידי!
שתי מקומות ?! בכל הארץ ?!
(טוב, בשתי המקומות האלו יש שתי רשתות, ולכל אחת שתי סניפים, כנראה כדי לכפר על שאר הארץ)

האינטרנט עושה לכם בעיות?? למה שלא תשתמשו בו על מנת למכור את המוזיקה שלכם?? (בין עם על ידי הורדה למחשב ובין אם משלוח לבית הלקוח)
מה רע באתר כדוגמת מוסטלי מיוזיק, רק ישראלי ??

מודעות, רבותי, מודעות (בשורוק, ובעצם, אולי גם בחולם...)

אנשים פשוט לא חושבים על האופציה לקנות, צריך להזכיר להם שיש כזה מושג לשלם על מוזיקה, וגם את הסיבה שמוטל עליהם לעשות זאת, מוסרית או הלכתית.

כשאני קונה דיסק, חבריי מסתכלים עליי כאילו יצאתי מדעתי, בחור ישיבה, עם אפס הכנסות וכמה וכמה הוצאות, במילא תוכל להשיג את זה בחינם בעוד יומיים, אם זה עכשיו עדיין לא בנגן...

לציבור היום כבר אין 'יצר הרע' להעתיק את האלבום ולא לקנותו, לקנות זה אפילו לא אופציה מבחינת רוב האנשים, וזה ממש בעייתי.

ככה שאם משהו צריך טיפול, זה יותר הגנב מאשר הפירצה......

איך מגיעים למצב שאנשים ירצו לקנות? שתי הנושאים הקודמים (זמינות ומחיר) יהוו מקפצה לא רעה, קצת מודעות ועלונים בנושא ה'גזל' וזכויות יוצרים ימשיכו את העבודה עם תוספת לצד המוסרי והעיסקי של העניין וגם הצד הריווחי ללקוח, שמעודד את היוצר ותומך בו, מורלית וכספית, להמשיך ליצור עוד מוזיקה משובחת.

תוקן על ידי עטT ב- 16/10/2012 09:53:49

כנסו ל:
פשוט מוזיקה
כל המידע על המוזיקה החסידית במקום אחד!
פורום אלי גרסטנר
ישיבה בויס,החבר'ה, מנוחה, אלי גרסטנר ועוד.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2012 21:51 לינק ישיר 

משהו חמוד בעניין :

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2012 21:20 לינק ישיר 

כללית, בקשר לצריבות ולמאמר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2012 21:17 לינק ישיר 

בהקשר למה נכתבה התגובה האחרונה????

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/4/2012 20:49 לינק ישיר 

עכשיו כשאני חושב על זה, בדרך כלל יש לי את האלבומים החדשים בנגן עוד לפני שהם מגיעים לחנויות בארץ ......

(אני לא מדבר על זה שלפי הצפוי אני אגיע לב"ב/י-ם רק אחרי ל"ג בעומר ואז אקנה את הווקאלי של ישיבה בויס, שאני כבר יודע אותו בעל פה .....)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2011 11:30 לינק ישיר 

זה מה שכתבתי באשכול הסמוך שהמחירים כאן ובחו"ל אותו מחיר רק פחות חמש שקל בערך....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 09:43 לינק ישיר 

סתם ככה, 15 דולר זה קצת פחות מ-60 ש"ח ..........
(55 בערך....)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/10/2011 00:35 לינק ישיר 

תיקון טעות הדיסק של ברוך לוין 15 דולר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 00:29 לינק ישיר 

אוי כמה שזה נכון

ומכייפת זה לא קשור למי שאוהב לקנות או לא, כשמגיעים לחנות ואומרים שהדיסק עולה 60 ש"ח לא בא באותו רגע להוציא את הסכום הזה מהארנק, ולא עושה חשק לקנות...
אגב בדולרים זה נשמע פחות (אם לא עושים באותו רגע חישוב כמה זה בשקלים) למשל על הדיסק של ברוך לוין 16 דולר נשמע פחות מאיים ברגע הראשון מ60 שקלים.
ולמה למען ה' דיסקים שכבר יצאו לפני שנתיים שלוש ארבע וכו' שכבר נקראים קצת ותיקים עדיין עם אותו מחיר למה לא מורידים אחרי שנה שנתיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/10/2011 17:16 לינק ישיר 

אולי
למרות שזה לא נראה לי כ"כ (אני מתכוונת לסיבה לא לפעולה שצריך לעשות)

וד"א: מי שאוהב להוריד ימשיך להוריד ומי שאוהב לקנות קונה גם עכשיו
         אבל אם יורידו את המחירים ועשו יותר חנויות מוסיקה חסידית אז הרוב המכריע (ואני בתוכו)
         יקנו ולא יצרבו

תוקן על ידי מכייפת7 ב- 25/10/2011 17:17:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2011 20:12 לינק ישיר 

תקנו אותי אם אני טועה אבל לדעתי טרנד בסינגלים, הוא אחד הגורמים היותר בולטים למכת ההורדות. מבחינתי זה בבחינת "לא תחסום שור בדישו". הרבה סינגלים הופכים ללהיטים ואנשים רוצים לשמוע אותם לאו דווקא דרך הרדיו, ובצדק, זה לא תמיד נוח ולא ץמיד משמיעים, או שהם רוצים להשמיע את השיר לאחרים, ואם עוד לא יצא על דיסק-אז אין אפשרות אחרת, אלא לצרוב! אני מאמינה שיש איזשהו עניין שיווקי להוציא דווקא סינגל, אבל אולי צמצום התופעה יביא להפחתה בהורדות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 19:08 לינק ישיר 

דווקא לא קשור....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2011 16:42 לינק ישיר 

עטT בטח הרוח שנפלה עליך לכתוב את המאמר הצודק הזה מקורה מהמחאות החברתיות על יוקר המחייה
זה נכון או לא???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/10/2011 16:40 לינק ישיר 

זה משהו כמו 40 אגורות ולדעתי דיסק לשמיעה צריך לעלות 20 ש"ח ודיסק לצפייה 50 ש"ח

לא יותר!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/10/2011 20:30 לינק ישיר 

עט -
מסכימה עם כל מילה

ואם תרשה לי לסכם בכמה מילים את הנקודות העיקריות:

א. ההורדות והצריבות בזמן האחרון ממש לא גורמות שיצאו פחות דיסקים ושתהיה ירידה בתעשיית המוזיקה..
ב. למרות ההורדות יש עדיין זמרים ומפיקים טובים שממשיכים להשקיע
ג. תופעת ההעתקות היתה קיימת כבר שנים, ההבדל הוא שפעם היו צורבים מדיסק לדיסק ובעיקר את האלבומים הידועים והמוכרים שהיה קל יותר להשיג.
ד. כיום אתרי ההורדות עוזרים לזמרים חדשים להתפרסם ולרכוש מודעות בציבור (וכך יש אפשרות לכל זמר טוב ומתחיל לפתח את הקריירה במהירות, לא רק דרך הרדיו...)
ה. אם הדיסקים ימכרו בזול וברשתות שקרובות לכל מקום, ברור שהרבה יותר אנשים יקנו והמפיקים עדיין ירויחו (גם אם זה יהיה רק כמה שקלים לדיסק, זה יותר מהעלות המזערית שעולה להם כל דיסק) 

בכל מקרה, אני אישית לא חושבת שאלו שמורידים יפסיקו להוריד, אבל הפתרון בהחלט יעזור שעוד אנשים יקנו אלבומים במבצעים וכד', אבל מצד אחד זה לא יפגע בהורדות, מצד שני ההורדות ימשיכו לא לפגוע במוזיקה, ואדרבא, תעשיית המוזיקה תמשיך להתפתח והזמרים ירויחו גם מהקניות, גם מההופעות וגם כמובן מההורדות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2011 13:03 לינק ישיר 

עידודודו כתב:
צודק בכל מילה.
לדעתי, הרשתות הגדולות שמוכרות רק בב"ב וירושלים צריכות לפתוח אתר ששם יהיה אפשר לרכוש את כל הדיסקים.
אני לא מגיע בדר"כ לאזורים האלה (אולי כמה פעמים בודדות בשנה) ואני ממש רוצה לקנות דיסקים.
כל פעם אני נכנס למוסטלי מיוזיק ובא להזמין אבל משהו מונע ממני. אני אומר לעצמי, חכה קצת ותקנה פה בארץ בלי משלוח למרות שבלב אני יודע שאני לא אגיע בקרוב לאחת מהחנויות האלה...
ולהוריד ממוסטלי מיוזיק אני לא מוריד כי אני אוהב דיסק מוחשי עם החוברת בפנים...

במוסטלי מיוזיק יש גם את הבעיה שצריך כרטיס אשראי בינלאומי, מה שאין לכל אחד (לפחות לי לא....)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פשוט מוזיקה > הורדת הדורות - דעה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext