מדובר על שיטה שיוסדה בארה"ב
בגדול השדכן מלווה את הזוג (בדר"כ רווקים מבוגרים) תוך כדי פגישות כאשר בכל פגישה מותר לדבר על סוג אחד של דיבורים
לדוג' פגישה ראשונה רק הכרות
פגישה שניה אידואולוגיה
פגישה שלישית חווית
וכו'
אני לא יודעת מה השם המדויק ואיפה אפשר להשיג מידע על השיטה
אם יש כאן מישהו שיכול לעזור- אשמח.
תודה
ושגרה נעימה!
(זהו, אחרי החגים כבר כאן.. )
תוקן על ידי אסיק_good ב- 22/10/2011 20:39:37
נשלח ב-23/10/2011 21:49
תודה לנותני האינפורמציה העניינית.. (ליטאי- שיטת השווארמה נהדרת למי שטחן שווארמות בחיים שלו עד שבחל בה בכלל ועליו להכיר מחדש ובהדרגה את טעמיה)
נשלח ב-23/10/2011 17:29
נערתהבזק כתב:
בגדול השדכן מלווה את הזוג (בדר"כ רווקים מבוגרים) תוך כדי פגישות כאשר בכל פגישה מותר לדבר על סוג אחד של דיבורים
פגישה שניה אידואולוגיה
פגישה שלישית חווית
וכו'
תודה
ושגרה נעימה!
על "מועצת חכמי גוגל" שמעת??? הם בד"כ עוזרים.... תנסי גם ב"מבט לשידוכים"..אולי משם תבוא הישועה...
נשלח ב-23/10/2011 17:20
נשמע כמו רעיון..
אבל בפועל זה ממש טיפשי..
איך אפשר להזרים שיחה ככה??
נערתהבזק כתב:
פגישה שניה אידואולוגיה
פגישה שלישית חווית
וכו'
תודה
ושגרה נעימה!
האמת הנושא הזכיר לי נושא ששמעתי עליו ם לא מזמן למכירת שוואמה. מדובר על שיטה שיוסדה באום אל פאחם בגדול המוכר בשווארממיה מלווה את הלקוח (בדר"כ רווקים מבוגרים) תוך כדי הארוחה, כאשר בכל מנה מותר לאכול סוג אחד של מרכיבי השאוורמה לדוג' מנה ראשונה רק סלט מנה שניה פיתה מנה שלישית חומוס וכו'
אני לא יודע מה השם המדויק ואיפה אפשר להשיג מידע על השיטה אם יש כאן מישהו שיכול לעזור- אשמח. תודה ---------------------------- בקיצור, שיחה אמורה לזרום, כמו לאפה שווארמה.
נשלח ב-23/10/2011 00:30
זה הורס את כל החוויה לדעתי...
נשלח ב-22/10/2011 22:47
נערתהבזק - אני קראתי על השיטה של הרב אוסטרוב "שבעת השערים" בספר מפנקסה של שדכנית, יש שם 'שבעה שערים' ובכל פגישה נכנסים יותר פנימה (לא מחייב שכל שער יהיה רק פגישה אחת), לא צריך שיתוף פעולה של הצד השני, כי את באה ומעלה את הנקודות שחשובות לך בפגישה, הרעיון של זה - לא לבזבז פגישות על מריחת דברים, אלא לבדוק את הדברים שחשובים לקשר.
לפי השיטה הזו - לא צריך לדבר בכל פגישה רק על נושא אחד, אלא במהלך פגישה #1 מתמקדים בדבר מסוים, וזורמים בכל הזמן הנותר (נראה לי שאם מישהו היה מדבר איתי על נושא אחד במשך פגישה שלמה - הייתי מורידה אותו רק על זה :)...
עמקויות - צד שלישי עוזר להכניס דברים לפרופורציות,
- לפעמים אנשים כבר 'שבעים' מפגישות וכשיש להם מישהו שעוזר להם ב'שדרוג קשר' של דייט מסוים, הם יכולים לקבל מעט חיות. ה'מנטור' לא נמצא איתם במהלך הפגישה, וגם אם הוא או היא אמר/ה להם משהו מראש, הם צריכים בשאר הזמן להתמודד בעצמם עם עצמם האמיתי.
- התאמה של דעות, השקפה ותובנות הם חלק ניכר של הקשר, אני בטוחה שאם ימצאו בזה מן המשותף זה יכול לעזור לקשר רגשי. אבל המדובר (לפחות לפי השיטה שאני קראתי) הוא גם בהדרכה לגבי קשר רגשי...
בהצלחה בכל מקרה...
תוקן על ידי לוליתורתך ב- 22/10/2011 22:48:48
נשלח ב-22/10/2011 22:28
נערתהבזק כתב:
פגישה שניה אידואולוגיה
פגישה שלישית חווית
וכו'
תודה
ושגרה נעימה!
מידע אני לא הצלחתי להביא, אבל כמה נקודות למחשבה אולי כן יעזרו..
האם את חושבת שתוכלי להיות מי שאת, כשמלווה אלייך צד שלישי?? האם את חושבת כשאת צריכה עזרה "בשדרוג" הקשר" אז שדכן יעזור לך בזה, ובכלל מה יהיה כשהוא לא יהיה..? הגם שאת שבעה מפישות, מחינחונים וכו', אבל עדיין, האם זה לא חלק מתהליך של קשר? מהבניה ממסד ועד טפחות? וכי התאמה של השקפה, דעות, תובנות, זה כל מהותו של קשר..?
נשלח ב-22/10/2011 22:16
לא שמעתי בחיי!
נשלח ב-22/10/2011 21:49
קראתי על זה פעם כמדומני בספר שנקרא פנקסה של שדכנית
זה נקרא השיטה של הרב אורסטוב... משו כזה יעוין שם...
נשלח ב-22/10/2011 21:42
לא לעניין, עד כמה השדכן צמוד לפגישות...
אני בעד ליווי בתקופה הזו. לדעתי כולם, למצעיר ועד מבוגר צריכים עזרה בשידרוג הקשר, כמו שאת אומרת.........;)
נשלח ב-22/10/2011 20:57
למה לא לעניין???? מי שלא יודע לעשות את זה לבד צריך עזרה בשדרוג הקשר. כמה שזה פשוט ככה זה חכם!
נשלח ב-22/10/2011 20:39
אפעם לא שמעתי....... מצד אחד נשמע מעניין, מצד אחד נשמע לא לעניין........;))
נשלח ב-22/10/2011 20:36
אולי. עם זאת, כשמגיעים לגיל מבוגר- אחרי שמיצית את עניין הפגישות עד מיאוס, שיטיות יכולה לעזור. אישית- כשאני יושבת בפגישה ראשונה אני מגיעה לכזה מיצוי שאין לי כח לפגישה נוספת אם יגבילו אותי לסוג אחד של דיבורים- יהיה בשביל מה להגיע לפגישה שניה יכולתי לעבוד על פי השיטה באופן עצמאי אבל אני חייבת שת"פ מהצד השני. על כל פנים יש לך מושג איך מגיעים לחומר על השיטה?