בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

חגכדענ קגנעחק עבדיבהדיגעגב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2011 22:46 לינק ישיר 
חגכדענ קגנעחק עבדיבהדיגעגב

שלום לכם ידידי היקרים חברי פורום 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה'
אם תהיתם האם להזמין לביתי אמבולנס או פסיכיאטר בדחיפות עקב הכותרת המוזרה אם כן אני ירגיע אתכם שמצבי טוב ואני מתלוצץ עם חברי ואין מקום לבהלה.
משמעות הכותרת:
בוודאי יוצא לכם פעמים רבות להיקלע לשבתות חזנות ולשמוע מהחזן קטעי חזנות רבים וקטעי נוסח מורכבים ומרתקים, אך מגיע שלב כלשהוא בו הגבאי מתחיל להלחיץ את החזן ולזרזו על מנת לסיים בשעה היעודה, והחזן על מנת להספיק לבצע עוד קטע אחד קטן החזן נותן גז' והמילים נשמעות בערך כך מודיםאנסדהנבגישקדכנשקחדכע קיווינו לך ועל כולםדגכצעהדגחעכ להודות...
אתם בוודאי נתקלתם בדבר זה פעמים רבות ולדעתי זה דרוש תיקון גדול משום שגדולתו של חזן היא לא רק בקטעי החזנות שמבוצעים במהלך התפילה אלא גם בקטעי הנוסח הפשוטים, ניתן להקשיב כיצד היה אומר החזן משה גנטשוף את חזרת הש"ץ אמנם במהירות אך בבהירות והטעמת כל מילה ומילה, וכך ניתן לשמוע אף בתפילתו של החזן משה שטרן כיצד כל פרק של תפילה זוכה להתייחסות מיוחדת,
רבותי החזנים קחו אשכול זה לתשומת לבכם אל תשכחו מהי מטרתכם לפני העמוד, כמובן שאני לא ראוי לתת מוסר בפני החזנים אך זו הערה שראוי שתאמר בבמה המפוארת של פורום החזנות.
ולגבאים היקרים אנא תנו לחזן עוד קצת זמן אל נא תריצו את החזן תנו לו להתפלל בנחת ובכוונה הרצויה, וכמו כן ניתן תמיד לוותר על דרשת היחצנות והפירסום לפני קריאת התורה תנו לרב לעשות את עבודתו ללא הפרעות, את השאר ניתן לכתוב במודעות.
בברכה 
ידידכם ומוקירכם צבי

תוקן על ידי zvi_054 ב- 22/10/2011 22:55:11

• ההסטוריה מלמדת, שהעולם לעולם לא ילמד ממנה

• דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 22:19 לינק ישיר 

כעת  נתבאר  לי  דבר  שרבים  וטובים  ממני  לא  הבינו  בנאמר  בפיוט  לפר'  זכור

אץ קוצץ בן קוצץ, קצוצי לקצץ, בדיבור מפוצץ, רצוצי לרצץ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 21:25 לינק ישיר 

בס"ד

לגבי חזני העבר, האזנתי למעט תפילות בימים האחרונים ובהחלט, יש חזנים בני דורינו שיכולים ללמוד כיצד ניתן לומר (או שלא..) את תפילת שמונה-עשרה מלאחר הקדושה ועד שים שלום מתוך כדקה בלבד!!! (ברכת כהנים - אוןדההאוס).
    ומנגד ישנם חזנים מדור הקודם שניתן להתמוגג על הנוסח שנותר בין היצירות השונות.
    מה גם שמתי לב להבדל מהותי בעניין זה בין דורינו לדור הקודם.
    החזנים שהשמיעו תפילת שבת ארוכה, היינו מעל ל2 וחצי הקלטה (לאחר קיצוץ בקריאת התורה וכו') בין הקטעים אצלם מהיר ביותר עד כמעט בלתי אפשרי.
    ואילו חזנים אשר התפללו - ותפילתם כללה 4-5 יצירות בתפילות יום השבת, אזי קטעי הנוסח נאמרו בנעימה ובנחת רוח.

פסיכובלוג, חלק מאומנות השירה לדעת מתי להאט ומתי להאריך (ועדיין לשמור על הקצב הפנימי), הדינמיקה בתפילה חייבת להיות אחרת החזן נהיה משעמם ומונוטוני, אך מכאן ועד לקצץ במילים וכיו"ב הדרך רחוקה.

יישר כח על העלאת הנושא החשוב
    יהודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 20:24 לינק ישיר 

לייק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 20:12 לינק ישיר 

אני ממליץ לכם להאזין להקלטה שהעלה ליבסון מלימוד חזנות ממשה קוסוביצקי, תשמעו איך 'טס' באמירת הנוסח.

אני חושב שזה חלק מהאומנות שבשירה, מי שיודע לעשות את זה אומנותי אז אין הבדל בין מהר לאיטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 17:31 לינק ישיר 

הדברים נכונים וכאובים
    צריך לשים לב שהמהירות הזאת לא מביא לקיצור משמעותי ותחסוך לא יותר מכמה דקות בודדות
    מענין אותי אם גם בדור הקודם של החזנות היתה נפוצה הבעיה הזאת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/10/2011 02:29 לינק ישיר 

תוקן על ידי עמוד_תפילה ב- 24/10/2011 02:30:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 20:13 לינק ישיר 

חיים אליעזר הרשטיק כותב בראיון לככר השבת בדיוק את דברי STAB100:
    עתיד החזנות לאיפה: אני לא רואה עתיד גדול, כשהחזנות לא בבית הכנסת. אין הרבה בתי כנסת עם חזנים, בארץ אולי יש עשרה כאלו, בעבר רק בתל אביב היו עשרות עם חזנים קבועים ומקהלות. היום משמשים בעיקר בעלי תפילה, והחזנות היא רק בקונצרטים ומידי פעם שבתות חזנות ארוכות מידי שמוציאות את הקישקעס. אפילו אני לא מסוגל לשבת כל כך הרבה שעות בבית הכנסת. רק אם יהיה שינוי דרסטי יש עתיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 19:03 לינק ישיר 

ואגב, גם החזנים שחיתוך הדיבור שלהם מעולה ויכולים להריץ קטעים במהירות מסחררת - צריכים לקחת בחשבון שאנחנו - הקהל - לא בהכרח ניחנו בכשרון הזה, ובקטעי הלחש אנחנו מוצאים את עצמנו נאלצים לדלג קטעים - וזה קרה לי בראש השנה שהחזן, שהאריך מאוד ביצירות מסויימות, אכן הריץ את שאר הקטעים באופן שאנחנו נאלצנו לדלג כדי לעמוד בקצב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 17:03 לינק ישיר 

בדיוק על דברים אלו מושתתת מחלוקת הרב והחזן ההיסטורית
    נושא זה אינו חדש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 16:03 לינק ישיר 

כעת  מתחיל  להבין  את  משמעות  שמור  וזכור  בדיבור  אחד  השמיענו...

היו  כל  כך הרבה  יצירות  שצריך  להשמיע  בזמן  קצר.  עד  שרבש"ע  נאלץ  להשמיע   יצירות  במקביל,  לכל  אוזן  יצירה  שונה...

ואם  כבר  בכגון  דהא  עסקינן.
    מי  יכול  לעדכן  מה  מקור  המושג   stereo  (סטריאו) ?
    לענ"ד כל  יהודי  ובפרט  שומר  מצוות  חייב  לדעת היכן  מוזכר לראשונה המושג  הזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 14:13 לינק ישיר 

אל תאמר לי
    שתפילת הבוקר של ראש השנה החלה אצלכם בשעה 8:00 והסתיימה בשעה 11:30 (כולל שחרית קריאת התורה תקיעות ומוסף)....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 13:58 לינק ישיר 

הוזמנתי לשבת חזנות ראיתי את מגוון החזנים אמרתי לא תודה
    אני אוהב חזנות
    אבל תפילה שמתחילה ב 7 בבוקר ונגמרת קרוב ל 3 בצהוריים גם אם יש קידוש באמצע זה לא עונג שבת
    זה עונש
    נכון שמשלמים אבל צריך לאזן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 13:48 לינק ישיר 

קולני כתב:
    נושא מעניין שלא די באשכול אחד כדי להקיפו מכל הכיוונים
    אני מסתכל מנקודת המבט של החזן שנקרא לו כאן יורם, יורם הוזמן לעבור לפני התיבה בבית הכנסת ביישוב גן צפיות בליווי מקהלה ידועה בעלת שם בניצוחו של (נקרא למנצח-) משה, גבאי בית הכנסת - נקרא לו שימי,הוא אמר לו שהתפילה מתחילה בשעה 08:00 והוא צריך לסיים את תפילת מוסף בשעה 12:00 בדיוק.
    שימי הגבאי ביקש כמה קטעים, את לקל ברוך של בן ברוך את והאר עננו של כץ את של שטרן את נקדש של ההוא את ממקומך של וידר את רצה של רפפורט את אנא עבדא של רוזנבלט את אב הרחמים של אוישר את מי שברך של אשל את אבינו שבשמים של זים את ובנחה יאמר של רוזנבלט את כתר של ההוא את כבודו את שמע ישראל של ורדיגר את שים שלום של נדל את אין כאלוקינו של טלמון את אדון עולם של ספיירו
    (זה המינימום של היצירות האפשרי -השתמשתי בדיווחים משבתות חזנות בכדי לרשום את אלו היצירות)

עשיתי חשבון אם ב08:00 מתחילה התפילה א"כ ב08:20 שוכן עד,
    היצירות רק בשחרית לוקחות עוד שעה שזה אומר 09:20,
    וזה ללא הנוסח האילתורים ותפילת הקהל ותפילה שבלחש שזה בערך עוד 45 דקות כך שאנחנו ב10:05 דקות
    יש את דרשת הגבאי 5 דקות ואת דרשת ראש המועצה 10 דקות ואת הרב 8 דקות אנחנו בשעה 10:28
    קריאת התורה לוקחת בין שעה לשעה ורבע כולל המישביירכים הבדיחות ו"הקריאה המהירה" אנחנו ב11:35 בערך"
    היצרות במוסף לוקח זמן של בערך שעה, זה אומר שאנחנו ב12:35
    וזה לפני שכללתי את תפילה שבלחש ברכת כהנים וחזרת הש"ץ ועוד
    תגידו תודה נתתי לכם שבת בלי אב הרחמים ולא שבת מברכין
    ועכשיו מה אתם רוצים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 13:37 לינק ישיר 

נושא מעניין שלא די באשכול אחד כדי להקיפו מכל הכיוונים
    אני מסתכל מנקודת המבט של החזן שנקרא לו כאן יורם, יורם הוזמן לעבור לפני התיבה בבית הכנסת ביישוב גן צפיות בליווי מקהלה ידועה בעלת שם בניצוחו של (נקרא למנצח-) משה, גבאי בית הכנסת - נקרא לו שימי,הוא אמר לו שהתפילה מתחילה בשעה 08:00 והוא צריך לסיים את תפילת מוסף בשעה 12:00 בדיוק.
    שימי הגבאי ביקש כמה קטעים, את לקל ברוך של בן ברוך את והאר עננו של כץ את של שטרן את נקדש של ההוא את ממקומך של וידר את רצה של רפפורט את אנא עבדא של רוזנבלט את אב הרחמים של אוישר את מי שברך של אשל את אבינו שבשמים של זים את ובנחה יאמר של רוזנבלט את כתר של ההוא את כבודו את שמע ישראל של ורדיגר את שים שלום של נדל את אין כאלוקינו של טלמון את אדון עולם של ספיירו
    (זה המינימום של היצירות האפשרי -השתמשתי בדיווחים משבתות חזנות בכדי לרשום את אלו היצירות)

עשיתי חשבון אם ב08:00 מתחילה התפילה א"כ ב08:20 שוכן עד,
    היצירות רק בשחרית לוקחות עוד שעה שזה אומר 09:20,
    וזה ללא הנוסח האילתורים ותפילת הקהל ותפילה שבלחש שזה בערך עוד 45 דקות כך שאנחנו ב10:05 דקות
    יש את דרשת הגבאי 5 דקות ואת דרשת ראש המועצה 10 דקות ואת הרב 8 דקות אנחנו בשעה 10:28
    קריאת התורה לוקחת בין שעה לשעה ורבע כולל המישביירכים הבדיחות ו"הקריאה המהירה" אנחנו ב11:35 בערך"
    היצרות במוסף לוקח זמן של בערך שעה, זה אומר שאנחנו ב12:35
    וזה לפני שכללתי את תפילה שבלחש ברכת כהנים וחזרת הש"ץ ועוד
    תגידו תודה נתתי לכם שבת בלי אב הרחמים ולא שבת מברכין
    ועכשיו מה אתם רוצים???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 12:27 לינק ישיר 

עתהזמיר

הטרם  ידעת  שנוסח  יפה  יש  רק  בביהכ"נ  הגדול  בירושלים  תובב"א

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > חגכדענ קגנעחק עבדיבהדיגעגב
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext