האם קורה לכם שבמהלך הפגישה הראשונה עוברת מחשבה בראש: "רבונו של עולם, מה אני צריך לשמוע את כל זה?"
כמו הלכה למשה מסיני כל העניין של הרדידות בפגישה ראשונה, כל מיני דיבורי סרק על איזה שירים היא אוהבת או איפה אתה רואה את עצמך עוד כמה שנים.......
אני לא בדיוק יודע איך להסביר את עצמי. אבל בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון, פשוט לפעמים נשבר לי מהמריחה או מה"בזבוז" (תקראו לזה איך שאתם רוצים) של הפגישה הראשונה על שיחה משעממת..... הרי כבר בבירורים את יודעת מה עושים כל האחים שלי... וכדומה. לפעמים אני מוצא את עצמי מתאמץ לחשוב איזה שאלות לשאול בשביל למשוך את השיחה.. לא היה עדיף יותר לו ישר היינו מדברים תאכלס על השולחן? למה למרוח סתם ובסוף לגלות שבכלל ההשקפה שלה והתוכניות שלה שונים משלך, שהבית שהיא רוצה לא תואם לציפיות שלך(או הפוך כמובן). אני לא אומר, ברור ששיחות היכרות כאלו לפעמים עוזרות להכיר את האדם שממול... אבל לרוב לא, לרוב עושים זאת רק כי כך מקובל וכדי לא להיראות שונה מהחברה... לא להיות מוזר בזה שכבר בפגישה ראשונה אתה מדבר על בית.. אני אישית יותר אוהב שיחות על השולחן... קשה לי לשבת עם אדם(קל וחומר אשה) שלא הכרתי עד היום ולנהל איתו שיחת חברות-היכרות, הרי שנינו יודעים למה התכנסנו פה... בשביל מה כל החפירות האלו? למה זה מועיל?... ושלא לדבר על ההצגות במהלך הפגישות ועל הנחמדות המתחנחנת עד כדי רחמים...... אבל זה כבר נושא אחר... למה חייבים רק משיחה שניה לדבר כמו שצריך?
מה דעתכם?
נשלח ב-24/10/2011 19:52
בחורה, היטבת להגדיר.
נשלח ב-24/10/2011 19:40
אפשר לשלב..כמובן לא להגזים עם הקטע של הת'כלס...אבל בטח לא לחפור את ה"משחק היכרות"....
נשלח ב-24/10/2011 19:27
נראה לי גם שכשמדברים ישר תכלס אז הפגישה הופכת להיות יותר כבידה ומפולספת כי הצדדים עדיין לא מכירים ולא יודעים מה הסגנון של השני. כל דבר בזמנו...
נשלח ב-24/10/2011 17:37
דווקא עטT צודק... היה בחור שמרוב שרצה ת'כלס לא הצלחתי להרגיש בנח,לא בפגישה וגם כמה ימים אחרי.... אני חושבת שצריך להיות אנושי ולצעוד בקצב של הבחורה. ברור לי שהוא לא הצליח להתרשם ממני בצורה אמתית.
אם אתה מגיע לפגישה במטרה להוריד או לסובב את הבחורה, תתחיל לשאול אותה ישר ת'כלס.. איזה גישה נראית לך הטובה ביותר בחינוך...? לאיזה סגנון ישיבות את התחברת? (ואל תשכח להסביר: זה כדי לדעת מה הסגנון וההשקפה שלך, פתוח/ סגור/מקבל מרות וכו'...)
רק במקרה של זרימה מיוחדת, אפשר ללכת ישר ת'כלס, אבל ממש לא בתור שיטה.
נשלח ב-23/10/2011 16:30
עטT כתב:
לדבר 'תכלס' בפגישה ראשונה??? מה פתאום???
כמה התעצבנתי על בחורות ששאלו אותי בפגישה הראשונה שאלות כמו: איך אתה רוצה שהבית שלך יראה ?? (OK, מה שבטוח, אותך אני לא רואה שם....) מה אתה רוצה מאישתך ??? (קודם כל, שהיא לא תהיה את) אתה בעד מחשב? לאיזה סוג בתי ספר תשלח את הילדים??? ואפילו: איפה אתה רוצה לגור ?? .......
בעוד אני החלטתי אחרי חמש דקות שכל העניין הוא בזבוז זמן גמור........
צר לי עליך....
נשלח ב-23/10/2011 16:24
roeiuzan כתב:
האם קורה לכם שבמהלך הפגישה הראשונה עוברת מחשבה בראש: "רבונו של עולם, מה אני צריך לשמוע את כל זה?"
כמו הלכה למשה מסיני כל העניין של הרדידות בפגישה ראשונה, כל מיני דיבורי סרק על איזה שירים היא אוהבת או איפה אתה רואה את עצמך עוד כמה שנים.......
אני לא בדיוק יודע איך להסביר את עצמי. אבל בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון, פשוט לפעמים נשבר לי מהמריחה או מה"בזבוז" (תקראו לזה איך שאתם רוצים) של הפגישה הראשונה על שיחה משעממת..... הרי כבר בבירורים את יודעת מה עושים כל האחים שלי... וכדומה. לפעמים אני מוצא את עצמי מתאמץ לחשוב איזה שאלות לשאול בשביל למשוך את השיחה.. לא היה עדיף יותר לו ישר היינו מדברים תאכלס על השולחן? למה למרוח סתם ובסוף לגלות שבכלל ההשקפה שלה והתוכניות שלה שונים משלך, שהבית שהיא רוצה לא תואם לציפיות שלך(או הפוך כמובן). אני לא אומר, ברור ששיחות היכרות כאלו לפעמים עוזרות להכיר את האדם שממול... אבל לרוב לא, לרוב עושים זאת רק כי כך מקובל וכדי לא להיראות שונה מהחברה... לא להיות מוזר בזה שכבר בפגישה ראשונה אתה מדבר על בית.. אני אישית יותר אוהב שיחות על השולחן... קשה לי לשבת עם אדם(קל וחומר אשה) שלא הכרתי עד היום ולנהל איתו שיחת חברות-היכרות, הרי שנינו יודעים למה התכנסנו פה... בשביל מה כל החפירות האלו? למה זה מועיל?... ושלא לדבר על ההצגות במהלך הפגישות ועל הנחמדות המתחנחנת עד כדי רחמים...... אבל זה כבר נושא אחר... למה חייבים רק משיחה שניה לדבר כמו שצריך?
מה דעתכם?
כל מילה בסלע!!!
צודק בהחלט!! גמני חשבתי על זה לא מזמן...כאילו מה??!! אנחנו יושבים שם שעה וחצי- שעתיים <ויש כאלה מהנסחפים יענו...> ומפטפטים על השטויות האלה...דחילק...אנחנו כאן כי אנחנו רוצים לתאם שאיפות ות'כלס בשטח... ללמוד את כל מה שאתה אוהב לעשות בשעות הפנאי, או לדקלם בעל פה את קורות החיים שלי... נוכל לעשות בהמשך!! יש לך עד 120 לשבת לפתור איתי תשבצים וולמד אותי איך אתה מיישר בננות בזמן הפנוי שלך....בהמשך אני אלמד אותך דרך ארץ ואיך מסדרים את הארון...ואח"כ אני אלמד להסתדר עם הנעליים שאתה תשאיר בסלון... א-ז ל-מ-ה- כ-ל- ה-ח-פ-י-ר-ו-ת ה-א-ל-ה לעזאזל??????? כדי שאחר כך נחזור מבואסים רצח הביתה??!!!
לזה אני קוראת..תמימות דעים!! חחח כנראה שהגיע הזמן ללמד את בחורות ובחורי ישראל, להפסיק לחפור בפגישות על העונה האהובה או על כל מיני שטויות במיץ!!
נשלח ב-23/10/2011 15:46
עטT כתב:
כמה התעצבנתי על בחורות ששאלו אותי בפגישה הראשונה שאלות כמו: איך אתה רוצה שהבית שלך יראה ?? (OK, מה שבטוח, אותך אני לא רואה שם....) מה אתה רוצה מאישתך ??? (קודם כל, שהיא לא תהיה את) אתה בעד מחשב? לאיזה סוג בתי ספר תשלח את הילדים??? ואפילו: איפה אתה רוצה לגור ?? .......
like!
נשלח ב-23/10/2011 15:32
אהבתי את התגובות שלכם ובאמת החכמתם אותי הרבה, שוב, לא שאני לא אוהב לפטפט או משהו כזה.... וברור שלא אתחתן עם אשה של רק דיבורי תאכלס... רק התכוונתי לומר שהרבה בפגישה הראשונה זה דיבורים לפעמים ללא כל מטרה. אבל באמת שעניתם תשובות טובות..
נשלח ב-23/10/2011 11:01
roeiuzan כתב:
האם קורה לכם שבמהלך הפגישה הראשונה עוברת מחשבה בראש: "רבונו של עולם, מה אני צריך לשמוע את כל זה?"כמו הלכה למשה מסיני כל העניין של הרדידות בפגישה ראשונה, כל מיני דיבורי סרק על איזה שירים היא אוהבת או איפה אתה רואה את עצמך עוד כמה שנים.......אני לא בדיוק יודע איך להסביר את עצמי. אבל בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון, פשוט לפעמים נשבר לי מהמריחה או מה"בזבוז" (תקראו לזה איך שאתם רוצים) של הפגישה הראשונה על שיחה משעממת..... הרי כבר בבירורים את יודעת מה עושים כל האחים שלי... וכדומה. לפעמים אני מוצא את עצמי מתאמץ לחשוב איזה שאלות לשאול בשביל למשוך את השיחה.. לא היה עדיף יותר לו ישר היינו מדברים תאכלס על השולחן? למה למרוח סתם ובסוף לגלות שבכלל ההשקפה שלה והתוכניות שלה שונים משלך, שהבית שהיא רוצה לא תואם לציפיות שלך(או הפוך כמובן). אני לא אומר, ברור ששיחות היכרות כאלו לפעמים עוזרות להכיר את האדם שממול... אבל לרוב לא, לרוב עושים זאת רק כי כך מקובל וכדי לא להיראות שונה מהחברה... לא להיות מוזר בזה שכבר בפגישה ראשונה אתה מדבר על בית.. אני אישית יותר אוהב שיחות על השולחן... קשה לי לשבת עם אדם(קל וחומר אשה) שלא הכרתי עד היום ולנהל איתו שיחת חברות-היכרות, הרי שנינו יודעים למה התכנסנו פה... בשביל מה כל החפירות האלו? למה זה מועיל?... ושלא לדבר על ההצגות במהלך הפגישות ועל הנחמדות המתחנחנת עד כדי רחמים...... אבל זה כבר נושא אחר... למה חייבים רק משיחה שניה לדבר כמו שצריך?מה דעתכם?
אני לא יודע מה אתה מצפה מהפגישות, ומה לדעתך המטרה בכל זה. אך זה ברור, שזה לא פגישת עסקים, ולא בדיקת סקירת נתונים חופפים או שלא..! למה זה לא כך? משום שאתה לא מתחתן עם הדעות או ההשקפות שלה וגם לא עם הרצונות שלה.. אתה מתחתן עם "אשה" עם "בת אדם"..! וזה פסיפס של דברים.. ובעיקר רגש... לב... ולשם אתה יכול להגיע רק ע"י אותם דברים "רדודים" אותם פרטים קטנים שלכאו' לא מעניינים אותך.. אני מקווה בשבילך ובשבילה שאחרי החתונה אתה לא תדבר רק על "תכלס"...
אני מבין אותך כי אתה טיפוס מעשי, אתה טיפוס שלא אוהב לבזבז את הזמן, אתה טיפוס שרץ הלאה.. אוהב להספיק הרבה.. אבל ידידי, זה יפה לביזנס, להשיג מטרות, לא לבניית קשר ובוודאי לא ליצירת קשר... מה גם, שאתה בוודאי לא מצפה שבשעה ראשונה של היכרות, בן אדם כבר יפתח אלייך, יספר לך מה החלומות שלו, השאיפות שלו, הרצונות שלו, אא"כ אתה באמת נאיבי שמה שבן אדם מדלקם מלחץ או מרצון להרשים, יש בכך משמעות משמעותית... מלבד, שלדעתי פגישה ראשונה אמורה רק לוודאות דבר אחד - האם היא דוחה אותך או שלא..(ובשביל זה באמת מספיק פגישה של שלושת רבעי שעה ותו לא!) ואם תתייחס לזה כך, לא תרגיש רדוד או בזבוז זמן..
וסתם עצה לגבי העובדה שנגמר לך על מה לדבר, על אותם שתיקות.. : הכל תלוי איך אתה שואל, אתה למשל יכול לשאול אותה: האם את נהנית בסמינר? ואז התשובה היא כן או לא. אך אם תשאל ממה את נהנית בסמינר? אז היא תהיה חייבת לפרט.. וכן על זה הדרך.. פשוט אל תשאל שאלות של כן או לא, אלא שאלות שמפתחות נושא..
בהצלחה!
נשלח ב-23/10/2011 09:57
אני בעד אנושיות,ולא בדיעבד.
חבר'ה ,כשאתם באים לפגישה,גם אם מחקתם את הבנ"א מלכתחילה-תראו עניניות מקצתה. לא יזיק,לא יעיל. ולגמריי אפשר לכוון אח"כ בברכת "ברוך שפטרנו"...
כל עוד הפגישה לא הסתימה? תראו נוכחות מלאה. וכן,גם שאלות סוררות של "איפה למדת,וכמה אתם במשפחה"-יכולות להיות מעניינות.. תלוי במה?- בחיות (בשורוק) של השיחה.
מי שמוביל את השיחה-גם אם מדובר בדבר או בשיחה- יפה אם יגלה עניניות.
נשלח ב-23/10/2011 09:25
נשלח ב-23/10/2011 06:32
אפשר ללמוד הרבה על בחור/ה מהסמול טוק שלהם. והכי קצת אפשר ללמוד מה"תכלס" כי כל אחד עושה פוזות. פה הטעות שלך.
נשלח ב-23/10/2011 02:43
צדיקאלוקי כתב:
זה שאולי יצא מהפגישה חתונה זה יכול להיות... אבל כשמכירים בן אדם צריך גם להכיר את הצדדים הכביכול רדודים שבו... זאת לא פגישת עסקים בוא נשים את הקלפים על השולחן ונדבר ביזנס ממש לא וזאת לא חייבת להיות שיחה משעממת אפשר להתחיל בשאלות בנאליות ואח"כ אם אתה רואה שאין לך מה לשאול תשאל שאלות יותר ענייניות...
צודקת :)
נשלח ב-23/10/2011 02:28
די88 כתב:
זה שאולי יצא מהפגישה חתונה זה יכול להיות... אבל כשמכירים בן אדם צריך גם להכיר את הצדדים הכביכול רדודים שבו... זאת לא פגישת עסקים בוא נשים את הקלפים על השולחן ונדבר ביזנס ממש לא וזאת לא חייבת להיות שיחה משעממת אפשר להתחיל בשאלות בנאליות ואח"כ אם אתה רואה שאין לך מה לשאול תשאל שאלות יותר ענייניות...
צודק
נשלח ב-23/10/2011 02:18