| נשלח ב-23/10/2011 20:23 |
|
| |
בושה לא מובנת... האם תפנה?
ישנו בחור מיוחד במינו, טוב לב, נעים הליכות ועבד ה' אמיתי.
אמר, ראיתי בחורה... בטעות. ועכשיו רוצה אני לנסות, לפנות לשידוך.. יודע שזה לא בסדר, אבל כיוון שכבר קרה המקרה מותר לנסות משהו שנראה הולם..
אך דא עקא שהוא גם ביישן וספקן לא קטן. אומר, בחורה טובה כבת 18 וחצי. גרה מרחק 2-3 דקות הליכה ממני ולמרות הכל בקושי ראיתיה כל ימי חיי. בקיצור מצאה חן בעיניו הבחורה. הוא מתבייש כי האמהות חברות משכבר הימים, וגם כנראה בטוח המיועדת מכירה אותו. טוען שזה מפדח להציע את עצמו בגלל האמא, וגם בגלל השכנות... וכל הבושה שסביב זה. וגם לפי רשמיים מסויימים ספק לו אם בכלל התחחילה היא את פרק השידוכין בחייה. את אביה יוצא לו דוקא לראות די הרבה, אדם ירא שמיים, בבית הכנסת ובכולל נפגשים ואומרים שלום ... וזה עוד סיבה להסתייגות הזאת של להציע את עצמו.
מדובר בחבר קרוב, שלפי מה שהבנתם לא גולש בנט.. הביע בפניי את לבטיו ויעצתי מה שיעצתי. מה אתם הייתם עושים במצב כזה? או יותר נכון איך הייתם פועלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2011 17:13 |
|
| |
מה הבעיה? תעשו כאילו זה רעיון שלך, ואתה מציע את כל השידוך!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 22:10 |
|
| |
אם הוא חושב שהיא מתאימה לו ולא סתם נדלק עליה, לייק לעצות שנתנו פה מעלי .
תוקן על ידי שירלי19 ב- 23/10/2011 22:11:28
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:56 |
|
| |
א. תגיד לחבר שלך, שיגיד לחבר שלו, שהוא לא צריך לשלוח את חבר שלו במקום חבר שלו לשלוח בשמו בפורום שאלה, אין מה להתבייש. זה טבעי רואים בחורה שמוצאת חן ורוצים להכיר אותה. ב. לגופו של עניין, "לא נעים" מת רווק זקן, כי הוא התבייש לסדר לעצמו לצאת עם אשת חלומותיו שנדלק עליה בתור בסופרפארם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:52 |
|
| |
| roeiuzan כתב: |  | הוא טוען שגם אם מישהו יציע זה יהיה שקוף שזה בא ממנו. מצד שני מבין שזו כנראה האפשרות היחידה.. לא בסדר בזה שהוא פגם כביכול בעיניים, לא מקבל את זה שלאדם בשידוכין יש "היתר" להסתכל על בחורות, אלא אם כבר קרה שיצא וראה... אז כבר בדיעבד אפשר לנסות ליצור את הקשר |
|
עדיין אני חושב, שאם תגרום שמשהו יציע, הוא יזרום איך שזה יהיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:48 |
|
| |
הטוב מגיע בקושי. שינסה - ומאי נעימות לא מתים..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:44 |
|
| |
אני עדיין חושב שישלח שדכן.
אולי עדיף מישהו שמכיר טוב את שני הצדדים. ושיבקש ממנו לא לספר שהוא שלח אותו.
זה מאד מצוי שחבר המשפחה מציע מישהי\ו שלא חשבו על זה מקודם. אף אחד לא צריך לדעת שהוא שלח את השדכן.
כך גם אף אחד לא אמור לדעת שעבר על "שמירת העיניים"
תוקן על ידי צדיקאלוקי ב- 23/10/2011 20:45:26
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:37 |
|
| |
הוא טוען שגם אם מישהו יציע זה יהיה שקוף שזה בא ממנו. מצד שני מבין שזו כנראה האפשרות היחידה.. לא בסדר בזה שהוא פגם כביכול בעיניים, לא מקבל את זה שלאדם בשידוכין יש "היתר" להסתכל על בחורות, אלא אם כבר קרה שיצא וראה... אז כבר בדיעבד אפשר לנסות ליצור את הקשר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:34 |
|
| |
אל תגיד לו, תציע או שתדאג שמשהו יציע הכי פשוט. אגב, אני לא מבין מה לא בסדר בזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:33 |
|
| |
| צדיקאלוקי כתב: |  | לדעתי שיבקש מחבר או משדכן להציע.
שיהיה בהצלחה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/10/2011 20:26 |
|
| |
לדעתי שיבקש מחבר או משדכן להציע.
שמעתי כבר על שידוכים כאלו שיצאו.
שיהיה בהצלחה