שלווווווווווום לכוווווווווווולם!!!!!
התגעגעתי...
אחרי 3 שבועות (בערך) שבהם היה מחשבי מקולקל ודרש תחלופה של הארד דיסק.....והייתי בלי חמצן (קרי מחשב....) + תקופת מבחנים מעצבנת!!!....
אני חוזרת!!!...אבל החלטתי שלא יפה לחזור בידים ריקות.....
ולכן פתחתי את האשכול הלזה....(אגב התלבטתי אם לקרוא לו בשם הנ"ל או "מה המקור לפרח/לכפתור?"---להחלטת המנהלים...)
ת'אמת כבר חיכיתי לפתוח את האשכול הזה דיי הרבה זמן כי מה שהלך לי בתפילות של החגים....היה נעים במיוחד.... בסידור/ במחזור/ בסליחות/ תפילות יום חול/ חגים-אין דף (כמעט) שאין בו שיר!!!!
אז תבנית המשחק היא בדומה למשחק הציטוטים רק שכאן צריך להביא את המקור היהודי לציטוט (ולא את השיר שממנו נלקח הציטוט...)....אך דא עקא ויש שירים שלקוחים בהם המשפטים מכמה מקורות....מה עושים? פשוט מאד! מביאים את המקור לציטוט הספציפי ולא לכל משפטי השיר...(אם מישהו רוצה בכ"ז להביא מקורות לכל משפט מהשיר....כל המוסיף הרי זה משובח....)
מקווה שזה ברור......
וכמובן שאני אתחיל כמו שנאמר "מי המציע הוא יבצע"....
הציטוט שלי: "עשה עימנו אות לטובה ויראו שונאינו ויבושו..." מתוך השיר "כי לך"
אה....ועוד בקשה קטנה- גדולה!!!!
כדי שזה לא יהפוך למשחק פושטי....אבקש שלא תציצו בעטיפות של האלבומים כי בחלקם כתוב המקור לשיר.... ישנם ציטוטים רבים שמרוב שנתקלים בהם מידי יום....זה יוצא בע"פ...ואם לא יוצא לכם בע"פ מותר לכתוב מה שנראה לכם וכותב הציטוט יאשר את המקור...אז...סומכת עליכם!
אז יאללה....תתחילו לזרום!...הצלחות!!!
נשלח ב-2/12/2013 23:05
ברוך הגבר.
נשלח ב-2/12/2013 23:00
מצויין! עכשיו תביאי שיר נוסף שננסה למצוא את המקור אליו...
נשלח ב-2/12/2013 22:59
גמרא קידושין דף ל' ומסלת ישרים פרק א',
נשלח ב-2/12/2013 22:46
מקור לשיר "רווח": הפיוט "במוצאי יום מנוחה"
עכשיו תעזרו לי למצוא את המקור למילים של השיר "תורה תבלין"
נשלח ב-28/11/2013 18:07
פרעל, יפה! תודה! הדף קופץ לי כל פעם... אמ... שאלה טובה!! איסתרק יפה שעלית על זה.. לא הבנתי מה היא קישרה:)