מתוקף עבודתי אני נתקלת במקרים רבים בהם זוגות שהתחתנו צעירים ממש שהאישה הייתה ללא עבודה כי עדיין הייתי בסמינר.. וחיו ממלגת כולל. ולאחר מכן באו ילדים והאישה לא הסתדרה בעבודה.. אני רואה שמצבים אלו יוצרים סכסוכים רבים בין בני הזוג . מתח כלכלי יוצר הרבה בעיות..
שמתי לב שברוב המקרים מדובר בצעירות שנכנסו למערבולת החיים עוד בהיותם בסמינר ולא ידעו מהו עול בית.. לכשדברתי עם הורי הבנות להבין מדוע חיתנו אותן מוקדם כל כך הם הסבירו לי שככה אין להם ג'וקים בראש והם "מתבשלים" יחד..
אני שואלת אותכם... מה עדיף? בחורה צעירה עם פחות ג'וקים? או בחורה מבוגרת יותר עם עבודה אבל עם ג'וקים?
נשלח ב-28/10/2011 03:04
עקבות כתב:
אתה לא מרגיש על עצמך שככל שאתה מתבגר אתה מוריד על דברים שבעבר לא שינו לך?
תהייה כנה...
ממש ממש לא. הייתי אומר שאני יותר פשרן.
אני רואה שצריך יותר לעגל פינות.
נשלח ב-28/10/2011 03:01
עמקויות כתב:
מתוקף עבודתי אני נתקלת במקרים רבים בהם זוגות שהתחתנו צעירים ממש שהאישה הייתה ללא עבודה כי עדיין הייתי בסמינר.. וחיו ממלגת כולל. ולאחר מכן באו ילדים והאישה לא הסתדרה בעבודה.. אני רואה שמצבים אלו יוצרים סכסוכים רבים בין בני הזוג . מתח כלכלי יוצר הרבה בעיות..
שמתי לב שברוב המקרים מדובר בצעירות שנכנסו למערבולת החיים עוד בהיותם בסמינר ולא ידעו מהו עול בית.. לכשדברתי עם הורי הבנות להבין מדוע חיתנו אותן מוקדם כל כך הם הסבירו לי שככה אין להם ג'וקים בראש והם "מתבשלים" יחד..
אני שואלת אותכם... מה עדיף? בחורה צעירה עם פחות ג'וקים? או בחורה מבוגרת יותר עם עבודה אבל עם ג'וקים?
ב. אף אם תאמרי שזה גרם להם לא לעשות השתדלות, עדיין ניהול נכון של הבית יכול להצליח בכל מצב שבו הם נמצאים..וזה יכול להיות בין אחת שהתחתנה מוקדם לבין אחת שהתחתנה מאוחר.. גם אילו שמתחתנות מאוחר, ויודעות מזה כסף, והם לכאו' בוגרות יותר, עדיין הן יכולות לא לכלכל את ביתם בתבונה..
ולעצם שאלתך מה אני מעדיף, אני יעדיף אחת שיצאה כבר לחיים, ולו כי ככה אני יותר יודע מה היא באמת.. בתוך הסמינר עדיין היא נמצאות תחת החממה, תחת תחרות החברה, וההרצאות והאווירה, אבל אף אחד לא מחייב שזה יעמוד גם במבחן המציאות.. אך כשיוצאות לחיים, כשנמצאות ברשות עצמם, אז רואים מה אמת ומה לא...
ברור שפרנסה משמים..
אבל כשבחורה מגיעה מרקע ריגלה להיות סמוכה על חשבון הורייה במהלך כל זמן הסמינר.. כח ההרגל הזה גורם לה לא לדעת להתנהל. ואני מדברת על סטטיסטיקות שערכנו.. רוב הזוגות הצעירים החרדים שמגיעים למצבים כלכליים קשים אלו זוגות שנישאו מוקדם וילד גם בא מוקדם..
נשלח ב-28/10/2011 02:54
ליטאי613 כתב:
תלוי, לרוב נראה לי מוקדם שעוד יש חשק...
אגב, במה את עובדת?
מטעמי אי חשק ורצון להחשף לא ארחיב. רק בגדול אני עובדת עם אנשים שנמצאים במשברים כלכליים ומנסה יחד איתם למצוא פתרונות.. נשמע שאת עובדת בשוק האפור...
חחח... לא להסחף..
נשלח ב-28/10/2011 02:52
ענני_ממעש כתב:
אני חושב לחלוק בכלל על כל הרעיון..
אין למבוגרים יותר ג'וקים.
כך לדעתי.
אני הייתי מעדיף בחורה מעל 22-23.
(טוב... היום זה לא חכמה. אבל גם פעם העדפתי.)
אתה לא מרגיש על עצמך שככל שאתה מתבגר אתה מוריד על דברים שבעבר לא שינו לך?
תהייה כנה...
נשלח ב-27/10/2011 20:17
איאפשר לבחור את זה...מתי שזה מגיע זה מגיע...בכל אופן אולי עדיף להתחתן כשיש כבר עבודה מסודרת.
נשלח ב-27/10/2011 18:53
לדעתי הדלה הענין תלוי בסגנון חיים הפרומרים טוב להם כמה שיותר מוקדם וה"פתוחים" להיפך.
נשלח ב-27/10/2011 17:49
הדברים האלה שאת קוראת להם "ג'וקים" נקראים להתבגר..
נשלח ב-27/10/2011 15:23
כפראברכים כתב:
האמא ושלושת ילדיה עולים לאוטובוס ומשלמים בכרטיסיית נוער....
איך אמר לי חבר שהתחתן עם אחת שלקחה מהסמינר חופשת חתונה
כיף לנו אנחנו עדיין ילדים, גודלים ביחד, רבים ביחד, מסיבת פיג'מות ומלחמת כריות......
לא קורץ לי....
נשלח ב-27/10/2011 15:13
עקבות כתב:
תלוי, לרוב נראה לי מוקדם שעוד יש חשק...
אגב, במה את עובדת?
מטעמי אי חשק ורצון להחשף לא ארחיב. רק בגדול אני עובדת עם אנשים שנמצאים במשברים כלכליים ומנסה יחד איתם למצוא פתרונות..
נשמע שאת עובדת בשוק האפור...
נשלח ב-27/10/2011 14:05
עקבות כתב:
ת'אמת ....אני גם לא מבינה מה יש לבחורות צעירות שעדיין בסמינר לקום ולהתחתן... כאילו מה?! את עדיין יושבת בכיתה עם כל החברות שלך..לומדת עד מאוחר צריכה להספיק להכין ש.ב., מבחנים, לבנות את העתיד שלך בקריירה ואף...לא להפסיד שיעורי חינוך והבית היהודי...אבל--- את צריכה לתפקד..כאישה טובה, לכבס, לנקות, לבשל, לסדר, לשטוף, לגהץ, לעשות קניות (מאיזה כסף בואו נשמע?)...וכו'. עליי באופן אישי זה לא מקובל.. בתקופת הסמינר לא הסכמתי לשמוע רק מהסיבה הזו!! גם הייתה לי חברה שישבה ליידי בכיתה עם בטן הריונית---ע-נ-ק-י-ת-!!! אז היא לא עשתה מבחנים, כי היא הייתה אחרי בדיקה, אח"כ בחופשת לידה...ואז היא הייתה צריכה להשלים קורס קיץ (עם הילדה)...
אז נדמה לי שעדיף בחורה עם עבודה ועם ג'וקים, לא??? (מצד שני, אני גם מעדיפה שהבחור יהיה גדול ממני....עדיף בוגר, שיודע מה רוצה מעצמו...ולא אחד שאת צריכה לנגב לו ת'חלב מהשפתיים... אז זה הדדי...) (אגב, הבעל יכול להרוג ג'וקים..הוא אמור להיות מומחה בזה!!)
נשלח ב-27/10/2011 14:00
תוקן על ידי tootii2 ב- 27/10/2011 14:11:56
המקום בו אתה חושב- שם אתה נמצא!
נשלח ב-27/10/2011 10:15
האמא ושלושת ילדיה עולים לאוטובוס ומשלמים בכרטיסיית נוער....
איך אמר לי חבר שהתחתן עם אחת שלקחה מהסמינר חופשת חתונה
כיף לנו אנחנו עדיין ילדים, גודלים ביחד, רבים ביחד, מסיבת פיג'מות ומלחמת כריות......
נשלח ב-27/10/2011 08:47
נייס. במקום שלך אפילו אני לא יכול לעמוד
נשלח ב-27/10/2011 08:30
פי100 כתב:
נכון שכחתי שאין צבא
לא להיות מופתעים...
אני חוזרת בתשובה ואני בת 23 ועכשיו לומדת...
אז תהיתי איך יכול להיות שבחורה בת 23 כבר עם מקצוע...ונזכרתי שאין צבא