בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

הם בכלל יודעים מה הם אומרים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2011 13:07 לינק ישיר 
הם בכלל יודעים מה הם אומרים?

שלום וברכה

נגלה לי היום לפתע דף בו כתוב התרגום של קטע אופרה שחזנים רבים מבצעים באיטלקית רצוצה,

Nessun dorma : שמעתי את הלפגוט שר את זה שמעתי גם שגרינוולד וגליק שרו את זה בהתלהבות יתרה, ואני משער שהם לא כל כך ידעו מה הם אומרים אחרת הם לא היו צועקים את זה כל כך חזק.

"איש אינו ישן גם את הו,
נסיכה בחדרך הקר מביטה בכוכבים הרועדים מאהבה ומתקווה
אך סוד חתום בתוכי את שמי לא ידע איש, לא לא
משפתיך אותו אומר כשהאור יפציע ונשיקתי תפר השקט כששלי תהיי,
היפרד לילה היעלמו כוכבים עם שחר אנצח...

נו בשטיבעל של גור או בזכרון מוישה זה היה עובר בשתיקה ?!
מה אתם אומרים על כך, חמוד.

בכבוד רב
יוסי

לשעבר - cantor_yos

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 22:39 לינק ישיר 

להלן תרגום סביר ל"נסון דורמה".

אף אדם לא יישן! ...

אף  אדם לא יישן!

אפילו את, הו נסיכה,

בחדרך  הקר,

צופה בכוכבים,

הרועדים באהבה ובתקווה.

אבל סודי חבוי בתוכי,

את שמי לא ידע אדם ...

לא! ... לא! ...

על פיך אומר אותו עם זריחת האור.

ונשיקתי תמוסס את השתיקה ותהיי שלי! ...

(אף אחד לא יודע את שמו ואנחנו חייבים, אבוי, למות.)

היעלמי הו לילה!

שקעו, כוכבים! שקעו, כוכבים!

בשחר אני אנצח! אני אנצח! אני אנצח!

לעניות דעתי אסור לחזן חרדי לחרוג ממנהגיו והליכותיו רק כי זה על במה. אם הוא אינו נוהג לקרוא ולשיר שירי אהבה, אסור לו גם באיטלקית. אגב, יש כמה עשרות אריות שאינם בנושא אסור, כמו "טורנה א סוריינטו", "רחל קנדו סניאר" "סנטה לוציה" ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 22:20 לינק ישיר 

הנה משהו מעניין בנושא הזה, שכתב חבר:
חזנים רבים נהגו לשלב קטעי-אופרה בקונצרטים בהם הופיעו. הרעיון הוא להראות את כוחם וקולם במוסיקה מסוגים שונים, לאמר: 'לא חזנות בלבד מסוגל אני לבצע, אלא אף מוסיקה כללית ובסגנונות שונים'. אמנים אוהבים להראות וירטואוזיות ופתיחות, וחזן - על אף שעיקר תפקידו להיות שליח-הציבור בפני בורא-עולם - הוא גם אומן, והוא אוהב להראות זאת. אם הדבר נכון או לא לעשותו - אפשר על כך להתווכח.
באשכול זה עלתה השאלה, האם חזן שפיו משמיע תפילות-קדש לפני הקב"ה, ראוי לו שישמיע גם קטעי אופרה. הדיון בשאלה זו רחב מאוד, והוא קשור מאוד לטקסט-האופראי שמשמיע החזן. יש הרבה אריות מאופרות שהטקסטים שלהם עוסקים בדברים הקשורים ליחסים בין גברים ונשים. למשל, האריה La Donna e mobile מהאופרה "ריגולטו" של ורדי. הטקסט בתרגום-חופשי לעברית הוא:
"אשה היא יצור הפכפך, כמו נוצה ברוח-קלה, קפריזית במילים ובמחשבה. תמיד אהובה, פנים יפות, אך בת-רמיה בין אם היא בוכה או צוחקת. הוא הנתלה בה או שם את מבטחו בה - סופו להיות נבגד. ליבו יישבר. אך הוא (=גבר) לעולם לא יהיה שמח, אלא אם-כן ילגום אהבה בין שדיה"
חזנים מפורסמים כמו בן-ציון מילר, ישראל רנד, משה שולהוף ואחרים שרו את הטקסט הזה, שהוא בוטה מבחינה רעיונית ופיזית כנגד האשה. ניתן להם להנות מן הספק ונאמר שלא הבינו בכלל מה שהם אומרים... אך האם זה הופך את הדבר לכשר?
"ועשו סייג לתורה" הוא הכלל שצריך להפעיל כאן. אמנם, ישנן בהחלט אריות אופראיות 'כשרות' שאין בטקסט שלהן כל רע, אך היות ואין החזנים באמת מבינים את מה שהם אומרים - מוטב להם לעשות סייג ולהמנע באופן כללי מהשמעת אריות מאופרה.
מעבר לכל האמור לעיל, הבה ונבין עוד נקודה אחת חשובה: להיות זמר אופרה או להיות חזן - אלו הם שני כישורים נפרדים, ואין מלכות נוגעת בחברתה. "איזהו חכם - היודע את מקומו". צא ולמד: האם שמענו זמרי-אופרה ידועים שרים פרקי חזנות?

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 30/10/2011 22:21:28

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 30/10/2011 22:24:46

תוקן על ידי הרב_אלחנן ב- 30/10/2011 22:30:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 17:32 לינק ישיר 

ניסית פעם לתרגם את שיר השירים באיטלקית
זה נשמע פנטסטיק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 17:27 לינק ישיר 

פפסיפלורה

מזכיר  לי  את  הקטע  בו  יצאה  קבוצת  דתיים למטווח  במסגרת  השתלמות.

בין  חברי  הקבוצה  היו  גם  כמה  אנ"שניקים.

ניתנה  הוראה  להתחיל  בירי  לעבר  המטרות,  ולאחר  סיום הירי  נגשו  לבדוק האם  פגעו  ובאיזה  דיוק  לעבר  המטרה.

והנה  הפלא  ופלא.

במטרות  של  האנ"שניקים  הפגיעות  היו  בול  למרכז  המטרה.

כשנאלו  איך  הצליחו  לפגוע  במדוייק?  השיבו,  ירינו  באמצעות  כוונות  האר"י...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 15:54 לינק ישיר 

עכשו זו תהיה שירה בכוונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 14:41 לינק ישיר 

טעות בידכם
בעיקרון היתה אמורה להיות בעיה אך מכיוון שאף אחד מהם לא אומר את המילים כמו שצריך אז לכן אין שום בעיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 14:33 לינק ישיר 

כך הם מפרשים את הפסוק בקהלת

גַּם אַהֲבָתָם גַּם שִׂנְאָתָם גַּם קִנְאָתָם כְּבָר אָבָדָה וְחֵלֶק אֵין לָהֶם עוֹד לְעוֹלָם בְּכֹל אֲשֶׁר נַעֲשָׂה תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ.

בעזרת השם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 13:51 לינק ישיר 

חמוד לגמרי, השאלה אם גם במילות התפילה הם "מבינים" את מה שהם אומרים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2011 13:40 לינק ישיר 

אתה  כנראה התעוררת

הם  כנראה עדיין  רדומים  בחדר,  חולמים  ומחכים  לאורחת... 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > הם בכלל יודעים מה הם אומרים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext