| נשלח ב-1/11/2011 16:13 |
|
| |
הוכחות לכתיבת התורה בזמן המאורעות
כתוב במקום שאין אנשים השתדל להיות איש
ומכיוון שאנחנו מחכים זמן רב לפתיחת אשכול המיוחל ואין תזוזה
אני אפתח את האשכול ואני מקווה שידידינו הפרהיסטורי יצטרף.
לדעתי אפשר לתארך את כתיבת התורה לפי מה ידוע לנו מהארכאולוגיה לפי ניבים וביטויים
שהיו קיימים ונפוצים רק בזמן המאורעות המתוארים.
אם יש למישהו יש עוד הצעות נשמח לשמוע
אני מוסיף פה לינק מהאתר של הדינוזאורוס בנושא
http://akadamya.fav.co.il/index.php?dir=app_sites&page=article&op=item&id=36496
קדימה להסתער!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2013 23:01 |
|
| |
הכתבה המרתקת הזאת על בעלי חיים חנוטים במצרים העתיקה הזכירה לי את האשכול הזה. תמיד שאלתי את עצמי מה הביג דיל בזה שתפקידו של האדם לרדות בחיות כמו שנכתב בפרשת בראשית ונשנה בנוח. זה הכל? זה תפקידו של נזר הבריאה? כנראה שבתרבות המצרית לבעלי החיים הייתה השפעה רבה והם גילמו כוחות עליונים ולכן היה צורך בעקירה מהשורש של האמונות האלה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 14:25 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | חומר חובה בקורס "איך לא מוכיחים". |
|
והאשכולות שלך הם חומר חובה בפסיכיאטריה מתקדמת שנה רביעית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 14:13 |
|
| |
חומר חובה בקורס "איך לא מוכיחים".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 08:44 |
|
| |
פרזנט מציע לך לעשות הסבה ללימודי עריכת דין אתה עושה עבודה מצויינת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 17:59 |
|
| |
דייר
הספונסר שלי לא טוען שלא היה דוד, אלא שממלכתו הייתה ממש קטנה (בדומה לכל מלכי הערים ביהושע, לכל אחד היה תחום קטן מאוד).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 17:56 |
|
| |
כמו דוד מלשון אהוב (מה'שורש' דֹד ו'ידיד') ואולי נקרא במקור 'אלחנן', גם לשלמה היו שני שמות: ידידיה ושלמה (ואני חושד שהשם שלמה מנסה להתרפק בנוסטלגיה על תקופת הזוהר והשלום. אבל גם ידידיה נשמע לא רע [יכול להיות ש'ידיד' אין משמעותו 'חבר של' אלא 'אהוב של'. או שגם יומרנות כזו הייתה])
http://www.mikragesher.org.il/titles/encyclopedia/10/yedidya.htm
תוקן על ידי thepresent ב- 13/12/2011 17:57:25
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 15:08 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | אתה חוזר לתחילת האשכול? |
|
למה לעצור רק שם? אותי תמיד סקרן האם ניסי יציאת מצריים הם תיעוד שאינו נתון לשקר, פרשנות, או טעות (או כישוף). אם מישהו כתב 400-500 אלף מילים בנושא, אני אשמח לעיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 14:23 |
|
| |
לדייר
אתה חוזר לתחילת האשכול?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 14:14 |
|
| |
קטע מעניין מהלינק שהביא שיבולת
לאחרונה עלה דוד מלך ישראל על במת הוויכוח האקדמי, אולי באופן החריף ביותר מאי-פעם. קבוצת חוקרים (מובילים בהם חוקרי מקרא והיסטוריונים מקופנהגן ומשפילד) טוענת שדוד מלך ישראל, ולמעשה כל סיפורי המקרא הנוגעים למלכי יהודה במאה ה-10 לפנה"ס, הם בחזקת בדייה ספרותית. זהו לדעתם ניסיון של סופרים ועורכים, בתקופה מאוחרת (בין אם זו תקופת שיבת ציון או התקופה ההלניסטית, כלומר – במאות החמישית עד השניה לפסה"נ), ליצור לשושלת בית דוד סיפור ייסוד, היוצר לגיטימציה לשושלת וקושר אותה עם שבט יהודה, עם העיר ירושלים ועם המקדש לאלוהי ישראל.
לעומת גישה זו, הדעה המקובלת, הנתמכת על-ידי מרבית החוקרים – היסטוריונים, חוקרי מקרא וארכיאולוגים, גורסת כי הסיפור המקראי מתאר במדוייק את ההוויה ההיסטורית כפי שהיתה באמת. דוד המלך הוא אישיות היסטורית, כמו גם בנו שלמה, והממלכה המאוחדת אכן התקיימה כמסופר במקרא.
לפני שנים אחדות נתגלו ברחבה מחוץ לשער העיר דן שבצפון הארץ שבריה של כתובת ממלכתית.
הכתובת כתובה ארמית וזמנה, לפי ההקשר הסטרטיגרפי של מקום הימצאה (כלומר לפי השכבה שבה נמצאה ותאריך שאר הממצאים שנמצאו איתה), המאה ה-9 לפסה"נ. כתובת עתיקה היא שילוב מוצלח של ממצא ארכיאולוגי הנושא על גביו טקסט. למרבה הצער ענייה ארצנו בכתובות בכלל, ובכתובות ממלכתיות, בעלות זיקה לאירועים היסטוריים, בפרט.
הכתובת פוענחה. היא מזכירה, במקוטע, את תוארם ושמם של מלכי ישראל. חשוב ומעניין במיוחד הוא אזכורו של "ביתדוד" (כך במקור).
יתר על כן, הכתובת היא כתובת ממלכתית שהציב מלך ארם בעיר דן לאחר שכבשה. אין מדובר כאן על מישהו ממלכי בית דוד שהנציח, כביכול, את עצמו, וניסה להצביע, כביכול, על אבותיו ה"מיתולוגיים". כאן מדובר במלך ארם, אויבם של מלכי יהודה ומלכי ישראל, שהנציח את נצחונו על בית מלוכה אמיתי ועל מלכים אמיתיים.
גילוי כתובת "ביתדוד" בדן היכה את אסכולת החוקרים הספקנים (ויש המכנים אותם אף ניהיליסטים) מכה קשה. הנה צצה לה לפתע עדות מסייעת מאין כמוה לאמיתות קיומה של שושלת בית דוד. אמנם זמנה של הכתובת איננו מזמן היווסדה של השושלת – בראשית המאה
ה-10 לפסה"נ אלא מעט למעלה ממאה שנים מאוחר יותר, אך היא ראיה נאמנה לקיומה של שושלת מלכים, ביהודה, הנסמכת על ראש שושלת ששמו דוד (כפי שאחאב, מלך ישראל, מכונה בכתובות האשוריות בשם "מלך בית עמרי", על שם אביו מקים השושלת).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 13:44 |
|
| |
צענע, בעל,
אם כך כנראה שטעיתי לגבי כך ש"דוד" הוסבר ע"י חלק כשם עצם כללי שמשמעו, נניח, the loved one: ייתכן שבמשמעות המושג "שם עצם כללי", וייתכן שבמשמעות הפירושים עצמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 13:41 |
|
| |
ככל הנראה, עוד אחד שלא כתב את התורה
דייר, אתה בהחלט צודק בהערתך לגבי הבלגים. שכנעת גם שהתורה לא נכתבה ע"י שושלת סמוראים ביפאן. וביתר רצינות. כל הסיפור מזכיר לי ספרים שיוצאים מדי פעם ומתיימרים לפענח לאחר יותר ממאה שנה את זהותו של ג'ק המרטש, רוצח הפרוצות המסתורי שהיה פעיל בסוף המאה ה19 בלונדון נראה לי שצריך להכיר בכך שלגבי שני הסיפורים, לאחר זמן כה רב, ובהתחשב במעט שידוע לנו, כמעט בלתי אפשרי לענות על השאלות בפירוט שמעבר לטריוויאלי: ג'ק המרטש היה כנראה בריטי שחי מתישהו באזור סוף המאה ה19, והתורה נכתבה/נערכה מתישהו לפני 700 לפנה"ס (נניח) כולל מספר מאות שנים לפניה, בתקופה בה היתה אינטראקציה מסויימת הן עם תרבות מצרית, והן עם תרבות כנענית (שלא לדבר על האינטראקציה ביניהן). זה אולי מאכזב ולא מספק במובן של ספר בלשי טוב, אבל בהחלט יש אפשרות שזה מה שיש. הדבר היחידי שציינת שנראה לי איכשהו רלוונטי הוא פסוק משיח לפי תומו לגבי נער אורייני בתקופת יהושוע. נראה לי שאם זה מה שיש, פחות או יותר, אז מדובר במשהו קלוש מאד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 13:33 |
|
| |
גם אם מכנים הרבה מלכים בשם/כינוי מסוים-(כמו במצרים השם פרעה)השם הזה אינו הופך לשם עצם כללי
לבע"ב
ומה זה משנה אם כל צאצאיו יכונו דוד?האם בגלל זה דוד יהפוך לשם עצם כללי כמו המילה מלך למשל?.
תוקן על ידי צענערענע ב- 13/12/2011 13:37:47
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 13:28 |
|
| |
אני כבר לא מבין, איזו משמעות יש לשם דוד שתהפוך אותו לשם כללי של מלך? ואילו היה כך הרי כל צאצאיו היו אמורים להקרא דוד, כמו הפרעונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 13:14 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | | לא הבנתי איך השאלה :מי הרג את גלית? (האם היה זה דוד או אלחנן או שאלחנן הוא דוד )הופכת את דוד לשם עצם כללי? |
|
חלק מהתשובות לשאלה זו אומרות ששמו האמיתי של "דוד" הוא אלחנן, ו"דוד" הוא מה שאני מבין שהנו שם עצם כללי שמשמעו מלך-מייסד/אהוב/נערץ. ראיתי ווריאציות של הסבר זה מספר פעמים. הנה אחת מהן, לצערי פחות משכנעת בהדגשה שמדובר בשם עצם כללי (זה מה שהצלחתי למצוא במסגרת הזמן; אם לא אמצא משהו יותר משכנע, אני חוזר בי בעניין זה). "אך אולי אפשרי הסבר נוסף, לפיו אלחנן בן יערי איננו אלא דוד בן ישי בכבודו ובעצמו. הסבר זה, אם הוא נכון, יפתור באחת את השאלה מי הרג את גלית. זהו אותו האיש עצמו, שנשא כנראה שני שמות. שמו האמיתי, בו כונה עם היוולדו, היה אלחנן – שם פרטי לגבר שהיה שגור בבית לחם ביהודה (זה גם שמו הפרטי של אחד מגיבורי דוד), ואילו כינויו – דוד, ניתן לו כשעלה למלוכה. כינוי זה הוא יחידאי במקרא, וניתן רק למלך ישראל, מקים השושלת."
תני לי להדגיש שוב שאם זו הדוגמה החזקה ביותר לזה - אז אני חוזר בי (פשוט זוכרני שהיו אחרים חזקים יותר).
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 13/12/2011 13:27:18
 |
|
|
|
|
|