| נשלח ב-2/11/2011 00:03 |
|
| |
הרצון להיות חלק מהעולם הסובב אותנו
העלתי הנתחלה את דברי בנשימה אחת, וקרתה תקלה והדברים לא עלו, אז עתה אינני סומך על חסדיו של אתרינו, וע"כ אעלה את זה בחלקים.
אעלה כאן כמה מרחשי ליבי, ואשמח לשמוע את דעתכם.
הרצון הפנימי להיות חלק מהעולם הסובב אותנו, זוהי למעשה החלק העיקרי שגרם לתנועת ההשכלה לפרוח ולשגשג.
כמו"כ, זה למעשה אחד מההבדלים היותר ניכרים בין הציבור החרדי לציבור הדתל"י.
ולמעשה, באמת , חלק מהסיבה של הדרך החרדית קשורה בזה, שהרצון הזה זה מה שהביא לתנועת ההשכלה, והם רוצים להתנתק מהרצון שהביא לתנועה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 17:55 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 17:49 |
|
| |
עוד בהקשר לרצון להדמות.
מה קרה דוקא בתקופת ההשכלה? האם לאורך כל שנות הגלות לא היה רצון של יהודים להדמות לגוים?אז, נכון, שהיו מומרים, שחיי הגויים קרצו להם, אבל זה היתה תופעה של יחידים ולא משהו שסחף אחריו ציבור כה גדול.
אני חושב, שהיה משהו חזק ועמוק שהצליח לשמור על היהודים במשך כל אורך הגלות, משהו שנסדק בתקופת ההשכלה , השאלה מהו אותו דבר?
אני חושב שהרי למעשה חייי הגויים בכל התקופות היו חיים נוחים יותר במובן הגשמי,אז נכון שיש את כוח האמונה , אבל כשלאדם יש אינטרס הוא יודע למצוא פגמים באמונה שלו, ולכן אותם בודדים שהמירו את דתם, בגלל רצונם לחיות כמו הגויים שבסיבתם מצאו כבר איך להסתדר עם האמונה שלהם.
הגויים , לפחות הציבור הרחב, היה בעיני היהודי פחות דרגה ממנו, היהודי הרגיש שהוא נעלה ממנו, מוסרי ממנו, הוא חי לפי ערכים , הוא עם חכם שהוגה בתורה ובחכמתה, והגוי הוא פוחז והולל ,וחי כבהמה.
בתקופת ההשכלה, הגויים אימצו לעצמם ערכים משלהם, אידאלים , נהפכו לתרבותים מנומסים, הוגים בחכמה, המדע מתפתח, העיסוק בחכמה גובר, ואז הגרעין העמוק הזה שבו היהודי הרגיש את היחוד שלו, התערער, הנה, לא רק אנחנו ערכיים וחכמים, ואדרבה, הם לכאורה שייכים למשהו שעבר עליו הכלח, וזה דבר שהפריע להם, וגרם להם להראות שאין סתירה בין יהודי, לחיים כמו הגויים שסביבתם, חיים שמוצגים כחיים נעלים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 17:36 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 17:31 |
|
| |
אני גם חושב שהעיסוק בצניעות לא קשור למוסלמים, לא נראה לי שמישהו מרגיש רצון להדמות למוסלמים, היהודים מרגישים דחיה מהם, ההיפך, דוקא הדמוי בין הדת היהודית לדברים דומים באיסלאם, זה שאנחנו בעצם לכאורה כמו טלאיבן, זה גורם אי נוחיות ,ויש מקום אכן לעמוד על זה, למה באמת אנחנו שונים מהם, אבל לבוא ולומר ששואבים את זה מהם לא נראה לי.
צענערנע
הסתכלתי בסרטון של ישעיהו ליבוביץ, שם גם הוא פוער את פיו נגד בעל הטורים, למה ? כי הוא כותב שלא תלבש אישה שמלת גבר, זה מקור שאשה לא תלמד תורה , אז הוא פוער את פיו בצורה חמורה, אין מה ללמוד מההתבטאיות הקיצוניות שלו,הוא גם התבטא על חיילי צה"ל שהם יודנאצים.
על סמך קטע אחד שלא מוצא חן בעיניו הוא פוסק פסק דין חמור על השני.
מה היתה אשמתו של הגרש"ז אועירבך זצ"ל? שכשבנו של ליבוביץ אלחנן ז"ל, שלמד בקול תורה רצה ביחד עם למודו בישיבה ללמוד באונברסיטה פיזיקה, והגרש"ז לא הסכים, דבר מובן מאוד, הוא לא אמר לו לא ללמוד באונברסיטה, אלא שבתור בחור מהישיבה לא יעשה את זה, אפשר להבין את זה, ובגלל הוראה זו הוא מתבטא עליו בחריפות, בין היתר, שהוא לא מבין את המציאות.
כמו כן יש לו טענות על הגר"ע יוסף שליט"א, שאמר לבחורי ישיבה לא ללכת לשמוע את שיעורי אחותו נחמה ז"ל,ובגלל זה הוא זוכה מפיו לקיתונות של בוז, יש מקום לדיון בהוראה זו, אבל בודאי זה הוראה מובנת,ומי שעל פי זה לבד מחליט לפתוח במטר של גינוים ,זה מראה על בעיה בו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 10:44 |
|
| |
מימוני
אכן, כוונתי לתנועת ההשכלה שראשיתה בסוף המאה ה18 והתעצמה במאה ה19.
הרצון להיות כגוים, הוא יותר בחלק של החכמה , הערכים.
בעל
צודק בהחלט, שגם במחנה פנימה יש את הרצון הזה, אבל, אחרי הכל עדיין יש צדק בדברי לגבי ההבדל בזה בין הציבור החרדי לציבור הדתל"י.
ההבדל בכמות, כמה רוצים, באיכות, עד כמה רוצים, ובעמדה הרשמית של מנהיגי הקבוצות.
נורת אזהרה
בודאי שאין לאף אחד רצון לחיות כמו הפועלים הנכרים שעובדים אצלנו, אבל, כמו שהזכרת, יש רצון לחיות לפי הערכים שבחוץ, ללמוד חכמה בצורה שמוגדרת בחוץ כחכמה.
תוקן על ידי קסת ב- 03/11/2011 10:44:54
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2011 02:05 |
|
| |
מקס יפה שהתיאוריה שלך כבר עברה מפרשנות ל"מציאות". אולי תספר לנו עוד סיפורים יפים ש"מוכיחים" את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 15:55 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | מקס
נדמה שהפרשנות שלך להצלחת הדתות האלו תלושה קצת מהמציאות. הכל קנאה לי לא יהיה וגם לך לא יהיה? יש איזה סימוכין לטענה הזאת,? או שזה פרח למוחך הטהור לבד? |
|
בצעירותי הייתי במקום כלשהו והיה שם פועל ערבי צעיר שהסתובב חמום מוח כל הזמן, שאלתי את המבוגר יותר מה קרה לו,
סיפר לי בצד שהצעיר מצא את אחותו עושה מעשים שלא יעשו בצינעה באיזה חור בכפר,
והוא פשוט הולך לרצוח אותה, ולכן הוא כבר מחכה שתיגמר יום העבודה והוא ירוץ לקיים את המצות פנחס הכהן לרצוח את אחותו,
ואני עומד לי בצד ורוצה לתת לצעיר הערבי קוויטל להצלחה בפרנסה ובלמצוא זיוג הגון,
הרי איפה ראינו כזה צדיק במחוזתינו ? ממש אין לו מנוחה ורוצה בכל מאודו לקנא לאלוקים ולרצוח את אחותו,
עוד סיפור
ביקשו ממני לסדר שלום בית באיזה משפחה,
אני מדבר עם האברך ובלי בושה אמר לי יש לי יצר ענק וחזק ואני לא יכול לגבור עליו במילא היא צריכה להבין שזה לא בגידה רק יצר,
אז אמרתי לו בסדר היא מבינה את זה, אבל אני חושב שתתן לה גם כן לפעמים ליצר שלה להשתולל,
כלומר תן לה גם את האפשרות לבגוד בך באותו צורה,
מה היית תגובתו ? אתה מכיר את השמשה הקדמית של מכונית משפחתית ? כל השמשה עפה עשרות מטרים,
פשוט ישב לידי ברכב, ורק אמרתי את המילים האלה, נתן בעיטה עם שני רגליו בשמשה,
וגם אז חשבתי אולי לתת לו קוויטל, כי איפה ראינו כזו קנאות לאלוקים ???
לסיכום:
זה לא פרשנות זה פשוט מציאות, איפה רואים קנאות לאלוקים ? לא בלשון הרע או בבין אדם לחברו ולא ברציונאליות של התורה,
רק איפה שנוגע לקנאה ועין רע, רק שם עולה לכולם הדם לראש פתאום,
רואים בחור עומד בבית כנסת בחוץ וק"ו עם חבר ומדבר וצוחק ונהנה מעצמו ?! אז מיד כולם דואגים לאלוקים !!
נוו באמת ,,,,,,
תעלה לועד הכשרות אצל העדה החרדית ותשאל אותם מהי תלונות הציבור ברובם,
לסגור את חנות הפיצה כאן ושם,
ולמה כי אנשים פשוט מתפוצצים מקנאה לראות בחורי ישיבה נהנים מעצמם אחרי יום שלם בכלא\בישיבה,
תוקן על ידי maxmen ב- 02/11/2011 16:08:04
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 15:23 |
|
| |
מקס נדמה שהפרשנות שלך להצלחת הדתות האלו תלושה קצת מהמציאות. הכל קנאה לי לא יהיה וגם לך לא יהיה? יש איזה סימוכין לטענה הזאת,? או שזה פרח למוחך הטהור לבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 14:22 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | דינו היקר
אני מבטיח לך שאני פוגש אותך אני מחטיף לך מכות רצח,
אתה לוקח דיני טמאה ורוצה לטעון שזה בעיה של צניעות או מה או חומרה בעלמא,
למה באמת החזן לא צריך מה ההבדל ?
אני שואל אותך שאלה פשוטה למה בני ישראל לא נחשדו, האם מדובר כאן באיזה נס מסטי או מה,
הרי ברור שהחזקה ההיא היא מסיבות חברתיות פילוסופיות של בני ישראל,
הרי אין חזקה לפי הצדיקים שבאומה, החזקה היא לפי ההמון העם ועםארץ שלא שמר את התורה שתטען לי שהחזקה בנויה בגלל הציוויים של התורה כביכול,
אל כורחינו שאני צודק, החזקה בוניה דווקא על היסוד החברתי הזה,
אני מקווה שאני לא צריך להגיד לך למה היו צריכים להכין את עצמינו שלושה ימים לפני מתן תורה (שלושה ימי הגבלה)
הסיבה היא שאשה פולטת שלושה ימים, סיבה של טומאה, ולא שום סיבה אחרת,
הרי כל בעלי קרי באותו יום היו במעמד הר סיני, או אפי' שהיו ער מי שחשד אולי יטמאה כמו הכהן גדול,
שוב רואים אנו שזה אך ורק עניין של טומאה, אחרת למה צריך שלושה ימים לאישה ולגבר לא,
מאז שהיהדות נהפך לדת גם הפכו את הטומאה למושגי תאווה וגשמיות,
אבל לפי התורה זה אפי' לא מתחיל להיות כזה,
אני יכול להוכיח שאין שום קשר בין טומאה לבין החשיבה המאוחרת בעניין,
זה אותו דבר אם מישהו היום היה מחבר שיר השירים של שלמה המלך, (בזמן שהיה יכול לעשות אותו משל כלפי אהבת אדם לבנו או אדם לחברו)
כל החשיבה הזאת היא מאוחרת וגלותית, ושוב אנו חייבים להודות שמשה רבינו והנביאים היו יותר חכמים לעומק מכל הבאים אחריהם, ודווקא האחרונים טעו ולא מצליחים לשמור את האומה כאומה על פי תורה,
למה לומדים היום כל היום ולא יוצאים לרחוב,
כי שמה יראה רח"ל בחורה חצי ערומה, ואז רח"ל מה יקרה ? ירצה את אשתו ? נוו אז זה טוב בסך הכל,
או רח"ל יראה קרי ? שילך למקווה !!
מאיפה ההיתר לגנוב כסף במרמה ובשם האלוקים כי שמה יצטרך ללכת למקווה ???
מאיפה ההיתר לא להתגייס לצבא ולשקר בשם האלוקים שלימודינו את התורה היא תגן על הארץ הזאת,
הכל שמה יצטרך ללכת למקווה ???
אי לימוד ליבה חרדית ולגרום לילדינו להיות בורים, הכל שמה יצטרך ללכת למקווה ???? |
|
רציתי להוסיף ולומר,
יסודי הדת היום הם הם שגורמים לכל מה שהנביאים הבטיחו שיקרה,
כל התנהגותינו בה מעיקרי הדת החדשה, שהם להתנזר וכל מחשבה של תאווה הם חטא,
אבל מה לעשות שרוב החשיבה של התורה וחז"ל הם דווקא הפוכים,
נושא ניאוף ועריות הם נושאים של בן אדם לחברו,
אין שום התנזרות בתורה וחז"ל (חוץ מנזיר מיין ושוב העניין היא לא התאווה רק עניין של חוסר דעת כלומר שיכרות מביא לחוסר דעת) להפך חייב אדם לאכול בשר ודגים ויין ותשמיש דווקא בשבתות וחגים,
כל היהדות בנויה על חוקי הטבע הטבעים, ואין להילחם בהם, כי אין סיכוי, כל הנלחם נגד הטבע הטבעי בעצם נלחם נגד האלוקים וחוקיו, ולכן לא פלא שאנו כושלים בכל עניין ועניין,
אנו חייבים להבין מנין ההצלחה של הדתות הנוצרית והאיסלמים איפה שהיהדות לא הצליחה,
(אני מציע לכולנו להבין לעומק את העניין,)
יש פטנט איך למשוך נערים בכוח ובכפיה,
פשוט להשתמש עם המידה הרעה שנטועה בנערים מלידה, מידת הקנאה ועין רע וחוסר פירגון,
ואז הפטנט הפשוט היא לערר את הקנאה כלפי הזולת,
זה מואד מפתה את הנערים, ומאוד מושך אותם, ולכן הם הצליחו,
מהם דורשים כעיקר הדת ? תתנזר בעצמך שכך גם זולתך יצטרך להתנזר, על דרך תוציא ממני שני עיניים העיקר שתוציא מחברי\זולתי עין אחת,
ותראו הפלא ופלא, כל מנהיג חרמן הצליח לגרור את הנוער לצידו,
הנצרות ואיסלם וכן הרבה קהילות אצלינו רח"ל,
מי משך יותר ישיבת חברון או הבית ישראל מגור ??
מי מושך יותר הרציונאליות של התורה או הקבלה ???
וכן על זו הדרך,
זה נקרא עבודה זרה, אתה מנצל את חוקי הטבע הרעים כדי לגרור אחריך את הנוער, מנצל את הקנאה והעין הרע להמציא דת וכת,
ואז איך מצליחים לעלות את דמם של הציבור לראשם ??
פשוט רק תאמר שאני עובד לפרנסתי,
מה ???? ההוא הלך לעבוד ולהתפרנס ?? אוי ואבוי מה יראה בנות חצי ערמות ? בסוף אולי יזכה לשכב איתם ??
עכשיו תעצור לרגע את זרימת הדם שלך למוח ותשאל את עצמך,
מה קרה האם פשוט נדלק אצלך הכבוד שמים הדאגה שהאלוקים יכעס ??
לא ולא פשוט קנאה ועין רע,
וכל זה רק בדמיון שלך,
הרי אין בחורות ברחוב לכל רוצה לשכב, בוודאי לא במקום העבודה,
אמר לי חבר מהישיבה, פעם חשב שאם ילך לרחוב חילוני ורק יבקש יהיה לו את השבעים בתולות,
מה קשה היית האכזבתו שראה שאף אחת לא מסתכל לכיוון שלו, כי אפי' הזולות של החברה החילונית לא מחפשות בחור ישיבה מצומק וחלש פיזי, אם כבר רוצות וחולמות על בעלי שרירים ומפורסמים,
בתכלס הכל בדמיון, ואם הדמיון הזה מצליחים לעורר אצל הנערים קנאה, ומזה הקנאות הדתית בכל הדתות,
ומכאן ההצלחה שלהם לגרור אחריהם את הנוער,
ואיך מצליחות לגרור את הנערות ונשים לקנאות ?
אותו דבר, מנצלים את הקנאה של נערות לחברותיהן היפות, והנה יש לנו נשים קיצוניות בלבוש ובהפרדה וכדומה,
שוב הצליחו להקים דת חדשה מכוח ניצול המידות הרעות,
אין כאן לא דאגה לאלוקים ולא דאגה לתורה ולא דאגה לאומה, יש כאן אך ורק קנאה לזולת ותו לא,
תוקן על ידי maxmen ב- 02/11/2011 14:38:48
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 14:08 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | רק הערה,
נכתבה כאן (על ידי מוען בלתי ידוע)טעות קשה הבערות בפרט בעניני תורה ומציאות השםף היא הנשק של החילוניות.
וכאן הטרגדיה הגדולה של הפחד , שבמקום לרפא את הרעות שהחילוניות הביאה לעולם (וכמובן לפני כן לקבל את הברכה שצמחה ממנה) מעצימים את הבערות כביכול כדי להילחם בה.
עולם הפוך (על הפוך) ראיתי. :-( |
| .
רק מי שלא מבחין בין בורות לבערות יכול להגיב כך על הודעה( שנכתבה אגב על ידי מוען בלתי ידוע.)
תוקן על ידי צענערענע ב- 02/11/2011 14:08:50
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:54 |
|
| |
צענע, תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:53 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | הבערות בפרט ... מציאות השם
|
|
שלום, תוכל אולי להגדיר מהי בערות בענייני מציאות ה'? איזה ידע לגבי מציאות ה' אין החילוני מכיר? תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:51 |
|
| |
[כפילות]
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 02/11/2011 13:54:46
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:39 |
|
| |
אני רואה שהקישור לא עולה. עצתי לך להקליד בגוגל :אתר ליבוביץ' ושם להקיש על שיחות . תמצא שם תקציר של הראיון עם תמר רוס וכן הראיון במלואו. (לא שמעתי את התקציר)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2011 13:36 |
|
| |
הרצון להיות שייך לעולם קשור לפריצת הגבול שדיבר עליו שותפי באשכול על תכלית החיים.
|
|
|
|
|