בית פורומים עצור כאן חושבים

בשביל מה אנחנו חיים?? –לייתכן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2011 00:39 לינק ישיר 
בשביל מה אנחנו חיים?? –לייתכן

בתשובה לשאלת ייתכן כאן http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2918701&whichpage=25&forum_id=1364#R_5

הנני  עושה כמצוותו ופותח כאן אשכול חדש.

כיהודי טוב, אענה עם שאלה. לשיטתך-בשביל מה אנחנו חיים פה??. יש לכל זה איזה תכלית חוץ מאבולוציה מתגלגלת שאנחנו חלק ממנה?

אם יש לך תשובה מספקת לשאלה לשיטתך, אשמח לשמוע [בינתיים לא ראיתי ממך מילה בנושא הזה]

אם אין תשובה טובה, אז התשובה הדתית טובה יותר בעיני.

תוקן על ידי יהיאור ב- 02/11/2011 01:04:34

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 20:22 לינק ישיר 

בעל. לא.
טענתי על ייתכן שהוא אינו עוסק במציאת פתרון שעובד לשאלות החיים אלא במשהו אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 16:51 לינק ישיר 

יהי
אתה לא יורה קודם את החץ ואחר כך מסמן את העיגול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 16:01 לינק ישיר 

טיעונך כלפי כי אני "מקדיש את הזמן לצעוק נגד איזה דבר ולא מתעסק לבד בחיפוש הטוב והתכלית" פשוט מביש.

זו דרכך להתמודד עם חוסר יכולתך להסביר את עצמך.

אני אמשיך לחקור ולחפש בכל מקום שתתיכן תשובה ובכל מקום בו ישנם אנשים רציניים בעלי רצון ויכולת להציג את עמדתם.

אתה יכול להמשיך ולתלות בכל העולם בוקי סריקי כתחליף לצורך לנמק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 15:55 לינק ישיר 

המתודה שלי פשוטה מאד ובכוחה להגיע לכל אמת אם ישנה.
להתבונן, לחקור ולבדוק.
אתה עוסק בהסחת דעת כדי לפטור עצמך מלענות לשאלות הבסיסיות ביותר.
זכותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 15:53 לינק ישיר 

איזה אמת אני מייצג פה? אני בסך הכל טוען נגדך למה אתה מקדיש את הזמן לצעוק נגד איזה דבר ולא מתעסק לבד בחיפוש הטוב והתכלית.
אגב, כן הדיון הוא על היכולת להגיע לאמת, מכיוון שבמתודה שלך אין אפשרות להגיע לשום אמת. נמצא הוויכוח הזה קודם לוויכוח מהו האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 15:47 לינק ישיר 

הדיון כאן הוא על האפשרות להגיע לאמת?

השאלה היא איך הגעת לאמת והאם אתה מסוגל להסביר את עצמך כמקובל בדיון תרבותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 15:39 לינק ישיר 

במה בחרתי?

במעט מאד דברים החלטתי בהחלטיות, וגם באלו אין לי מניעה לחזור בי כשיתברר לי שטעיתי. 
אני לומד כל הזמן דברים חדשים, ובדווקא כתבתי שנוסח הי"ג עקרים לא מדוייק. ואני בהחלט לומד הרבה מהיהדות וגם ממקורות אחרים שאני לומד/קורא. 

איך אני בוחר? לפי מה שנראה לי, לפי כל הנתונים שבידי. ומה שלמדתי מכל מקום שלמדתי. 

אני מאמין בכח האדם להגיע אל האמת, או להראוי לו לקבל כאמת. כן זו אמונה ללא נימוק, מה לעשות.

תוקן על ידי יהיאור ב- 22/11/2011 15:45:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 15:29 לינק ישיר 

"אם הספקנות לא מצליחה להביא אותי אפילו להחלטה אם אני קיים, אני מסייג את הספקנות ולא מקבל את המסקנה הזאת".

לפי מה אתה בוחר במה שכן בחרת?

יש מצב שתגיד?

כמה אפשר לעסוק במסביב ולא לגעת אפילו במהות  (ועל הדרך לאמץ דת אחת מני רבים על פרטיה ודקדוקיה ולהפנות ל"אני מאמין" שזאת התורה לא תהא מוחלפת) ועוד לקרא לזה דיון ומצוות חקירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 14:27 לינק ישיר 

ייתכן
מכיוון שאתה לא חושב שיש לדת מה למכור, אז למה לנו לבזבז זמן להתווכח עליו. 
בא נתחיל כבר לעסוק במה שחשוב באמת, נלמד את עקרונות המוסר שאתה בעדם, נדון בכל מיני שאלות מוסריות, נדון בכל מיני דברי חכמה חשובים , וכו' וכו'. 
מה זה הבזבוז זמן הזה כן דת לא דת וכו'?

אולי תפתח לנו איזה אשכול אחד שבו נזכה לדון במשהו שחשוב באמת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 14:15 לינק ישיר 

"עד כמה שאני מכיר את הדת זה לא אמור להיות כל כך מסובך."
הנחת המבוקש אמרנו? כפי שאתה מכיר את הדת כלא מוכרת כלום וודאי לא מסובך להסביר בה שום דבר חוץ מאשר להגיד שה' נתן תורה על הר סיני וכך כתוב בה. אם אתה רוצה להבין את זה כן זה מסובך. 

המצוות לא חשובים בערך מציאות האלקים. הם דרך ליישם את המציאות שלו בתוך הרבה מתחומי החיים שלי. 

לא החלטתי את היהדות כמערכת היחידה לנצח. אני כן פועל בתוכה כרגע כי אני לא רואה מה רע היא עושה לי ולהבנתי היא רק מקדמת אותי בתוך שאר הדברים שמקדמים אותי [שאני כולל את כולם תוך המערכת, וזה התעקשותי על מצוות החקירה] 

אני לא "מטיל ספק אמיתי" כי לדעתי לא ייתכן כדבר הזה. וללא קשר לדת. וזה כוונתי כאשר אני אומר שאם אין כלי עובדת יש להחליפה. אם הספקנות לא מצליחה להביא אותי אפילו להחלטה אם אני קיים, אני מסייג את הספקנות ולא מקבל את המסקנא הזאת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 14:02 לינק ישיר 

לא קראת את הסיכום?

כאשר אתה אומר " מצדי זהו עיקר ורוב הדת. כל השאר הם פרטים –לא חשובים- שנובעים מזה" עליך לנמק כיצד ואיך הם "נובעים מזה". ומה הכוונה "לא חשובים". האם אין צורך לקיימם? האם אתה מסכים לנצרות הראשונית?

לא הסברת מה ההבדל בינך לבין שותפי. אלא אם כן אתה מטיל ספק אמתי בדת ורק "חי ופועל בתוך מערכת דתית" ברמה הטכנית.

אם כלה ונחרצה עמך שזו המערכת ואתה רק מנסה להסבירה – הוא הדבר אשר אמרתי.

בסופו של דבר אינך מסביר את עצמך. אין לי דרך ואני גם לא מעוניין להכריח אותך לעשות זאת.

אם יש לך מה לומר אשמח לשמוע ולדון.

עד כמה שאני מכיר את הדת זה לא אמור להיות כל כך מסובך.

אם יש לך חידוש מיוחד משלך הצג אותו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 13:32 לינק ישיר 

בא נגיד במילה אחת. אתה מנסח את השאלה בצורה שכמעט אי אפשר שתהיה לה תשובה אלא דת השכונה. מכיוון שאתה שואל סתם "למה להיות דתי?" שזה כולל אלפי הנחות וענינים. וכמו בתגובה שלך כאן, שיש בו כ"כ נקודות שונות שאני לא יודע איפה להתחיל. בחלקם אתה צודק בחלקם אין לנו ויכוח כל בחלקם צריך לעיין עוד חלקם קשורים וחלקם לא וכו'.

תשאל שאלות נקודתיות, ונוכל לדון. כמו שכתבתי.

אתה כל הזמן מעמת את הכל מול הכל. לך יש תיאוריה שלמה של איך הדת היא אשלייה ואיך נוצרה  איך הכל שטויות וכו' וכו'. ואתה שואל למה להניח תפילין ולשמור שבת ולהאמין בגן עדן ולשחוט מן הצוואר וכו' הכל בחבילה אחת. ולא יכול להיות תשובה רצינית לחבילה כזאת אלא דמוגוגיות.

אתה אומר שלא ראית טענה אחת סבירה נגד הדת. אבל מהו הדת הזה? ראית טענות בעד קיום דבר שנקרא אלקים? כנראה שכן, ואתה מודה שזו לפחות אופציה. אז זהו. מצדי זהו עיקר ורוב הדת. כל השאר הם פרטים –לא חשובים- שנובעים מזה.

ולענין מה שאתה טוען עלי אישית, שאני מחפש רק תשובה שיצדיק את הדת, או שיש לך רוח הקדש ובוחן כליות ולב אוו שאתה שוב מניח את המסקנא שמכיוון שהדת לא ייתכן ממילא מוכרח שמי שמחזיק בה אינו רוצה לשמוע צד אחר.  אז אומר לך בפעם המי יודע מה בפירוש, אני מוכן לשמוע כל צד, ולחקור מכל מקום, לדבר שיתן מענה לשאלות החיים, או שיברר לי שאין אלו שאלות בכלל. אני לא "אימצתי" את הדת כמו שאתה כותב ששותפי אימץ את הקבלה. נכון שאני חי ופועל בתוך מערכת דתית, אך מה זה מפריע לשאול כל שאלה ולחפש כל צד של פתרון שיכול להיות. אתה לא מאמין לי, מה אני יכול לעשות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 16:13 לינק ישיר 

האם האיום האירני הביא לכך שארבע  אשכולות עוסקים בשאלות גורליות של חיים ומוות:

1.משמעות ותכלית בחיי נצח.

2.בשביל מה אנחנו חיים?

3.לתוך הלילה הטוב הזה אל תלך בשקט

4.והאשכול המעשי ביותר: מה עושים עם הגופה?

ונותר רק לפתוח אשכול חמישי  עם השאלה הנצחית: להיות או לא להיות .זו השאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 16:00 לינק ישיר 

בשביל מה אנחנו חיים?
אדם בא לרופא וביקש ממנו עצות לדרך חיים נכונה על מנת שיאריך ימים . אמר לו הרופא,
-אל תעשן!
-דר' אני לא מעשן,
- אל תשתה משקאות אלכוהולים,
-אני לא  שותה בכלל, רק מיים.
-אל תאכל בשר שמן כבש אווז וכ'
-דר'- אני צמחוני.
- אל תאכל הרבה. תמעט באכילה.
- אני כמעט לא אוכל כלום.
-אל תהמר- שום משחקי מזל קלפים רולטה.
- אני לא משחק בכלל שום משחק.
-אל תשתתף בספורט אתגרי-טיפוס הרים- מרוץ מכוניות וכו
-דר' מה איתך? אני לא עושה את השטויות הללו. אני כמעט לא יוצא מהבית רק קורא.

תגיד לי- שואל הרופא- מה איכפת לך למות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 15:21 לינק ישיר 

יהי,

כתבת, לא פטרתי את עצמי מהצורך לנמק את ההנחות שהנחתי כאן, וכבר עסקתי בזה כמדומה. כתבתי את המהלך בכללות, ועל זה לא השבת.

נא הצבע היכן עסקת בנימוק ההנחות.

המהלך בכללות נכתב בצורה מאד מעורפלת, כעדותך אתה.

נא הצבע על מה בדיוק לא השבתי.

אילו היה לי כח הייתי מראה לך מה זה שאתה התעלם מהשאלות שלי. ועושה לך חיים קלים.

אינך יכול להפריח טענות ולהתעצל לגבות אותן.

ושוב אתה עושה לך חיים קלים. איפה ראית בדברי דת השכונה. ואיך הבנת את שלילתי אותה. אני אל יודע. מה שברור שאתה הופך את זה בצורה שתהיה הכי קלה לך לתקוף.

אני פעם הכחשתי את העובדא [שאפשר לראות בעיניים] שיש דת? או שרוב האנשים לא חושבים הרבה ומאמינים מה שאומרים להם? (אם אינני טועה פעם נסית לעשות שימוש בטיעון "הרוב").

אני הכחשתי את זה שאין בדת חוץ מזה, והצגת "דת השכונה" כשאלה, שכאמור הוא הנחת המבוקש. זו תשובה ולא שאלה. וגם הכחשתי את זה שאין לדת תוקף לוגי ושכלי. שהוא שוב הנחת המבוקש בדיון שכלי. ממילא אני לא רואה איך טענה כזאת נכנסת בכלל לדיון לוגי. מקומה בדיון סוציולוגי.

אחזור על טיעון דת השכונה.

כאשר מישהו מסביר את הסיבה מדוע הוא דתי בנימוק מהסוג בו אנשים משתמשים לנמק דברים, אין מקום לטענת דת השכונה (למעט הצורך להתבונן אם הנימוק לא מושפע מהשכונה).

אם יש לך נימוקים בעלי תוקף לוגי ושכלי אנא פרט. אינך יכול לטעון שפקפוק (להבדיל מהנחה) בהיות הדת בעלת תוקף לוגי, מניח את המבוקש ולא לפרט את טיעונך.

כאשר מסבירים את הדת בתחושה כי זו האמת, יש מקום לשאלה האם תחושת השכונה הפכה לדת השכונה.

ומה שעשיתי פה אינה הודאה במקצת ולא בכלום. בסך הכל אמרתי שבהניח שיש רצון לאלקים במעשי בני אדם יש לדון אם זה משנה מהו ואם חייבים לחפש איזה נביא באוסטרליה שיגיד לנו מהו או שהעיקר הכוונה כי "מה איכפת לו להקב"ה וכו'" כמובן שלא התייחסת בכלל לטענה זאת והעדפת לכנות זאת דת השכונה.

אתה טוען כי אין נפק"מ באיזה דת נוקטים והעיקר הכוונה?

אם זאת דתך, לגיטימי בהחלט לנקוט בדת השכונה, במידה וזה לא נוגד את החיים עצמם ואת השכל הישר.

אך אין מקום לדון על אמיתות הדת היהודית.

ולשאלתך, כל הסבר שנוכל להסביר בו את הדת תהיה איזה סניף של הדרכה איך להיות טוב חכם ומוסרי, אז איך אתה רוצה שאני אכתוב שיש לדת משהו להציע חוץ מזה??

הדרה קושיא לדוכתה. מדוע הישר והטוב נזקק לתוספת ואם כן מהי בדיוק אותה תוספת.

זאת משמעות השאלה מה יש לדת להציע.

היתרון של הדת היא שהיא נותנת מציאות אמתית לטוב וחכמה ומוסר.

מה זה "מציאות אמתית"? טענת עובדה על מידע שהגיע אלינו מאלוהים, או השערה בעלמא שאין לה שום עדיפות על המוסר הטבעי?

וסיבה אמתית להיות טוב וחכם ומוסרי.

אמתית במובן ידיעת עובדה?

ומה יהיה לי מלהיות טוב וחכם ומוסרי.

מה באמת יהיה לך מזה? גן עדן? מנין לך שהוא קיים?

וגם מגדירה מה נחשב טוב באמת, דהיינו לפני האלקים. זה הכל.

אם המגדירים הם אנשים העושים זאת בכלים אנושיים, איזה עדיפות יש, ומה המשמעות, להגדרה "לפני האלוהים" מול ההגדרה לפני האנשים?

אני לא דנתי אם תרבות המערב טובה פרקטית או לא [וגם על זה ניתן לדון הרבה] אני צחקתי על הצגתה כאנטיתיזה לדת. בשעה שאינה כזאת כלל. אני מבין שאתה אכן טוען שלא צריך משהו שהוא תשובה לשאלות הדת. אבל אז אתה לא עונה על השאלות.

איזה שאלות? חיפוש המשמעות אינה שאלה "דתית".

זאת מכיון ששמתי לב שאתה לא בא באמת עם לוח חלק אלא עם איזה תחליף שאתה אפילו מקשה ממנה על הדת.

משפט זה סותר במקצת את קודמו, אך אניח לזה.

על איזה תחליף אתה מדבר? לשאלת המשמעות?

כיוון שאין לנו מושג, אנו מנסים ליצוק משמעות על בסיס תחושותינו.

אין מדובר באמונה חליפית או בלוח לא חלק.

שאלת המשמעות הרגשית עומדת לנגד עיננו.

אפשר להתעלם ואפשר לנסות למצוא משמעות.

הדת מתיימרת "לדעת" משהו שאיננו יודעים באמת.

הטענה העקרית שלך עלי איך כשנוח לי אני מדבר לוגית וכשלא נוח לי אני מדבר בלי שכל. אשיב לך עליה כעת.

אתה גם טענת כי אין שום עדיפות לשכל על הרגש.

בכל דבר פרטי ניתן לדון בצורה שכלית טהורה. ואפשר להגיע בו למסקנות סבירות. הבעיה שכל דבר פרטי אחד בנוי על שני והשני על השלישי וכו' כך שעל המערכת כולה בכללה לא ניתן לדון בשלמות בצורה לוגית טהורה. מכח מגבלות הלוגיקה. פשוט לא נכון. זה קשה, אך אפשרי. (חיים קלים אמרנו?)

הבעיה בדיונים איתך שאתה תמיד תמיד מדבר על הכל ומקשה מפרט אחד כשמדובר על משהו אחר לגמרי. לא נכון. אני מודה ברשמה כי אינני מסכים "להחליק" וכן "לדלג" לפתע למה שכלל לא הוכח.

מכיון שאתה כל הזמן דן רק על "קבלת הדת" בכללו. ומה נעשה ואין אפשרות שכלית לדון על הדבר הזה בכללו כמקשה אחת. צריך לפרק את זה ולדון על כל פרט ופרט. 1 היש אלקים.2 האם הוא ברא את העולם. 3 האם ברא אותו במודע או בלא מודעות. 4.....368 האם היה מתן תורה. 369 האם היא מחייבת. וכו' וכו' וכו'.

ואתה רוצה תמיד לדון על הכל בפעם אחד וזה לא הולך ככה. לא נכון. להיפך. אתה מגיש חבילה מורכבת ומפותלת שכמעט אי אפשר להבחין מה תחילתה ומה סופה. מה ההוכחה ומה המסקנה.

כי בכל דבר שיש דיון הרי שיש שני צדדים, ואעפ"כ נכריע צד אחד. ואז על המסקנא הזאת נילך ונדון הלאה. אבל אחרי כמה פעמים יוצא שבתמונה הכללית יש כמה וכמה צדדים להיפך, שהרי מצטרפים כל הצדדים שהכרענו נגדם בשלבים הקודמים. והתיאוריה בכללה נראית לא מוכרחת. ובכללות אי אפשר דון בצורה שכלית ברורה. כאמור, לא נכון.

אז אין ברירה אלא להסתמך על הצירוף של כ המסקנות הפרטיות ולייצר מהם את הכללות.

באיזה שיטה מצרפים את כל המסקנות ומייצרים מהם הכללות? בצורה לוגית? אינטואיטיבית?

כן אם אתה שואל אותי מה גורם לי לדבוק בדת אני לא חייב לענות לך תשובה רציונלית מדוייקת. משא"כ בכל דיון אחר שהכללות פחות או יותר מוסכם שבהחלט יש ללומד בצורה שכלית.

על השאלה הכי יסודית של החיים אין צורך לענות בצורה לוגית. רק על הפרטים.

ואולי ההיפך?

אתה קובע לך כללים גמישים כדי שתוכל להתנייד בין צורות מחשבה ודיון לפי הצורך.

אם תרצה לפרק את הדיונים ולפתוח אשכולות ספציפיים על השאלות עצמם בערך בסדר שמניתי, נוכל לראות מה יש בהם.

ואגב, אני לא תמים לחשוב שכאן בעצכ"ח ייפתרו הבעיות שמדברים עליהם כמה אלפים שנה, פחות או יותר עם אותם תוצאות. מה שכן משום מה אתה כן מאמין בזה.

ראוי להבדיל בין בעיות פילוסופיות אמתיות (כמו משמעות התודעה וכיו"ב) לבין בעיות פיקטיביות המיועדות להצדיק את המבוקש.

אני מנסה למצוא טיעון אחד סביר בעד הדת. עדיין לא שמעתי.

זה הסיבה שאני מחשיב מה שאחרים אמרו לפני, [ואגב, לא משנה בשם מי, ראה באשכול שלי "ראשונים כמלאכים-בחכמי אומות העולם"] מכיוון שהם היו גם חכמים חכם להתייחס להם ככך. ולא, אני לא מאמין כ"כ במיתוס ה"קידמה" כמחייבת בהכרח שכל מה שיותר מאוחר יותר צודק.

כדאי להבחין בין להחשיב, לבין להתייחס כסמכות.

אף אחד לא מעלה על דעתו שכל מה שיותר מאוחר יותר צודק.

במערכת הסינון הקיימת בחשיבה מדעית לוגית, בדרך הטבע להגות היותר מאוחרת, הלוקחת בחשבון את כל מה שנאמר לפניה, יש סיכוי טוב יותר לקלוע.

אם אין תשובה מה עושים? מחפשים תשובה. לא מחליטים על משהו כתשובה וזהו [כשותפי].

עדיין לא הבדלת בין תשובתו של שותפי לתשובתך. הוא אימץ את הקבלה ואתה את הדת.

מדוע הוא לא יכול להשתמש בטיעון המבריק כי השכל כלל לא עדיף על הרגש?

וגם לא מחליטים שאין תשובה וזהו. [כייתכן]

אף אחד לא החליט שאין תשובה.

כפי שכתבת, "מחפשים תשובה. לא מחליטים על משהו כתשובה וזהו"

איך מחפשים? בכל האמצעים שעומדים לרשותנו, משיחה עם חבר על קפה ועד לבקשת גילוי אליהו... [אולי אפילו בהתנסות במצוות דתיות]

נכון.

אם נוכחים לדעת שכלי מסויים לא מסוגל לספק תשובה, מחליפים כלי.

נכון מאד.

שוב ושוב אני כותב לך שיש לבדוק מכל כיוון אפשרי, מבחוץ מבפנים מסביב מימין ומשמאל.. ואתה אוהב להציג כאילו אמרתי שאין לבדוק מבחוץ. [אמרו את זה אחרים, וניסו לדחוק את זה בתוך לשונות הראשונים שהבאתי. לא אני.]

לא התייחסתי למה שאמרת, כמו למה שעולה מטיעונך. אתה מחפש את התשובה לפיה הדת נכונה ואינך מעמיד כאופציה רצינית אפשרית כי הדת אינה אלא אשליה.

תמיד שאלה תיראה יותר ברורה-וממילא יותר מוכרחת- מתשובה. זה פירוש המילים שאלה ותשובה. זה לא אומר שהשאלה צודקת והתשובה לא.

כאשר התשובה טובה, היא עדיפה בהרבה על השאלה ומוכחת לא פחות הימנה.

ואכן, כאשר יש תשובה טובה, היא מתקבלת.

אין מקום לאמץ "תשובה" חסרת פשר והוכחה, רק כדי לא להיכשל ח"ו בהעדפת שאלה על תשובה.

לסיכום.

אפשר לדבר סחור סחור ולעסוק בשאלות פרוצדורליות אינסופיות ואפשר לנסות לדון עד כמה שהיד מגעת.

אעשה לך חיים קלים.

הנחה א. יש אלוהים.

הנחה ב. הוא רוצה מאתנו משהו.

הנחה ג. לחיים חייבת להיות תכלית.

שאלה א. מנין לנו מה התכלית?

שאלה ב. מה המשמעות של עבודת אלוהים? זה בשבילו? בשבילנו?

שאלה ג. נניח שכדי ליצוק משמעות לחיי הישר והטוב צריך לצרף להם גם "קשר" עם אלוהים. מדוע לא לאמץ את הקשר הבסיסי המינימלי המתחייב (משהו דוגמת הנצרות הבסיסית) ללא כל מה שהסתפח אליו כל השנים.

שאלת יסוד. האם התשובה צריכה להיות על בסיס טענת עובדה או טענה לוגית, או שיכולה היא להתבסס על הרגשה אישית?

בעצם יש עליך מלאכה אחת פשוטה.

להציג מהי דתך ועל מה היא מבוססת.

השיח צריך להתקיים בשפה ברורה ומובנת עד כמה שהיד מגעת ולא בהגדרות מעורפלות שגם אם אין הערפול מטרתן, אינן מאפשרות דיון.

אצטט קטע מתוך "בעיות הפילוסופיה" של ראסל הוצאת ספרים ע"ש י"ל מאגנס האוניברסיטה העברית ירושלים עמ' 68. (הדברים נאמרים בהקשר שונה).

"אנו צריכים לתת איזה מובן למילים בהן אנו משתמשים, אם אנו רוצים להשמיע דברים נשמעים ולא קולות סתם".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בשביל מה אנחנו חיים?? –לייתכן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext