מקהלת שירת מודיעין זמרתיה מקהלת החזנות הירושלמית מקהלת נעימות יתנו מקהלת בית כנסת הגדול בירושלים בחלקה הגדול דתיים שומרי שבת. יראי שמים זה כל אחד בעצמו יודע מה הוא.
נשלח ב-4/11/2011 15:44
אכן לצערנו המושג ירא שמיים וחבר מקהלה לא תמיד מסתדרים
נשלח ב-4/11/2011 15:34
היום ישנה מציאות חמורה שבכל מקהלה ישנם כמה שלא שומרים שבת ואלו מגיעים במכוניות לתפילת השבת ואין כל היתר לזה, הרב סלומון זצ״ל לא נתן למקהלה להופיע בעקבות שחיללו שבת והנה היום פשה הנגע
נשלח ב-4/11/2011 14:39
שמאלצימו: תמה אני עליך! וכי זאת סיבה מספקת בשביל
להתיר חילולי שבת? אני פעם רציתי להזמין מקהלה לשבת
ונתנו לי ב׳ אופציות או לקחת מקהלת חובבנים דתיים שומרי שבת אבל אז הם גם חובבים וגם צריך לארגן לינה לכולם וזה בכלל לא קל או להזמין מקהלה מקצועית אבל החברה לא שומרים שבת ולא צריך לינה ולא צריך כלום אולירק דלק לשלם להם ושאלתי את רב בית הכנסת שפסק לי להזמין את החובבים וכך היה אז מה נפסיד את ערכי היהדות בשביל מוסיקה?
למשל שמעתי על מקהלה שהוזמנה ממש לאחרונה ורוב החברים חילונים אבל הם התארחו אצל משפחות עד צאת שבת ואם ככה זה בדר גמור
נשלח ב-4/11/2011 13:55
כמה זמר מקצועיים חרדים/דתיים אתם מכירים?! לא מקצועיים בכאילו!!! חבר'ה שקוראים תווים ומפותחים קולית ומוזיקלית ברמת אקדמיה? בצער רב אני יכול לומר, שכל זמן שלא תינתן השכלה מוזיקלית בסיסית לפחות בחיידרים ובבתי הספר החרדיים והדתיים, יצטרכו הקהילות לבחור בין חובבנים שומרי שבת לבין מקצוענים מחללי שבת/גויים!!! אין פתרון אחר!!!
נשלח ב-4/11/2011 13:33
מזעזע אתה משלם שיחללו עבורך את ה שבת אתה רק צריך לארגן מונית שתסיע את המקהלה לביה"כ כדי שיחללו את השבת פחות אצל יותם סגל התנאי של יראת שמים הוא הסעיף הראשון
נשלח ב-4/11/2011 12:43
מה קרה לבאס ה״ירא שמים״ שלכם מספיק עם
המשחקים כיום כל המקהלות אותו דבר מחפשים רק
מקצוענים וכשזה בא על חשבון חילול שבת זה לא
אכפת לאף חבר מקהלה
הלוואי והייתי יכול להזמין כיום מקהלה עם לב שקט
שאני לא גורם חילולי שבת