בית פורומים שידוכי חרדים

איך להכיר שידוך-ואיך לא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2011 18:14 לינק ישיר 
איך להכיר שידוך-ואיך לא

זוגות זוגות ברא אלוקים חיה בהמה ועוף,ראה האדם ורצה גם,ויפל ה' תרדמה על האדם ויברא אותה מאחת מצלעותיו ויקרא אותה אשה.

זוגות זוגות בשיפולי הרחובות וספסלי הגינות בבתים ובחצרות.חלקם מעץ הדעת לא אכלו ובין טוב לרע לא ידעו ערומים היו ובושה לא התבוששו.וחלקם כאביהם האדם זוגות היו אך בתוך הגן זאת ידעו, את הצניעות שמרו.

והנה ראו בני האדם את בנות האדם כי טובות הן, ורצו גם, וחיפשו להם נשים. והנה הם מחפשים ונתקלתי בהרבה מהם ומסתבר שגם אתם,וגם אני אחד מהם.התאר לכם 4 מהם בתור תיפאורה לדיון שאשמח אם תחוו דעתכם:

מלי:
יודעת מה היא מחפשת בגבר אותו היא דורשת,ראשו בלימוד התורה אבל שלא היה תלוי רק בה בפרנסה,רציני אבל לא בדיכאון,יש לו מה לומר אבל לא על חשבונה,ראש ישר אבל לא מרובע עם שפיצים,נראה טוב אבל לא מכוער,ומעל לכל מאמין בבורא עולם ישתבח שמו לעד ושיעשה רצון הבורא כמו שיעשה את רצונה וכמובן שישאר גבר.

והיא,היא יודעת מה זו אהבה הרי לבשל היא יודעת מצוין תעיד על כך כל השכונה מיד.
שומעת זאת חברתה מיכל והוגה מי יתאים לרשימה.

נתי:
נתיי בחור כארז הרי כך שומע הוא מהראי כל בוקר אחרת מה הוא נעמד מולו שעה במבט כזה?!ובכלל נתי בטוח שימצא אחת(מקסימום שתים)בדיוק כמו שהוא מחשיב את עצמו,אבל מה לעשות וההורים של נתי בכל זאת מודאגים מאוד,טוב נתי תמיד אמר שיש להורים שלו בעייה,והרבנים של נתי כבר מזמן לא בראש שלו.

כרטיס הרב קו שלו מלא הרי את כל העיר הוא מסובב ועדיין  את כלתו לא מצא,טוב ההיצע גדול והוא לא יכול שכל הבנות שהוא מנסה לעניין אתן- ירצו.הרי לא לכולן יש את הטעם שלו...אז ניתן לו לחפש לבד לא נעים להפריע לו ולהסתכל.

נחמי:
אז את נחמי לא הרבה יכולים לראות במסגרת פגישה כי לא כזה קל להיפגש איתה, אז רק שמעתי עלי.
ובמקרה שתשאלו אותה מה היא מחפשת אז תשמעו ממנה שהיא באמצע לימודים והיא לא שומעת. רק אם זה הצעה של בחור שופרא דשופרא אפשר לעניין את ההורים שלה, ואולי הם כבר ילחצו עליה.

אומרים שהיא מאוד יפה אפילו שאח שלה נראה כמו העונות והפשעים שלי(לא טוב),ואומרים שהיא מאוד מוכשרת כי היא במגמת מחשבים, ואומרים שהם נותנים המון כסף כי סבא שלהם עשיר תראו איזה אוטו יש לו.

אבל למה להוציא לכם את העינים היא לא בשידוכים אז אל תנסו להציע,ובכלל עכשיו אני מנסה לשלוח מישהו שיציע בשבילי.

יוחנן:
בחור כהילכתו יושב על מפתן דפי גמרתו,והוגה סדרים כסדרי ישיבתו ,והן הגיעה השעה בה חפץ להכיר את בת זוגו.שהרי זאת הלכה ולא ח"ו יעכב את עצמו.אך הזמן עושה את שלו ועולה הוא שנה בשנה בגילו,ההצעות שידוכים הרי לא מספקים את דרישתו.

אמו מולידתו שמעה שיש שדכנית שמולידה שידוכים ישר משמים שלחה את פרי בטנה לכתובת של אותה אשה בתפילה.
הלך יוחנן עלה במדרגות ועמד על מפתן פתחה של דלת,דפק דפיקה של דרך ארץ ולא נפתחה הדלת העיז פניו וצילצל בפעמון ונשמע לו הקול כצפירת יום הזיכרון.
כפכפים התקרבו ועינית הדלת מיצמצה לעברו זמן מה והנה נתרווחה לה הדלת,עינים גדולות במשקפי הקרבה קיבלו את פניו בחקירה,קמטים בצידי האף שהעידו על נסיון בתחום,קיבלו את פניו בסיקור מיונים.
אחרי שהתישב שטפו אותו השאלות ולא הספיקה להתישב דעתו ונתבלבלה עליו רוחו והוכה בסנוורים והכתה בו המחשבה מה לו לדבר על בחרות והוא לא הכירן(ח"ו)אלא מאחותו,שזאת ידע שלא רצה ממין זאת. 

בסוף את הדלת מצא,ויצא.הסתחררה שאלה בראשו האם מתוך קלסר מצהיב של שדכנית הלזו תצא עצם מעצמי וחציי השני וזאת תהיה אישתי?

ובכן עד כאן בנתיים הדמוית המוקצנות מעט,בהשוואה יחסית למחפשי שידוכים על סוגיהם השונים, בסיוגם בקהילות בתוך העדות בערים השונות.ובכל זאת אין הרבה אפשרוית נוספות להכיר ולמצוא את הזיוג כמו להכיר עי' חבר/ה כו מלי.או להכיר הכרות ברחוב וכדו' כמו נתי.או לבנות פוזה של קשה להשגה כמו נחמי,ולחכות שהעולם המתרשם יציע. או כמו יוחנן ללכת נבך לשדכן.
אז אתם יכולים אולי לשתף מיתוך נסיון חיים או חוכמת חיים או סתם תבונה,איך הדרך המומלצת להכיר? ואיזה דרך לא היא קו אדום בעבורכם?

(כמוו לדוגמא אחד/ת שינסה להתחיל איתך ברחוב וזה נראה מקסים יותר ממה שחלמתם תידחו?)  

תוקן על ידי אסיק_good ב- 08/11/2011 21:41:37

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2011 12:39 לינק ישיר 

אתה מדבר על 3 נקודות:
1. הציבור שלנו משדך לפי סטיגמות ומצב משפחתי ולא לפי התאמה ולכן יש בחורים/ות טובים שמשדכים להם ברמה פחותה מהם.
2. הדרך של השידוכים לא מאפשרת הכרות עם מישהי/הו נחמד שרואים ברחוב.
3. חלק מהאנשים שמנפנפים בשדוכים בדרך צנועה ובלעדית להכרות- הם בעצמם לא נמנעים מלהסתכל על בחורות.
1. דבר ראשון, ברור שלא תפסיד את הזווג האמיתי שלך בגלל סטיגמות. דבר שני אולי זה  שהמצב האישי שלך שלא מאפשר לך להיפגש עם בחורות ברמה שלך- אולי זה משמים, כדי שתרצה להתחתן עם מי שמיועדת לך למרות חסרונות שיש בה. אבל אתה צודק בקטע הזה, שלפעמים אנחנו הורסים לעצמנו בזה שאנחנו מחפסים מישהו שיש לו בדיוק אותו סיפור חיים כמו שלנו, -שמעתי שלפעמים ה' מכוון אנשים להתחתן ולהתגרש, לדוגמא, כי אם הם לא יהיו גרושים הם לא ירצו את המיוועדת שלהם משמים.
2. לדעתי, ברחוב יש הרבה פחות סיכויים למצוא מישהו מתאים באמת מאשר דרך שידוך. בשידוך מתאימים בעיקר אופי, והבדיקה היא אוביקטיבית. ברחוב מתאימים חיצוניות והבדיקה היא סוביקטיבית ופחות אמיתית.
חוץ מזה שאם היא המיועדת שלך משמים- ה' ימצא דרך להביא לך אותה. סמוך עליו.
3. תראה, אם בציבור שלנו היה מקובל להכיר ברחוב- הית רואה הרבה יותר לובשי שחור-לבן שמתבוננים בבחורות. שידוכים זה בטוח סיג טוב ששומר על הבחורים. מי שרוצה שרוצה להסתכל- יעשה את זה בכל מיקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2011 10:21 לינק ישיר 

מחוץלקופסא זה מאוד פשוט כמו שכתבה שיר זה עניין של מציאות, הציבור החרדי בנה קבוצות נפרדות אני קורא לזה "שכונת המראה" בה כל אחד רוצה לראות רק את עצמו או מי שהוא בדיוק דומה לו.וגם בשידוכים זה סוג של שמור לי ואשמור לך.

אני בחור מישיבה מצוינת ונחשב בחור רציני,וגם משפחתי משפחה טובה ומכובדת,אלא שיש סיבה כלשהי שלא פיללו אבותינו שתווה בעיה.אבל כן,לא להאמין...
אז שיר את מבינה שעל פי רוב הכלל שלך נכון,אבל אני לדוגמא בחור טוב,וגם לא סתום ובכל זאת עולה לי מחשבה אולי הייתי יכול למצוא לבד מישהי יותר טובה ממה שמיעדים לי.(אגב אני ממש לא טיפוס שמתחיל עם בחורות-בשום צורה א.אני בישן ולא מחונך לזה ב.אני מפחד על השם שלי)
בכל מקרה שיטת השידוכים עובדת דיי טוב למי שהשוק מסביר לו פנים,ומי שנמצא בשוק הראוי ולא בשוק הבהמות או שוק סוף עונה.

משהימיוחדת זה נכון שיותר כיף לכאורה להתאהב ככה ממבט ראשון,ניצנוץ בעניים ולתת פרח.אבל את לא חושבת שהוא רוצה אותך בצורה שטחית?הוא לא אוהב אותך אלא איך שאת נראת(זה גם חשוב אבל לא רק)לעומת זאת בפגישה אם רוצים זה אחרי שמדברים מה שנותן ראיה עמוקה יותר.אם כי הדוגמא של השכן שלך מכיון שאת מכירה אותו זה שונה, הרי מובן מדבריך שגם הוא רוצה אותך, אז כנראה היה כבר שימת לב מרובה.
אחד מהסיבות שרציתי לדעת מה אתן/ם חושבים/ת על דרך להכיר,זה מכיון שיש אחת שכל בוקר ביום שלישי יורדת נאה וחסודה לתחנה בשעה 8:30 ואני כל בוקר נוסע ואני רואה אותה...ואומר זאת במילים עדינות היא מוצאת חן בעיני, וחושב לעצמי מה היא היתה מגיבה אם פשוט היינו אומרים מה שבהחלפת המבטים אנחנו מעבירים?אם כי ברגע שאני עושה זאת אני מסתכן בהטבעה של השם שלי. מצד שני אני כועס על עצמי שאני נכנע לתכתיבים שבגללם אולי אני מפספס.
וגם העיצה של שיר שאמרה קודם לשלוח משהו אז את מי אני ישלח הרי ממי אני חושש אם לא מהחברים שלי? והתכתיבים לא פעם נכתבים ע"י אלו שמסתכלים על בחורות אף  שלא לצורך כמו התיאור הבא שחוויתי פעם לא פעם :  
 אני עומד בתחנה של האוטובוס ואני רואה חרדי שרואים שלא ראה צורת מקלחת זה תקופה- בה שכח הגוף ניקיון מהו.זגוגיות משקפיו הוסיפו עובי במרקם לא מחמיא, פניו כשולי קדרה, וקרחתו מרובה משערותיו בראשו ולהפך בגופו.וכאן עולה לנגד עיני הדין הוי דן את כל האדם לכף זכות ומנסה בכל כוחי להסתכל  בו כצדיק פרוש שכל מעינו בתורה ויר"ש, ולא פנויה היתה נפשו להתחבר לגוף הגשמי ולעיין בחומרת צורתו.
תוך כדיי העלאת מחשבות זכות אלו נכוות עיני בצורת אשה מתקרבת לרדיוס שלנו, אני מסיט את מבטי בבישנות לכיון אותו פרוש אולי כדיי ללמוד ממעשיו בסיטואציה זו,והנה עיניו תקועות כמסמרות באותה בעלת צורה ממין נקבה ונוקב בה את מבטו, על אף אשר ירחיק צדיק עיניו ממנה שמא יקריב לאיסור יותר ממה שהתורה התירה.מהרהר אני בעניין אולי לילמוד אפשר מאותה צורה,אני מסתכל בה ומערערת עליי רוחי-פרוצה היא בשחצנות לא מידתית כדרך בנות הים.בערב שנכנסתי לאמבטיה כיונתי בדעתי שלא תידבק בי אותה קליפה שנתדבקה באותו מטונף(תרתי משמע).
ולא שאני צדיק נסתר,מרובים חטאתי יותר מששיערו אבותי וראו עיני מה שידעתי שלא צריכות הם לראות אבל אף פעם לא שיקרתי את עצמי באיצטלא של צדקות.
אז אם הפרישות גדולה כל כך בהחמרה על קוצו של יוד והתחסדות מצטדקת,למה זה שיכול לשרוף אוטובוס בגלל שיש עליו תמונה של פרצוף של אשה,בודק עכשיו את בת מינה בפרטי פרטים?
אני לא רוצה להכליל כי הרי בתוך עמי אנוכי יושב,ומאמין אני בדרך התורה בשאיפה למידת הצדקות והחסידות,אבל זה חילול ה' חמור תופעת השחור לבן מבחוץ וצבעוני בתחתונים-וסליחה על הגסות.
אני מצטער שאני מאריך במגילות אבל הנושא טעון,וטעון דיון בפרט שזה נושא שקשור להרבה תתי נושאים אחרים.אבל אני יסיים במשהו אופטימי שמצאתי את הנוסחה לבעית הזיוגים ויתכן שבזמן הקרוב יחסית אני אומר זאת ברבים,וזה יוכל לענות גם על הצרכים של מחוץלקופסא.בינתיים נישאר עם הטיזר בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2011 01:16 לינק ישיר 

אחח הלוואי והעולם היה כזה פשוט.
חבל שא"א לתקשר בטלפתיה... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2011 00:55 לינק ישיר 

האמת... לי יש בעיה אישית דרך שידוך בכלל...אני לא מצליחה לפתח רגש...כי אני לא יודעת מה הבחור מרגיש.
אני הייתי רוצה להכיר בחור לא דרך שידוך אלא שבחור יגש אלי או יבקש להפגש איתי- ככה אני יודעת או  מנחשת מה הוא חושב עליי- יותר קל לפתח רגש.
לא צריך להזכיר---בחור שאני יודעת שהוא בחןר טוב!! לא בחור מהרחוב!!!!
נגיד יש לי שכן שכבר מגיל יותר צעיר אני אומרת לעצמי- אם הוא יגש אלי או ירצה להפגש אני הולכת על זה. כי אני יודעת שהוא בחור טוב מוצא חן בעיניי מבחינה חיצונית וגם---אני מוצאת חן בעיניו...זה פשוט יותר קל לי וחוסך לי הרבה כאבי ראש..מה הוא חושב..מתי יחזיר תשובה.. איך יחזיר..ומה יחזיר..וכו.וכוכ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 19:15 לינק ישיר 

1. השיטה שלי פשוטה מאד. להכיר לבד בלי אמצעות של שדכן.

2. הבעיה לפנות לשדכן: תקראי למעלה מה שכתבו: זו אכן בעיה עבור אלה שנופלים בין כסאות מבחינת הסטיגמות.

3. אני מעדיף לעבוד לבד מסיבה פשוטה מאד: כך אני יכול להשיג מה שאני רוצה ולא תלוי בחסדי אנשים אחרים

4.  הפעם אני מוחל לך. ( אל דאגה אמחל לך גם בפעם אחרת)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2011 14:50 לינק ישיר 

אולי. אני לא ממש יודעת מה השיטה שלך.
אבל מה הבעיה בלפנות לשדכן/חבר/שכן שיציעו מישהי סוימת? 
למה אתה מעדיף לעבוד לבד?

מבקשת סליחה, אם התגובה שלי היתה פוגעת צדקנית או לא מבינה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2011 14:12 לינק ישיר 

אני לא מבין מה זה דרך לא מומלצת ולא לכתחילה וכו' . אדם שזו האופציה היחידה שלו עבורו זו כן שיטה וכן לכתחילה אלא אם כן הוא מתכוון להישאר רווק לכל החיים או להתחתן עם מישהי שהוא ממש לא מעוניין בה ואחר כך לשנוא את כל העולם ואשתו ( אני מתכוון אשתו ממש ולא של העולם) עם סיכוי מצוין שנישואיו יתפרקו בשלב כזה או אחר. אז אם לא הובנתי נכון אני חוזר ומדגיש בשבילי זה כן לכתחילה ( יחד עם זה אני לא פוסל גם שיטות יותר קונבציאונליות כמו שדכן, למרות שאין לי ציפיות גדולות מהם)         

מה לעשות שמה אני מחפש , כפי שציינו כאן נכון, לא לפי מה שקטלגו אותי ואני לא רואה שום סיבה להסתיר או להתבייש בכך. כן אני רוצה משהו מסוים שלפי התובנות הנפוצות בחברה החרדית זה ממש אבל באמת ממש לא מגיע לי.

וגם לגבי אלה כאן בפורום ( ולא רק) , שאוהבים לצקצק בלשונם וממרום מושבם להעיף מבט מזלזל כלפי אלה שלא הולכים בתלם. נכון כמה קל להטיף מוסר לאחרים כשנולדת במשפחה חרדית סטנדרטית נחשב/ת שפיץ/ית של ישיבה/סמינר כל חודש יש לך עשרות הצעות מצוינות. האם זה באמת צדקנות או שמא משהו אחר? אני גם מסכים בשביל מה לטרוח ולהסתכן באפשרות לספוג ביקורת מהחברה בניסיון להכיר לבדף, כמה קל להרים טלפון לשדכן הוא מיד יציע לך מיטב דמיטב שיש לו. ראיתי כאן גם אשכול הזוי הדן האם בכלל צריך להתקשר לשדכן או שמא זה מפחית מערכך בשוק. אבל מה לעשות שיש רבים (כמוני) שהאופציה זו לא קיימת עבורם. מה להם לעשות? להתקשר לשדכנים כדי לספוג פעם נוספת עלבונות או לקבל הצעה מעליבה? שכל אחד יסתכל פנימה ויגיד לעצמו למה הוא פונה לשדכן: האם זה בגלל הצדקנות שלו או שמא זה משהו אחר כגון עצלנות לטרוח להכיר לבד ובחירה שבדרך הקלה? 

ולגבי סיפורים מזילי דמעה למיניהם: על לבבות שבורים וזוגות שנפרדו וכו'. השיטה שאני דוגל בה  היא אכן לא מתאימה לכל אחד. היא מתאימה רק למי שיודע טוב מאד מה הוא רוצה מעצמו מאחרים ומהחיים. ואם אדם יודע את זה אז סיכון בה הוא לא יותר גדול משאר שיטות.

תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 10/11/2011 14:26:00

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/11/2011 10:21 לינק ישיר 

פתוח, אמממ.. לגבי האם כדאי לגלוש לדרך אחרת, אני לא חושבת שזה מעשי, או יכול להיות יעיל.
הרי אחד שהוא עילוי ויש לו ארבע הצעות ליום, הוא באמת תפוס כל הזמן, מכורח המציאות
נוצר הרושם של: 'אני תפוס קחו פתק וחכו בתור.' 
מי שיש לו הצעה אחת לחודשיים, מה העניין לנהוג כמו עילוי?
הרי גם ככה אין הרבה הצעות, אז סתם לדחות/לעכב מה שיש?
בחור טוב שמכירים לו גם ככה בשידוכים, מה טעם להכיר בחורות ברחוב? 
היחיד שיכול ליעל את דרכו, וזו תשובה גם למחוץלקופסא, זה הבחור שמכיר מעצמו,
נכון שאין לו ברירה והכל, אבל גם את הדרך הזו אפשר לעשות בצורה טובה יותר או פחות.
למשל, הוא רואה בחורה שנראית לו, מכיר באינטרנט או בכל מקום אחר, שייגש למישהו שיציע,
ואז אתה מרוויח גם את הבחורה שרצית וגם יש לך את היתרונות של שידוך. 

סליחה אם זה היה מידיי ארוך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2011 18:41 לינק ישיר 

שיר852קודם כל תודה רבה על המחמאה,אשמור לי אותה למזכרת.
יש לציין שאת צודקת שהענין כל אחד היכן הוא עומד אבל השאלה אם באמת כל אחד מחפש
 לפי הדרך של הרקע שלו/השפיציות שלו אם כדאי לו לגלוש לנסות להכיר בדרך אחרת.
בכל מקרה יש מצב שגילת את הנוסחה למה יש כאלו שמתעכבים בשידוך-יתכן שהם מחפשים לא לפי מה
שקיטלגו אותם(באשמתם או שלא)

מחוץלקופסא הרבה יזדהו אם מה שאתה אומר שלצערינו מי שלא בדיוק ממש לפי המסגרת
המוכתבת ימצא את עצמו נאלץ למצוא את זיוגו בדרך שגם הוא לא התכון אליה..ולא מומלצת גם לפי דעתו

ונתנאלה2 אם אני אקח את עצמי לדוגמא אני לא סגור על הדרך שבה אני אמור למצוא את זאת
שאני מחפש עד כלות(בלילות אני מוצא את עצמי מסתפק אם עננים הם אשר נבקעו או עיני הם
אשר דמעו)ולרוב את צודקת שאלו המשוטטים הם רדודים ואין בהם אמונה- שהם מבינים מה זו אהבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 17:24 לינק ישיר 

מחוץלקופסא כתב:
גם אני לא חושב שקריצה זו פניה טובה במיוחד ( למרות שזה עדיף מכלום). יש דרכים הרבה יותר מוצלחות איך לפנות לבחורה. ואגב לעתים היכרות שלא באמצעות שידוך זה פתרון יחיד עבור אלה שנופלים בין הכיסאות מבחינת הסטיגמות הקיימות בחברה החרדית.

פתרון טוב. 
אבל לא בתור דרך של מלכתחילה. ולא בתור שיטה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2011 17:10 לינק ישיר 

גם אני לא חושב שקריצה זו פניה טובה במיוחד ( למרות שזה עדיף מכלום). יש דרכים הרבה יותר מוצלחות איך לפנות לבחורה. ואגב לעתים היכרות שלא באמצעות שידוך זה פתרון יחיד עבור אלה שנופלים בין הכיסאות מבחינת הסטיגמות הקיימות בחברה החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2011 16:41 לינק ישיר 

מחוץ, הגעת בזמן הנכון, לא יודעת אם ראית,
אבל שלחתי לך הזמנה על גבי הפורום לאשכול 'נפגשים ונאלצים להיפרד'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2011 16:38 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/11/2011 12:45 לינק ישיר 

כל הדרכים ( חוץ מזו של נתי) הם אופציות טובות השאלה היא באמת מה המצב שלך:
מקום מגורים. גיל. אפילו כמות האנשים שמציאה הצעות. וכו'...
רק הדרך של נתי ודאי לא מומלצת - את לא יכולה לדעת מתי יהיה הפעם הבאה שהוא ילך ברחוב ויראה מישהיא
שנראית לו קצת יותר....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 10:22 לינק ישיר 

איזה מגניב. כתיבה משובחת ומעניינת. 

אמממ.... לכאורה נשמע שמלי היא האופי הממוצע ביותר.
אני יכולה לומר שאח שלי הוא כמו נחמי,
לא מדובר בקטע של פוזה, אלא כי הוא פשוט 'שפיץ', וזה קורה לבד (המצב הזה).
הדרך הלא מומלצת היא של נתי.
והדרך המומלצת למי שאינו מכיר אנשים שיכולים להציע לו,
או שמכל סיבה אחרת סובל ממחסור בהצעות זו הגישה של יוחנן.

יכוליות שהיה צריך לכתוב ארבע כיתות בעמ"י, ואלו הן: מלי, נחמי, נתי ויוחנן.
כי זה באמת לא ממש קטע של המלצה אלא יותר של מציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > איך להכיר שידוך-ואיך לא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext