בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

הפסנתרנים בחזנות <> זהירות סכנת הכחדה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/11/2011 20:28 לינק ישיר 
הפסנתרנים בחזנות <> זהירות סכנת הכחדה

תודו שלא חשבתם על זה
כמה פסנתרנים יש כיום בשוק החזנות ? טובים, שניים או שלש. בינוניים, עוד כמה בודדים. וגרועים, תמיד יש בשפע...
אז נכון יש צדק בדבריכם (אני רואה את הנולד) ויש הרבה מוכשרים בעולם שיודעים לקרוא תווים ישר והפוך ״חופשי על הבר״ אבל כמה באמת יכולים ללוות חזנות כמו בריסטובסקי או כמו גילדר או כמו גולדשטיין, כמה? !!!0 פשוט ככה 0 אחד גדול!!
אני ומשפחתי מאחלים רוב נחת וכל טוב לבריסטובסקי וגולדשטיין אבל אתם יודעים שני פסנתרנים על שלש מאות קונצרטים בשנה זה אומללות כיום לא הגיוני לבצע שלשה ארועים באותו יום, אלא אם כן אתה רוצה לעשות ערב כמו בתחכמוני (בלי לפגוע כמובן-מבינים את הפואנטה) פשוט וברור
ועל כן גם לא שמעתי על אלו ממשיכים שיהיו בדורות הבאים לפסנתרנים הענקיים הללו
ועכשיו אני רוצה לשמוע מה הפתרון שאתם חברי הפורום המוכשרים הנבונים החכמים הידענים הסקופוניירים השערורריינים הגאונים והקנטורים״ מה יש לכבודכם לומר.
נגמרו הדיונים? כנראה שלא! (ושרגא פייבל אל תהרוס את הפואנטה ותעלה קישור של הדיון הזה מלפני 17שנה מלפני קום האינטרנט... כמון דברי הם בחיוך אך ברצינות תהומית!?@&

תוקן על ידי שמעון_לוין ב- 08/11/2011 20:45:13

תוקן על ידי שמעון_לוין ב- 08/11/2011 20:57:08

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2011 19:54 לינק ישיר 

בס"ד

מלווה מעולה הוא ריימונד גולדשטין ומשום מה לא מזמינים אותו הרבה,פרט לקונצרטים של מכון ת"א לחזנות.ריימונד
מלמד שנים  באקדמיה למוסיקה בירושלים ובמכון ת"א לחזנות.  יש עוד מלווה בפסנתר ד"ר מרק שבינר שהוא מורה בקוסברטוריון
אפשר לפנות אליהם ולהינות גם מנגינה וגם מעבודים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 11:02 לינק ישיר 

מה לגבי הפסנתרן אסף נווה שלום שמלווה בקטע הבא את חיים אדלר?

ידיד נפש: http://www.youtube.com/watch?v=G8hN4vx8eio

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 23:51 לינק ישיר 

ומה עם אורגניסטים? (נגני עוגב) שכל חזן שני בעבר היה מלווה בעוגב...!!!

שמיעת קטעי חזנות בביצוע חזני העבר = חוויה מיוחדת במינה!!! (כי על טעם וריח אין מה להתווכח!!!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 18:37 לינק ישיר 

אכן  יש  תחליף  לפסנתרנים

http://www.youtube.com/watch?v=mGqrPmhGc_s&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=XVijYCi81AQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=AarYl8kEisY&feature=related

תוקן על ידי ארבל45 ב- 14/11/2011 18:51:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 17:57 לינק ישיר 

אחרי הרבה זמן שלא היה לי כ"כ זמן מצאתי לעצמי פנאי להבהיר קצת את הדברים.
א. המצב הכי טוב היה אם הייתי הולך לביה"ס רגיל ולומד מההתחלה לסוף. אך מה לעשות שכדי לעשות זאת אצטרך לחכות שנתיים או יותר, וחבל על הזמן... (ולא, אני לא עוזב אדריכלות למען כך.. ובפרט שלגבי פרנסה ממש לא נראה לי עתיד בתחום הפסנתרנות ועיין ערך פרנסה בחזנות..).
ב. גם ללכת וללמוד אצל מר מנחם בריסטובסקי או מר ריימונד גולדשטיין (בהנחה שהם מלמדים מתחילת הדרך) היא מדי יקרה בשבילי, ובפרט שיש לי עוד מספיק מה להתקדם עד אז. (וכמובן שבכל מצב כשאני אהיה מספיק "מבושל" ומוכן אני אלך אליהם להשתלם וכו').
ג. בשלב זה אני לומד נגינה מתווים, וכן יסודות המוזיקה אצל מורה נחמד אפשר לרכוש ממנו הרבה.
מה שנשאר זה ליווי והרמוניה, שזה גם מה שאני מחפש בעיקר, תכל'ס... ורציתי לשאול:

האם מישהו יודע על פסנתרן - מורה טוב שמכיר את הסגנון שלנו (לאו דווקא חזנות, אולי קוראים לזה מוזיקה חסידית וכדו') ומלמד ליווי והרמוניה? כי אני לא מצאתי רק את הענקים הללו...

בהקשר לאשכול עצמו, אוכל לומר שאני אישית מאוד התאכזבתי שבקונצרטים של יובל מביאים במיוחד את בריסטובסקי ואפילו מזכירים את שמו ומודים לו כמה וכמה פעמים בתחילת ואמצע וסוף הקונצרט (שיווק עצמי?!) אך אפילו סולו אחד (של ליווי) לא נותנים לו... כאילו שהחזנות מנותקת לגמרי מ"קלאסיקה". וחבל שמר אלי יפה שהוא לגמרי קלאסי בכלל לא הביא פסנתר לקונצרט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 20:36 לינק ישיר 
חזנות בכלי נגינה - או שיש לך את זה או שאין לך...

יתכן שניתן ללמוד לווי חזנותי בפסנתר, אך ודאי שמי שזה לא טבעי אצלו בנשמה - יעשה זאת מכנית.

לא כל אחד אוהב ומתחבר לחזנות גם אם הוא מוסיקאי גדול, אבל פסנתרן שיש לו את החזנות בדמו ובנשמתו ידע להעלות את הלווי לרמות גבוהות ללא כל צורך במשהו נוסף. להיפך,  היופי הוא בנקיות  ובהשארת הדגש אל מי שהוא העיקר על הבמה - אל החזן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 18:54 לינק ישיר 

יש בארץ פסנתרן נדיר באיכותו שעזב קריירה מפוארת החו״ל על מנת לעלות ארצה. אני מתכוון לאליהו זאבאלי שהוא פסנתרן ומוסיקאי מוכשר ביותר. צריך רק לקחת בחשבון את נושאי האילתור בחזנות וכתיבת עיבודים ליצירות חזנות שלגבם אני לא יודע איך זה יעבוד. אל תספיד את המלווים כל כך מהר, תמיד צץ מישהו וכשיש כורח מוצאים פתרונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:41 לינק ישיר 

חולק עליכם. הפסנתרן יענקי צריך ראשית ללמוד מוסיקה ופסנתר כמה שנים טובות
ולהגיע לרמה שבה הוא יצטרך ליטוש לכיוון החזנות. הייתי מציע לך ללמוד אצל מורה טוב ולשלם לו
אין קיצורי דרך ואח"כ להתמחות בעניין זה אצל בריסטובסקי וריימונד, אלא אם כן אחד מהם מלמד
שיעורי פסנתר בלי קשר, ואז הצירוף מצויין, נדמה לי שהתעריף שלהם בהתאם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 14:09 לינק ישיר 

לשמעון_לוין - לא בטוח שהנושא הוא בר דיון. רוב רובם של הבאים בשערי הקונצרטים לא משנה להם פסנתר או אורגן. אותם מעניין ה"שואו" ואת זה הם מקבלים. אותו דבר בתחכמוני שהם עושים דבר גדול ונותנים ערב חמוד לחבר'ה אבל מפה ועד מקצועיות זה רחוק מאד. (אגב: אם הייתי מוישה שטרן הייתי שם סטנדרטים לבואי בקונצרט וכך היה אולי נשמר כבוד החזנות ומקצועיותו). אז נכון שבעיקרון אתה צודק, ואכן בריסטבסקי, גילדר וריימונד הם היחידים הניכרים בשטח, אבל את זה מבין קהל מאד מצומצם שיודע להבחין גם בסוגי הפסנתר וכן המנצחים המקצועיים ולא סתם עמך הבא להנות. אלו באים לתפילה הפסנתר כמובן שמעניין אותם כמו השלג דאשתקד.

ליענקי-בר:  אתה פשוט לא צודק. האם גם אדריכלות אתה לומד אצל איזה סטודנט חאפר שרוצה לעשות השלמת הכנסה? אם אתה רוצה לדעת פסנתר ברמת חזנות מקצועית וזה לא משנה אם אתה רוצה להתפרנס מזה או לא, הלימוד הוא מה שחשוב והידע שאחריו, אז בבקשה תבקש קבלה מבריסטבסקי או מריימונד אחרת אתה תהיה כמו הסטודנט החאפר. תחשוב על זה. מותר לך לחשוב איך שאתה רוצה אבל לא כל מה שחושבים בשטיבל כותבים בפורום. תחשוב על זה. אתה כנראה מוכשר אם אתה יכול בבת אחת ללמוד 2 מקצועות כל כך לא קלים אז קדימה, אולי אתה הפסנתרן הבא? מי אמר שאדריכלות זה יותר טוב? אולי תחליף?

בגדול, לא נראה לי שהנושא הזה שייך לפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 13:33 לינק ישיר 

אם אתה מעוניין להיות באמת ברמה גבוהה עליך לשלם את המחיר וללכת לבריסטובסקי. אחרת, זה כבר לא הרמה שאליה אתה שואף.

תוקן על ידי בריטוןבאס ב- 10/11/2011 13:34:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2011 13:26 לינק ישיר 

חברים יקרים, אולי זה באמת המקום לבקש את עזרתכם.
אני מאוד אוהב פסנתר ושואף לנגן על פסנתר ברמה גבוהה. יש לי ב"ה כישרון וחוש מיוחד למוזיקה ולנגינה בפסנתר בפרט, אני מבין וקולט ומתקדם טוב מאוד. עלי לציין כי כמקצוע אני בכלל לומד אדריכלות ופסנתר הוא יותר בתור תחביב, אך בכל זאת שאיפתי היא להגיע לרמה גבוהה מאוד. מכיון שכך, אני נמצא קצת בבעיה, כי הרי בשלב זה לא אלך להשקיע עד כדי כך ללמוד בבי"ס למוזיקה במקביל ללימודי האקדמיים, אך כן הייתי רוצה ללמוד אצל מורה פרטי, והשאלה היא: איפה ומי הוא המורה הזה שיוכל ללמדני נגינה על פסנתר. והכוונה אינה לתווים ויסודות המוזיקה שבזה אני די מסתדר, אלא על ליווי והרמוניה. אצל סטודנטים ושאר מורים מהציבור הכללי, זה לא כ"כ הולך כי אינם מכירים את סגנון החזנות ואפי' לא מוזיקה חסידית וכדו'. מר מנחם בריסטובסקי מוכן ללמד תמורת מחיר מאוד גבוה, אני מאמין שזהא משתלם אבל רק אחרי שאהיה כבר ברמה מספיק טובה להוסיף וללמוד אצלו, אך כעת אני רוצה יותר את הבסיס.
בס"ה אני רוצה הכוונה (קלה..) איך וכיצד להתאמן ולהתקדם בליווי והרמוניה.
אשמח לשמוע על אפשרויות ולקבל עזרה. תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 12:20 לינק ישיר 

שמרלה ידידי
עלינו להיות אופטימיים לגבי עתיד החזנות ולראות את חצי הכוס המלאה.
בתי הספר לחזנות צצים ופורחים ומלאים בתלמידים צעירים, דבר שלא היה קיים בדורות הקודמים.
יש דור חדש של חזנים צעירים שגדלים ומתפתחים ועלינו לעודד את התופעה ובודאי שלא לחנוק אותה ע"י ביקורת.
חזנות היא "הדבר האמיתי" ולכן לעולם לא תיעלם.
כך גם נכון הדבר לגבי פסנתרנים, אני אישית מכיר לפחות חמישה פסנתרנים שלומדים ומתפתחים, וכשם שכל חזן גדול התחיל בקטן כך גם פסנתרנים לומדים ומתקדמים ויש לעודד את העניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 10:26 לינק ישיר 
הזמר החסידי גבר על החזנות של בית המדרש

חבל: בקרב של יוסלה רוזנבלט הגדול נגדהחזמריים עם הגיטרה נוסח קרליבך הפסיד
יוסלה......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 10:08 לינק ישיר 

שנת 2195: החזנים כולם נכחדו במקום זה בבתי הכנסת שרים מייקל גרפסון וגב׳ אסתר מדונה בימים נוראים ונתנה תוקף שרים רוק ובהנני העני ממעש עדיין שרים את מנגינת מי שמאמין לא מפחד, במוזיאון לצד הדינוזאורים יש מחלקה של החזנים גם על זה יש מחלוקת ציבורית גדולה האם בכלל היה דבר כזה חזנות או שזה פרי המצאתו של איזה חוקר מדומיין.
ואז...
המשך יבוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2011 09:55 לינק ישיר 
דור דור ופסנתריו

העבר נמחק והעתיד לא תמיד יותר טוב.
נוסח התפילה המקורי -אבד ובמקומו תחכומים מוזיקלים  ועבודים לתזמורות .
בית הכנסת  בצל החזנות העיקרית באולמות קונצרטים  עם תזמורות,מקהלות,ילדי פלא ועיבודים
 הגורמים לאיבודים של יצירות חזנות אוטנטיות.
פסנתר יחידי משמש בעיקר את הסמינרים לחזנות למטרות לימודים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > הפסנתרנים בחזנות <> זהירות סכנת הכחדה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext