| נשלח ב-8/11/2011 20:53 |
|
| |
מכתב אחרון לרה"י ר' נתן צבי פינקל
בס''ד יום המר י''א מר חשוון, עת נלקח למרומים הרב הגאון ר' נתן צבי פינקל זצוק''ל הלב רותח, הנשמה מיוסרת, והשפתיים לא מפסיקות מלרעוד. זה היה יום אחד מני אחדים, שיחקק היטב בזכרוני, לא יחדול. ראש הישיבה שלי, לא הראשון, קדמו לו עוד שני ראשי ישיבות, הישיבות בהם למדתי בשיעורים הנמוכים ולמדתי לגדול, וראו איזה פלא, הרב שהכי היה רחוק ממני- לכאורה, מבחינת תדירות, סמיכות וקירבה אליו, כל כך כאב לי בלכתו. מרבה אני לחשוב על כך, שבאמת, אין סיבה הגיונית להלם, בכי וזעזוע, כמו שחשתי בלוויה, לאחר שנלקח מאיתנו, מסתמא כאב זה התחולל בי משום אהבת תורה. שלו, וממה שהשכיל להשריש בי, במשך שניות ספורות בלבד, מתוך זמן שהותי בישיבה. לפני מס' ימים, במהלך השיעור כללי האחרון בבית המדרש, שאלתיו שאלה חמורה, בעניין הסוגיה המדוברת. והוא ענה בחיזוק העמדה שהציג, בלי להתייחס לדילמה שלי, חשתי בזאת- אך השיעור המשיך בכל זאת. למחרת, כל אותו היום- ישבתי על המדוכה, במטרה ליישב את השאלה שהצגתי, ומצאתי נחת, שכן החילוק שניתן לבסס עליו את התירוץ שאמרתי- עולה ממחלוקת ראשונים כמה דפים אח''כ. מרוב התלהבות על שהצלחתי ליישב את הקושיה, התיישבתי על מחשב של אחד האברכים, ומיהרתי להקליד את המהלך, בפניה של גוף שלישי- כאילו מדבר אני אל הרב, ושוטח לפניו את התירוץ. הזדרזתי לבית הדפוס, השעה 9 בערב, הוצאתי את המסמך ואצתי לביתו של הרב. ישבו לפניו כבר מס' בחורים , ולמדו לפניו מתוך ספר מפרשים. בראותו אותי, בפתח החדר, לא הסיר ממני את עיניו, עד שנאלץ הבחור לחדול מלקרא, שכן ראה שמעייניו של הרב נתונות באדם כלשהו הנצב בחדר. נגשתי אליו, והגשתי לפניו את הדף. השיעור- השאלה, והתירוץ. הוא קרא בעיון במשך דקה וקצת. כשצפיתי בידו המחזיקה את הדף ראיתי כי רועדת היא מאד, ותהיתי איך יכול הוא לקרא במצב כזה. (התנחמתי בכך שהדפסתי את החבורה בגודל 14 שזה גדול יותר מהרגיל.) משסיים לקרא, הגיש לי את הדף ואמר ''טוב מאד, זה מצויין''. והסתכל בי בעיניים בורקות, מלאות חיבה, כביכול הטרידה הקושיה את מוחו זמן רב, ועתה מצא את שביקש. לא יכולתי להכיל את הסיפוק, ומרוב אושר מיהרתי לעזוב את ביתו, שש ועולץ. המבט שלו גרם לי לחזור לביהמ''ד, להסתער על הסוגיה במלא המרץ, במחשבה שאני חייב לזכות ממנו לעוד מבט הערכה שכזה. זהו. זה הרושם האחרון שלי ממנו. זו הייתה דרכו של ראש הישיבה. לגרום לבחור הנאה שכזו מהלימוד, הוא היטיב לעשות זאת יותר מכולם. הכאב העצום שלי, שנובע, מכך שלא אוכל עוד לראות את החיוך שעל פניו מסברא טובה, שלא תהיה לי עוד ההנאה הגשמית הזו, של להגיש לפניו חידושים מביהמ''ד, ולראת אותו קורן מנחת- היא היא המעיד הגדול, על דרכו המופלאה, להצמיח אהבת תורה בתלמידיו. אוי רבי ומורי, איך נטשתני באמצע סוגיית שותפות? חזקה עליך שתשבור את כל המחיצות בניינו לאבינו, ותעזרנו שנפריד הפרדה גמורה בין רגשותינו, להמשך הזמן. כי גדול שברנו מנשא.
תוקן על ידי משתמש_תפוס ב- 08/11/2011 20:54:01
תוקן על ידי משתמש_תפוס ב- 08/11/2011 20:54:42
תוקן על ידי אסיק_good ב- 08/11/2011 21:43:05
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 19:21 |
|
| |
אהבתי מאוד. אני אוהבת בחורים של תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 09:43 |
|
| |
מעבר לכתיבה היפה, אשריך שזכית. הפוסט משיג את מטרתו, ומבהיר את שרצה הכותב להעביר.
אכן, אבדנו אדם עצום. :-(
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 08:49 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | למה אתה חייב להיות כזה ציני תמיד?????????????
משתמש_יקר!
אשריך שזכית להיות מיושבי ביהמ"ד ולא....
א. כי הפורום נועד לנושא שידוכים. כשבא לי לדבר בלימוד, אני נכנס לפורום "שפיצים מדברים בלימוד על הכול".
כשאני רוצה להתחזק במוסר, אני נכנס לפורום "מסילת ישרים זה לא שם של חברת הסעות"
כשאני רוצה לקרוא קצת על דברים שאני לא מבין בהם אני נכנס לפורום "למתכנתים שבנינו".
כשאני רוצה קצת לקרוא על שידוכים והמסתעף, נכנס לפה. אבל ההודעה לא קשורה, גם לא מנסה להיות קשורה אלא אם כן בסמול טוק שם כל דבר קשור. הקשר היחיד הוא שישיבת מיר מחזיקה כמות עצומה של רווקים שמסתבר שחלקם כותבים בפורום נכבד זה.
ב. אנשים שלומדים תורה ברצינות, או מרגישים משהו אמיתי, לא רצים לספר לחבר'ה בפורום שידוכים על זה. זה פשוט ספסט נישט, סוג של מסחור זול של עולם התורה סטייל ספר של יעקב פרידמן.
ג. נשמח אם תעלה לסמול טוק את עצם ה"קושיה החמורה" שהדירה מנוח מעיניך, אני בטוח שכל בחור ישיבה אמיתי פה עם ידע סביר מינוס יוכל תוך מספר דקות להגיע לתשובה הפשוטה שלקח לך מספר שעות להגיע.
ד. אנשים שלא מוכשרים ללמוד, אין שום סיבה שלא יהיו סנדלרים או משהו כזה, היה ר' יוחנן הסנדלר. לא ברור מה העניין של כל מיני לא מוכשרים להאחז בקרנות המזבח של עולם הישיבות, לחשוב על קושיות חמורות, לתרץ אותם אחרי כמה שעות, לרוץ להדפיס. נראה לי יותר פשוט לעסוק במשהו שמתאים לכשרון שלהם.
ה. לגופה של הודעה, יש לך חוש כתיבה לא רע. תשקול לעשות קריירה בכתיבת ספרים על גדולי ישראל. אתה כותב מעניין וקריא. קראתי את כל ההודעה למרות שהוא ארוך.
תוקן על ידי ליטאי613 ב- 09/11/2011 01:00:39 |
| ליטאי, זה עקיצות לא עניניות. אל תקבע קביעות כאלו כשאתה לא מכיר את הבנ"א שכתב את הדברים. ואל תהיה ציני על חשבון אחרים.
ואני דווקא לא רוצה שיורידו את האשכולות האלו, שמדברים על אקטואליה של הציבור שלנו. אנחנו חרדים אחרי הכל, והשורום הזה הוא מקום לשוחח עם רווקים כמונו על דברים שיש בלב.
ואני לא אומרת שצריך להפוך את האתר לאתר חדשות, רק זה מרענן מידי פעם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 01:57 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | ...כשבא לי לדבר בלימוד, אני נכנס לפורום "שפיצים מדברים בלימוד על הכול".
כשאני רוצה לקרוא קצת על דברים שאני לא מבין בהם אני נכנס לפורום "למתכנתים שבנינו".
כשאני רוצה קצת לקרוא על שידוכים והמסתעף, נכנס לפה... |
|
LIKE....
(The area you are attempting to access is forbidden- זה מה שזה כותב לי כשאני באה לשים דמות צבעונית...האתר הזה כ"כ מרגיז בקטעים האלו!!!)
לעניננו...הנ"ל ממש מפת הדרכה למשתמש החדש....;)....
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 01:27 |
|
| |
ליטאי, כיסחת, ולא את הדשא.
תן לי קישור לפורם מסילת ישרים לא חברת הסעות, נשמע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 01:18 |
|
| |
| אחת_מהישוב כתב: |  | למה אתה חייב להיות כזה ציני תמיד?????????????
משתמש_יקר!
א. כי הפורום נועד לנושא שידוכים. כשבא לי לדבר בלימוד, אני נכנס לפורום "שפיצים מדברים בלימוד על הכול".
כשאני רוצה קצת לקרוא על שידוכים והמסתעף, נכנס לפה. אבל ההודעה לא קשורה, גם לא מנסה להיות קשורה אלא אם כן בסמול טוק שם כל דבר קשור. הקשר היחיד הוא שישיבת מיר מחזיקה כמות עצומה של רווקים שמסתבר שחלקם כותבים בפורום נכבד זה.
ב. אנשים שלומדים תורה ברצינות, או מרגישים משהו אמיתי, לא רצים לספר לחבר'ה בפורום שידוכים על זה. זה פשוט ספסט נישט, סוג של מסחור זול של עולם התורה סטייל ספר של יעקב פרידמן.
ג. נשמח אם תעלה לסמול טוק את עצם ה"קושיה החמורה" שהדירה מנוח מעיניך, אני בטוח שכל בחור ישיבה אמיתי פה עם ידע סביר מינוס יוכל תוך מספר דקות להגיע לתשובה הפשוטה שלקח לך מספר שעות להגיע.
ד. אנשים שלא מוכשרים ללמוד, אין שום סיבה שלא יהיו סנדלרים או משהו כזה, היה ר' יוחנן הסנדלר. לא ברור מה העניין של כל מיני לא מוכשרים להאחז בקרנות המזבח של עולם הישיבות, לחשוב על קושיות חמורות, לתרץ אותם אחרי כמה שעות, לרוץ להדפיס. נראה לי יותר פשוט לעסוק במשהו שמתאים לכשרון שלהם.
ה. לגופה של הודעה, יש לך חוש כתיבה לא רע. תשקול לעשות קריירה בכתיבת ספרים על גדולי ישראל. אתה כותב מעניין וקריא. קראתי את כל ההודעה למרות שהוא ארוך.
תוקן על ידי ליטאי613 ב- 09/11/2011 01:00:39
לאמיתו של דבר הינך צודק....
הפורום האשכול לא קשור לשידוכים!!
הינך מוזמן לפשפש באשכולותיך ולראות כמה מהם לא קשורים במישרין לשידוכים?????
|
|
אדרבה, תביאי אשכול אחד שפתחתי שאינו קשור לשידוכים והמסתעף.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 01:07 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | למה אתה חייב להיות כזה ציני תמיד?????????????
משתמש_יקר!
תוקן על ידי ליטאי613 ב- 09/11/2011 01:00:39 |
|
לאמיתו של דבר הינך צודק....
הפורום האשכול לא קשור לשידוכים!!
הינך מוזמן לפשפש באשכולותיך ולראות כמה מהם לא קשורים במישרין לשידוכים?????
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 00:59 |
|
| |
| tootii2 כתב: |  | למה אתה חייב להיות כזה ציני תמיד?????????????
משתמש_יקר! אשריך שזכית להיות מיושבי ביהמ"ד ולא.... |
|
א. כי הפורום נועד לנושא שידוכים. כשבא לי לדבר בלימוד, אני נכנס לפורום "שפיצים מדברים בלימוד על הכול". כשאני רוצה להתחזק במוסר, אני נכנס לפורום "מסילת ישרים זה לא שם של חברת הסעות" כשאני רוצה לקרוא קצת על דברים שאני לא מבין בהם אני נכנס לפורום "למתכנתים שבנינו". כשאני רוצה קצת לקרוא על שידוכים והמסתעף, נכנס לפה. אבל ההודעה לא קשורה, גם לא מנסה להיות קשורה אלא אם כן בסמול טוק שם כל דבר קשור. הקשר היחיד הוא שישיבת מיר מחזיקה כמות עצומה של רווקים שמסתבר שחלקם כותבים בפורום נכבד זה. ב. אנשים שלומדים תורה ברצינות, או מרגישים משהו אמיתי, לא רצים לספר לחבר'ה בפורום שידוכים על זה. זה פשוט ספסט נישט, סוג של מסחור זול של עולם התורה סטייל ספר של יעקב פרידמן. ג. נשמח אם תעלה לסמול טוק את עצם ה"קושיה החמורה" שהדירה מנוח מעיניך, אני בטוח שכל בחור ישיבה אמיתי פה עם ידע סביר מינוס יוכל תוך מספר דקות להגיע לתשובה הפשוטה שלקח לך מספר שעות להגיע. ד. אנשים שלא מוכשרים ללמוד, אין שום סיבה שלא יהיו סנדלרים או משהו כזה, היה ר' יוחנן הסנדלר. לא ברור מה העניין של כל מיני לא מוכשרים להאחז בקרנות המזבח של עולם הישיבות, לחשוב על קושיות חמורות, לתרץ אותם אחרי כמה שעות, לרוץ להדפיס. נראה לי יותר פשוט לעסוק במשהו שמתאים לכשרון שלהם. ה. לגופה של הודעה, יש לך חוש כתיבה לא רע. תשקול לעשות קריירה בכתיבת ספרים על גדולי ישראל. אתה כותב מעניין וקריא. קראתי את כל ההודעה למרות שהוא ארוך.
תוקן על ידי ליטאי613 ב- 09/11/2011 01:00:39
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 00:43 |
|
| |
מרגש ביותר ונוגע. מפליא עוד יותר לראות את ה"שתיים אוחזין" - בגמרא ובנט. בכנות. זה הולך ביחד?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2011 00:05 |
|
| |
יישר כח על תגובותיכם !
אסיק, תיקנת בחסד. אהבתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 22:03 |
|
| |
כתבת יפה, וטוב שכתבת. כך אני אוכל להרגיש טוב יותר את האבל על גדול בישראל למרות שאין לי או למשפחתי הכרות אישית איתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 21:54 |
|
| |
תודה.
שמחתי לזכות לקרוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 21:15 |
|
| |
למה אתה חייב להיות כזה ציני תמיד?????????????
משתמש_יקר! אשריך שזכית להיות מיושבי ביהמ"ד ולא....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2011 21:02 |
|
| |
והוא בטח היה רוצה שכל זה יתפרסם בנט הטמא ועוד בפורום שידוכים חרדים...
|
|
|
|
|