בית פורומים פורטל הנפש

תרפיה באומנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/11/2011 11:56 לינק ישיר 
תרפיה באומנות

ידוע לי שזה עוזר לבעיות רגשיות - סוג של פסיכולוגיה. ידוע לי שזה עוזר להיפר-אקטיבים ולעוד כמה.

לבעיות נפשיות - זה גם מועיל? ידוע למישהו?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2011 22:15 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם,

תרפיה באומנות היא אחד מסוגי התרפיה בהבעה ויצירה והיא נחשבת כיום לטיפול רגשי.   כללית, אני מסכימה עם ההבחנה התיאורית של לא-מתביישת , עם זאת ההבדל המרכזי בעיני הוא על ידי מי ניתן הטיפול ולכן דבריה של ציפור הם מאד במקום.
 יש הבדל מהותי למשל בין פסיכולוג שמטפל בילד באמצעות אומנות או משחק לבין מי שלמדה תוכנית תרפיה באומנות.  כך שמעבר לשיטה או לאמצעי חשוב לבדוק את הכשרתו ומומחיותו המקצועית של איש הטיפול.

בברכה

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2011 21:29 לינק ישיר 

אני חולקת על ציפור. כמדומני שכבר כתבתי זאת כאן איפשהו- ההבדל בין טיפול בשיחה לבין טיפול באמנות, דרמה וכדו' הוא רק בשפה שבה התכנים מועלים. כשם שניתן להעלות תכנים בעברית או באנגלית, ניתן להעלות אותם במלים, בציורים או בהצגה. כשם שלאנשים שונים נוח לדבר בשפות שונות וכדאי מאוד שהטיפול יתנהל בשפה הנוחה, כך לאנשים שונים נוח לבטא את עצמם במדיומים שונים. לעתים טיפולים אלו יכולים להיות אפילו יותר יעילים בגלל שהמודע פחות שולט על האמנות וכך לאמת יותר קל לצאת החוצה.
כמובן שזה סוג של טיפול פסיכולוגי ולא תרופתי.

סאגר'ס- נחמד לראות את הפנים שמאחורי הניק. אתה מוכן בבקשה להסביר מה זו פסיכותרפיה חזותית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2011 14:17 לינק ישיר 

צפור, נתת תשובה קולעת בול! :)))

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2011 12:19 לינק ישיר 

זה מספיק.. :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2011 12:17 לינק ישיר 

לא מנסיון אישי או מהיכרות עמוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2011 12:14 לינק ישיר 

הבנתי... תודה לך!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/11/2011 12:03 לינק ישיר 

מההיכרות הלא עמוקה שלי, זה יותר בקטע של שחרור, הרגעה, פורקן לרגשות. לכן נראה לי שזה יכול להקל ולהועיל בנוסף לטיפול הנדרש: פסיכולוגי / תרופתי / גם וגם, אך לא נראה לי לטיפול בלעדי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > תרפיה באומנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext