| נשלח ב-16/11/2011 01:31 |
|
| |
כשיוסל'ה הגיע להאנגר 11 - דיווח
בס"ד
הערב התקיים קונצרט החזנות הראשון באולם הקונצרטים המפואר בהאנגר 11 בנמל תל-אביב.
וכשאני כותב "המפואר" כוונתי שהאולם היה נראה כמו אולמות הקונצרטים הגדולים בעולם: קירות עם תמונות וידיאו המתחלפות בכל יצירה, הגברה מצויינת, 4 מסכים שהקרינו את הקונצרט, רווח בין השורות, וכו'.
שם הקונצרט "יוסל'ה" - הצדעה לחזנים רוזנבלט, מנדלבאום, שליסקי ושמידט.
בקונצרט השתתפו החזנים: אושי בלומנברג, צבי וייס, יעקב מוצן, עזי שוורץ ומשה שולהוף
בלווי התזמורת הפילהרמונית הישראלית ומקהלת החזנים יובל בניצוחו של ד"ר מרדכי סובול.
להלן היצירות שהושמעו:
שעו שערים - סובול - המקהלה
רבי ישמעאל אומר - רוזנבלט - אושי בלומנברג
מזמור לדוד - ברודי - יעקב מוצן והמקהלה
אב הרחמים - פוזנר - צבי וייס
הנני העני - רוזנבלט - משה שולהוף
וביום השבת - פוזנר - עזי שוורץ, הילד ארי וייספיש והמקהלה
טיריטומבה - שיר נאפוליטני - החזנים והמקהלה
הפסקה
מחרוזת יוסל'ה רוזנבלט - התזמורת
אתה יצרת - רוזנבלט - עזי שוורץ והמקהלה
כהניך ילבשו צדק - שטיינברג - משה שולהוף
רזא דשבת - מנדלבאום - צבי וייס והמקהלה
אמר רבי אלעזר - רוזנבלט - אושי בלומנברג
אחינו כל בית ישראל - רוזנבלט - יעקב מוצן
טוב להודות - כ"ק האדמו"ר ממודז'יץ שליט"א - החזנים והמקהלה
תודות:
עיבודים - ד"ר מרדכי ובנו אופיר סובול
תזמורים: אופיר סובול, לסלו רוט, ד"ר חנן וינטרניץ וד"ר מרדכי סובול
העתקת תווים ממוחשבת והפקה אמנותית: אופיר סובול
שיווק מופע: איי.אם.סי בע"מ
מנהל יזום והפקה: יצחק ראשי
עיצוב והפקה: שילה-ברכץ בית-אל
נגני התזמורת הפילהרמונית הישראלית
הרב מנחם בריסטובסקי - פסנתר(ים)
חברי מקהלת החזנים יובל
הגברה: משה בכר
וידיאו: קול-שר
ותודה מיוחדת לבעלי ומנהלי האנגר 11 בנמל תל-אביב שהצליחו להפוך את המקום לאולם קונצרטים מפואר.
הקונצרט הבא (השני בסידרה) "לדוד מזמור" - 100 שנה להולדתו של דוד קוסוביצקי בהשתתפות החזנים יצחק מאיר הלפגוט, נתנאל הרשטיק, סימון כהן ובן-ציון מילר יתקיים בהאנגר 11 ביום שני ז' בטבת תשע"ב 2.1.2012.
לילה טוב מירושלים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 21:58 |
|
| |
היה מעולה הכל התפאורה והפלהרמונית והמקהלה אבל לא הכי נהנתי מכל החזנים רואים שהם מנסים לעשות את המיטב אבל זה לא זה. צבי וויס בכלל לא כמו שאמרו עליו הוא שר מאוד באף לא נהנתי אבל לגבי ביצוע אחד אפס. ובלמנברג שר בצורה מאוד סגורה יחסית אבל גם כישרון ענק. יש עתיד. ועזי בכלל זמר מוצלח ששר חזנות בצורה טובה אפשר אפילו לראות שהקלרטורות שלו הם מוגזמות והוא מאבד שליטה אבל שחקן ומגיש ענק. ולגבי שולהוף הוא לא היה ביום הכי טוב שלו ובכל זאת הוא הפיק את המיטב ומאוד נהנתי וי. מוצן רואים שעבד קשה והוא היה גדול. אבל בכלליות היה יפה מאוד ומחמם את הלב לראות שעולם החזנות חי ונושם קהל מכובד הגיע והרבה צעירים וזה דבר יפה ומרגש...
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 01:12 |
|
| |
נשמע שלמרות הפשלות, הסה"כ הכללי היה מעולה. (טוב, עם התזמורת, עם המעבד, עם בריסטובסקי ועם שולהוף ה-אין מילים להגדיר (כבר הגדיר אותו מי שהגדיר "העמוק מים המלח") - זה חייב להיות מעולה. וכל השאר תוספת, נחמדה יותר או פחות. מבחינתי בכל אופן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2011 22:20 |
|
| |
שבוע טוב, לא תכננתי לכתוב אך לא התאפקתי והנה אני כותב...
אני הכי נהנתי בקונצרט מעזי שוורץ, מהאמירה מהמשחק מהחזנות מהיופי בביצוע הוא פשוט מלך.
נהנתי גם מאוד מאוד משולהוף וממוצן, אבל הם לא היו לי חידוש גדול אותם אני כבר מכיר, בשבילי עזי הייתה ההפתעה הגדולה.
היצירות שאותם שמתי עם חמישה כוכבים עליהם זה : וביום השבת הנני-שהרגשתי פשוט על יד עמוד התפילה, איך שהוא עומד ומתחנן לקדוש ברוך הוא . ומזמור לדוד-הוא פשוט הכניס בי את גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי.
ושאר החזנים האחרים ביצעו יפה מאוד אבל אם אני ירצה לשמוע את היצירות הללו אני ישמע את המקור או מבצעים אחרים שהם קצת יותר... אבל אני מאחל להם תחילת דרך קלה והצלחה בדרך הארוכה.
ונהנתי עד הגג מהחזנות של מנחם בריסטובסקי על הקלידים במיוחד בקטעי הסולו במחרוזת יוסלה, מנחם לא ידעתי שאתה יודע להתחזן על הקלידים.
למרדכי סובול על העיבודים התזמורים וההשקעה, כשהיה את המסכים היום הבנתי כמה אתה עובד קשה.
תודה למארגנים, שיחקתם אותה בקשר לאולם, היה יוצא מן הכלל, אני הייתי עם סוודר ואולי לכן היה חם, ולא הפריע לי כי הייתי שקוע בחזנות, ואלו שהגיעו לא על מנת לשמוע חזנות הם הרגישו חום קור זיופים בריחות וקשקושים, אני הייתי שקוע.
תודה ליעפ המלך על התמונות האדירות, אני מחכה לוידיאו
מחכה בקוצר רוח לקונצרט הבא
יקי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2011 13:06 |
|
| |
אגב, מישהו שם לב כמה פעמים משתמש המנחה המשעם במילה "שלנו"?!?! החזן - שלנו הפסנתרן - שלנו המסכים - שלנו בא לי להקיא....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2011 13:03 |
|
| |
מוצן ביצע את אחינו פצצה! ישב לו במנעד ובגרון! יש שם טעויות של מנצח לא של חזן! היה לו טיפה קשה בתחילת הקטע הנמוך במילים "המקום ירחם עליהם" אבל תוך שנייה הוא התגבר על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2011 12:40 |
|
| |
עזריאלפ: המנחה אמר על המקהלה שכל אחד הוא חזן בפני עצמו, ולא חזן טוב בפני עצמו...
לאמהשחשבתם: אני מסכים עם רוב דבריך ב2 הסתייגויות:
1)אני אוהב מאד את הקול של עזי שוורץ וחושב שיש לו קול מיוחד.
2)היצירה "אחינו" אכן לא ישבה למוצן טוב כמו שגאון לירי כתב
בקונצרט סיום ביס לחזנות ברמת גן\פתח תקוה האחרון הקטע הזה בוצע בצורה מעולה ע"י אחד התלמידים(שהוא בריטון)ואף הועלה לפורום. אני ממליץ לך לשמוע את זה.
דבר אחרון : לא נראה לכם מוזר ששולהוף החזיק את התווים ביד ב2 היצירות שהוא שר?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2011 11:38 |
|
| |
אם, תיקון
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2011 11:36 |
|
| |
אדוני הסובל
הם כל כך רע לך שם אז מדוע אתה חוזר לשם כל קונצרט??
אלא שכל כוונתך היא נטו להקניט
ואם מדברים על זיופים למוצן היו כמה בריחות ואחינו לא ישב אצלו במנעד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2011 10:20 |
|
| |
שלום רב,
אני מניח שאני הייתי נוכח בקונצרט אחר לגמרי, אולי אף בפלאנטה אחרת... לא אתייחס לנושא הארגון של הקונצרט בתגובתי זו! אתייחס אך ורק לפן המוזיקלי!
אפתח במה שעבד כמו שצריך באופן אבסלוטי, וזו התזמורת הפילהרמונית הישראלית שמוכיחה בכל קונצרט ללא קשר לאירועי החזנות השוליים שבהם היא מנגנת שהיא אחת מהתזמורות הטובות והמקצועיות הקיימות. גם אם ינצח עליה ילד בן 12 ללא הכשרה כלל היא תנגן מצויין עקב החומר האנושי המעולה! קל וחומר שמנצח עליה אדם שיודע פרק במוסיקה. מסכים עם אלו שאומרים שהוא לא המנצח האולטימטיבי, אך למה שהקונצרט הזה מנסה לייצר זה כנראה מספיק.
החזנים: הביצוע הראשון של החזן צבי וויס מקבל אצלי ציון גבוה למרות שהוא לא מפיל אותי מהשתאות, וזאת משום המעמד וכמבצע ראשון של הערב שזו עוד סיבה ללחץ, ואך על פי כן הוא עשה את העבודה.
החזן שאת שמו שמעתי לראשונה אושי בלומנברג, לא היה בזון כלל לאורך כל הערב ואכן מסכים עם מי שכתב שכמותו יש מספיק בארץ וחבל על עלות כרטיס הטיסה לכאן ומכאן, וכן, עדיין יש לו הרבה מה ללמוד ולהתפתח כדי להיות ראוי לעמוד במעמדים נכבדים כמו קונצרט עם הפילהרמונית הישראלית. הביצוע הראשון שלו היה מביך ופתאטי, כמו קפיצה למים עמוקים ללא מצופים כשאינך יודע פרק בהלכות שחייה.
החזן יעקב מוצן כמו תמיד בא עושה את העבודה כמו פרפורמר ענק ומשאיר לכולם טעם של עוד!!! לא חשוב מה הוא ישיר, תמיד זה עם טאץ' מיוחד משלו, ועובד!
החזן שולהוף שר בהנני העני באופן מלא רגש אך לא נקי בעליל מבחינת הצליל, ואוזניי איימו להעניש אותי על כך. אני חושב שאין זה ראוי לשיר בצורה כזו בקונצרט, לא ייתכן להישמע כפי שהוא נשמע, זה פשוט לא יפה ולא אסתטי.
החזן עזי שוורץ, והנער הצעיר ביצעו ללא דופי את היצירה, למרות שמבחינת צבע קול אני לא משתגע על החזן והמוסיקאי עזי שוורץ, אך המקצוענות מחפה ומכפרת על כל הפגמים ועל כל פשעים תכסה...
היצירה שסגרה את הפרק הראשון של הקונצרט נשמעת במקור על פי שמידט ככה, עכשיו תשוו עם מה ששמעת בקונצרט ותגידו לעצמכם בעצמכם מה יפה יותר...
http://www.youtube.com/watch?v=Tf5sAeiTExE היצירה לתזמורת בוצעה כהלכה למרות שאני לא מסכים עם הגישה המוזיקלית של 100% פורטה, וממליץ לתת לקהל גם איכויות של פיאנו וצלילים אחרים! כי גם כשהתזמורת כבר מנגנת "חלש" כמו במלודיה של "כבקרת רועה עדרו" עדיין לא מתקבל צליל פיאנו אמיתי, וממש חבל!! שלא לדבר על הסיום הפומפוזי הלקוח כאילו מתחרות כלי הקשה במעגל מתופפים.
הביצוע לאתה יצרת הוכיח שוב שעזי שוורץ מבצע מופלא בזכות הידע המוסיקלי אותו הוא רכש ורוכש בהתמדה בלימודי תורת מדע המוסיקה, ולעניות דעתי הוא פרפורמר משכמו ומעלה, עדיין יש לי בעייה עם הצלילים הגבוהים שלו, אבל אמשיך להאזין בשקיקה לכל מה שייצא מפיו! רק חבל שמקהלת הענק מפיקה צלילים כל כך לא טובים שמוציאה את הרצון להאזין לביצוע, גם שם לא שמעו על דינמיקה הפחותה מפורטה שלא לדבר על פורטיסימו. ציון כללי לביצוע בינוני ולו רק בגלל כאב הראש שקיבלתי באמצע מתזמור היתר האופייני!!!
כהניך ילבשו צדק של שטיינברג, כל ביצוע ליצירה זו לעולם לא יצליח להגיע לרמת הביצוע של יוסף שמידט ולנסות להגיע אפילו לעקבי הביצוע ההוא יאובחן אצלי לפחות כיומרה לא רציונלית. חבל שהחזן משה שולהוף התפתה לשיר זאת ובפרט שהיכולות הווקאליות שלו לא מהמשובחות כיום ולביצוע הזה דרוש יכולות ווקאליות נדירות. וגם בביצוע זה הוא שר לא נקי באופן בולט!!! ביצוע כושל! בעבר הועלה הקטע המקורי כאן, ואצרף את הלינק בתקוה שהוא פעיל עדיין
http://www.upf.co.il/file/48302.html ככה זה צריך להישמע, ולא אחרת! רזא דשבת-צבי וויס, מקבל שאצלי שוב ציון טוב מאוד למרות שגם מזה לא ממש עפתי, אבל אני חושב שלמבצע יש משהו מיוחד בגישה שלו למוסיקה ולאמירה המיוחדת ואני מחבב זאת מאוד. גם כאן לא אתן ציון גבוה למקהלה המיותרת, ממש מיותרת. אמר ר' אלעזר-יותר טוב מהביצוע הראשון שלו ובפרט הקולרטורות המסובכות מאוד לביצוע במהלך היצירה אך עדיין כל כך רחוק ממה שאני מצפה לשמוע בקונצרט עם הפילהרמונית, ניכר היה שהמנצח עובד קשה לתאם את חלקי הפאזל במהלך הביצוע של היצירה. אולי צריך לבחור לביצוע יצירות כאלו חזן בעל נסיון רב יותר. הפלצט בכל הביצועים שלו לא נשמעים טוב כלל וחבל על השימוש כרגע באופציה הזו. אחינו כל בית ישראל- החזן מוצן שוב מוכיח שהוא הגדול ביותר בתחומו ומגיש ביצוע מבושל לתפארת ללא פגם ובאופן מושלם. ולסיום קיבלנו את מקהלת צבא ברית המועצות לשעבר ששרו בפורטיסיסימו כמקובל במחוזותינו, מכיוון שחשש כבד לחירשות זמנית התגנב לליבי החלטתי לנטוש... שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2011 10:13 |
|
| |
אפשר לקרוא לערב זה ערב ונהפוךהוא
האנגר 11 שבעבר תוקנו בו סירות בנמל תל אביב הפך לאולם קונצרטים מפואר
תיכף גם יגידו לנו שהכסאות היו נוחים ושהמזגן עבד טוב
האנגר 3 שגם הוא שימש לתיקון סירות הפך למועדון וחבריו של דודו פישר באו לחגוג לו יום הולדת
בית הכנסת הגדול הפך לאולם חתונות מפואר
ורב ראשי לתל אביב הפך לרב פורים וקפץ ממקום למקום אפשר גם להמשיך ולהגומר
שמס' נגנים קטן צירפו עליהם כמה עשרות נגנים והשאירו את השם התזמורת הפילהרמונית הישראלית
ששוב אמרו על חברי המקהלה שכל אחד מהם חזן טוב בזכות עצמו
בפעם הבאה ירשמו במודעה שיש תזמורת עם שמונים נגנים ויופיעו 35 חזנים בקונצרט אחד
שעל כולם יש מנצח אחד שהוא כבר הפרופסר הרב סובול
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2011 09:45 |
|
| |
שיפור בעיות החניה
חשוב מאד לתת תשומת לב לתפעול החנייה.
במצב-של גשמים חזקים ורוחות עזות תהיה לכך משמעות רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 19:16 |
|
| |
כמה הערות קצרות על מה שכתבו קודמי:
המיקום - חשבתי שהמיקום עדיף על היכל התרבות. מחוץ לעיר. התבדיתי. החניה שם קטסטרופלית!!
האולם - אכן הוציאו את המיטב ממה שיש, אך כמובן שאין להשוות להיכל התרבות, ולכן לדעתי זאת שערוריה לגבות השנה מחיר יקר יותר משנה שעברה!!
בנוסף, אין שם אווירה מכובדת,ולא היתה הפרדה בין המזנון לאולם, ולכן הרבה אנשים אכלו במהלך המופע(זה שישב מאחורי שיגע אותי עם רשרושים של ניילון!),
וגם בסוף התחילה טיילת לפני סיום המופע, דבר שדיי פסק בזמן האחרון בהיכל התרבות
החזנים - שמרלה חילק ל 2 קבוצות . אני מסכים בשינוי אחד: תעביר את עזי לקבוצה של שולהוף ומוצן.
פעם בשנה הוא בא לארץ, משאיר אותי פעור פה והולך....
בשורה התחתונה: לעניות דעתי וייס ובלומנברג עדיין לא ברמה מספיק טובה כדי להופיע במעמד הזה.
בלי קשר לתווים, סולפז', נשמה וכו'(דרך אגב, שולהוף קורא תווים כמו שאתם קוראים עיתון)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 18:26 |
|
| |
אחרי שגדולי כותבי הפורום כתבו את הגיגיהם עכשיו תורי
ללא ספק היה קונצרט נדיר ואיכותי. זה היה חזנות אמיתית
פשוט להצדיע ולהוריד את הכובע. אני אוהב את הכתיבה של קולני הוא יודע לפרגן ולתקוף(ככה בסוגריים)
בין השורות הוא גאון בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 17:20 |
|
| |
לפי הדיווח שאני קורא, ולפי מה ששמעתי את ידידי צבי וייס בהקלטה שהעלו לכאן, כנראה שהייתי צריך לוותר ע חתונתם של שני חברים טובים שלי, שלא מצאו מתי להתחתן רק בליל הקונצרט של יובל. געוואלד! לאן הגענו? אין ברירה צריך לפרסם את התאריכים הבאים מהר לפני שמישהו מהחברים שלי יספיק לחשוב על התאריך הזה.
|
|
|
|
|