בית פורומים שידוכי חרדים

למה אהבה ומחויבות לא הולך ביחד??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2011 02:16 לינק ישיר 
למה אהבה ומחויבות לא הולך ביחד??

אני רוצה לשתף אתכם במה שעובר עליי
הכרתי בחור אשכנזי [אני ספרדיה]..
לאחרונה אנחנו מדברים על קשר רציני בינינו..
אנחנו מסתדרים ונהנים נפלא יחד, כל הקשר בינינו כיפי, יש דיבור זורם, אוהבים את הראש אחד של השני ומבלים שעות רבות יחד בלי להרגיש את הזמן חולף..
אני רוצה לשאול אתכם ולהתייעץ איך זה יכול להיות שהוא אוהב אותי מאוד והוא דואג להגיד לי את זה כל הזמן אבל מצד שני כשזה מגיע לקשר רציני אז זה כבד עליו??
בא לי למות מהעניין הזה אלוקים!!!!!!!
כל פעם שאני שואלת אותו איך זה מסתדר שהוא אוהב אותי ונהנה איתי ואוהב ומתחבר לאופי שלי אבל הוא לא מסוגל להתמודד מול מצב שאני אכנס למשפחה שלו?

לדעתי זה נובע מאחד מ-2 הסיבות הבאות:
1. או שהוא לא באמת מספיק אוהב ומעריך אותי בשביל "להתאמץ" ולעבור קשיים מול המשפחה שלו בשבילי כי אחרת היה      עושה הכל עבורי [למרות שכשאני מציגה את הסיבה הזאת בפניו הוא מיד מפריך אותה ומכחיש בכל תוקף]
2. או שהוא פשוט לא גבר ונכנע למוסכמות שבו הוא חי.

אני כל כך פגועה ממנו ובא לי למות בגלל זה
למה הבנאדם לא החלטי?? למה הוא דואג לי נורא ומרעיף עלי אהבה ודאגה אבל לא מסוגל לקחת את הקשר קדימה?
אני לא באמת חושבת שזה נובע מכך שהוא מפחד מהתגובה של המשפחה שלו כי זה לא הגיוני!! 

אני רוצה כל כך לשכוח אותו ולהוציא אותו כבר מהלב שלי ומהמחשבות שלי אבל זה קשה לי מאוד
במיוחד כשאני באמת אוהבת אותו מכל הנשמה שלי אבל קשה לי להמשיך איתו בקשר הלא מובן הזה...
כי זה לא מתקדם לשום מקום, והוא משוכנע שעם המשפחה שלו זה לא ילך אבל מצד שני קשה לנו להפרד ואנחנו ממשיכים לדבר ולהפגש בסתר...

אני לא יודעת מה לעשות :( :( :(
אם פשוט להתגבר על הפחד של פרידה ולהפרד ממנו או להמשיך איתו בקשר עד שיגיע הזיווג האמיתי שלי [או שלו]...?

תוקן על ידי אינטל ב- 17/11/2011 02:18:21

תוקן על ידי אינטל ב- 17/11/2011 02:19:44

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 12:57 לינק ישיר 

אבל כמו שהרבה כבר כתבו לפני- אם את תפוסה ריגשית בקשר איתו...איך תתפני לקשר רציני נכון ואמיתי עם הגבר האמיתי שלך שמחכה לך?!!!!! תארי לך שהוא ממש מחכה ואת תפוסה ריגשית! ככה לא תוכלי להכיר אחרים!!!
מזה מפיג את השיעמום? אין לך חברות???....את חייבת למצוא לו תחליף ארעי ולא בסתר עד שתמצאי את האחד שלך!!!
ובקשר לחיזוק באמונה שאמרת שאת חייבת...הייתי ממליצה לך להכנס לקישור הבא:http://www.hidabroot.org/MediaSupplier_List.asp?MediaType=0&SupplierID=31&Lang=0&CategoryID=0&Viewmode=1
הרב פנגר בהרצאות מאלפות...פשוט בחרי לך את הנושא שמעניין אותך ותתחילי לצפות.....לא תרצי להפסיק...הוא מחזק,הוא מצחיק, הוא מרתק, הוא מדבר בדיוק על מה שאת רוצה (בנושא שאת בוחרת...) ז"א הוא קולע למטרה....בקצור...מדבר מאלף!!!! זה פשוט סוג של בילוי לשבת ולראות את ההרצאות שלו....תהני ותתחזקי!...(ואם יש לך דילמות...את גם יכולה לפנות אליו בשאלות....)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2011 02:04 לינק ישיר 

די88 כתב:
את יודעת מה את צריכה לעשות?
את צריכה לדמיין שחברה או אחותך היתה שואלת אותך את השאלה הזאת...האם להישאר עם בחור שרוב הסיכויים לא יתחתן איתן כי הוא לא רוצה לצאת נגד ההורים שלו וכרגע סתם מעביר איתן את הזמן עד שזיווגו האמיתי יגיע?!
מה הייתן עונה להן?

הייתי עונה להם שלמרות זאת אין לי ממש כוח לשנות את המצב וגם כי קצת משעמם לי והוא מפיג נפלא את השעמום...

בדברים הכי קטנים, לדוגמא בדרך ללימודים יש לי עם מי לדבר...וזה איכשהו מציל אותי משעמום... כמובן שכיף לי לדבר איתו אבל נראה לי שאני גם חוששת שלא יהיה לי במה להתעסק.....

אני אענה להם, שנכון, אתם צודקים שלא יצא לי ממנו כלום...אבל סו וואט?  בסדר מובן לי שלא אני ולא הוא רוצים להתחתן אחד עם השני...אבל מצד שני עדיין המצב פוגע בי..אחרת לא הייתי רוצה לשנות את המצב בינינו..... לדוגמא אחרי שאנחנו מתראים אז יש לי איזשהי תחושת ריקנות..תחושה נחותה...תחושה שיותר נותנת לי להרגיש טוב ברגעים שאני איתו אבל אח"כ אני נכנסת לענן של חוסר שפיות....כי הקשר הזה כולו בסתר...ואני חווה איתו כ"כ הרבה דברים ותחושות ופתאום לשנות לדמות אחרת כשאני נכנסת הביתה....התחושה שאני צריכה להחליף את עצמי גורמת לי לכאב רב...אני לא יודעת אם מובן מה שאני מתארת....

בקיצור, הלוואי שאני אתחתן כבר...שאני אוכל לומר לכולם מי הוא הגבר שלי בלי בושה..בלי רצון להסתיר......

אני מקווה שהייתי מובנת...אם לא אז תשאלי או מה שבא לך...

טוב אני בדיכאון טוטאלי.... נראה לי אני זקוקה דחוףףף לחיזוק באמונה אחרת אני יוצאת מדעתי ולא רואה את הסוף הטוב קרוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2011 01:17 לינק ישיר 

אינטל כתב:
לא יודעת.. אני מבולבלת לגמרי...

זה לא שאת מבולבלת... את פשוט נקרעת בין השכל לרגש... בין החסר, הרגע שאחרי, לרגש האמיתי, לחיים האמיתיים שאת צריכה לחיות/לחוות...
ואיש מלבך לא יכול לקפוץ למים בשבילך, לעשות את הצעד האמיץ הזה.. אבל עלייך פשוט להאמין בעצמך, ביכולת שלך, בעובדה שכמה שמכאן זה נראה רע, שחור, בלתי ניתן לעשייה, שם.. זה הרבה יותר וורוד מעכשיו.. וכמה שזה קשה, זה קושי שיביא לך שלווה ואושר... 
פשוט תעצמי עיניים, תנשמי עמוק, ותתני לעצמך להרגיש את ריח השחרור, ריח החופש האמיתי - חופש בדעת! תתני לעצמך את האמונה שזה לא חיים ומוות.. ההפך, זה תחיית המתים בשבילך...
תני לעיניים לשטוף את עצמך... אבל אחרי זה פשוט תקומי...

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2011 01:16 לינק ישיר 

את יודעת מה את צריכה לעשות?
את צריכה לדמיין שחברה או אחותך היתה שואלת אותך את השאלה הזאת...האם להישאר עם בחור שרוב הסיכויים לא יתחתן איתן כי הוא לא רוצה לצאת נגד ההורים שלו וכרגע סתם מעביר איתן את הזמן עד שזיווגו האמיתי יגיע?!
מה הייתן עונה להן?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/11/2011 01:10 לינק ישיר 

לא יודעת.. אני מבולבלת לגמרי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2011 00:09 לינק ישיר 

אז אינטל יש התקדמות??

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2011 23:08 לינק ישיר 

tootii2 כתב:
ח-מודה....
שלחי אותו בחזרה לאמא שלו...
עם כל הכאב שכרוך בזה...!!!

לעולם הוא לא יצא משם במילא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 22:47 לינק ישיר 

די88 כתב:
טוב אז לפני שאני מתחילה להגיב על מה שכתבת אני רוצה לומר שאני טיפונת בשוק שזכרת אז תודה רבה רבה :)
וואו בחיים לא קיבלתי כ"כ הרבה ברכות ועוד ביום הולדת העברי (רוב האנשים זוכרים את הלועזי חח)
וצריך לצמצם טיפה את הזמן של מציאת השידוך לחצי שנה חחח אבל גם שנה תתקבל בברכה :)
ועכשיו חזרה לעניינו העבודה בקשר תמיד קיימת אבל כשהקשר הוא לא מחייב ברגע שדרושה עבודה הגבר לא רוצה לעבוד על זה (ברור שהאשה רוצה כי האשה מלכתחילה גם רוצה קשר מחייב!!) ושוב אני אומר את המשפט שאמרתי, למה לגבר להתחייב למשהו כשהוא יכול לקבל את אותו הדבר בלי התחייבות ובלי כאב ראש ברגע שנהיה לו קצת קשה הוא יכול לקום וללכת ואז האשה נשארת עם כל הבעיות והכאב.

אני ממש שמחה לשמח אותך, מאחלת לך את כל האושר שבעולם!!
צודקת, שנה זה הרבה, הכי מהר שאפשר, תני לקב"ה את הזמן, הוא מסדר הכל בעיתו ובזמנו.

אני מסכימה עם מה שכתבת, באמת אין לו מה להשקיע מעבר למה שקיים כרגע...האמת גם שכך המצב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 16:22 לינק ישיר 

טוב אז לפני שאני מתחילה להגיב על מה שכתבת אני רוצה לומר שאני טיפונת בשוק שזכרת אז תודה רבה רבה :)
וואו בחיים לא קיבלתי כ"כ הרבה ברכות ועוד ביום הולדת העברי (רוב האנשים זוכרים את הלועזי חח)
וצריך לצמצם טיפה את הזמן של מציאת השידוך לחצי שנה חחח אבל גם שנה תתקבל בברכה :)
ועכשיו חזרה לעניינו העבודה בקשר תמיד קיימת אבל כשהקשר הוא לא מחייב ברגע שדרושה עבודה הגבר לא רוצה לעבוד על זה (ברור שהאשה רוצה כי האשה מלכתחילה גם רוצה קשר מחייב!!) ושוב אני אומר את המשפט שאמרתי, למה לגבר להתחייב למשהו כשהוא יכול לקבל את אותו הדבר בלי התחייבות ובלי כאב ראש ברגע שנהיה לו קצת קשה הוא יכול לקום וללכת ואז האשה נשארת עם כל הבעיות והכאב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2011 15:39 לינק ישיר 

ח-מודה....
שלחי אותו בחזרה לאמא שלו...
עם כל הכאב שכרוך בזה...!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 14:36 לינק ישיר 

תודה על הסיפור :)

אני לא ממש מסכימה איתך שאי אפשר לבנות שידוך ע"פ רגשות,

אם באמת קיים רגש חזק אז עם עבודה קשה וטובה ניתן להגיע לזוגיות ומשפחה...
אז נכון - כאשר הרגש חזק יותר מהשכל אז פחות מודעים לבנאדם שמולך, פחות מכירים אותו כי הלב הוא הדומיננטי כרגע...
אולי את מתכוונת שבגלל שמסתמכים רק על הרגש בתור סיבה לנישואים אז עלולים להגיע להפתעות כשהרגש ירד...זה נכון...אין קסמים...השגרה של הנישואים גורמת לרגש להתייצב ומכאן מגיעה העבודה של הזוג לנסות לגשר בין הפערים...תלוי במידות של הזוג....בסה"כ אם הם התאהבו אז כנראה שיש איזשהו מכנה משותף בינהם..איזשהו קליק שמקשר בינהם...

אני לא מבינה, גם כשזוג מתחתן בלי רגשות, [כלומר ע"י שידוך וע"י בירורים מקיפים לגבי מידת ההתאמה וכו'] הם לא פטורים מהעבודה שעדיין קיימת...עבודה של התפשרות...של קבלת דיעה של אחר...של רצון לכבד את האחר...למרות הבירורים שנעשו על מידת ההתאמה ולמרות שהזוג עצמו הגיע לתובנה שההתאמה היא טובה בינהם זה עדיין לא הופך אותם למתאימים האולטימטיביים....הם עדיין שונים זה מזה....
בכל אופן, מובן שכאשר הרגש לא פועל אז מידת הפער בין הזוג גם כן קטן בהתאמה....כי החשיבה לגבי ההתאמה היא קרה, מחושבת בכוונת תחילה, סוג של ראיון עבודה, האם הבן זוג מתאים לי בשביל לבלות איתו את שארית חיי ולבנות איתו משפחה...

לא שכחתי שהיה לך יום הולדת - מזל"ט עד 120!

ומה אפשר לאחל לך כאן בנימת הפורום?! כמובן, שידוך עוד השנה! אמןן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2011 03:46 לינק ישיר 

אני רוצה לכתוב לך משהו שקראתי בשבת האחרונה בספר שאני מאוד ממליצה שנקרא זכו של הרב דיאמנט וזה בדיוק מדבר עלייך: "פלוני לא אוהב את פלונית. הוא אוהב את עצמו...אלא,כיוון שמילוי שאיפותיו וסיפוקיו יבואו מפלונית, הוא משקר לעצמו שהוא אוהב אותה...
ידוע כי אחד מגדולי האדמורים ראה תלמיד בשעת אכילת דגים בתאוותנות.
הרבי שאל: "אתה אוהב דגים?"
ענה התלמיד: "כן"
אם אתה אוהב דגים תבנה להם אקווריום ותגדלם בנעימים, תן להם לאכול ולשתות,מדוע אתה אוכל אותם?!
לכן אל תאמר "אני אוהב דגים,אמור אני אוהב את עצמי וטעים לי דגים"
ככה זה עם אהבה..משום שכל אהבה שמקורה באהבת עצמי, מתלווית לה אהבה גדולה יותר.
סיפור נוסף שהוא נתן-למחרת השבע ברכות של זוג מסויים מתקשר חבר של החתן לכלה ואומר לה שמהיכרות רבת שנים כדאי לה לדעת שאם בא לה לשמח את בעלה שתכין לו שניצל ברוטב עגבניות.
הסתיימו ימי ה"שבע ברכות", בסעודה הראשונה מטגנת לו שניצל ברוטב עגבניות והוא מבסוט עד הגג. הסתיימה הארוחה.
מגיעה ארוחת הערב מגישה לו את אותו שניצל ברוטב עגבניות וככה היא עושה כמה ימים ברצף.
כמה פעמים הוא יוכל לאכול את אותו המאכל?! תוך תקופה קצרה יגיע הרגע שהוא לא יוכל לשמוע את המילה שניצל יותר! מה קרה? הרי זו היתה אהבת לבו?!
היתה אהבת לבו,אך זהו! כי אהבת החידוש גדולה מאהבת ליבו ומעתה רצונו למשהו חדש.
כך טבען של כל הבריות: רוצים ואוהבים דבר, כל עוד שהוא איננו, אך כאשר הוא ישנו בשפע רב,די, תן משהו אחר"
משהו חשוב שהוא אומר- "עם אהבה של סיפוקים ורגשות אין לבנות שידוך, ולדעתי, אוי לבית שיבנה מתחילתו על בסיס שכזה. זו תפיסה פסולה- רגשית ולא שכלית!!"

נ.ב מקווה שעזרתי(לא ממש אני- אני רק השליחה).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/11/2011 23:30 לינק ישיר 

עמקויות – תודה על התגובה המעודדת :)

מקווה שיהיה לי אומץ וגם לו...

אחרי הכל שנינו רוצים להשאר עם הדבר האמיתי ולהיות מוכנים אליו..

לפחות כך אני מרגישה, אולי אצל הגברים זה אחרת ואין להם בעיה לעשות את המעבר באופן מיידי..

תודה לכם שהגבתם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2011 18:54 לינק ישיר 

אינטל כתב:
עמקויות - אהבתי מה שכתבת. אני באמת חייבת לאזור אומץ ולבקש ממנו לחתוך באופן סופי. כבר ניסיתי לבקש ממנו זאת כמה פעמים אבל גם לו קשה....אבל אין ברירה. באמת אם הוא אוהב אותי אז שלא יתקשר אליי שוב וככה נעשה רק טוב אחד לשני...
האמת שחשבנו להוריד את זה בהדרגה, מתוך ידיעה שבמכה אחת לא נדע להתמודד...אז סיכמנו בערך שנדבר איזה פעמיים בשבוע כדי לא להקשות על עצמנו יותר מידי, וגם כמו שכתבת לגביי רגש התלותיות, שיש מי שמבין אותך הכי טוב, אוףף זה כ"כ קשה...עם מי אדבר? עם מי אשתף דברים שרק איתו כיף לי לשתף?
עם חברה לא כיף לי כמו שאיתו...אני באמת מנסה לחשוב במה אוכל כמה שיותר להתעסק בשביל שהמחשבות עליו לא יהדהדו לי בראש 24 שעות!
אני יכולה להשקיע יותר בלימודים, ללמוד יותר, לצאת יותר עם חברות, להשקיע יותר זמן בתפילה, לקרוא תהילים, להתחזק וכו' וכו'...[בתקווה שה-כו' כו' הזה יתממש]...

ד"א, בנוגע למשל שלך עם המים, זה התעללות לקפוץ למים ועוד קרים עכשיו שחורף....נשמע מצחיק אבל ככה זה....

אמרתי לבחור שיקרא את האשכול הזה, כמובן שסיפרתי שאני כתבתי אותו, לכן כל מה שאתם כותבים הוא קורא, התלבטתי אם ליידע אותו שפירסמתי את הסיפור שלנו ומה שאני מרגישה, כי זה דיי מביך, אך למרות זאת העזתי וסיפרתי לו.....אני לא יודעת אם זה צעד נכון אבל כבר לא מפריע לי כלום...
אולי כל התגובות שלכם יקלו גם עליו לרצות שנפרד...

בשורות טובות! תודה לכל המגיבים :)

שבת שלום!

תראי, להוריד את זה בהדרגה, זה פשוט לא ילך, כי כל זמן שיש לך קשר איתו בכל צורה, אז הרגש לא יכול לרדת.. וההפך הריחוק רק יגרום לרגש הגעגוע להיות חזק יותר, המרחק יגרום לך לעוד יותר רגשות.. הדרך ה-יחידה היא לנתק כל קשר..  בכל צורה!

ועם מי תדברי/תשטפי?? אני באמת לא חושב שבשלב זה תמצאי כל כך תחליף אליו, אבל חשבי נא, האם שווה לך הנאה רגעית על חשבון הנאה עולמית? האם שווה לך למכור את חייך בעבוד נזיד עדשים??
וחוץ מזה, תחליף מדויק לא תמצאי, אבל אל תשכחי שהסיבה שכל כך כיף לך לשתף אותו בהכל, זה לא בגלל התוכן של דבריו, אלא בגלל היחס, ההקשבה, האהבה שהוא מעניק לך בשמיעתו.. והיות ובגללו הרבה מהקשרים שלך עם חברות פחתו, ירדו או דעכו, כך שזה לא כל כך אינדיקציה לבחון את זה לפי המצב הזה עכשיו, ההפך הניתוק שלך ממנו יגרום לך לחדש קשרים אמתיים, לחדש קשרים עמוקים ואיכותיים ואז פחות תרגישי בחסר הזה.. 

ומה תקחי על עצמך? אני לא יכול לתת לך רעיונות, אבל הכיוון צריך להיות דברים שאת ממש, ממש אוהבת לעשות אותם.. דברים שממלאים אותך, חלומות ומאוים שלך..

ולגביו, אומר לך בכנות, כל התגובות פה לא יגרמו לו לרצות להיפרד ממך.. כי ראית אדם שמקבל הנאה בחינם (ולא סתם הנאה!) והוא יוותר עליה מעצמו?? אל תצפי ממנו שהוא יעזור לך בזה.. ואל תסמכי על זה כלל וכלל... את ורק את!! ושוב את...!

עכשיו תאזרי אומץ ותחתכי.. וכמה שהמים קפואים, כמה שאת רועדת רק מהמחשבה הזאת.. אבל תמיד תזכרי שבסוף המים מחממים....!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 16:09 לינק ישיר 

אינטל הוא לא מחזיק אותך בכוח פיזי...הוא מחזיק אותך בכוח אחר
ואם אדם אוהב אדם אחר הוא לא אמור לגרום לו סבל אלא לדעת גם מתי לשחרר...
שתהיה שבת שלום :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > למה אהבה ומחויבות לא הולך ביחד??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext