בית פורומים עצור כאן חושבים

כי לא יחדל אביון מהודר מקרב הארץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2011 18:31 לינק ישיר 
כי לא יחדל אביון מהודר מקרב הארץ

באחד השבועונים התפרסמה ידיעה לפיה הגראי"ל שטיינמן מתנגד לסידור ביטוח קולקטיבי למקרי אסון, בין השאר משום שלא תהיה האפשרות לאגור זכויות על ידי נתינת צדקה וליהנות מכל הסגולות הכרוכות בכך.

חשוב מאד לסייג כי הפרסום אינו מהווה הוכחה כי אכן נאמרו הדברים. הדיון מתקיים אך ורק בהנחה כי הדברים אכן נאמרו.

כמה פליאות נפלאתי בעת קריאת הדברים.

א.      וכי נשמטו ממנו דברי הרמב"ם (הלכות מתנות עניים י י) "שמונה מעלות יש בצדקה, זו למעלה מזו: מעלה גדולה שאין למעלה ממנה--זה המחזיק בידי ישראל שמך, ונותן לו מתנה או הלוואה, או עושה עימו שותפות, או ממציא לו מלאכה, כדי לחזק את ידו עד שלא יצטרך לברייות ולא ישאל; ועל זה נאמר "והחזקת בו, גר ותושב וחי עימך" (ויקרא כה,לה), כלומר החזק בו שלא ייפול ויצטרך".

ב.      ידועים דברי בעל "בית הלוי" שבצדקה אין קפידה על לשמה. אם אני זוכר נכון הלשון הוא, וכי מה אכפת ליה לעני בכוונת הנותן.

ג.       האם לשם שיזכה הנותן לזכויות ולסגולות של מצוות צדקה, על אותו שיזדקק לצדקה בגלל שלא עשה ביטוח, לסבול? זה מזכיר את הסיפור על אותו מהדר במצוות ששמר על האביון המהודר שלו בסוד, שחס ושלום לא יתנו לו אחרים ויאבד את הידורו.

תוקן על ידי ייתכן ב- 27/11/2011 18:31:57

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2011 17:37 לינק ישיר 

גם הכמעט-רעבע מויז'ניץ מחפש להדר אחר אביון מהודר:

ערב החתונה ההיסטורית בויז'ניץ: הגר"י ערך 'סעודת חכמים' • כך זה נראה

חידוש בחסידות ויז'ניץ: ערב חתונת 'הממשיך' חנניה יום-טוב ליפא הגר שתיערך השבוע ברוב פאר - ערך הסב המאושר הגר"י הגר 'סעודת חכמים' לאברכי החסידות • 'סעודת העניים' המסורתית בוטלה בעקבות השתתפות אינשי דלא מעלי • צפו בתמונות מהמעמד

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2011 17:11 לינק ישיר 

תלמיד
היות וסביר שרב מכובד לא ישאיר משפחות לסכנת עוני ללא נימוק טוב.

מה סביר כאן- הרי אין כאן לא ישאיר - יש כאן השאיר- השאירו. השיטה השאירה. אלפי משפחות על קו העוני ומתחתיו.
צאה וראה- כי בגלל המשפחות המרובות הללו. ערי הקודש ב"ב וירושליים. הן הערים העניות ביותר במדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 16:05 לינק ישיר 

היות וסביר שרב מכובד לא ישאיר משפחות לסכנת עוני ללא נימוק טוב, וברור כי הנימוקים שהובאו (זכויות וסגולות) אינם נימוקים, אין מנוס מלחשוד כי יש כאן מגמה להשאיר את האנשים תלויים בציבור וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 21:12 לינק ישיר 

דא עקא שבניגוד לאותם המעשים (איפה פרויד כשצריך אותו?), שעניינם בתנהלות אישית שאינה מושפעת מגורמים חיצוניים ישירים (אולי מה'אני החברתי' או ה'אני העליון' של הרב השולט גם בהתנהלותו האינטימית), 'החלטותיו' של הרב שטיינמן אינן בהכרח פרי הכרעתו שלו  (וגם) המודעת (informed), וזה עוד במקרה הטוב שהן בכלל יצאו מפיו או מתחת ידו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 21:07 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

תניא, אמר רבי עקיבא: פעם אחת נכנסתי אחר רבי יהושע לבית הכסא, ולמדתי ממנו שלשה דברים: למדתי שאין נפנין מזרח ומערב אלא צפון ודרום, ולמדתי שאין נפרעין מעומד אלא מיושב ולמדתי שאין מקנחין בימין אלא בשמאל. אמר ליה בן עזאי: עד כאן העזת פנים ברבך! - אמר ליה: תורה היא וללמוד אני צריך.

וכפי שידוע, זה לא הסיפור היחידי בגמרא עם אותו הפאנץ'-ליין בדיוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 21:06 לינק ישיר 

הרב מימוני
הרב שטיימן  דבריו והליכותיו, הן תורה להרבה, ולכן ייתכן- כחרדי בגלוי- וייתכן בסתר. תורה הוא רוצה ללמוד. האם לדעתך זו יותר רכילות מהגמרא?

ברכות דף סב.

תניא, אמר רבי עקיבא: פעם אחת נכנסתי אחר רבי יהושע לבית הכסא, ולמדתי ממנו שלשה דברים: למדתי שאין נפנין מזרח ומערב אלא צפון ודרום, ולמדתי שאין נפרעין מעומד אלא מיושב ולמדתי שאין מקנחין בימין אלא בשמאל. אמר ליה בן עזאי: עד כאן העזת פנים ברבך! - אמר ליה: תורה היא וללמוד אני צריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 20:27 לינק ישיר 

לא יודע עד כמה זה קשור לנושא האשכול, אבל זה הזכיר לי שבזמנו פורסם בשם הרב מיכל יהודה לפקוביץ ז"ל שראוי שנשים (חרדיות) לא יקבלו שכר גבוה "מדי", דומני שהוא הזכיר שתי סיבות: 1. ההשפעה של "עושר" על שמירת מצוות, 2. מעמד האישה לעומת בעלה (אברך כולל מן הסתם).
הדבר הוזכר גם בפורומנו וגם ב"בחדרי חרדים", אשמח אם אי-מי יבא קישור לכך.

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 27/11/2011 20:28:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 20:26 לינק ישיר 

.

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 27/11/2011 20:28:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 19:49 לינק ישיר 

הרב מיימוני,

מה רכילות יש כאן.

יש כאן דיון על דעותיו של הרב שטיינמן ושל החרדיות בכלל אודות משמעות המצוות .

מעשה הצדקה הוא דוגמה.

מעשה דאתי לידיה נדון עליה.

תוקן על ידי ייתכן ב- 27/11/2011 19:53:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 19:38 לינק ישיר 

ייתכן

ראה זאת כבקשת הבהרה אך גם כמבוא להערת ניהול.

מה המתווה של האשכול ואיך הוא שייך לפורום?

האם רצונך לדון בהלכות צדקה ומטרותיה? (מאושר) או בדעותיו של הרב שטיינמן (יש מקום) או ברכילות על הרב שטיינמן (פסול מכל וכל)?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 19:21 לינק ישיר 

ייתכן היקר רוצה להוכיח שמדברים בשמו בלי כיסוי,

אמר לי פעם אברך בכולל שר' שלמה זלמן אמר שאם יספרו על גודל הדור לשון הרע על זנות תאמין על גזל לא חייב להאמין,

אמרתי לו שר' שלמה זלמן לעולם לא אמר דבר שכזה,

אתה חכמולוג מנין לך ??!!! שואל אותי האברך,

פשוט גמ' מפורשת שהפוך, רובם בגזל מיעוטם בעריות וכולם באבק לשון הרע, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 19:14 לינק ישיר 

אי משום הא לא איריא.
המבוטח יכול להקנות את הכסף לגוי ולקבל צדקה ולהעתיר סגולות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 18:55 לינק ישיר 

ייתכן- אתה מזכיר לי את הבדיחה על אותו בחור שהודרך לפני פגישה עם בחורה, כי במהלך הפגישה עליו להעלות שלושה נושאים: משפחה; אהבה; פילוסופיה.

כשהגיע לפגישה שאל:  'יש לך אחים ?'  ענתה: לא.

'את אוהבת דגים?' ענתה: לא.

'אם היו לך אחים, הם היו אוהבים דגים?'

(בהנחה שנכון מה שכתוב בשבועונים בשמו...)

תוקן על ידי אברהםהעברי ב- 27/11/2011 18:59:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 18:50 לינק ישיר 

ייתכן, אתה עושה רושם של בחור חכם, איך נואלת מבלי לעמוד תיכף על סודן של דברים? הלא תדע שאם יעשו ביטוח, איש הביטוח הוא זה שיהיה הגדול הדור! הס כי לא להזכיר.

תוקן על ידי זרזירמתנים ב- 27/11/2011 18:51:49

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כי לא יחדל אביון מהודר מקרב הארץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext