היי אשמח לקבל דעתכם אם הצד השני שאתם נפגשים עימו אין עבודה או לא נמצא במסגרת עבודה עד כמה זה משפיע על התקדמות או יכול לפגוע בתוכן הטוב של הצד השני שראיתם או חיבבתם?
מאחל לכולנו רק הצלחות, ובשורות טובות תמיד
נשלח ב-8/12/2011 12:48
ענני_ממעש כתב:
לדעתי העניין הוא כזה:אם לצד השני אין עבודה - בו בזמן שלצד השלישי והראשון יש,אזי - אם הצד השלישי משתכר כ-500 ש"ח ומעלה יותר מהצד הרביעי,והצד הראשון משתכר מעל 9,500 ש"ח.ובהמשך למובא לעיל - הצד הרביעי משתכר לא פחות מהצד הראשון - אם כך הם הדברים - לכאורה אין חשש.הצד השני במקרה כזה לא מהווה פקטור רציני בתוך המשוואה.אבל----אם אוסיף צד חמישי שהוא צורך כ-30,000 ש"ח בחודש.והצד השני - אף אם הוא עובד - אינו משתכר בצורה ראויה.במקרה שכזה - על הצד הראשון לחשוש היאך יפרנס בעתיד את הצד השישי והשביעי לכשיבואו - אם יבואו.אם לא מדובר בצדדים - אלא באיש ואשה שמחפשים שידוך-שיתחילו לחפש שידוך ולא כסף.ומה יהיה על פרנסתם? הא-ל יעזור.."תינוק בא וכיכרו בידו".
תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 06/12/2011 08:38:36
דברי פי חכם -חן!
נשלח ב-7/12/2011 23:45
השאלה למה לצד השני אין עבודה/מקצוע -
אם "הצד השני" במהלך לימודים / סיים לימודים לא מזמן - אני לא רואה את זה כבעייתי, כמו שענני כתב שאין צורך לערוך חשבונות כאלו. [ אולי גם בחור ישיבה שרק לומד במסגרת הישיבה נכלל בקטגוריה הזו, למרות שאישית, אני מאוד מעריכה בחורי ישיבה שמצאו מסגרת תורנית להרוויח מעט מזומנים (אבל אני מדברת על בחורים מבוגרים יחסית). ]
אבל אם אין עבודה לא מהסיבה לעיל, אלא כי ה"צד" לא מחזיק מעמד יותר מחצי שנה במקום, או אין מקצוע כי הוא רפה-שכל או מחמת עצלנות גרידא או כל כיוצ"ב - זה כבר משהו שיכול להעיד על האופי של המדובר, ודברים כאלו יכולים להראות (וכל מקרה לגופו)על חוסר אחריות ו/או חוסר בגרות ו/או חוסר כשרון ...
נשלח ב-7/12/2011 14:30
שיר במילים אחרות הנושא של האשכול הבא הוא: האם הייתם מתחתנים עם בחור לא מושלם..?!
נשלח ב-7/12/2011 11:11
אני יודעת שאסיק הוא בן אדם עסוק, לא רוצה להטריד אותו באשכולות ספאם אחרת כבר הייתי פותחת מזמן.
נשלח ב-6/12/2011 20:56
וואי, אתם קרועים.... ענני.. תתכונן לצד שמאל שיסמיק! חח אתה מעולה!! אני חושבת שאפשר לנעול את האשכול...תשובה, חותכת ברורה ונראה לי שגם מקובלת על כולם, לא?? שיר-- אולי איפה האשכול?? חח
נשלח ב-6/12/2011 14:18
אשכול 'האם הייתם מתחתנים עם בחור שמסמיק רק בצד שמאל?' בדרך...
נשלח ב-6/12/2011 13:39
התנוך השמאלי שלי מתבשל מרוב חום... סמקתי לגמרי.
נשלח ב-6/12/2011 13:32
יס, ענני, הבאת את זה טוב הפעם. טוב מאד...
נשלח ב-6/12/2011 11:56
חחח ענני.. אתה עושה את זה טוב... (מלאה את הקורא עד שהוא מבין לבד שזה מגוחך לעשות חישובי חשבונות, ואח"כ אומר את זה גם מפורשות- למען הסר ספק..)
הכל תלוי ברמת החיים המתוכננת, ומהי הסיבה לחוסר העבודה.
נשלח ב-6/12/2011 08:38
לדעתי העניין הוא כזה:
אם לצד השני אין עבודה - בו בזמן שלצד השלישי והראשון יש, אזי - אם הצד השלישי משתכר כ-500 ש"ח ומעלה יותר מהצד הרביעי, והצד הראשון משתכר מעל 9,500 ש"ח. ובהמשך למובא לעיל - הצד הרביעי משתכר לא פחות מהצד הראשון -
אם כך הם הדברים - לכאורה אין חשש. הצד השני במקרה כזה לא מהווה פקטור רציני בתוך המשוואה.
אבל----
אם אוסיף צד חמישי שהוא צורך כ-30,000 ש"ח בחודש. והצד השני - אף אם הוא עובד - אינו משתכר בצורה ראויה. במקרה שכזה - על הצד הראשון לחשוש היאך יפרנס בעתיד את הצד השישי והשביעי לכשיבואו - אם יבואו.
אם לא מדובר בצדדים - אלא באיש ואשה שמחפשים שידוך- שיתחילו לחפש שידוך ולא כסף.
ומה יהיה על פרנסתם? הא-ל יעזור.. "תינוק בא וכיכרו בידו".