| נשלח ב-9/12/2011 12:09 |
|
| |
יראת שמים?
בעקבות תגובה שקראתי פה בפורום וקצת הציקה לי אני מעלה שאלה לדיון-
מהן התכונות הבסיסיות שצריך להיות בבן זוג על מנת שהחיים איתו יהיו מאושרים (בלי לרדת לדקויות של מה מתאים לכל אחד)?
האם אתם חושבים שיראת שמים היא פרמטר לחיי נישואין מאושרים? ואם כן מה ההגדרה שלכם ליראת שמים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 11:19 |
|
| |
סירה- קיבלתי את התשובה שלך, אני מסכימה עם זה שצריך התאמה + יראת שמים ולא כל אחד לחוד..
ענני- לא יכולתי להפסיק לצחוק..ממש הברקת (הרגשונים לא זמינים אבל כנראה הייתי בוחרת משהו בשבילך..)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 08:59 |
|
| |
| טליהמ כתב: |  | | איך מוצאים את הירא שמים המושלם הזה. הרי יראת שמים זה מושג מאוד כללי.. ברור שאנחנו מחפשים בן זוג חרדי ולא התכוונתי להתחתן עם אחד שלא רוצה לשמור תורה ומצוות.. אבל אני מדברת על כך שכל תגובה מסתכמת ב- אם יש לו יראת שמים, אז הכל מסתדר... מה זה היראת שמים הזאת שמסדרת את החיים? זה בעצם להיות עובד ה' מושלם..אבל למיטב ידיעתי אומרים את זה על כל בחור שני בשידוכים.. אם ירא שמים זה בחור צדיק, אני מכירה כמה כאלה שלא הייתי מאחלת לאף אחת להתחתן איתם. בחורים מדכאים, קנאים ופרזיטים.. והם מאוד צדיקים ומאוד מנסים בעיני עצמם לעבוד על המידות שלהם... ואני מכירה כאלו שיש להם אינטלגנציה רגשית (כמו שאדם הגדיר והתחברתי..) וגם בציבור החילוני והנשים שלהן מאושרות.. שלא יובן מדברי שאני מזלזלת חס וחלילה ביראת שמים, ממש לא! אבל מאוד קשה להגיד על בן אדם, ובפרט היום, אם יש לו יראת שמים או לא.. לשם הבהרה קחו דוגמא קיצונית על בחור שמגיע ממאה שערים וגדל על צניעות מטורפת. הוא ירא שמים אמיתי ויש לו גם עדינות ומידות טובות.. משהי תהיה מסוגלת פה לחיות איתו? והוא יכבדה יותר מגופו וכו...וכל הערובות לאושר שכתובות.. ??
|
| כשלאדם יש יראת שמים יש יותר סיכוי שיהיה לך טוב איתו. לא אומר שכשאין יראת שמים בטוח יהיה רע. החילוני ההוא, דוג', אישתו לא יכולה להיות אף פעם רגועה שהוא לא ימצא בעבודה מישהי טובה ויפה יותר והיא תוחלף.
הבנת?
ונראה לי שאפשר לזהות יראת שמים בפגישות.- כמה בקלות הוא מתפשר על כשרות, אם הוא זהיר בלשוה"ר,וכו' והדוגמא הקיצונית- בחורה ממאה שערים צדיקה אכן תהיה איתו מאושרת. יראת שמים זה לא פרמטר יחיד. צריך התאמה. רק לשים לב שיש יראת שמים, וזה חשוב לחיים מאושרים יותר מיופי או קריטריונים חיצוניים.
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 13/12/2011 09:13:55
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 00:04 |
|
| |
| טליהמ כתב: |  |
מהן התכונות הבסיסיות שצריך להיות בבן זוג על מנת שהחיים איתו יהיו מאושרים (בלי לרדת לדקויות של מה מתאים לכל אחד)?
האם אתם חושבים שיראת שמים היא פרמטר לחיי נישואין מאושרים? ואם כן מה ההגדרה שלכם ליראת שמים?
|
|
אני לא צריך הגדרה.
כנס לטמבור הקרוב. יש שם "מדד יראת שמים".
זה לא עולה הרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2011 16:28 |
|
| |
לשם הבהרה קחו דוגמא קיצונית על בחור שמגיע ממאה שערים וגדל על צניעות מטורפת. הוא ירא שמים אמיתי ויש לו גם עדינות ומידות טובות.. משהי תהיה מסוגלת פה לחיות איתו? והוא יכבדה יותר מגופו וכו...וכל הערובות לאושר שכתובות.. ??
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2011 16:21 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
מי שירא שמיים אמיתי, אז הוא גם יודע להתנהג כמו שצריך לבת זוג שלו..
להתנהג כמו שצריך לבת זוג שלו, זה אומר להיות בעל מידות לדעת להעניק באמת...לוותר מתי שצריך, לסלוח ולהוריד את האגו למען השני..
השאלה היא רק, האם הוא באמת ירא שמיים אמיתי, האם ה-יראת שמיים שלו, משפיעה על כל ישותו, או שזה רק בדברים מסוימים.
. |
|
זאת השאלה שלי, איך מוצאים את הירא שמים המושלם הזה. הרי יראת שמים זה מושג מאוד כללי..
ברור שאנחנו מחפשים בן זוג חרדי ולא התכוונתי להתחתן עם אחד שלא רוצה לשמור תורה ומצוות..
אבל אני מדברת על כך שכל תגובה מסתכמת ב- אם יש לו יראת שמים, אז הכל מסתדר...
מה זה היראת שמים הזאת שמסדרת את החיים? זה בעצם להיות עובד ה' מושלם..אבל למיטב ידיעתי אומרים את זה על כל בחור שני בשידוכים..
אם ירא שמים זה בחור צדיק, אני מכירה כמה כאלה שלא הייתי מאחלת לאף אחת להתחתן איתם. בחורים מדכאים, קנאים ופרזיטים..
והם מאוד צדיקים ומאוד מנסים בעיני עצמם לעבוד על המידות שלהם...
ואני מכירה כאלו שיש להם אינטלגנציה רגשית (כמו שאדם הגדיר והתחברתי..) וגם בציבור החילוני והנשים שלהן מאושרות..
שלא יובן מדברי שאני מזלזלת חס וחלילה ביראת שמים, ממש לא! אבל מאוד קשה להגיד על בן אדם, ובפרט היום, אם יש לו יראת שמים או לא..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2011 19:48 |
|
| |
אני מתכוונת להתחתן עם בחור חרדי, וחרדי מבחנתי= ירא שמים, אני רוצה לבנות בית שהשכינה תהיה בו, ואיך היא יכולה להיות אם הזוג לא ירא שמים, אם הוא לא מכניס את ד' לחיים שלו? ,אז ירא שמים זה לפני מידות מבחנתי , איך בודקים את זה.. זה כבר בעיה.. :) ובקשר למידות לי הכי חשוב: רגישות לאחר ונתינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2011 19:48 |
|
| |
|
|
מי שירא שמיים אמיתי, אז הוא גם יודע להתנהג כמו שצריך לבת זוג שלו.. להתנהג כמו שצריך לבת זוג שלו, זה אומר להיות בעל מידות לדעת להעניק באמת...לוותר מתי שצריך, לסלוח ולהוריד את האגו למען השני.. השאלה היא רק, האם הוא באמת ירא שמיים אמיתי, האם ה-יראת שמיים שלו, משפיעה על כל ישותו, או שזה רק בדברים מסוימים.
לגבי התכונות הבסיסיות. זה בעיקר מידות טובות.. שזה אומר: א. יכולת נתינה וויתור. ב. רגישות לרגשות וצרכי השני. ג. היכולת לכופף דעת ורצון לשני.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2011 19:35 |
|
| |
יראת שמיים זה א' עד ת' ובחזרה. זה סוג של בטחון שהאדם לא הולך על פי הדחפים שלו, אלא יש משהו גבוה יותר שמחייב אותו, אם תהיה בעיה הוא יתייעץ עם רב, אם יהיה וויכוח הוא יכיר בכוחו של הקב"ה וממילא לא יתפרץ ולא יענה כמו חיה. יראת שמיים מחייבת גם עבודת מידות וענווה שכרוכים אתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2011 18:06 |
|
| |
|
|
יראת שמים- זו לא תכונה, ולכן אתיחס ל-2 דברים נפרדים:
1. אדם ירא שמים זה אדם שאמת המידה שלו לטוב/רע היא ההלכה. הוא לא אדון לעצמו. יש לו "אלוקים" על הראש. על אדם כזה אפשר לסמוך. זה אדם שיקים את "אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו".- סוג של ערובה לאושר, לא?
מה שכן, אני לא יודעת איך אפשר לדעת על אדם אם הוא ירא שמים בפגישות. אולי אם נעבוד על היראת שמים שלנו- ישלח לנו ה' בן זוג ירא שמים.
2. תכונות בסיסיות לחיים מאושרים? אלך על דרך השלילה- שלא יהיה עצבני או יהיר או עקשן. זה מה שעולה לי עכשיו.
בגדול- אני סקפטית לגבי כל זה. אי אפשר לדעת מראש אם חיינו עם בן הזוג יהיו מאושרים. כי תכונות אופי ויראת שמים לא תמיד אפשר לדעת מראש- וגם שאנשים משתנים, ויראת שמים אדם יכול לאבד גם אחרי החתונה.
נשאר לנו לעשות את שלנו. ולהתפלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2011 14:01 |
|
| |
אינטלגנציה רגשית...
אמר להם: צאו וראו איזוהי דרך ישרה שידבק בה האדם. רבי אליעזר אומר: עין טובה. רבי יהושע אומר: חבר טוב. רבי יוסי אומר: שכן טוב. רבי שמעון אומר: הרואה את הנולד. רבי אלעזר אומר: לב טוב. אמר להם: רואה אני את דברי אלעזר בן ערך מדבריכם, שבכלל דבריו דבריכם. (אבות)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2011 13:10 |
|
| |
***אבא שלי אומר..
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2011 13:09 |
|
| |
איך אבא שלי? העיקר אם הבן אדם, בן אדם.
[אפעם עדיין לא נפגשתי עם בבון...;]
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2011 13:02 |
|
| |
שאלה טובה, שלא נראה לי שיש עליה תשובה, כי כול אחד בנוי אחרת וחשוב לו משהו אחר, אחד שהוא לא ירא שמיים, יכול להסתדר מצויין עם אחת כמוהו, ואגואיסט יסתדר עם אגואיסטית, טיפש לא יהיה לו טוב עם חכמה וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2011 12:44 |
|
| |
תכונות בסיסיות: אנושיות (כל אחד והנורמות שלו..), יראת שמיים- זה אומר קיום מצוות מתוך אמת של הבנאדם ולא בשביל אחרים. אם יש את זה אז יש לימוד תורה, יש צניעות ויש חינוך ילדים. נכון שאין מושלם בזה אבל כשהשאיפה היא לכיוון הזה אז המצב טוב.
|
|
|
|
|