| נשלח ב-10/12/2011 20:34 |
|
| |
המדריך - למשתדך.
כל אחד באשר הוא נפגש..עוד ועוד.. מעלה מוריד, מצפה ומתאכזב, יש כאילו שעוברים את זה בנשיאת ראש, ויש בכפיפת קומה.. יש בעצבון לב, ויש בשיברון גוף, הצד השווה שבהכל, איך עוברים את זה בקלות יותר.. בשמחה ובטוב לבב...?
לפני הכל, מהי בכלל מטרת הנישואין, ומה בכלל צריך לחפש לפני שנפגשים ובפגישות עצמם.
יש כאילו שאומרים שהמטרה היא לשם המשכיות עמ"י ע"י הבאת ילדים לעולם. אך אם זאת התשובה, מה נענה על אותם בני זוג שלא זכו בפרי בטן, וכי הם פספסו את מהות חיי הנישואין? או למשל ב"שנה ראשונה" אין את מצוות נישואין? או לאחר שבני הזוג חיתנו בסייעתא דשמייא את ילדיהם האם נסתיימה לה מצוות הנישואין? בהכרח, שזה לא זה עיקר סיבת הנישואין, אלא דבר אחר. ידוע הסיפור על מטרוניתא ששאלה את ר' יוסי מה הקב"ה עושה? ענה לה: יושב ומזווג זיווגים. אמרה לו: וכי זה חכמה? לקחה אלף עבדים ואלף שפחות, הכניסה בלילה כל זוג לחדר אחד, למחרת מצאה את כולם זה קטוע יד, זה קטוע רגל, זאת עיוורת וזאת אילמת. אמרה מטרוניתא: כמה גדול אלוקי ישראל. שואל המהר"ל: מה כל כך התלהבה מטרוניתא עד שאמרה כמה גדול אלוקי ישראל? עונה המהר"ל: שמטרוניתא ראתה, שהרי כל שדכן מתחיל בב"ב אחד לכמה הולך לו איזה שידוך, מדוע לה אפי' אחד מאלף לא הלך? אלא בהכרח, שמבחינת טבעית אין סיכוי בעולם שבני זוג יצליחו לחיות באהבה ואחווה ובשלום בית, אילולא שהקב"ה יושב ומזווג זיווגים כל רגע ורגע, והיא הבינה, שהקב"ה יושב ומזווג זיווגים זה לא רק חדשים אלא שהקב"ה מחזיק כל זוג וזוג כל חייהם! מכאן נבין, שמבחינת טבעית אין סיכוי להסתדר עם אשה, אלא אם כן אדם עובד על זה כל רגע ורגע. "אשרי הגבר אשר ישא עול מנעוריו" אומרת הגמ' איזה עול? עול אשה! ובהכרח שמטרת הנישואין היא: "עבודת המידות" כל רגע, כל שניה זה דורש מהאדם לעבוד על עצמו, להתקדם, לגדול, להתרומם. והדרך הכי טובה לזה, זה ע"י אשה! ע"י חיי הנישואין. עוד רובד יש בכך, שהדרך הטובה להגיע לאהבת השם זה ע"י אהבת אשה, כשאדם בונה אהבה, מבין הוא מהי אהבה, כשבליבו יש אהבה, אזי הוא יוכל גם לאהוב את השם כדבעי.
היות וזה כך, אז כל מטרת הפגישות זה לבדוק האם היא "ראויה" לבנות יחדיו את חיי הנישואין, ולא כמו שבד"כ ניגשים לפגישה בתחושה ובבדיקה, במה היא טובה, האם אני יהנה ממנה, ממה אני יכול להינות ממנה וכו' וכו'.. בקיצור, "אינטרסנטיות" לשמה! הצורה הזאת היא רק גורמת רע, היא רק גורמת לפספס המון דברים חשובים, לפספס את העיקר, מלבד שתמיד מתלווה לזה תחושת החמצה, וספקנות אולי יש יותר טובים ממנה. ניגש אחרת, הכל ירגיש אחרת! ב. כמה טיפים לפגישות מוצלחות:
1. כשאתה נפגש בפרט בפגישה ראשונה (ובכלל בראשונה ראשונה שלך, אם עדיין לא נפגשת) תדבר לאט, ובקול. א. זה עושה רושם טוב. ב. זה כשאתה מדבר לאט, זה גורם לך לשקול יותר את מה שאתה אומר, זה מפחית את הלחץ, ובעיקר זה נותן למוח זמן ושהות לתקשר בין המילים לבין המחשבות.
2. לעולם! אל תכנס לתוך דבריה תמיד תיתן לה לדבר עד הסוף ואז תענה לדבריה, אפי' אם היא תאמר דברים שמפוצצים, דברים שמסעירים אותך, אתה שותק.. נותן לה לסיים את דבריה ואז אומר את דבריך. הסיבה לכך פשוטה. א. שום בן אדם בעולם לא אוהב שמפסיקים אותו ואל אחת כמה וכמה בחורה, שאם אתה מפסיק אותה היא מרגישה שאתה לא מקשיב לה וזה אסון הרגש הזה שלהן! ב. זה מראה על חכמה וזה באמת חכמה אמיתית לתת לשני לסיים את דבריו. ג. ככה אתה גם תוכל לענות כמו שצריך ותהיה תקשורת טובה בניכם.
3. תחמיא ותפרגן מידי פעם, כמובן לא מחמאות אישיות וישירות אבל למשל, משפט חכם, יפה, התנהגות אצילית וכו' וכו'.. (סומך עלייך)
4. אל תשאל את השאלות בצורה של מבחן, אלא בצורה של התעניינות בצורה של שיחה ודו שיח. מותר לך לשאול כל מה שנראה לך לשאול, אבל שוב בצורה של "הדברות".
5. כשאתה שואל שאלה, אל תשאל את זה בצורה של כן ולא, אלא בצורה שמפתחת את הנושא. למשל: אתה יכול לשאול אותה האם אתה נהנית בסמינר, התשובה לזה, כן או לא. אך אם תשאל אותה בצורה: ממה את נהנית בסמינר? אז בשביל לענות זה מחייב אותה לפתח את הנושא. הדרך הזאת גם תגרום לך שלא יהיו לך שתיקות והשיחה תזרום ותתפתח.
6. מטרת פגישה ראשונה נועדה רק לדבר אחד – לבדוק האם היא לא דוחה אותך! לא שום דבר מעבר, ברגע שהיא לא דוחה אותה, אין שום סיבה שלא תיתן לזה עוד צ'אנס.
7. תזכור, שעדיף להישאר תמיד עם טעם של עוד מאשר למשוך את זה ולהגיע לרוויה, לכן אל תמשוך את הפגישות, אל תסחף עדיף קצר וקולע. ג. ידוע שר' אהרן מבעלז זיע"א היה נוהג לתת לכל שדכן שהציע הצעות דמי שדכנות. העולם מסביר את זה בצורה סגולית שכל שידוך מקרב את השידוך האמיתי. אך לדעתי יש פה הסבר הרבה יותר פשוט. זה ברור כשהקב"ה גורם לאדם להיפגש, לטרוח, להילחץ, להתאכזב וכו'. לא במטרה להציק או לייסר, אלא לשלוח בכך מסר מסוים, איזה דבר שהאדם ילמד ויתקדם מחמתו. אני כמובן מאחל לך שהכל ילך לך מהר, אבל מה שלא יהיה, אם תלמד להתבונן ולהסיק מכל פגישה שלא תהיה, מה הקב"ה בא ללמד אותך בזה, מה אתה יכול ללמוד ולגדול מזה, אז התקופה הזאת תעבור לך ברוממות ובאושר, בלי אכזבות ותחושות מיותרות! ד. אל תתעסק! עם בירורים ודיונים בעניין ההצעות שלך, תן להורים שלך לעשות את העבודה "השחורה", ואם זה מגיע לפסים מעשיים ורציניים שיספרו לך על ההצעה ואז תחליט כן או לא. אתה תרוויח מזה א. שתהיה שקוע בלימוד. ב. אתה תמנע מעצמך אכזבות, לחצים וכל שאר מרעין בישין! בהצלחה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 00:35 |
|
| |
אוחח אוחח אוחח... מה שתיירה יכולה לעשות לבן אדם.. "לא זכה נעשית לו..."
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 00:32 |
|
| |
| ענני_ממעש כתב: |  | | אמת, שמי שיש לו טיפת שכל בקדקוד לא יכנס לתוך דברי חברו, אבל האם אתה מעולם לא התפרצת לדברי חברך?? האם לא היו פעמים שדברים פוצצו אותך, גרמו לך לסערה ולא שלטת בעצמך...? אם לא, אז דברי לא נאמרו לחכמים כמוך, אלא לאותם בני אדם נורמלים, שנכשלים בזה מידי פעם, שיש להם את החולשה הזאת כלפי מקרים/דעות מסויימות, ולהם, צריך להזכיר, להכניס למודעות, וכשבן אדם מגיע עם מודעות גבוהה, אז הסיכוי שהוא ייכשל פוחתת! על דא קא בכינא.מי שאין לו את השכל והמודעות מעצמו - הרי הוא כסומא, קיטע יד ורגל, חרש ושוטה.לא אתה הוא זה שתצליח להכניס לו מודעות.להכניס, אתה תצליח רק עוד כמה שקלים לכיס של הרב מנת או הרב לוידע מי - אם תלך לשמוע את ההרצאות שלו.הקשר בין הקצב לדיבור הוא כך: בד"כ כשבן אדם לחוץ, טרוד בעוד מחשבות, אז המוח איטי יותר, פעמים אף נסתם, הלחץ הזה, לשמור כל הזמן על שיחה שתזרום, למצוא נושאים מעניינים וכו', גורמים לאדם לפעמים לשתיקות, ללחץ מיותר, לדבר דברים בפחות זרימה.. לכך, הייתה עצתי, שאם אדם ידבר לאט יותר, רגוע יותר, זה גם ישפיע על המוח - המחשבה. הרשה לי להרגיש עוד טיפה מהצנון שאכלתי לפני 10 דקות, אענה לך עם קורטוב של ציניות בין השורות.בסדר??ככה:תודה, על, ההסבר, המפורט, על, איך, שהשכל, עובד, ואיך, שהמוח, עובד, ועל, הלחצים, שעוברים, על, כל, אדם, ואדם, במצבים, מסויימים,אולי, יש, לי, רעיון, שנופל, לי, עכשיו, בראש, ובו, אני, מבין, שאתה, כותב, מהר, ובלחץ, וגם, בלי, לחשוב, הרבה, ולכן, נופל, לך, פסיק, כל, שתיים, וחצי, מילים, בממוצע,כשאני, חושב, על, זה, אם, אתה, תחשוב, יותר, לפני, שאתה, עונה, לי, או, שתקרא, בעיון, ובנסיון, להבין, או, לפחות, לגלות, הבנה, למה, שאני, כותב, אז, אןלי, יהיה, מצב, שתבין, אותי,לבינתי, אתה, הוא, זה, שיודע, איך, השכל, והמוח, עובדים, ואתה, הוא, זה, שיודע, איך, לשנות, את, דפוסי, העבודה, שלהם,ואני?, סתם, איזה, בוק, שבבניק, שלומד, רק, חצי, יום, בישיבה, אז, מה, אני, מבין?, הרי, ה"דעת, תיירה", היא, נחלתכם, הבלעדית,אולי, קוראים, לך, במקרה, שלמה?,אולי, אתה, הוא, החכם, מכל, אדם?,אני, לא.אולי לא שמת לב, אבל בשידוך עסקינן, וככזה, הרבה נוטים לחשוב, שזה לא לעניין להחמיא, שזה יותר מידי אישי, קרוב, לא צנוע וכו'.. (אל תשכח שאתה הוא בן 27 בעל הניסיון לעומת אחרים..) ולכך הייתי חייב להדגיש את זה. "היית חייב להדגיש?"נו ומה עכשיו??אני מנסה לדמיין לעצמי את אותו "ישיבע בוחער" שחשב עד היום שזה לא צנוע.הוא יושב עכשיו באיזה גינה ציבורית עם WIFI של השכנים בבניין שליד.יושב עם נטבוק קטן ואומר לעצמו:"וואי וואי וואי!!! איך חשבתי שזה לא צנוע?? איזה דפוק אני!!עכשיו איני רואה שעמקויות כתב שזה כן צנוע!!!"אשריך עמקויות!מאמין? אין זה קשור לאמונה, אלא להיגיון בריא שכך צריך להתנהג. למה אתה חושב אחרת??אני חושב אחרת כי אני אולי חי אחרת.או כי אני ראיתי אחרת.או כי זה באמת אחרת.אל תקבע הנחות ותבקש ממני להסביר למה אני חושב אחרת.למה לי לצאת עם מישהי שליבי לא חפץ בה??איפה עומד הגבול?אחרי 2 פגישות?אחרי 20?או שאני כבר יתחתן איתה "והאהבה תבוא"?...וכאן המקום לציטוט:"אם אתה אוהב אותה - אתה תמיד תישאר עם טעם של עוד. לא תגיע לרוויה גם אחרי 24 שעות.."אתה באמת מאמין בזה???אני לא מאמין, אני יודע. (הטיפש חכם בעינינו, כך שאם אסביר לו במה שנוגע אליו, הוא יבין.. עובדה שגם הטיפשים מתחתנים או מנסים להתחתן...)כבר עניתי לך על זה..אתה מייאש אותי מר עמקויות.בנימה מאוד אישית אני יכול לומר לך שאתה שינית את המבט שלי על בחורי ישיבה מאוד לרעה.. |
|
תרשי לי לומר לך גם משהו בנימה אישית, ולא אחרי צנון פגום, אלא אחרי משהו חם...
אם הייתי מסכם את דבריך, הייתי מסכם את זה כך - אתה מדבר מכאב.. כל דבר שמזכיר לך הוואי ישיבתי, או הסתכלות שונה מדרכך - שלך, מקפיץ אותך.. מרעיד לך את מיתרי המצפון, רגשי הנחיתות וכו' וכו' וכו'.....
כך, שבאמת הבאתי אותי לצדד במה שכתבת -
"אני בא להדגיש נקודה. מי שאין לו - אין לו!!!"
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 00:28 |
|
| |
| אנימותק כתב: |  | | ענני,אתה לא זה שצריך לצהיפגש איתם!
לא קשור אליך! |
|
עם מי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 00:26 |
|
| |
ענני,אתה לא זה שצריך לצהיפגש איתם!
לא קשור אליך!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 00:25 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | | אין מה לדון בעניין, משום שהוא מאד אנטי לכל הממסד הישיבתי, ובכללם כל בחורי הישיבות. |
|
וההקשר לכאן?
נאמר שאני אנטי, (ואני ממש לא!) מה הקשר לעניין הנוכחי???
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 00:23 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אמת, שמי שיש לו טיפת שכל בקדקוד לא יכנס לתוך דברי חברו, אבל האם אתה מעולם לא התפרצת לדברי חברך?? האם לא היו פעמים שדברים פוצצו אותך, גרמו לך לסערה ולא שלטת בעצמך...?
אם לא, אז דברי לא נאמרו לחכמים כמוך, אלא לאותם בני אדם נורמלים, שנכשלים בזה מידי פעם, שיש להם את החולשה הזאת כלפי מקרים/דעות מסויימות, ולהם, צריך להזכיר, להכניס למודעות, וכשבן אדם מגיע עם מודעות גבוהה, אז הסיכוי שהוא ייכשל פוחתת!
על דא קא בכינא. מי שאין לו את השכל והמודעות מעצמו - הרי הוא כסומא, קיטע יד ורגל, חרש ושוטה.
לא אתה הוא זה שתצליח להכניס לו מודעות.
להכניס, אתה תצליח רק עוד כמה שקלים לכיס של הרב מנת או הרב לוידע מי - אם תלך לשמוע את ההרצאות שלו.
הקשר בין הקצב לדיבור הוא כך: בד"כ כשבן אדם לחוץ, טרוד בעוד מחשבות, אז המוח איטי יותר, פעמים אף נסתם, הלחץ הזה, לשמור כל הזמן על שיחה שתזרום, למצוא נושאים מעניינים וכו', גורמים לאדם לפעמים לשתיקות, ללחץ מיותר, לדבר דברים בפחות זרימה.. לכך, הייתה עצתי, שאם אדם ידבר לאט יותר, רגוע יותר, זה גם ישפיע על המוח - המחשבה.
הרשה לי להרגיש עוד טיפה מהצנון שאכלתי לפני 10 דקות, אענה לך עם קורטוב של ציניות בין השורות.
בסדר??
ככה: תודה, על, ההסבר, המפורט, על, איך, שהשכל, עובד, ואיך, שהמוח, עובד, ועל, הלחצים, שעוברים, על, כל, אדם, ואדם, במצבים, מסויימים, אולי, יש, לי, רעיון, שנופל, לי, עכשיו, בראש, ובו, אני, מבין, שאתה, כותב, מהר, ובלחץ, וגם, בלי, לחשוב, הרבה, ולכן, נופל, לך, פסיק, כל, שתיים, וחצי, מילים, בממוצע, כשאני, חושב, על, זה, אם, אתה, תחשוב, יותר, לפני, שאתה, עונה, לי, או, שתקרא, בעיון, ובנסיון, להבין, או, לפחות, לגלות, הבנה, למה, שאני, כותב, אז, אןלי, יהיה, מצב, שתבין, אותי, לבינתי, אתה, הוא, זה, שיודע, איך, השכל, והמוח, עובדים, ואתה, הוא, זה, שיודע, איך, לשנות, את, דפוסי, העבודה, שלהם, ואני?, סתם, איזה, בוק, שבבניק, שלומד, רק, חצי, יום, בישיבה, אז, מה, אני, מבין?, הרי, ה"דעת, תיירה", היא, נחלתכם, הבלעדית, אולי, קוראים, לך, במקרה, שלמה?, אולי, אתה, הוא, החכם, מכל, אדם?, אני, לא.
אולי לא שמת לב, אבל בשידוך עסקינן, וככזה, הרבה נוטים לחשוב, שזה לא לעניין להחמיא, שזה יותר מידי אישי, קרוב, לא צנוע וכו'.. (אל תשכח שאתה הוא בן 27 בעל הניסיון לעומת אחרים..) ולכך הייתי חייב להדגיש את זה.
"היית חייב להדגיש?"
נו ומה עכשיו?? אני מנסה לדמיין לעצמי את אותו "ישיבע בוחער" שחשב עד היום שזה לא צנוע. הוא יושב עכשיו באיזה גינה ציבורית עם WIFI של השכנים בבניין שליד. יושב עם נטבוק קטן ואומר לעצמו: "וואי וואי וואי!!! איך חשבתי שזה לא צנוע?? איזה דפוק אני!! עכשיו איני רואה שעמקויות כתב שזה כן צנוע!!!"
אשריך עמקויות!
מאמין? אין זה קשור לאמונה, אלא להיגיון בריא שכך צריך להתנהג. למה אתה חושב אחרת??
אני חושב אחרת כי אני אולי חי אחרת. או כי אני ראיתי אחרת. או כי זה באמת אחרת.
אל תקבע הנחות ותבקש ממני להסביר למה אני חושב אחרת.
למה לי לצאת עם מישהי שליבי לא חפץ בה?? איפה עומד הגבול? אחרי 2 פגישות? אחרי 20?
או שאני כבר יתחתן איתה "והאהבה תבוא"?...
וכאן המקום לציטוט:"אם אתה אוהב אותה - אתה תמיד תישאר עם טעם של עוד. לא תגיע לרוויה גם אחרי 24 שעות.."
אתה באמת מאמין בזה???
אני לא מאמין, אני יודע.
(הטיפש חכם בעינינו, כך שאם אסביר לו במה שנוגע אליו, הוא יבין.. עובדה שגם הטיפשים מתחתנים או מנסים להתחתן...)
כבר עניתי לך על זה..
אתה מייאש אותי מר עמקויות.
בנימה מאוד אישית אני יכול לומר לך שאתה שינית את המבט שלי על בחורי ישיבה מאוד לרעה.. |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 00:21 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אני לא בטוחה שאתה צודק. מי שפתוח לשמוע ולקבל- ישמע. זה כמו ללמוד ספר מוסר, נכון שיש דברים שהשכל מחייב, ובכולופן הם כתובים ולומדים אותם.
אין מה לדון בעניין, משום שהוא מאד אנטי לכל הממסד הישיבתי, ובכללם כל בחורי הישיבות. |
|
וזה גם בד״כ קורה לאלו שלא מסתדרים במוסדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 23:44 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | אני לא בטוחה שאתה צודק. מי שפתוח לשמוע ולקבל- ישמע. זה כמו ללמוד ספר מוסר, נכון שיש דברים שהשכל מחייב, ובכולופן הם כתובים ולומדים אותם. |
|
אין מה לדון בעניין, משום שהוא מאד אנטי לכל הממסד הישיבתי, ובכללם כל בחורי הישיבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 23:44 |
|
| |
טוב. אכתוב עוד מדריך.
אם אתה לא מגמגם - כשאתה נפגש אל תגמגם. אם אתה מגמגם - כשאתה נפגש אל תגמגם.
אם אתה מאלו שמדברים לאט - בפגישה אל תדבר מהר. אם אתה מאלו שמדברים מהר - בפגישה אל תדבר.
אם אינך סומא - אל תהיה סומא בפגישות. אם אתה לא עלינו עיוור - אל תהיה עיוור בפגישות.
אם אתה עם 2 ידים - אל תסתיר אותם בפגישות. אם אתה קטוע יד - תצמיח לך יד לפגישה.
יש לי עוד המון....
אני בא להדגיש נקודה. מי שאין לו - אין לו!!! מי שנוהג להתערב בדבריהם של אחרים - תמיד יתערב. מי שלא חושב לפני שמדבר (או כותב...) - תמיד לא יחשוב. (אבל ימשיך לחשוב שהוא חושב...)
ולך עמקויות - איך הטפשים מתחתנים??? הקב"ה דואג להם... תשאל אותו איך הם מתחתנים.
והטיפש שחושב שהוא חכם - שיערב לו... הוא באמת יהיה חכם יחסית למישהו אחר. בסוף הם מוצאים אחת את השניה. גם אני וגם אתה שניניו טיפשים יחסית. השאלה יחסית למי. שנינו לכאורה נתחתן. השאלה עם מי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 15:13 |
|
| |
ענני מה נסגר? אף אחד לא בא להפוך פה טיפש לחכם וכלי....אבל באו להעלוצ פה דברים חשובים שאנשים דשים בעקביהם...והם מאוד חשובים.אין פה קשר לטפשות או חכמה זה ענין של מידות וד"א....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 14:06 |
|
| |
אתה סקפטי לגמרי, אמרו לך פעם? =)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 14:00 |
|
| |
״האימה תתכבד״ הוא שיר של רבי שלמה אבן גבירול. ״הנאיביות תחגוג״ זה המצב כיום במילניום השלישי..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 13:52 |
|
| |
פרש בבקשה את כוונת המשורר ל 'האימה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 13:32 |
|
| |
האימה תתכבד והנאיביות תחגוג.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/12/2011 13:02 |
|
| |
אני לא בטוחה שאתה צודק. מי שפתוח לשמוע ולקבל- ישמע. זה כמו ללמוד ספר מוסר, נכון שיש דברים שהשכל מחייב, ובכולופן הם כתובים ולומדים אותם.
|
|
|
|
|