| נשלח ב-14/12/2011 19:46 |
|
| |
האם סיפור שהיא לפני 3000 עדיף משל עכשיו?
לאחרונה התחיל לנקר במוחי מה היה אם יבואו היום 2,000,000 אנשים או קצת יותר ויטענו שאלוהים נתן להם את התורה על הרי הקוקז האם נאמין להם ?
לדעתי לא
אם כן למה כשהסיפור הזה היא מלפני 3000 שנה אקבל אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 08:43 |
|
| |
קרדיולוג ההיפך הגמור דווקא היום הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת שליטה ושטיפת מוח מאסיבית ודיכוי כמו שאף פעם לא היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/12/2011 02:41 |
|
| |
עוד מילה, הביטו מה קורה בצפון קוריאה, איך שגם כהיום עם כל המידע והתקשורת שולטים באנשים כבובת על חוט. זה כבר אינו מזעזע כמו שזה מדהים, ראיתי בתקשורת מחזות סוריאליסטיות לחלוטין. אנושות במיטבה, ומי מדבר על לפני 3000 שנה....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 20:19 |
|
| |
לא ידעתי שקין ודור המבול ודור הפלגה וסדום ועמורה היו מקורבים לה' והם גם
כתבו את התנ"ך ממש מעניין.
ודוד קיבל מספיק בומבות בחיים שאני לא חושב שבן אדם נורמלי היה שורד אותן.
ולגבי עם ישראל מיותר אפילו לדבר.
כנ"ל אהרון הכהן כנ"ל משה כנ"ל יעקב אבינו וכנ"ל עוד כמה מקורבים לשיטתך.
אבל מי אני שאתווכח עם הוד רוממותו המלך פ' הראשון ופ' משיחו.
תוקן על ידי דייר ב- 19/12/2011 20:19:48
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 20:01 |
|
| |
אני לא רואה שאלוהים אוהב כל כך את החרדים החנפנים והמסלפים להפך
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 19:56 |
|
| |
דייר
בקצרה - יש היררכיה של מקורבי האל (אנשים < בני ישראל < יהודאים < בית דוד, כהנים), ככל שאתה עולה בהיררכיה כך גדלה הסבירות שאלוהים יאריך אפו ואף ימחול, אולי אפילו כלל לא יכעס מלכתחילה, למען האהבה . עוד יש לציין שכותבי התנ"ך נמצאים בדרגים העליונים של ההיררכיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 19:51 |
|
| |
דייר מי שבאמת צריך לפחד מאלוהים זה אתה וכל אלן שהולכים כמו עיור אחר דברים לא נכונים ומציירים אותו כרחום וחנון רב חסד ואמת- הוא לא רב חסד הוא כאמור לא רחום, משה רבנו רצה להרגיע אותו ולכן אמר את הקלישאות הללו כי משה הרי ידעה בדיוק מה ה' אתם ממשיכים בדברי החנופה השקריים והקילוסין המטופשים שלא עומד מאחוריהם האמת הנכונה אלוהים הוא לא הדמות שאתם מציירים אותו, הוא משנה דעתו בין רגע כמו שקרה אצל בלעם שהוא אומר לו לך עם האנשים ומיד משנה את דעתו וכועס עליו כי הוא הלך עם האנשים ושוב משנה את דעתו ונותן לו ללכת. בימי נח הוא הורס את העולם ולאחר מכך הוא מתנחם, ושוב כועס. ועוד מובאות רבות קיימות אבל מספיק להערב ביינתיים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 19:43 |
|
| |
קדימה שיבולת דווקא נשמע מעניין. פרזנט הוא האריך אפיים לאדם הראשון לקין לדור המבול לדור הפלגה לדור המדבר לכנענים לסדום ועמורה לבית ראשון ולבית שני ועד ימינו אלה. לדעתי זה לא רע בכלל אבל עוד פעם זה מצחיק אותי שאני העו"ד של מי שיצר אותי. לא יודע תתפלל ותשאל אותו ישירות או את מקסמן נביאו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 19:33 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אני לא יודע למה לפעמים התגובה מיידית וקשה ולפעמים היא מתעכבת או לא מבוצעת.
|
| לא יודע מה אתך, אבל אני רואה בזה הוכחה לאמיתות התורה בלי טריק ובלי שטיק. וביתר רצינות. יש לדעתי חוקיות, אולי לא מושלמת, אבל ברורה למדי, באיזה חלק של סיפורי התורה ה' מתעצבן כשמתווכחים אתו, באיזה חלק הוא דווקא סלחן, מה בדיוק מעצבן אותו, וכו'. אתה יכול לשלם את העמלה של פרזנט לפינקלשטיין, והוא ירחיב בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 19:32 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אתה מביא דוגמאות כאלה מצד שני יש דוגמאות רבות לאריכות אפיים בתנ"ך
אני לא יודע למה לפעמים התגובה מיידית וקשה ולפעמים
היא מתעכבת או לא מבוצעת.
|
|
צודק. גם אני לא הורג את כל מי שמעצבן אותי. לבטח לא במיידית. נניח 60% אני הורג מיד, ל20% אני מאריך אפי, ול 20% אני מוחל (במיוחד אם הם מענגים אותי בניחוח שריפתם של צמחים ארומטיים או שייכים לבית דוד).
מה שהופך אותי לישות מוסרית ביותר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 19:23 |
|
| |
אתה מביא דוגמאות כאלה מצד שני יש דוגמאות רבות לאריכות אפיים בתנ"ך אני לא יודע למה לפעמים התגובה מיידית וקשה ולפעמים היא מתעכבת או לא מבוצעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 18:19 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אני לועג לך???
אני חולה עליך.
פינקלשטיין זה כבר סיפור אחר.
כנראה שבורא עולם הוא לא סחבק שאפשר להסתחבק איתו כמו חבר מהשכונה.
|
|
למה?
מה ההבדל בין זה לבין הטענה: "כנראה שסטאלין הוא לא סחבק שאפשר להסתחבק איתו כמו חבר מהשכונה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 18:12 |
|
| |
| דייר כתב: |  | כבר מוכיח שהוא באמת רחום וחנון.... |
|
הוא רחום וחנון בזה שברא בריאה באופן כזה שלא כל המשתמשים במכוניות מיד נהרגים, הוא מרחם ומחכה שאנו גם נרחם ונפסיק את ההרג,,
אותו דבר לגבי סרטן, לא נותן סרטן לכולם כדי שהבריאים יחקרו למצוא תרופה לחולים,
הוא מרחם בזה שנתן כאב רעב שנדע שצריך לאכול, אפי' אין לנו חשק לאכול כרגע,
הוא מרחם על תינוק בזה שנטע בנו רחמים וכאב כלפי בכי התינוק,
על זו הדרך, גם ארך אפיים, הוא לא לעולם מרחם אם לא נחפש תרופות אז בסוף שיבוא גם אלינו ח"ו,
תוקן על ידי maxmen ב- 19/12/2011 18:13:21
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 18:08 |
|
| |
אני לועג לך??? אני חולה עליך. פינקלשטיין זה כבר סיפור אחר. כנראה שבורא עולם הוא לא סחבק שאפשר להסתחבק איתו כמו חבר מהשכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 18:03 |
|
| |
| דייר כתב: |  | זה שאתם ממשיכים עם הקשקושים שלכם ולא יוצא לאביור מהשמים ושורף אתכם
כבר מוכיח שהוא באמת רחום וחנון.... |
|
זה רק מוכיח שאתה עד היום תופס אותו כפי שדוקינס מתאר, וכל חריגה כך מעידה על רחמיו האינסופיים.
אחרת אני לא רואה מה הרבותא הגדולה בכך שאני לא הורג אותך (ואת משפחתך, עירך ועמך) כי לעגת לי או לפינקלשטיין.
תוקן על ידי thepresent ב- 19/12/2011 18:11:24
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2011 17:35 |
|
| |
זה שאתם ממשיכים עם הקשקושים שלכם ולא יוצא לאביור מהשמים ושורף אתכם כבר מוכיח שהוא באמת רחום וחנון....
|
|
|
|
|