בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

כבוד למקצוע?? לא אצלינו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2011 15:47 לינק ישיר 
כבוד למקצוע?? לא אצלינו.

קיבלתי במייל:
מכירים את המושג כבוד בחזנות???? אני לא מכיר.
שמעתם פעם על חזן שמגיע לכל החזרות? שמעתם על חזן שמגיע לחזרה אחת? הרי כל החזנים "שמכבדים את עצמם" לעולם לא יגיעו לחזרה והצדיקים או הפרפקציוניזים שמהם אולי יעשו חזרה דרך הטלפון... אז מה אתם צוחקים בוכים?? זה המציאות!
אז כבוד למקצוע אין אצלינו. מה שכן יש זה כבוד עצמי גבוה, אגו מטורף. אני עשיתי חזרה לקונצרט עליו ניצחתי והיה אמור להגיע חזן שאני מרחם עליו ולא מפרסם את שמו, וההוא הבריז חזרה אחת שתיים וכו. בקיצור הוא הבריז מכל החזרות בתואנות שונות הוא היה כזה מנאייק שקשה להתחרות בו. הוא ביזה אותי והגיע לקונצרט והוא שר שם יצירות קשות והוא הרס לי את כל העיבודים ןהתזמורים הוא שבר הרס וניתץ את כל כל המוסיקה. את השם מלך של רוזנבלט את בשוב השם של גלנץ הוא הוציא לי את החשק מהחזנות. הוא בזבז את זמני. ומאז ועד היום עזבתי את החזנות וחזרתי לנצח אך ורק על קלאסיקות שם מכבדים אותי, זמרי האופרה יש להם כבוד למקצוע.
חזנים תתעוררו אחרת לא תהיה לכם תכלית

את המכתב קיבלתי ממנצח גוי מפורסם בעולם שאינו קשור לחזנות, אך פעם אחת עשה קונצרט אי שם בעולם עם חזנים ומאז הוא בורח כמו מאש. ושאלתי אותו במייל מדוע הוא לא מתעסק בחזנות וזו היתה תשובתו. לתשומת הלב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2011 17:34 לינק ישיר 

חותם
יש המשך אני יוסיף אותו ויתרגם אותו כשיזדמן לנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 01:02 לינק ישיר 

גם אני הקטן חותם על כל מילה של "פורומט".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2011 00:19 לינק ישיר 

פורומט כתב:
נושא כאוב, הבעיה לא מתחילה בחזנים אלא באווירה הפנימית של ההווי החזני של ימינו. אנו חייבים לזכור שברמה היסטורית החזנות היא נדבך בתוך המוזיקה הקלאסית. וההכרחים והנורמות שהם שפת האם של המוזיקה הקלאסית חייבים גם לאפיין את החזנות, ואם לא, תוך מאה שנה החזנות תהפך לטבע שני של החלטורה והחאפריות.

ואיו בכוונתי לחזן זה או אחר או למוסיקאי כזה או אחר, אלא לאותה אווירה שאופפת את כולנו או את רובנו. סוד הקיום של המוסיקה הקלאסית הוא בנורמות הקשוחות שקיימים בה, נורמות שא"א לעקוף אותם, ומי שמתגרה בהם מקומו בחוץ.

החזנות מזמן הפכה לג'אנק פוד להמונים, נורמות מוסריות נפרצו ובעיקר קווים אדומים מוזיקאלים. השפע שקיים בשוק החזנים הצעירים והיותר מתבגרים הופך את מיקום התחרות מאיכות מוזיקאלית לסופר סטארים מלאי אויר וכלום, הדחף של החזן הממוצע הוא איך להיות יותר מדווח ופעיל בשטח ולא איך להתמסר ולהתמקצע יותר. דבר אחד שכחנו, שכל גדולי החזנים בכל הדורות היו עובדים קשה עד יומם האחרון, שיפור פיתוח הקול, הביצוע והאומנות. אבל כיום, ככל שהחזן מתבגר הוא הופך לפעמים לבור ולרודף בצע וכבוד.

חברים יקרים, אינני בא חלילה לפגוע במאן דהו, אלא היפכא, אם לא נשים את ידינו על הדופק נמצא את עצמנו בתוך חלום בלהות על חזנות איכותית. אם נמשיך להיכנע למקורות הכסף ולא למקצועיות אזי ימינו ספורים. אם נמשיך להתפעל מצליל גבוה כזה או אחר ולא מסגנון אמירה שונה או מצבע מיוחד אזי מהר מאוד הקונצרטים יהפכו למחזות ג'אז המוניים.

אם מנצח ייקבע לפי רמת הקשרים והמרפקים שיש לו ולא לפי רמת המוזיקאליות שבו אזי יהפך מקל המנצחים לשוט אלים שיכה בנו.

אם הפוליטיקה תשאר מחוץ למחננו והדבר היחיד שיעסיק אותנו יהיה חזנות, ורק חזנות אזי נזכה לראות חזנות טובה יותר ואיכותית יותר.

כל מילה זהב 

דוד 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 21:58 לינק ישיר 

נושא כאוב, הבעיה לא מתחילה בחזנים אלא באווירה הפנימית של ההווי החזני של ימינו. אנו חייבים לזכור שברמה היסטורית החזנות היא נדבך בתוך המוזיקה הקלאסית. וההכרחים והנורמות שהם שפת האם של המוזיקה הקלאסית חייבים גם לאפיין את החזנות, ואם לא, תוך מאה שנה החזנות תהפך לטבע שני של החלטורה והחאפריות.

ואיו בכוונתי לחזן זה או אחר או למוסיקאי כזה או אחר, אלא לאותה אווירה שאופפת את כולנו או את רובנו. סוד הקיום של המוסיקה הקלאסית הוא בנורמות הקשוחות שקיימים בה, נורמות שא"א לעקוף אותם, ומי שמתגרה בהם מקומו בחוץ.

החזנות מזמן הפכה לג'אנק פוד להמונים, נורמות מוסריות נפרצו ובעיקר קווים אדומים מוזיקאלים. השפע שקיים בשוק החזנים הצעירים והיותר מתבגרים הופך את מיקום התחרות מאיכות מוזיקאלית לסופר סטארים מלאי אויר וכלום, הדחף של החזן הממוצע הוא איך להיות יותר מדווח ופעיל בשטח ולא איך להתמסר ולהתמקצע יותר. דבר אחד שכחנו, שכל גדולי החזנים בכל הדורות היו עובדים קשה עד יומם האחרון, שיפור פיתוח הקול, הביצוע והאומנות. אבל כיום, ככל שהחזן מתבגר הוא הופך לפעמים לבור ולרודף בצע וכבוד.

חברים יקרים, אינני בא חלילה לפגוע במאן דהו, אלא היפכא, אם לא נשים את ידינו על הדופק נמצא את עצמנו בתוך חלום בלהות על חזנות איכותית. אם נמשיך להיכנע למקורות הכסף ולא למקצועיות אזי ימינו ספורים. אם נמשיך להתפעל מצליל גבוה כזה או אחר ולא מסגנון אמירה שונה או מצבע מיוחד אזי מהר מאוד הקונצרטים יהפכו למחזות ג'אז המוניים.

אם מנצח ייקבע לפי רמת הקשרים והמרפקים שיש לו ולא לפי רמת המוזיקאליות שבו אזי יהפך מקל המנצחים לשוט אלים שיכה בנו.

אם הפוליטיקה תשאר מחוץ למחננו והדבר היחיד שיעסיק אותנו יהיה חזנות, ורק חזנות אזי נזכה לראות חזנות טובה יותר ואיכותית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 18:21 לינק ישיר 

מביך, לא בטוח שמדוייק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 16:02 לינק ישיר 

מביך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > כבוד למקצוע?? לא אצלינו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext