שלום לכולם אני צריך חוות דעת אמיתית !
אני בעל תשובה איכותי שעובד ולומד כאשר הלימוד הוא העיקר מבחינתי
אני בן 26 ונכנסתי כרגע לשידוכים
עכשיו הבעיה היא כזו :
בחורה דתיה מלידה שתסכים להיפגש איתי היא כביכול יורדת ברמה לא ? יש בחורות נורמליות שיסכימו לשמוע ?
ועוד ... חשוב לי המראה החיצוני כמובן שמידות ויראת שמיים ובריאות נפשית וגשמית הם הכרחיים שכן לא צריך לציין זאת כלל !
טוב אז עכשיו אני צריך מכם כנות ... מה הסיכוי למצוא מישהי כזו ?
האם עליי להתפשר ?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 20/12/2011 10:10:17
נשלח ב-25/12/2011 18:09
כמעט_חדשה כתב:
גם אני תוהה מה קורה כאן: או שאני כזה חכם או שאחרים כאלה טיפשים. לא ברור.
ואת במקום לרחף מלמעלה ולדחוך הודעות שלא לעניין לכי תיפגשי עם הבחור או שאת גם מעדיפה להתחיל להתפשר בגיל ארבעים? קטנה שכמוני לא יכולה להכיל את חכמתך הרבה... להיפגש עם הבחור ספציפית, חוקת הפורום לא מאפשרת :) אני שלא כמוך, לא חושבת שחוזר בתשובה זו פשרה...
וכמה טוב שהיא לא מאפשרת הא ? !:(
נשלח ב-25/12/2011 18:00
[quote]
די 88 היקרה אין לי דבר נגד בעלות תשובה !
אני חושב שהן יקרות מאוד
אבל איכותיות אין בשפע מה לעשות
בואו נגדיר מה זה איכות מישהו יכול לומר לי מה היא בחורה איכותית שהיא בעלת תשובה ?
אתה כתבת שאתה בעל תשובה "איכותי", לא?
אז אתה יודע להגדיר מה זו איכות... לא?
יתכבד נא כבודו ויאיר את עינינו.
אז ראשית נאמר שזו בדיוק הבעיה שלי ! השתמשתי במושג שאני לא מספיק מכיר - משמע שבעולם החרדי למילה" איכות " יש קונוטציה אחרת מהעולם שאני באתי ממנו .
ולכן רציתי להבין מה נקרא איכות בפי אלו המשדתכים "על הנייר" עוד טרם הפגישה כמובן
כי במציאות ניתן להריח איכות ממרחקים
אז אשמח אם תניח לציניות בצד כי בסך הכל אני מחפש עזרה ולא התנצחויות !
תוקן על ידי אמורפי ב- 25/12/2011 18:07:01
נשלח ב-25/12/2011 17:59
. לסיכום אפרוש את האופציות שקיימות לדעתי עבורך.
1. להמתין עד גיל 40 . אז הנסיכות נילוס מתחילות להתפשר 2. לקחת בחורה שאתה לא באמת מעוניין בה. דהיינו להתפשר בעצמך 3. להכיר לבד.
מעפיל
אכן היית ישר וכנה ..אבל זהו המצב מנקודת מבטך איש יקר !
אני ממש לא מחפש נסיכת נילוס ולא מעניין אותי אם היא אשכנזיה או לא אחי זה לא מה שעושה לי את זה
לצערי אני חושב שזה מה שיקרה בסוף .. אבל מנסה למנוע את זה איך אפשר להכיר לבד? הרי אני מנסה להתרחק מבנות באופן אישי והרי אני בעל תשובה ברוך השם אז מצד המשפחה והחברים אתה בטח מבין לבד שזה לא אופטימלי נכון
וככה יוצא ששוב לא פתרנו כלום....
תוקן על ידי אמורפי ב- 25/12/2011 18:11:46
נשלח ב-25/12/2011 14:58
אמורפי כתב:
די 88 היקרה אין לי דבר נגד בעלות תשובה ! אני חושב שהן יקרות מאוד אבל איכותיות אין בשפע מה לעשות בואו נגדיר מה זה איכות מישהו יכול לומר לי מה היא בחורה איכותית שהיא בעלת תשובה ?
אתה כתבת שאתה בעל תשובה "איכותי", לא? אז אתה יודע להגדיר מה זו איכות... לא?
יתכבד נא כבודו ויאיר את עינינו.
נשלח ב-25/12/2011 13:47
מחוץלקופסא כתב:
גם אני תוהה מה קורה כאן: או שאני כזה חכם או שאחרים כאלה טיפשים. לא ברור. ואת במקום לרחף מלמעלה ולדחוך הודעות שלא לעניין לכי תיפגשי עם הבחור או שאת גם מעדיפה להתחיל להתפשר בגיל ארבעים?
קטנה שכמוני לא יכולה להכיל את חכמתך הרבה... להיפגש עם הבחור ספציפית, חוקת הפורום לא מאפשרת :) אני שלא כמוך, לא חושבת שחוזר בתשובה זו פשרה...
נשלח ב-25/12/2011 13:31
למי שהיא מיועדת הוא יבין.
ועוד בעניין הקודם. רציתי לסייג את דברי ולהוסיף שכל שמה שאמרתי הוא נכון לגבי דרך השידוכין אך אם תחליט לפעול בצורה עצמאית ותנסה להכיר לבד . אם תעשה זאת בצורה נכונה הסיכויים שלך למצוא מה שאתה רוצה הם יותר מסתם טובים.
נשלח ב-25/12/2011 13:09
למי מיועדת התגובה הקודמת?
נשלח ב-25/12/2011 12:57
גם אני תוהה מה קורה כאן: או שאני כזה חכם או שאחרים כאלה טיפשים. לא ברור. ואת במקום לרחף מלמעלה ולדחוך הודעות שלא לעניין לכי תיפגשי עם הבחור או שאת גם מעדיפה להתחיל להתפשר בגיל ארבעים?
נשלח ב-25/12/2011 12:39
אכן בנות אשכנזיות מחזיקות מעצמן...
נשלח ב-25/12/2011 10:54
מחוץלקופסא כתב:
אענה לך בצורה ישירה כי מקווה שזה מה שאתה מחפש ולא כדורי סרק של הרגעה. בתור חוזר בתשובה ועוד ספרדי אין לך שום סיכוי להשיג בחורה שנולדה במשפחה חרדית במיוחד אם אשכנזייה ונראית טוב.
וואו... איזה ידע נרחב!
נשלח ב-25/12/2011 08:31
אענה לך בצורה ישירה כי מקווה שזה מה שאתה מחפש ולא כדורי סרק של הרגעה. בתור חוזר בתשובה ועוד ספרדי אין לך שום סיכוי להשיג בחורה שנולדה במשפחה חרדית במיוחד אם אשכנזייה ונראית טוב. יכול להיות שיהיו כאלה ואחרות שמידי פעם שיסכימו להיפגש איתך ואז כשתתלונן עוד פעם על חוסר צדק ומצבך הקשה בשידוכין יגידו לך: מה אתה מתלונן הרי גם פלוני שהוא אשכנזי טהור נפגש עם , נקרא לה לצורך העניין טלי רבינוביץ, אז מה אתה מתלונן? אל תתפתה לזה. תבין שמצבך חמור מאד. מה שלא יספרו לך שאותו פלוני נפגש עוד עם עשרות רבות של בנות שחלקן לא מבוטל יפות ונאות ,וסיבה היחידה למה אותה טלי הסכימה להיפגש איתך זה המראה החיצוני הבעייתי ( נשתמש בלשון עדינה) שלה והכרה שאין לה הרבה אופציות בשוק האטליז החרדי שנקרא שידוכין.
המצב לא שונה בהרבה גם עם בנות מאד מבוגרות כגון גילאים 32-34 . אפילו אז אם היא נראית טוב או לפחות מחזיקה מעצמה שהיא כזאת היא תעקם את האף שלה ולא תסכים לשמוע. מעשית הן מתחילות להתפשר ולשמוע על חוזרים בתשובה ( ושים לב אני מדבר על חוזרים בתשובה אשכנזיים אצל חוזרים ספרדיים מצב עוד יותר קשה) כשהן בגיל 38 ומעלה אבל אז מתברר להן שמצבן למעשה לא כל כך מזהיר ואותו חוזר בתשובה שהן יכלו להשיג בגיל 28 – 32 בגיל 40 הן כבר לא יקבלו. אך זה שרע להן זה לא אומר שבגלל זה יהיה טוב לך. לכן הדרך היחידה בשבילך להשיג מה שאתה רוצה זה להכיר לבד.
הייתי יכול להרחיב עךל הנושא עוד ועוד אך אסתפק במה שכתבתי. לסיכום אפרוש את האופציות שקיימות לדעתי עבורך.
1. להמתין עד גיל 40 . אז הנסיכות נילוס מתחילות להתפשר 2. לקחת בחורה שאתה לא באמת מעוניין בה. דהיינו להתפשר בעצמך 3. להכיר לבד.
נשלח ב-25/12/2011 01:33
אמורפי כתב:
אני חרדית מבית, מבטן ומלידה.... נפגשתי עם 2 בחורים חוזרים בתשובה. מיוחדים במינם!! זה לא הלך כי לא הלך.... אבל אני לא מבינה למה אתה מגיע מכיוון 'נחות'? כלומר שאתה שואל אם בכלל יש לך סיכוי?! אני מבינה שעדיין יש אנשים פרימיטיביים שסטיגמות זה כל חייהם... ולכן 'יש ממה לחשוש' שאולי תיהפך לסוג ב'. איף שונאת סטיגמות! יש בעלי תשובה ששמים בכיס הכי קטן שלהם בני ישיבות חרדים מבית....
אמת שמיוחדים אנחנו ..אבל כדי לדעת צריך להיפגש הבעיה מגיעה עוד לפני הפגישה לצערנו הרב
למה לצערך? תחשוב לרגע, מי שסטיגמתי, ולא מוכן לשמוע על חוזרים בתשובה. אז זה בעיה שלו, ורווח שלך שנמנע ממך להיפגש עם חברה כאילו.. ומי שמוכן לשמוע, אז מה טוב ומה נעים. כך שבשורה תחתונה גם נחסכת לך עגמות נפש למיניהם.. לא כך?!
נשלח ב-25/12/2011 00:31
שוב, זה כבר עניין של סטיגמא שנבנית רק על פי שמיעה. אנשים מסתפקים בזה היום, לא מחפשים לראות בעיניים כדי להאמין.
נשלח ב-23/12/2011 12:21
tootii2 כתב:
אני חרדית מבית, מבטן ומלידה.... נפגשתי עם 2 בחורים חוזרים בתשובה. מיוחדים במינם!! זה לא הלך כי לא הלך.... אבל אני לא מבינה למה אתה מגיע מכיוון 'נחות'? כלומר שאתה שואל אם בכלל יש לך סיכוי?! אני מבינה שעדיין יש אנשים פרימיטיביים שסטיגמות זה כל חייהם... ולכן 'יש ממה לחשוש' שאולי תיהפך לסוג ב'. איף שונאת סטיגמות! יש בעלי תשובה ששמים בכיס הכי קטן שלהם בני ישיבות חרדים מבית....
אמת שמיוחדים אנחנו ..אבל כדי לדעת צריך להיפגש הבעיה מגיעה עוד לפני הפגישה לצערנו הרב
נשלח ב-22/12/2011 23:17
חחחח לא. ;-) אתמול נזכרתי שהיה עוד אחד בעל תשובה....